Japan Rail Pass

Upptäck Japan

Upplev Japan med ett JR Pass

JAPAN RAIL PASS

Beställ ert Japan Rail Pass snabbt, enkelt och smidigt genom Flygi. Vi skickar från Sverige redan nästkommande vardag! Vi finns även här för er hela vägen och hjälper till med allt från frågor innan köp till tips och reseguider under er vistelse i Japan. Att köpa JR Pass i Sverige har aldrig varit lättare!

Auktoriserad återförsäljare & partner

megafon röd
PRISHÖJNING - 1 OKTOBER

Viktigt! JR höjer priserna på samtliga JR Pass med 65-70% den 1:e Oktober 2023, gäller hos samtliga återförsäljare över hela världen. Passa på beställa ert JR Pass innan prishöjning om ni reser under Oktober, November eller December och växla in JR Passet ända fram till slutet av December!

Exempel: Pass som utfärdas av oss 2023-09-29 kan aktiveras när som helst innan 2023-12-28 utan att behöva betala något extra!

Ett Japan Rail Pass kan aktiveras inom 90 dagar från köpedatum. De som köper innan prishöjningen kan när de vill inom 90 dagar aktivera sitt Japan Rail Pass i Japan, även om 1e Oktober har passerat, utan att behöva betala något extra.

Passa på att beställa innan prishöjnignen och spara lite pengar inför er Japanresa! 👋

Sista dagen att beställa till det gamla priset är fredag den 29e September. 2023-09-29

Officiell JR Partner

Beställ Japan Rail Pass

Ett Japan Rail Pass kan vara väldigt förmånligt och kan spara väldigt mycket pengar under resans gång, men kan samtidigt vara bekvämlighet och lyxvara för andra. Beställ ett Standard Pass och ta del av nästintill alla JR’s linjer, eller testa ett Green Pass, deras motsvarighet till Första Klass och upplev lite rymligare säten, tystare vagnar, gratis bekvämligheter och extra service på tåget.

flygi box

Standard Pass

Pris från 2.590 KR

Standard Japan Rail Pass är överlägset det bästa värdet för pengarna och låter er fritt förflyttas i Japan med allt från shinkansen snabbtåg, vanliga tåg, JR’s tunnelbanelinjer, JR bussar och till och med båtar… med obegränsat antal resor! Ett väl rekommenderat alternativ för förstagångsbesökare eller för de som vill resa billigt i Japan.

Green Pass

Pris från 3.350 kr

Det gröna Japan Rail Passet är i stil med en förstaklassbiljett och innehåller i princip samma saker som ett standard pass, men kommer med några extra lyxiga bekvämligheter ombord. Det är ett tågkort för de som vill ha lite extra utrymme, större sittplatser, gratis bekvämligheter och bättre service ombord.

50% rabatt för barn mellan 6 – 11 år. Barn under 6 år åker gratis och behöver inget JR Pass. Barn över 11 år klassas som vuxna.

Båda passen tillåter er att resa med samma tåg, bussar och båtar. Den enda skillnaden mellan de två passtyperna är att alla tåg är utrustade med så kallade “Gröna vagnar” för resenärer med Green Pass, där de med Green Pass kan ta del av lite extra bekvämligheter i en lyxigare miljö.

Valet är ditt 👋

Vad tycker våra kunder?

100% av våra kunders omdömen är 5-stjärniga på både Google och Trustpilot. Vårt mål kring Japan Rail Pass försäljning är snabb leverans och personlig service för att förgylla och förbättra er Japanresa. Det skall inte behöva vara krångligt och svårt att hitta information, därför har vi samlat allt på en och samma sida. Det glädjer oss att vår tjänst uppskattas och vi hoppas kunna hjälpa fler resenärer med frågor kring Japan och JR Pass framöver. Läs mer om vad våra kunder tycker är bra med just oss och ta del av vår femstjärniga service!

