Flygi

TokyoKarta över japan.

Reseguide
Tokyo

Tokyo är en renare version av New York och med allt en storstad vanligtvis har att erbjuda, plus det det lilla extra som gör Japan till Japan. Tokyo erbjuder allt från temple, shrines, shopping, parker, museum till nöjesparker i mängder.

Akihabara

Mario Kart Japan

Har du alltid drömt om att köra Mario Kart på öppna vägar? Japan got you covered. Det är faktiskt några från vår redaktion på bilden!

Ett STORT måste för alla som besöker Japan. Viktigt att komma ihåg är dock att Internationellt körkort krävs för att framföra gokarten på vägen. Dvs, de släpper inte ut dig med vanligt svenskt körkort. Internationellt körkort fixar man hemma i Sverige innan man åker genom olika förbund beroende på vart i landet du befinner dig och kostar endast ett par hundralappar.

Det officiella namnet är Street Kart Akihabara, men kallas även för MariCar. Inbokning av körning görs genom en automatiserad messenger-chat på deras Facebook sida alternativt via deras egen hemsida.

Område

Akihabara

Akihabara är redaktionens favoritplats i Tokyo och något vi besöker minst en gång vid varje vistelse i Tokyo. Här omfamnas ni av neonskyltar, höghus präglade i alla möjliga olika teman, god mat, spelhus och allt annat man kan tänka sig mellan himmel och jord. Ett elektronik distrikt som verkligen ser ut som man förväntar sig av ett riktigt japanskt elektronik distrikt från film.

Odaiba

Legoland Discovery Center

Ta med familjen till Legoland Discovery Center Tokyo och bygg med lego & duplo, åk attraktioner, raca med legobilar och spana in en hur lego blir till. Här finns något för hela familjen och allt är inomhus, vilket gör Discovery Center till den perfekta utflykten över dagen när vädret inte är som bäst.

Discovery Center får dock inte förknippas med Legoland Japan som är betydligt mycket större och i staden Nagoya.

Ueno

Ueno Zoo

Landets äldsta Zoo och öppnades år 1882. De flesta besöker parken för dess pandor som först flytta in 1972. I dagsläget bor det en familj bestående av 3 pandor i parken. 

Parken har öppet 09:30 – 17:00, Tisdag – Söndag. Stängt under måndagar samt dagen efter måndag om måndag är en helgdag.

Parken är hem till över 3.000 djur av 400 olika arter. Zooets mest populära djur att besöka är pandor, Sumatratigrar och västliga låglandsgorillor. Ueno Zoo har flest djur av alla zoo i landet. 

  • 65+ ÅR ¥300
  • 16-64 ÅR ¥600
  • 13-15 ÅR ¥200

Odaiba

Gundam statyn

Utanför DiverCity Tokyo Plaza köpcentrum på Odaiba finner ni en 20m hög 1:1 Gundam RX-0 Unicorn staty, från Gundam Unicorn serien. 

Statyn vaknar till liv och rör sig tillsammans med en ljus och ljudshow varje dag kl 11:00, 13:00, 15:00 och 17:00. Efter sista showen kl 17:00 ställer sig statyn i “Destroy Mode” och lyser under hela natten. Det är en väldigt trevlig upplevelse som bör besökas när solen gått ner. 

När ni ändå är vid DiverCity under kvällstid, passa på titta ut över Rainbow Bridge som lyser i alla regnbågens färger. Kom ihåg att bron endast lyser under vissa månader. Mer info finner ni längre ner på sidan.

Centrala Tokyo

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree är ett känt TV-torn i området Sumida, Tokyo. Tornet är landets högsta byggnad, men även den näst högsta byggnaden i världen. Här finns allt från shopping till trevliga restauranger högst upp i tornet.

Tornet är mest känt för sin observationsyta i glas. Passa på åka upp och få en 360 vy över hela staden. Det finns tre olika alternativ: Våning 350, Våning 450 samt Combo-biljett med våning 350 + 450.

Öppet 08:00 – 22:00 varje dag, 365 dagar om året. Vissa öppettider kan variera vid högtider. Mer info finner ni på aktörens hemsida.

Nöjespark

Disneyland

Parken öppnades 1983 och var den första parken att öppna upp sina portar utanför USA. Parken är baserad på Disneyland California och är uppdelad i 7st unika områden.

Tokyo Disneyland ligger på ön Urayasu och endast ett par minuters promenad från JR Maihama Station. Parken kan även nås via Tokyo Disneyland Station som går längst med Disney Resort Monorail.

Vanligtvis är parken öppen 08:00 – 22:00, notera dock att öppettiderna kan avvika vissa dagar. Kolla upp öppettiderna för ditt besök på deras hemsida.

Nöjespark

Disneysea

Intill Disneyland Tokyo på ön Urayasu finner ni Tokyo DisneySea. En unik park i vattentema, full av överraskningar och trevligheter för hela familjen. 

Fantasiparken är likt Disneyland uppdelad i 7 unika områden i olika teman. Parken passar alla besökare och åldrar, men är visuellt mer riktad mot en äldre publik. Här har du ett unikt tillfälle att avnjuta god mat med trevlig utsikt. Unikt för parken mot sin systerpark intill är att denna park serverar alkohol.

Du når parken med Disney Resort Monorail från Maihama Station till Tokyo Disney Sea Station. Resan tar 10 minuter och kostar ca 260 jpy. Alterantiv två är en 20 minuters promenad från Maihama Station. 

