Flygi

Japan Rail Pass

Upplev Japan med tåg

Beställ ert Japan Rail Pass snabbt, enkelt och smidigt genom Flygi. Vi skickar från Sverige redan nästkommande vardag! Vi finns även här för er hela vägen och hjälper till med allt från frågor innan köp till tips och reseguider under er vistelse i Japan. Att köpa JR Pass i Sverige har aldrig varit lättare!

Auktoriserad återförsäljare & partner

Hitta rätt passPrisvärt Standard pass

Standard Japan Rail Pass är överlägset det bästa värdet för pengarna och låter dig röra dig fritt förflyttas i Japan med allt från shinkansen snabbtåg, vanliga tåg, tunnelbanelinjer, bussar och till och med båtar… med obegränsat antal resor! Ett väl rekommenderat alternativ för förstagångsbesökare.

7 dagars pass

2.490 / person
Populärast

14 dagars pass

3.950 / person

21 dagars pass

4.990 / person

Första klass Green Pass

Det gröna Japan Rail Passet är i stil med en förstaklassbiljett och innehåller i princip samma saker som ett standard pass, men kommer med några extra lyxiga bekvämligheter ombord. Det är ett tågkort för de som vill ha lite extra utrymme, större sittplatser, gratis bekvämligheter och bättre service ombord.

7 dagars pass

3.250 / person

14 dagars pass

5.290 / person

21 dagars pass

6.850 / person

50% rabatt för barn mellan 6 – 11 år. Barn under 6 år åker gratis och behöver inget JR Pass. Barn över 11 år klassas som vuxna.

Ett Japan Rail Pass kan vara väldigt förmånligt och spara mycket pengar under resans gång, men kan även vara en lyxvara. Beställ ett Standard Pass och ta del av JR’s alla linjer (med få undantag). Eller testa ett Green Pass, deras motsvarighet till Första Klass och upplev lite rymligare säten, tystare vagnar, gratis bekvämligheter och lite extra service på tåget.

Båda passen tillåter er att resa med samma tåg, tunnelbana, buss och båt. Den enda skillnaden mellan de två passtyperna är att alla tåg är utrustade med så kallade “Gröna vagnar” för resenärer med Green Pass, där de med Green Pass kan ta del av lite extra bekvämligheter i en lyxigare miljö.

Valet är ditt 👋

Hur fungerar det?certifierad säljare

Steg 1

Beställ ert JR pass av en auktoriserad återförsäljare

Flygi AB är en auktoriserad säljare av Japan Rail Pass och utfärdar sina egna JR Pass i Göteborg. Hos oss handlar du alltid säkert från ett svenskt bolag & med svensk support.

Post japan rail pass

Steg 2

Få ert Japan Rail Pass levererat hem till dörren

Vi skickar ut ert Japan Rail Pass redan nästkommande vardag, ibland redan samma dag. Paketet levereras i ett väl skyddat och inlslaget paket till din ytterdörr. 

res till japan

Steg 3

Sätt er på planet och bege er mot fantastiska Japan

Japan Rail Pass vouchern är säkrad, hotellet är bokat och Japan väntar. Ta er till Japan och njut av oändligt av resor med JR’s linjer i världens bästa land.

JR disk station

Steg 4

Besök närmaste JR disk i Japan och växla in vouchern

Väl i Japan besöker ni närmaste JR kontor eller disk för inväxling av er JR Voucher mot ett fysiskt Japan Rail Pass. Dessa finns på flygplatsen när du landat.

gult jr pass

Njut & Res

Utforska Japan med oändligt av resor med JR's linjer

Du är framme och allt är klart! Nu väntar bara mängder av mysiga resor och nya minnen. Upplev hela Japan snabbt och smidigt med ditt JR Pass. behöver du inspiration inför din resa finns vi alltid till hands och har en välfylld reseguide. 

Spana in vår reseguide!