Trustpilot
5 stjärnor
japan rail pass

Beställ ert JR pass av en auktoriserad återförsäljare

Flygi AB är en auktoriserad säljare av Japan Rail Pass och utfärdar sina egna JR Pass i Göteborg. Hos oss handlar du alltid säkert från ett svenskt bolag & med svensk support.

röd lastbil leverans

Få ert Japan Rail Pass levererat hem till dörren

Vi skickar ut ert Japan Rail Pass redan nästkommande vardag, ibland redan samma dag. Paketet levereras i ett väl skyddat och inslaget paket till din ytterdörr på nolltid.

karta landa japan

Sätt er på planet och bege er mot fantastiska Japan

Japan Rail Pass vouchern är säkrad, hotellet är bokat och Japan väntar. Ta er till Japan och njut av oändligt av resor med JR’s linjer i världens bästa land!

jr disk

Besök en JR disk i Japan och växla in vouchern

Väl i Japan besöker ni närmaste JR kontor eller disk för inväxling av er JR Voucher mot ett fysiskt Japan Rail Pass. Dessa finns på flygplatsen när du landat.

320 km shinkansen

Utforska Japan med oändligt av resor med JR's linjer

Du är framme och allt är klart! Nu väntar bara mängder av mysiga resor och nya minnen. Upplev hela Japan snabbt och smidigt med ditt JR Pass. behöver du inspiration inför din resa finns vi alltid till hands och har en välfylld reseguide.

Spana in vår reseguide!

Boka tåg shinkansen japan

Undvik kaoset

Köp ett Japan Rail Pass och bespara dig en massa klicka på dåligt översatta maskiner likt resenärerna på bilden intill, och gå istället rätt förbi alla kontroller och biljettmaskiner. Ditt JR Pass kan användas till de automatiska grindarna vid varje spår och station. Spara både tid och energi med ett JR Pass!

Flygtransfer

Ett Japan Rail Pass kan aktiveras direkt på alla Japans större flygplatser och tågstation, och spara er hundratals kronor per väg. I JR passet ingår JR’s samtliga linjer till och från flygplatsen. Bland annat N’EX Narita Express från Narita Airport till Tokyo, Tokyo Monorail från Handea Airport till Tokyo och Haruka Express från Kansai Airport till Osaka och Kyoto. Finns även ett flertal andra alternativ till bland annat Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Narita flygplats
Tåg metro

Tåg & tunnelbana

Använd ditt JR Pass till mycket mer än bara snabbtågen. Förflytta dig smärtfritt och kostnadsfritt med Japan Railways andra transportmedel. Ditt JR Pass fungerar på vanliga tåg, shinkansen snabbtåg, JR’s tunnelbana, pendeltåg samt vissa bussar och båtar.

Boka plats

Det är fritt fram att bara gå på alla tåg, då alla tåg har några vagnar för resenärer utan förbokade platser. Du kommer alltid med tåget, oavsett om du har bokat plats eller ej. För att undvika att behöva stå upp på längre och mer populära sträckor om oturen skulle vara framme och alla sittplatser är upptagna, så rekommenderar vi att ni kostnadsfritt går in på närmaste JR ticket office (Midori-no-madoguchi) och förbokar sittplats på tåget i förväg. Det går även bra att boka plats via maskinerna utställda på JR Stationen. Samtliga alternativ är kostnadsfria och ingår i JR Passet.

JR Group ticket maskiner
Stol greencar

Gröna vagnar

Green Pass ger tillgång till Japan Railways motsvarighet till business och förstaklass, “Green Car”. Ta del av bredare och bekvämare säten med stolsvärme, mer benutrymme, färre resenärer per vagn, ladduttag, och tillgång till ett flertal andra bekvämligheter. Vad som finns att tillgå varierar från lite mellan de olika linjerna.

JR's tunnelbana i Tokyo

Japan Rail Pass gäller på JR’s Yamanote Line, Chuo Line, Keihin-Tokoku Line, Sobu Line och Saikyo line i centrala Tokyo.

