Flygi

Japan Rail Pass

Upplev Japan med tåg

Beställ ert Japan Rail Pass snabbt, enkelt och smidigt genom Flygi. Vi skickar från Sverige redan nästkommande vardag! Vi finns även här för er hela vägen och hjälper till med allt från frågor innan köp till tips och reseguider under er vistelse i Japan. Att köpa JR Pass i Sverige har aldrig varit lättare!

Auktoriserad återförsäljare & partner

Hitta rätt passPrisvärt Standard pass

Standard Japan Rail Pass är överlägset det bästa värdet för pengarna och låter er fritt förflyttas i Japan med allt från shinkansen snabbtåg, vanliga tåg, tunnelbanelinjer, bussar och till och med båtar… med obegränsat antal resor! Ett väl rekommenderat alternativ för förstagångsbesökare.

7 dagars pass

2.490 kr / person
Populärast

14 dagars pass

3.950 kr / person

21 dagars pass

4.990 kr / person

Första klass Green Pass

Det gröna Japan Rail Passet är i stil med en förstaklassbiljett och innehåller i princip samma saker som ett standard pass, men kommer med några extra lyxiga bekvämligheter ombord. Det är ett tågkort för de som vill ha lite extra utrymme, större sittplatser, gratis bekvämligheter och bättre service ombord.

7 dagars pass

3.250 kr / person

14 dagars pass

5.290 kr / person

21 dagars pass

6.850 kr / person

50% rabatt för barn mellan 6 – 11 år. Barn under 6 år åker gratis och behöver inget JR Pass. Barn över 11 år klassas som vuxna.

Ett Japan Rail Pass kan vara väldigt förmånligt och spara mycket pengar under resans gång, men kan även vara en lyxvara. Beställ ett Standard Pass och ta del av JR’s alla linjer (med få undantag). Eller testa ett Green Pass, deras motsvarighet till Första Klass och upplev lite rymligare säten, tystare vagnar, gratis bekvämligheter och lite extra service på tåget.

Båda passen tillåter er att resa med samma tåg, tunnelbana, buss och båt. Den enda skillnaden mellan de två passtyperna är att alla tåg är utrustade med så kallade “Gröna vagnar” för resenärer med Green Pass, där de med Green Pass kan ta del av lite extra bekvämligheter i en lyxigare miljö.

Valet är ditt 👋

Hur fungerar det?Bokar japan rail pass

Steg 1

Beställ ert JR pass av en auktoriserad återförsäljare

Flygi AB är en auktoriserad säljare av Japan Rail Pass och utfärdar sina egna JR Pass i Göteborg. Hos oss handlar du alltid säkert från ett svenskt bolag & med svensk support.

Post japan rail pass

Steg 2

Få ert Japan Rail Pass levererat hem till dörren

Vi skickar ut ert Japan Rail Pass redan nästkommande vardag, ibland redan samma dag. Paketet levereras i ett väl skyddat och inlslaget paket till din ytterdörr. 

Flygplan mot japan

Steg 3

Sätt er på planet och bege er mot fantastiska Japan

Japan Rail Pass vouchern är säkrad, hotellet är bokat och Japan väntar. Ta er till Japan och njut av oändligt av resor med JR’s linjer i världens bästa land!

JR disk station

Steg 4

Besök närmaste JR disk i Japan och växla in vouchern

Väl i Japan besöker ni närmaste JR kontor eller disk för inväxling av er JR Voucher mot ett fysiskt Japan Rail Pass. Dessa finns på flygplatsen när du landat.

shinkansen 320 km/h

Njut & Res

Utforska Japan med oändligt av resor med JR's linjer

Du är framme och allt är klart! Nu väntar bara mängder av mysiga resor och nya minnen. Upplev hela Japan snabbt och smidigt med ditt JR Pass. behöver du inspiration inför din resa finns vi alltid till hands och har en välfylld reseguide. 

Spana in vår reseguide!

Boka tåg shinkansen japan

Undvik kaoset

Köp ett Japan Rail Pass och bespara dig en massa klicka på dåligt översatta maskiner likt resenärerna på bilden intill, och gå istället rätt förbi alla kontroller och biljettmaskiner. Ditt JR Pass kan användas till de automatiska grindarna vid varje spår och station. Spara både tid och energi med ett JR Pass!