Boka tåg shinkansen japan

Undvik kaoset

Köp ett Japan Rail Pass och bespara dig en massa klicka på dåligt översatta maskiner likt resenärerna på bilden intill, och gå istället rätt förbi alla kontroller och biljettmaskiner. Ditt JR Pass kan användas till de automatiska grindarna vid varje spår och station. Spara både tid och energi med ett JR Pass!

Flygtransfer

Ett Japan Rail Pass kan aktiveras direkt på några av Japans större flygplatser och spara er hundratals kronor per väg. I JR passet ingår JR’s samtliga linjer till och från flygplatsen. Bland annat N’EX Narita Express från Narita Airport till Tokyo, Tokyo Monorail från Handea Airport till Tokyo och Haruka Express från Kansai Airport till Osaka och Kyoto. Finns även ett flertal andra alternativ till bland annat Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Narita flygplats
Tåg metro

Tåg & tunnelbana

Använd ditt JR Pass till mycket mer än bara snabbtågen. Förflytta dig smärtfritt och kostnadsfritt med Japan Railways andra transportmedel. Ditt JR Pass fungerar på vanliga tåg, shinkansen snabbtåg, tunnelbanan, pendeltåg samt vissa bussar och båtar.

Boka plats

Det är fritt fram att bara gå på alla tåg, men alla tåg har några vagnar för resenärer med förbokade platser. Du kommer alltid med tåget, oavsett om du har bokat plats eller ej. För att undvika att behöva stå upp på längre och mer populära sträckor om oturen skulle vara framme och alla sittplatser är upptagna, så rekommenderar vi att ni kostnadsfritt går in på närmaste JR ticket office (Midori-no-madoguchi) och förbokar sittplats på tåget dagen innan. Det går även bra att boka plats via maskinerna utställda på JR Stationen.

Tåg tider resenärer
Shinkansen snabbtåg

Gröna vagnar

Green Pass ger tillgång till Japan Railways motsvarighet till business och förstaklass, “Green Car”. Ta del av bredare och bekvämare säten, mer benutrymme, färre resenärer per vagn och tillgång till ett flertal olika bekvämligheter. Vad som finns att tillgå varierar från linje till linje.

Utflykter över dagen

Förflytta er smidigt med snabbtåg och ta del av hela Japan i 320 km/h. Åk iväg över dagen och upplev nya städer varje dag. Ett tågpass för hela landet och oändligt med möjligheter i ett av världens vackraste länder!

Templ torii gate

VIKTIGT!

Japansk medborgare

Japanska medborgare behöver ett intyg från den Japanska Ambassaden som intygar att ni varit bosatta utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Detta intyg måste vara utfärdat INNAN ni beställer ert JR Pass för att vara godkänt i Japan och får max vara 6 månader gammalt när ni växlar in er voucher hos JR i Japan.

Barn över 12 år behöver ett eget intyg eller finnas med i ett familjeintyg från den japanska ambassaden, även om de aldrig bott i Japan. Vänligen ring eller mejla oss för mer information innan köp.

All information ni behöver hittar ni i DETTA DOKUMENT.

Tillsammans mot cancer

För varje sålt JR Pass skänker vi 20 kronor till Cancerfonden.

Cancerfonden behöver all hjälp de kan få och delar av redaktionen här på Flygi har själva tyvärr fått gå igenom påfrestningar och behandlingar man inte önskar någon. Vi vill därför visa vårt stöd och har valt att skänka 20 kronor per sålt JR Pass för att hjälpa forskningen och få stopp på denna hemska sjukdom.


Cancerfonden behöver all hjälp de kan få och vi vill visa vårt stöd från redaktionen. Delar av oss på Flygi har själva genomgått behandling för cancer och tvingats se nära och kära 

Logotyp för barncancerfonden.

Viktig information

Flicka på tåg

Barnbiljetter

Barn mellan 6-11 har 50% rabatt på sina Japan Rail Pass. Barn under 6 år åker gratis på samtliga JR tåg och bussar. Tonåringar från 12 år och äldre måste dessvärre köpa ett JR Pass för vuxna.