Tokyo’s mest populära linje är JR Yamonote Line, som tar er till bland annat populära destinationer som Akibarara, Ueno, Ikebukuro, Shinjuku, Shibuya, Shinagawa, Tokyo Station och Shimbashi. Yamanote Line kallas även för Tokyo Loop Line eller bara Loop Line.

Det finns en gyllene regel, ser du ett JR märke så är det med största sannolikhet inga problem att åka med ert JR Pass. Det är inte ovanligt att man måste kombinera JR’s linjer med “Metro” för att komma från punk A till B i Tokyo, oavsett om man reser med JR Pass eller ej. Väldigt många populära platser i staden har även både JR hållplats och Metro hållplats i samma område. Många Metro och JR stationer är förövrigt sammankopplade, vilket underlättar byten.

Notera att en stor del av tunnelbanan i just Tokyo går under “Metro” och inte täcks av ert JR Pass.

tunnelbana vakt

Japansk medborgare

Japanska medborgare behöver ett intyg från den Japanska Ambassaden som intygar att ni varit bosatta utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Detta intyg måste vara utfärdat INNAN ni beställer ert JR Pass för att vara godkänt i Japan och får max vara 6 månader gammalt när ni växlar in er voucher hos JR i Japan.

Barn över 12 år behöver ett eget intyg eller finnas med i ett familjeintyg från den japanska ambassaden, även om de aldrig bott i Japan. Vänligen ring eller mejla oss för mer information innan köp.

All information ni behöver hittar ni i DETTA DOKUMENT.

Tillsammans mot cancer

För varje sålt Japan Rail Pass skänker Flygi.se 10 kronor till Cancerfonden.

Cancerfonden behöver all hjälp de kan få och delar av redaktionen här på Flygi har själva fått gå igenom påfrestningar och behandlingar man inte önskar någon. Vi vill därför visa vårt stöd och har valt att skänka 10 kronor per sålt JR Pass för att få stopp på denna hemska sjukdom. Tillsammans gör vi skillnad. 💕

cancerfonden

Viktig information

Flicka på tåg

Barnbiljetter

Barn mellan 6-11 har 50% rabatt på sina Japan Rail Pass. Barn under 6 år åker gratis på samtliga JR tåg och bussar. Tonåringar från 12 år och äldre måste dessvärre köpa ett JR Pass för vuxna.

Barn som inte hunnit fylla 12 när JR Passet köps genom Flygi.se kan ta del av 50% rabatt på priset även om de hunnit fylla 12 när det väl växlas in i Japan. Notera dock att ert barn behöver ett eget pass om det hinner fylla 6 år innan ni anländer i landet.

flygi låda jrpass

Leverans av JR pass

Era JR pass skickas ut som senast nästkommande vardag från vårt kontor i Göteborg. Se till att ange telefonnummer och korrekt adress i er beställning för en snabb och smidig leverans.

Samtliga JR pass utfärdas av Flygi AB genom JTB GMT och skickas från vårt kontor i Sverige. Flygi AB är en officiell och auktoriserad återförsäljare av Japan Rail Pass på uppdrag av JTB Corp och Japan Railways Group.

Visum stämpel

Visum - eget ansvar

Köparen ansvarar själv för att kontrollera att visum noteras i sitt pass, samt att inresan i Japan är inom tidsramen för att kunna växla in sitt JR Pass hos närmaste JR kontor. Se till att stämpeln med “Temporary Visitor” med 15 eller 90 dagar stämplas i ert pass. Denna stämpel krävs för att kunna växla in vouchern mot ett JR Pass i Japan. Japanska medborgare får ingen stämpel och behöver istället ett intyg från den japanska ambassaden. De som reser med arbetsvisum eller studievisum kan inte köpa JR Pass då de inte får en Temporary Visitor stämpel i sitt pass.

Rullstlsbunden sittplats.