Flygtransfer

Ett Japan Rail Pass kan aktiveras direkt på några av Japans större flygplatser och spara er hundratals kronor per väg. I JR passet ingår JR’s samtliga linjer till och från flygplatsen. Bland annat N’EX Narita Express från Narita Airport till Tokyo, Tokyo Monorail från Handea Airport till Tokyo och Haruka Express från Kansai Airport till Osaka och Kyoto. Finns även ett flertal andra alternativ till bland annat Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Narita flygplats
Tåg metro

Tåg & tunnelbana

Använd ditt JR Pass till mycket mer än bara snabbtågen. Förflytta dig smärtfritt och kostnadsfritt med Japan Railways andra transportmedel. Ditt JR Pass fungerar på vanliga tåg, shinkansen snabbtåg, tunnelbanan, pendeltåg samt vissa bussar och båtar.

Boka plats

Det är fritt fram att bara gå på alla tåg, men alla tåg har några vagnar för resenärer med förbokade platser. Du kommer alltid med tåget, oavsett om du har bokat plats eller ej. För att undvika att behöva stå upp på längre och mer populära sträckor om oturen skulle vara framme och alla sittplatser är upptagna, så rekommenderar vi att ni kostnadsfritt går in på närmaste JR ticket office (Midori-no-madoguchi) och förbokar sittplats på tåget dagen innan. Det går även bra att boka plats via maskinerna utställda på JR Stationen.

Tåg tider resenärer
Shinkansen snabbtåg

Gröna vagnar

Green Pass ger tillgång till Japan Railways motsvarighet till business och förstaklass, “Green Car”. Ta del av bredare och bekvämare säten, mer benutrymme, färre resenärer per vagn och tillgång till ett flertal olika bekvämligheter. Vad som finns att tillgå varierar från linje till linje.

Utflykter över dagen

Förflytta er smidigt med snabbtåg och ta del av hela Japan i 320 km/h. Åk iväg över dagen och upplev nya städer varje dag. Ett tågpass för hela landet och oändligt med möjligheter i ett av världens vackraste länder!

Templ torii gate

VIKTIGT!

Japansk medborgare

Japanska medborgare behöver ett intyg från den Japanska Ambassaden som intygar att ni varit bosatta utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Detta intyg måste vara utfärdat INNAN ni beställer ert JR Pass för att vara godkänt i Japan och får max vara 6 månader gammalt när ni växlar in er voucher hos JR i Japan.

Barn över 12 år behöver ett eget intyg eller finnas med i ett familjeintyg från den japanska ambassaden, även om de aldrig bott i Japan. Vänligen ring eller mejla oss för mer information innan köp.

All information ni behöver hittar ni i DETTA DOKUMENT.

Tillsammans mot cancer

För varje sålt Japan Rail Pass skänker Flygi.se 20 kronor till Cancerfonden.

Cancerfonden behöver all hjälp de kan få och delar av redaktionen här på Flygi har själva fått gå igenom påfrestningar och behandlingar man inte önskar någon. Vi vill därför visa vårt stöd och har valt att skänka 20 kronor per sålt JR Pass för att få stopp på denna hemska sjukdom. Tillsammans gör vi skillnad. 💕

Logotyp för barncancerfonden.

Viktig information

Flicka på tåg

Barnbiljetter

Barn mellan 6-11 har 50% rabatt på sina Japan Rail Pass. Barn under 6 år åker gratis på samtliga JR tåg och bussar. Tonåringar från 12 år och äldre måste dessvärre köpa ett JR Pass för vuxna.

Barn som inte hunnit fylla 12 när JR Passet köps genom Flygi.se kan ta del av 50% rabatt på priset även om de hunnit fylla 12 när det väl växlas in i Japan. Notera att ert barn behöver ett eget pass om det hinner fylla 6 år innan ni anländer i landet.

JR Pass paket leverans.

Leverans JR pass

Era JR pass skickas ut som senast nästkommande vardag från vårt kontor i Göteborg. Se till att ange telefonnummer och korrekt adress i er beställning för en snabb och smidig leverans.

Samtliga pass utfärdas av Flygi AB genom JTB GMT och skickas från vårt kontor i Sverige. Flygi AB är en officiell och auktoriserad återförsäljare av JR Pass på uppdrag av JTB Corp och Japan Railways Group.

Visum stämpel

Visum - eget ansvar

Köparen ansvarar själv för att kontrollera att visum noteras i sitt pass, samt att inresan i Japan är inom tidsramen för att kunna växla in sitt JR Pass hos närmaste JR kontor. Se till att stämpeln med “Temporary Visitor” med 15 eller 90 dagar stämplas i ert pass. Denna stämpel krävs för att kunna växla in vouchern mot ett JR Pass i Japan. Japanska medborgare får ingen stämpel och behöver istället ett intyg från den japanska ambassaden.