Barn som inte hunnit fylla 12 när JR Passet köps genom Flygi.se kan ta del av 50% rabatt på priset även om de hunnit fylla 12 när det väl växlas in i Japan. Notera att ert barn behöver ett eget pass om det hinner fylla 6 år innan ni anländer i landet.

JR Pass paket leverans.

Leverans JR pass

Era JR pass skickas ut som senast nästkommande vardag från vårt kontor i Göteborg. Se till att ange telefonnummer och korrekt adress i er beställning för en snabb och smidig leverans.

Samtliga pass utfärdas av Flygi AB genom JTB GMT och skickas från vårt kontor i Sverige. Flygi AB är en officiell och auktoriserad återförsäljare av JR Pass på uppdrag av JTB Corp och Japan Railways Group.

Visum stämpel

Visum - eget ansvar

Köparen ansvarar själv för att kontrollera att visum noteras i sitt pass, samt att inresan i Japan är inom tidsramen för att kunna växla in sitt JR Pass hos närmaste JR kontor. Se till att stämpeln med “Temporary Visitor” med 15 eller 90 dagar stämplas i ert pass. Denna stämpel krävs för att kunna växla in vouchern mot ett JR Pass i Japan. Japanska medborgare får ingen stämpel och behöver istället ett intyg från den japanska ambassaden.

Rullstlsbunden sittplats.

Rullstolsburen

Rullstolsanpassade platser finns på de flesta Shinkansen och snabbtåg. Ni bokar snabbt och enkelt plats med hjälp av personalen på närmaste JR kontor. Notera att det är begränsat med anpassade plats på varje tåg, så se till att boka er plats i god tid och var beredda på att det kan vara fullt på vissa önskade linjer under populära tider.

Det finns lite speciella kriterier gällande storlek samt eldrivna rullstolar med ratt eller styre. Vänligen kontakta närmaste JR kontor för mer information.

Svenskt utfärdat pass

Skriv ert namn korrekt

Det är jätteviktigt att ni skriver ert namn exakt som det är skrivet i ert pass. Utan specialtecken och utan Å,Ä,Ö. Björn Jonathan Holm blir alltså ‘Bjoern Jonathan Holm’. Ni har ett eget ansvar att fylla i korrekta uppgifter i samband med köp, stämmer inte namnet överens med namnet i ert pass nekas ni inväxling i Japan.

Akihabara karta

Godkända köpare

JR Passen kan endast köpas av turister innan avresa och kräver ett 90-dagars turistvisum för att kunna aktiveras. Detta visum är dock något som alla Svenska resenärer får automatiskt när de landar i Japan och är inget man behöver oroa sig om eller ansöka om i förtid.

Notera att en stämpel med datum och texten ‘Temporary visitor’ trycks i ert Pass hos passkontrollen och krävs för att sedan växla in passet hos ert närmaste JR kontor. 

Japanska medborgare måste ha ett intyg från den Japanska Ambassaden i Sverige som intygar att ni bott utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Mer information längre ner på sidan.

Växla in JR Pass

Efter er beställning via Flygi.se får ni ett värdebevis som sedan växlas in mot ett JR Pass hos närmaste JR kontor i Japan. Dessa finns på diverse större flygplatser, tågstationer och hållplatser.

Er JR-voucher måste lämnas in tillsammans med uppvisat svenskt pass med en ‘Temporary visitor’ stämpel/sticker i passet, i utbyte mot ett dagsfärskt JR Pass.

Japanska medborgare måste ha med sig sitt pass, intyg från Japanska ambassaden i Sverige och sin JR Voucher som Flygi skickat ut.