Rullstolsburen

Rullstolsanpassade platser finns på de flesta Shinkansen och snabbtåg. Ni bokar snabbt och enkelt plats med hjälp av personalen på närmaste JR kontor. Notera att det är begränsat med anpassade platser på varje tåg, så se till att boka er plats i god tid och var beredda på att det kan vara fullt på vissa önskade linjer under populära tider om man väljer att boka tåg med kort varsel.

Det finns lite speciella kriterier gällande storlek samt eldrivna rullstolar med ratt eller styre. Vänligen kontakta närmaste JR kontor för mer information väl på plats i Japan.

JR MCO Vouchers

Skriv ert namn korrekt

Det är jätteviktigt att ni skriver ert namn exakt som det är skrivet i ert pass. Utan specialtecken och utan Å,Ä,Ö. Björn Jonathan Holm blir alltså ‘Bjoern Jonathan Holm’. Inkludera alla mellannamn och efternamn, samt i rätt följd. Ni har ett eget ansvar att fylla i korrekta uppgifter i samband med köp, stämmer inte namnet överens med namnet i ert pass kan ni nekas inväxling i Japan.

Akihabara karta

Godkända köpare

JR Passen kan endast köpas av turister innan avresa och kräver ett 90-dagars turistvisum för att kunna aktiveras. Detta visum är dock något som alla Svenska resenärer får automatiskt när de landar i Japan och är inget man behöver oroa sig om eller ansöka om i förtid.

Notera att en stämpel med datum och texten ‘Temporary visitor’ trycks i ert Pass hos passkontrollen och krävs för att sedan växla in passet hos ert närmaste JR kontor. 

Japanska medborgare måste ha ett intyg från den Japanska Ambassaden i Sverige som intygar att ni bott utanför Japan i minst 10 sammanhängande år. Mer information längre ner på sidan.

Växla in JR Pass

Efter er beställning via Flygi.se får ni ett värdebevis som sedan växlas in mot ett JR Pass hos närmaste JR kontor i Japan. Dessa finns på diverse större flygplatser, tågstationer och hållplatser.

Er JR-voucher måste lämnas in tillsammans med uppvisat svenskt pass med en ‘Temporary visitor’ stämpel/sticker i passet, i utbyte mot ett dagsfärskt JR Pass. Ett aktiveringsdatum kan väljas inom 30 dagar från inväxling om man inte behöver börja använda det direkt.

Japanska medborgare måste ha med sig sitt pass, intyg från Japanska ambassaden i Sverige och sin JR Voucher som Flygi skickat ut.

Beställ JR Pass

Vi brukar rekommendera våra kunder att köpa JR passet 2 veckor innan planerad avresa. Då är ni garanterade att få era pass i tid samt ändra eventuella fel som kan uppstått vid bokning. Passet kan endast bytas in i Japan inom 90-dagar från att det skickats ut från Flygi’s kontor i Göteborg. Se till att boka i god tid, men reservera er för eventuella förseningar och förhinder med er resa och ha lite marginal åt båda hållen. Vi skickar dock redan nästkommande vardag och Postnords snabbaste alternativ brukar leverera inom 1-2 arbetsdagar. Dessa leveranser följer inte vanlig utlämning och levererar till er dörr varje dag i veckan.

Skulle det krisa så kan passen alltid hämtas upp redan samma dag hos oss i Göteborg. Mejla eller ring så hjälper vi er omgående.

Automatisk grind IC

Automatiska grindar

Många JR stationer har automatiska grindar och låter dig med ett JR Pass enkel passage igenom. Stoppa in ditt JR Pass i maskinen och passera. Ert JR pass kommer ut igen på andra sidan, så se till att inte glömma det. JR passet fungerar inte på grindar märkta med “IC Only”, då behöver ni passera genom den bemannade grinden. IC only är för kontaktfria kort som Suica & Pasmo. Dessa är ett bra komplement till JR Passet, då de kan användas på Metro, dryckesmaskiner och annat i Japan där JR passet inte gäller.