Rullstlsbunden sittplats.

Rullstolsburen

Rullstolsanpassade platser finns på de flesta Shinkansen och snabbtåg. Ni bokar snabbt och enkelt plats med hjälp av personalen på närmaste JR kontor. Notera att det är begränsat med anpassade plats på varje tåg, så se till att boka er plats i god tid och var beredda på att det kan vara fullt på vissa önskade linjer under populära tider.

Det finns lite speciella kriterier gällande storlek samt eldrivna rullstolar med ratt eller styre. Vänligen kontakta närmaste JR kontor för mer information.

Svenskt utfärdat pass

Skriv ert namn korrekt

Det är jätteviktigt att ni skriver ert namn exakt som det är skrivet i ert pass. Utan specialtecken och utan Å,Ä,Ö. Björn Jonathan Holm blir alltså ‘Bjoern Jonathan Holm’. Ni har ett eget ansvar att fylla i korrekta uppgifter i samband med köp, stämmer inte namnet överens med namnet i ert pass nekas ni inväxling i Japan.

Akihabara karta

Godkända köpare

JR Passen kan endast köpas av turister innan avresa och kräver ett 90-dagars turistvisum för att kunna aktiveras. Detta visum är dock något som alla Svenska resenärer får automatiskt när de landar i Japan och är inget man behöver oroa sig om eller ansöka om i förtid.

Notera att en stämpel med datum och texten ‘Temporary visitor’ trycks i ert Pass hos passkontrollen och krävs för att sedan växla in passet hos ert närmaste JR kontor. 

Japanska medborgare måste ha ett intyg från den Japanska Ambassaden i Sverige som intygar att ni bott utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Mer information längre ner på sidan.

Växla in JR Pass

Efter er beställning via Flygi.se får ni ett värdebevis som sedan växlas in mot ett JR Pass hos närmaste JR kontor i Japan. Dessa finns på diverse större flygplatser, tågstationer och hållplatser.

Er JR-voucher måste lämnas in tillsammans med uppvisat svenskt pass med en ‘Temporary visitor’ stämpel/sticker i passet, i utbyte mot ett dagsfärskt JR Pass.

Japanska medborgare måste ha med sig sitt pass, intyg från Japanska ambassaden i Sverige och sin JR Voucher som Flygi skickat ut.

Beställ ert JR Pass

Vi brukar rekommendera våra kunder att köpa JR passet 4 veckor innan planerad avresa. Då är ni garanterade att få era pass i tid samt ändra eventuella fel som kan uppstått vid bokning. Passet kan endast bytas in i Japan inom 90-dagar från att det skickats ut från Flygi’s kontor i Göteborg.

Se till att boka i god tid, men reservera er för eventuella förseningar och förhinder med er resa och ha lite marginal åt båda hållen. Vi skickar dock redan nästkommande vardag och Postnord brukar leverera inom 1-3 arbetsdagar. Skulle det krisa så kan passen alltid hämtas upp redan samma dag hos oss i Göteborg. Mejla eller ring så hjälper vi er omgående.

Automatisk grind IC

Automatiska grindar

Många JR stationer har automatiska grindar och låter dig med ett JR Pass enkel passage igenom. Stoppa in ditt JR Pass i maskinen och passera. Ert JR pass kommer ut igen på andra sidan, så se till att inte glömma det. JR passet fungerar inte på grindar märkta med “IC Only”, då behöver ni passera genom den bemannade grinden.

Engelska skyltar japan.

Engelska skyltar

Alla skyltar på samtliga JR stationer visar namn och information på både japanska och engelska. Väl på tåget och på alla informationsskyltar visas nummer och namn på kommande stationer, även där på engelska för att underlätta för oss turister. Behöver ni mer hjälp står personalen redo att hjälpa till på närmaste JR kontor.

Nyckelskåp tågstation

Skåp för värdesaker

Alla större tågstationer har myntskåp där ni enkelt kan förvara era väskor och andra värdesaker under tiden ni reser runt. Perfekt för er som har hunnit checka ut från ert hotell men har ett par timmar kvar i staden innan ni behöver åka till flygplatsen, men inte orkar släpa runt på stora resväskor. Skåpen är billiga att hyra och väldigt enkla att förstå.

Grind tågstation.