Beställ ert JR Pass

Vi brukar rekommendera våra kunder att köpa JR passet 4 veckor innan planerad avresa. Då är ni garanterade att få era pass i tid samt ändra eventuella fel som kan uppstått vid bokning. Passet kan endast bytas in i Japan inom 90-dagar från att det skickats ut från Flygi’s kontor i Göteborg.

Se till att boka i god tid, men reservera er för eventuella förseningar och förhinder med er resa och ha lite marginal åt båda hållen. Vi skickar dock redan nästkommande vardag och Postnord brukar leverera inom 1-3 arbetsdagar. Skulle det krisa så kan passen alltid hämtas upp redan samma dag hos oss i Göteborg. Mejla eller ring så hjälper vi er omgående.

Automatisk grind IC

Automatiska grindar

Många JR stationer har automatiska grindar och låter dig med ett JR Pass enkel passage igenom. Stoppa in ditt JR Pass i maskinen och passera. Ert JR pass kommer ut igen på andra sidan, så se till att inte glömma det. JR passet fungerar inte på grindar märkta med “IC Only”, då behöver ni passera genom den bemannade grinden.

Engelska skyltar japan.

Engelska skyltar

Alla skyltar på samtliga JR stationer visar namn och information på både japanska och engelska. Väl på tåget och på alla informationsskyltar visas nummer och namn på kommande stationer, även där på engelska för att underlätta för oss turister. Behöver ni mer hjälp står personalen redo att hjälpa till på närmaste JR kontor.

Nyckelskåp tågstation

Skåp för värdesaker

Alla större tågstationer har myntskåp där ni enkelt kan förvara era väskor och andra värdesaker under tiden ni reser runt. Perfekt för er som har hunnit checka ut från ert hotell men har ett par timmar kvar i staden innan ni behöver åka till flygplatsen, men inte orkar släpa runt på stora resväskor. Skåpen är billiga att hyra och väldigt enkla att förstå.

Grind tågstation.

Undvik rusningstrafik

Rusningstrafiken pågår vanligtvis i de större städerna mellan 07:30 – 09:30 samt mellan 17:00 – 20:00. Detta påverkar dock inte alla linjer, utan endast de mot större industriområden och företagskomplex.

Kyoto station entreé.

JR pass antal dagar

Antalet dagar på beställt JR Pass kan inte ändras i efterhand. Efter att ert pass skickats ut kan ni inte längre korrigera antalet dagar som passet skall gälla. Försök planera och boka er resa runt antalet dagar på ert Pass. Notera att de kan köpas som 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass.

Shinkansen tåg

Undantag shinkansen

Snabbtågen Nozomi och Mizuho Shinkansen täcks inte av JR Pass. Dessa två är egentligen de enda undantag som finns. Ni måste använda er av Hikari, Sakura, Kodama eller Tsubame tåg istället.

Hikari och Sakura Shinkansen täcker dock samma sträckor och det skiljer inte jättemycket i restid.

Hjälpsamma ord

Super express = Shinkansen, Limited express = Tokkyu, Express = Kyuko, Snabbtåg = Kaisoku, Lokaltåg = Kakuekiteisha, Vanlig vagn = Futsusha, Green vagn = Green-sha, Reserverad plats = Shiteiseki, Fri plats = Jiyuseki, Reservation = Yoyaku.

Mount fuji yokohama

Betala JR Pass

Vi erbjuder säker och snabb betalning via Stripe. Ni finner samtliga betalningsmöjligheter i sista steget av er bokning. Önskar ni hellre boka JR Pass över telefon så kan betalningen genomföras via Swish till ett företagskopplat 123-nummer.

Vanliga frågor

Steg 1
Steg 1

Beställ ert JR Pass online

Beställ ert JR Pass hos oss och upplev Japan på riktigt! Vi är Sveriges enda officiella partner och återförsäljare samt det enda företaget som skickar ut JR Passen direkt från vårt kontor i Göteborg.

Steg 2
Steg 2

Ta emot JR Vouchern

Vi skickar ut ert JR Pass senast nästkommande vardag. Ni får er JR-voucher i ett välskyddat paket med information om hur och när passet kan växlas in i Japan.

