Flygi

Los AngelesResenär resväska flygi.

Reseguide
Los Angeles

Los Angeles är USAs näst största stad och ligger i delstaten Kalifornien. När man nämner Los Angeles tänker de flesta på Hollywood, kändisskap och rikedom. Staden är hem till många filmstjärnor och berömda områden såsom Beverly Hills och Rodeo Drive, men staden har så mycket mer att erbjuda.

Hollywood Walk of Fame

Att få sitt namn inpräntat på en stjärna på Hollywood Walk of Fame är en dröm för många. Hollywood Walk of Fame är 2.1 km lång och går längs med Hollywood boulevard. Här hittar ni stora namn såsom Brad Pitt, Elvis Presley, Marilyn Monroe och Michael Jackson. Kanske hittar du just din idols stjärna.

Längs med gatan står det gatuartister, utklädda till kända filmkaraktärer, redo att ställa upp på bilder mot en mindre peng.

Grauman's chinese theater

Längs med Hollywood boulevard hittar ni även Grauman’s chinese theater som är en de mest besökta turistställena i södra Kalifornien. Teatern byggdes 1927 och har den största IMAX salongen i världen, men det är inte därför turister besöker den. De kommer för att se det som finns framför teatern.

Här hittar ni mer än 200 hand och fotavtryck från filmstjärnor och artister.  Några gånger per år hålls en ceremoni där nya avtryck gjuts framför teatern. Ceremonin är öppen för allmänheten, så har ni tur kan ni bevittna en.

Hollywood skylten

Ett måste att se om man är i Los Angeles. Nästan alla känner till den berömda Hollywood skylten med sina nästan 14 meter höga bokstäver. Skylten är belägen i Griffith park på Mt. Lee och syns bäst från the Griffith observatory.

För den hurtige kan man ta en hike upp till skylten via Canyon drive. Ni kommer då relativt nära skylten. Tänk på att det är strikt förbjudet att promenera i närheten av skylten och den är starkt övervakad så håll avstånd.

Griffith Park

Med en yta på 1700 hektar är Griffith park en av USAs största kommunala parker för urbant vildliv. Parken har flera trevliga vandringsleder om ni känner er hurtiga med flera mysiga picknickplatser och det finns även möjlighet att hyra cykel.

I parken hittar ni även Hollywood skylten, Los Angeles zoo och Griffith Observatory. Här spenderar ni en heldag utan problem. Parken är gratis att besöka och är öppen varje dag 5.00-22.30.

Griffith observatory

Känt från flera filmer och med en av stadens bästa utsikter är Griffith Observatory verkligen värd ett besök. Här kan ni även beskåda stjärnor och lära er mer om kosmos via de olika teleskop och utställningar som observatoriet erbjuder. Nästan allt är gratis att ta del av med undantag för planetariet som kostar 7 dollar för vuxna, 5 dollar för seniorer och studenter och 3 dollar för barn.

Observatoriet är öppet tis-fre 12.00 – 22.00, lör-sön 10.00 – 22.00.

Los Angeles zoo

Belägen i Griffith park erbjuder detta zoo både fantastiska djur samt en mysig och vacker miljö. Promenera runt i trädgårdarna som är hem till 7500 olika växter eller hälsa på några av de 1200 djur som bor i zoot. Det finns flera restauranger inne på området så ni behöver inte gå hungriga. En perfekt utflykt för hela familjen.

Los Angeles zoo är öppet dagligen mellan 10.00 – 17.00 med undantag för Thanksgiving day och 25:e december, då är det stängt. 

Runyon canyon park

Om ni gillar att hikea är Runyon canyon park ett måste att besöka. Det är en av de populäraste platserna att besöka i Los Angeles. Parken erbjuder flera stigar i olika längd och terräng. Ta med vatten och bekväma skor och gör er redo för en naturskön upplevelse. 

Ni kommer inte ångra er för när ni väl uppe får en svårslagen utsikt över hela staden. Parken är öppen för alla och kostar inget att besöka.

Beverly Hills

De flesta har hört talas om Beverly Hills och många skulle nog gärna vilja bo där. Beverly Hills är en ikon för lyx och hem till kändisar, filmstjärnor och rika. Här hittar ni spektakulära villor och storslagna herrgårdar, dock bakom stora grindar som inte öppnas för allmänheten. 

Vill ni få möjlighet att se något av filmstjärnornas hus finns det guidade turer att boka. Har ni lite pengar över rekommenderar vi ett besök hos kulturmärkta Beverly Hills Hotel. Hotellet är världskänt och har varit hem till många kändisar genom tiden.

Rodeo Drive