Vanligtvis är parken öppen 08:00 – 22:00, notera dock att öppettiderna kan avvika vissa dagar. Kolla upp öppettiderna för ditt besök på deras hemsida.

Område

Shibuya

Shibuya är området som är mest populärt bland unga japaner, men lockar mycket turister och fotografer dagligen på grund av sin välkända korsning. Korsningen är även världens mest trafikerade korsning med 500.000 korsande personer dagligen. Lugnet i kaoset som uppstår så fort ljuset blir grönt är utan dess like och rekommenderas att uppleva om du besöker Tokyo för första gången.

En halv dag går åt i Shibuya då området är omgivet av nattklubbar, stora köpcentrum, butiker samt restauranger.

Passa även på besöka Hachikō statyn – tillägnad hunden Hachikō. Legenden och historien om Hachikō har gjorts till film och prisats världen över. Statyn hittar ni utanför Shibuya Station.

Nöjespark

Fuji-Q highland

En gömd skatt strax utanför Tokyo. En nöjespark, bestående av Guinness world of Record attraktioner.

Nöjesparken ligger nedanför Mt. Fuji och därav sitt namn Fuji-Q Highland Park. Tillåter vädret så kan man vissa dagar få underbara bilder med berget i bakgrunden. Ha dock i åtanke bergets topp till mestadels är omringat av dimma och moln.

Dododonpa: Här skjuter dom iväg dig likt kanonen på Liseberg, fast i 180 km/h på 1.56 sekunder!

Takabisha: 121 graders drop – ligger etta på listan som världens brantaste berg och dalbana.

Eejanaika: Flest rotationer i världen. Här snurras du upp, ner och i sidled längst hela åkturen. Något av det sjukaste vi på redaktionen åkt! Rekommenderas starkt för den som vågar.

Parken har ett flertal andra attraktioner att erbjuda, som tex världens största och mycket annat skoj. Bestämmer ni er för att lägga en dag på denna underbara park blir ni absolut inte missnöjda!

Nöjespark

Fuji Hidden Leaf Village

Intill Fuji-Q Highland Park hittar ni deras Naruto Park med dess fulla namn “NARUTO X BORUTO Fuji Hidden Leaf Village”. Testa på att äta ramen hos Ichiraku, vandra runt i Konoha och lös diverse utmaningar i parken.

Hidden Leaf Village erbjuder även en resort i samma tema för de som vill stanna över natten med rum i Naruto-tema.

Odaiba

Frihetsgudinnan

Vad många inte känner till är att Tokyo har sin egen replika av frihetsgudinnan på Odaiba. Statyn lockar dagligen en stor mängd av turister på grund av alla dess fotomöjligheter.

Statyn ser ut över en belyst Rainbow Bridge under kvällstid och kallas inofficiellt för stadens bästa vy.

Osaka och Shimoda har två replikasyskon att besöka, men gudinnan i Tokyo är solklart den mest populära på grund av Tokyo-Bay och Rainbow Bridge i bakgrunden. 

Centrala Tokyo

Kejsarpalatset

Palatset är huvudbostad för den kjeserliga familjen, men endast ett av flera. De flesta inre områden samt trädgårdar är stängda för allmänheten likt de flesta palatsen i världen. Två gånger om året är dock palatsets inre trädgård öppet för allmänheten där man har möjlighet att se den kejserliga familjen stå på balkong och vinka – detta gäller 23e december och 2e januari.

Palatsets östra trädgård heter Higashi Gyoen och sägs vara den vackraste i landet. Parken är öppen och gratis för allmänheten 09:00 – 16:30 alla dagar i veckan. Parken har öppet till 16:00 under november – februari & till 17:00 under april – augusti.

Kejserliga palatset ligger endast ett par minuter från Tokyo Station. Palatset och dess parker täcker en yta på 3,4 kvadratkilometer, mitt i centrala Tokyo.

Akihabara

Maid Cafe

Dessa cosplaybaserade café/restauranger hittar ni lite överallt i Tokyo, men framförallt i Akihabara. Personalen är till mestadels utklädda till franska städerskor och behandlar er med respekt och ömhet som en “master of the house”. Dessa restauranger är lika populära bland män som hos kvinnor och det finns ett flertal som pratar engelska. Utöver att servera mat och dryck så håller de aktivt igång shower och leker lekar med sina gäster.

Asakusa

Sensō-ji

Kaminarimon (Kaminari Gate) är en av de två stora portarna som sedan leder dig till Sensoji Templet från gatan/hållplatsen. Kaminarimon byggdes för över tusen år sedan och står kvar än idag. Innanför dess portar finner du Nakamise shoppinggata med Sensoji Templet som slutdestination. Nakamise är dock mer av en liten marknad än en shoppinggata och är dessvärre full av folk på helgerna. Dock en väldigt mysig liten gångstig fram till templet som vi rekommenderar att du besöker om du är i Tokyo. Templet var färdigbyggt år 645, vilket gör det till Tokyos äldsta tempel. 

Templet har öppet 06:00-17.00, men området är fortfarande öppet för allmänheten under kvällstid. Templet lyser upp efter solnedgång varje kväll.

Akihabara

Gundam Cafe

2010 öppnades GundamCafé i Akihabara och har sedan dag ett vart en succé med dess Gundam inspirerande tema. För er som inte känner till Gundam så är Gundam landets mest välkända och älskade animerade robot och kommer från en animeserie släppt 1979.

Roliga rätter på menyn är bla