Steg 3
Steg 3

Res till Japan

Sätt dig på planet och bege dig mot fantastiska Japan. Ett land fullt av sevärdheter och unika upplevelser för hela familjen.
Steg 4
Steg 4

Växla in & aktivera

Växla in och aktivera ert Japan Rail Pass hos ett JR kontor i Japan. Dessa finns på landets större flygplatser, tågstationer och metrostationer.
Steg 5
Steg 5

Utforska Japan!

Njut av hela landet och ta del av oändligt med JR resor bland deras Shinkansen snabbtåg, expresståg, pendeltåg, färjor, bussar och tunnelbanelinjer.

Pappret från ambassaden som intygar att ni vart bosatta utanför Japan i mer än 10 år måste vara utfärdat först efter att 10 år passerat. Det går inte att besöka ambassaden och utfärda ett dokument när ni bott i Sverige 9 år och 11 månader för att sedan beställa ett JR Pass när ni väl är i Japan. Datumet när pappret skrivs ut hos Japanska Ambassaden i Sverige måste tyvärr vara efter att 10 år passerat och innan JR Passet beställs från oss.

De flesta snabbtågen (Shinkansen) går upp emot 320 km i timmen. Sträckor som motsvarar Göteborg – Stockholm går på runt 2 timmar. Ett mjukt, enkelt och smidigt sätt att förflytta sig i landet.

Tågen är inte långt ifrån världens snabbaste tåg.

En passagerare får ta med sig 2 bagage som väger max 30 kilo och och håller mått efter en standard resväska.

Skulle ni behöva resa med större bagage krävs bokning av sittplats i vagn med plats för ‘oversized baggage’.

Om du tar med dig onormalt stort bagage kan personalen på tågen kräva en avgift på 1,000 JPY om de upplever att ert bagage är för stort och i vägen. Se till att reservera rätt vagn i förväg, det är kostnadsfritt via närmaste JR kontor.

Japan Rail Pass även kallat JR Pass är nästan som ett månadskort hos SJ eller Västtrafik och ger dig som resenär möjlighet att fritt nyttja samtliga transportmöjligheter ägda av JR Group med väldigt få undantag. Ta del av snabbtåg, tunnelbana och buss i och mellan samtliga stora städer med detta japanska tågpass.

Ni kan välja mellan 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass med 2 olika klasser. Standard pass och Green pass, vilket motsvarar förstaklass.

JR Group äger och hanterar JR-Hokkaido, JR-East, JR-Central, JR-West, JR-Shikoku och JR-Kyushu och täcker hela landet med sina snabbtåg “Shinkansen”.

Ja, så länge det inte har aktiverats. Om ditt Japan Rail Pass har aktiverats så har vi ingen möjlighet att hjälpa till med något återköp tyvärr.

Vid avbeställning eller återköp av ert JR Pass tillkommer en returavgift på 15% av totalbeloppet av er beställning. Vilket betyder att ni återfår 85% av summan från ert köp.

Önskar ni avbeställa ert JR Pass, vänligen ring oss på 08-399132 eller mejla till oss på jrpass@flygi.se tillsammans med en detaljerad förklaring till varför passet skall returneras.

Ett icke inväxlat JR Pass kan returneras inom 12 månader från att det skickats ut från Flygi, med förutsättning att det inte aktiverats i Japan.

Köparen ansvarar för att JR Passen återkommer till Flygi AB fysiskt och i samma skick som det skickats ut. Köparen ansvarar även för eventuella kostnader som en retur kan medföra inkl fraktkostnad.

Ni kan enkelt och kostnadsfritt boka sittplats på tåget via ert närmaste JR kontor. Dessa finns på samtliga större tågstationer och flygplatser i landet.

Det går dock jättebra att bara stiga på tåget och ta en sittplats på de vagnar utan reserverade platser. Vilket är majoriteten av vagnarna. 

Vi rekommenderar dock att man reserverar en plats i förväg för lite viktigare resor, tex till flygplatsen eller längre sträcker som mellan Tokyo och Osaka.

En enkelresa mellan Tokyo och Kyoto kostar vanligtvis ca 28,000 yen motsvarande cirka 2.200 SEK utan JR Pass.

Ett 7-dagars pass kostar 29,650 JPY för en vuxen resenär och gäller på oändligt antal tågresor under tidsperioden.

Utöver Shinkansen så gäller ert JR Pass på mängder av tunnelbanelinjer, färjor, bussar och vanliga tåg vilket sparar den vanliga resenären cirka 200 SEK om dagen i transportkostnader.

För resenärer som endast stannar i Tokyo och inte kommer ta del av Shinkansen-tågen rekommenderar vi dock inte köp av dessa pass. Ett vuxen standard pass kostar 29.650 JPY för 7 dagar, vilket slås ut på ca 4.235 JPY per dag. En vanlig resenär och besökare i Japan spenderar inte så mycket på metro varje dag i bara Tokyo. Av den orsaken rekommenderar vi inte ett passköp.

Passen mäter ca 15 x 10 cm och passar i diverse passfodral.

Om ert pass inte hunnit skickas ut kan vi ändra er leveransadress. Notera dock att ni i god tid måste mejla oss på jrpass@flygi med ordernummer, namn på resenär och ny önskad leveransadress.

Vi skickar ut era pass som senast nästkommande vardag och kan inte garantera att vi hinner hantera er förfrågan innan ordersedel tryckts ut och produkten hunnit lämna vårt kontor.

JR Group, ansvariga för Japan Rail Pass räknar i dagar och inte i timmar. Därför slutar ert pass att gälla vid midnatt den 14e November om ni skulle aktivera ert 14-dagars pass den 1e November.

Ja, ert JR pass gäller på samtliga nämnda busslinjer: JR Hokkaido Bus, JR Tohoku Bus, JR Kanto Bus, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, JR Chugoku bus, JR Shikoku Bus och JR Kyushu Bus.

Passet gäller även med JR-West Miyajima färjan och Tokyo Monorail.

Ja, ert pass är godkänt på JR linjer mellan flygplatsen och samtliga större städer. 

Om du landar på tex Narita Airport kan du ta Narita Express med ditt JR pass till Tokyo, Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Landar du på Haneda Airport tar du enkelt Tokyo Monorail till Hamamatsucho station. 

landar du på Kansai International Airport tar du enklast Limited Express Hauka med ditt JR pass till Osaka eller Kyoto.

Kontakta oss omedelbart! Notera dock att vi inte kan erbjuda er ett nytt pass eller erbjuda någon återbetalning. Men det är viktigt att vi spärrar ert befintliga borttappade pass.

Japaner är överlag ett väldigt ärligt och väluppfostrat folk. Tillsammans med väluppfostrad personal och en bra ‘Japan Railways lost property service’ är chansen stor att du får tillbaka dina borttappade värdesaker.

Personalen samlar kontinuerligt in kvarglömda värdesaker under resans gång och samlar allt i en ‘lost and found’ låda. Dessa sparas i 7 dagar innan de lämnas in till polisen.

Kontakta därför först Japan Rail och fråga efter era borttappade föremål.

Sedan slutet av 2020 kan du numera använda ditt JR Pass på de automatiska grindarna i samtliga tåg och tunnelbanestationer. De före detta slussarna finns fortfarande kvar och kan användas av resenärer som reser med bland anant barnvagn eller rullstol.

För att utförda ett JR pass kräver vi inget exakt datum. Passet kan aktiveras inom 90 dagar f.o.m att det utfärdats av Flygi.

Vi frågar dock om datum när ni beställer ert JR Pass, men det är endast för att vi skall kunna säkerställa att det inte köps för tidigt och kunna hjälpa er.

Tågen är utrustade med större fönster, en tystare miljö, tidningar, finare stolar, mer benutrymme och mer plats för ert bagage. Allt detta tillsammans med bättre service, gratis dryck och kortare köer.

Vissa tåg erbjuder även sina resenärer en kostnadsfri ‘oshibori’. En slags handduk som kan vara antingen varm eller kall beroende på årstid.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att leverera till ert hotell i Japan för tillfället.

Flygi AB kan inte garantera några leveranstider och en säker leverans till Japan och avstår därför från denna typ av leverans.

Japanska myndigheten har strikta krav och kräver ett en fysisk JR-voucher vid inbyte mot JR Pass.

Ert bekräftelse mejl är inte ett godkänt inbytesmedel.

Bilder på er JR-voucher, scannade kopior och andra typer av kopior godkänns inte.

Vi har som policy att skicka ut samtliga JR pass från er beställning redan nästkommande vardag.

Passet är personligt och kan inte överlåtas till någon annan. 

Namnet i er bokning måste skrivas EXAKT som det står i ert pass.

Ni fyller i uppgifterna som det står i ert pass. Ö blir OE, Ä blir AE och Å blir AA.

Kostnadsfritt WIFI finns på samtliga Shinkansen, snabbtåg och expresståg. Det finns även på många andra typer av transportmedel inom JR, men kan inte garanteras på andra tåg än Shinkansen.

Shinkansen är det japanska ordet som beskriver ‘Bullet train’ och snabbtåg.

Vi har tjänsten men det är inget vi hunnit integrera på Flygi.se än. 

Produkten är under uppbyggnad och kommer inom kort.

Ert JR Pass är personligt och kan inte delas med andra resenärer. Ni behöver beställa varsitt.

Besök ert närmaste JR kontor, dessa finns på samtliga större flygplatser och tågstationer. De hjälper er kostnadsfritt att boka plats på önskat tåg. 

Notera dock att man inte behöver boka plats på tåget utan enkelt bara kan stiga på och ta en plats. Man blir dock inte garanterad en sittplats utan kan bli tvingad att stå upp på populära rutter.

Vouchern måste växlas in mot ett Japan Rail Pass hos något av JR’s många kontor eller informationsdiskar. Dessa hittar ni på de flesta större tågstationer, flygplatser med mera.

Vouchern kan alltså inte växlas in på tågen utan det är något ni måste fixa innan ni går på.

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du behöver hjälp med i vår F.A.Q ovan eller behöver göra justeringar i er bokning så är ni varmt välkomna att höra av er till oss. Era samtal besvaras vardagar 11.00 – 15.00 men rekommenderas endast för akuta ärenden. Vi svarar på mejl under helger och utanför ordinarie telefontider.

Vår telefonsupport är endast för ärenden relaterade till köp och bokning av JR Pass. Vid problem med bokning av flygresa, vänligen besök vår kontaktsida istället.

Returadress

Flygi AB, Box 9066

400 92 Göteborg

Support via mejl

jrpass@flygi.se

kontakt@flygi.se

Support via telefon

Vardagar 11.00 – 15:00

08-399132

Sveriges största
reseguide om Japan

För att förgylla er resa till Japan har vi byggt en stor och nästintill heltäckande reseguide med allt från tips om sevärdheter till aktiviteter och bra restauranger. Boka ditt JR Pass idag och utforska hela Japan problemfritt och utan några som helst hinder på vägen! Nedan finner ni genvägar till några av våra favoritstäder, alla med enkel förbindelse tack vare JR Passet.

Mer information

För mer information och aktuella avgångar under er vistelse, vänligen besök Japan Rail Pass officiella hemsida för uppdaterad dokumentation. Här hittar ni även kartor och namn på samtliga linjer och tåg.

English speaking customer? No worries, feel free to visit our english Japan Rail Pass website https://getjrpass.com

Cookies

Vi använder cookies

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.