Engelska skyltar japan.

Engelska skyltar

Alla skyltar på samtliga JR stationer visar namn och information på både japanska och engelska. Väl på tåget och på alla informationsskyltar visas nummer och namn på kommande stationer, även där på engelska för att underlätta för oss turister. Behöver ni mer hjälp står personalen redo att hjälpa till på närmaste JR kontor.

Nyckelskåp tågstation

Skåp för värdesaker

Alla större tågstationer har myntskåp, även kallade Coin Lockers där ni enkelt kan förvara era väskor och andra värdesaker under tiden ni reser runt. Perfekt för er som har hunnit checka ut från ert hotell men har ett par timmar kvar i staden innan ni behöver åka till flygplatsen, men inte orkar släpa runt på stora resväskor. Skåpen är billiga att hyra och väldigt enkla att förstå. Coin lockers kostar från 400 – 900 JPY per dag, vilket mostvarar 35-80 kr. De största skåpen tillåter extra stora oversize resväskor.

Grind tågstation.

Undvik rusningstrafik

Rusningstrafiken pågår vanligtvis i de större städerna mellan 07:30 – 09:30 samt mellan 17:00 – 20:00. Detta påverkar dock inte alla linjer, utan endast de mot större industriområden och företagskomplex.

Kyoto station entreé.

JR pass antal dagar

Antalet dagar på beställt JR Pass kan inte ändras i efterhand. Efter att ert pass skickats ut kan ni inte längre korrigera antalet dagar som passet skall gälla. Försök planera och boka er resa runt antalet dagar på ert Pass. Notera att de kan köpas som 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass. Dagen som JR Passet växlas in och aktiveras räknas som dag 1, oavsett om det aktiveras på morgonen eller kvällen.

Japan rail pass kort

Shinkansen undantag

Snabbtågen Nozomi och Mizuho Shinkansen täcks inte av JR Pass på Tokaido, Sanyo och Kyushu Shinkansen Lines. Detta för att underlätta för de som dagspendlar mellan Tokyo och Kyoto i tjänst och behöver vara garanterade plats, även under högsäsong.

Dessa två är egentligen de enda undantag som finns. Ni måste använda er av tågtypen Hikari Shinkansen, Sakura Shinkansen, Kodama Shinkansen eller Tsubame Shinkansen istället.

Hikari och Sakura täcker samma sträckor och det skiljer inte jättemycket i restid. Restid mellan Tokyo och Kyoto med Nozomi 2h 30m, restiden med Hikari 2h 47m.

Säten invändigt green vagn

Hjälpsamma ord

Super express = Shinkansen, Limited express = Tokkyu, Express = Kyuko, Snabbtåg = Kaisoku, Lokaltåg = Kakuekiteisha, Vanlig vagn = Futsusha, Green vagn = Green-sha, Reserverad plats = Shiteiseki, Fri plats = Jiyuseki, Reservation = Yoyaku.

Sakuraträd i Higashiyama Kyoto

Utflykter över dagen

Förflytta er smidigt med snabbtåg och ta del av hela Japan i 320 km/h. Åk iväg över dagen och upplev nya städer varje dag. Ett tågpass för hela landet och oändligt med möjligheter i ett av världens vackraste länder!

Japan rail pass

Betala ert JR Pass

Vi erbjuder säker och snabb betalning via Wordline / Bambora, sveriges största och tryggaste betalningsterminal. Ni finner samtliga betalningsmöjligheter i sista steget av er bokning. Önskar ni hellre boka JR Pass över telefon så kan betalningen genomföras via Swish till ett företagskopplat 123-nummer.

Vanliga frågor

Steg 1
Steg 1

Beställ ert JR Pass online

Beställ ert JR Pass hos oss och upplev Japan på riktigt! Vi är Sveriges officiella partner och återförsäljare samt att vi skickar ut JR Passen snabbt och direkt från vårt kontor i Göteborg.

Steg 2
Steg 2

Ta emot JR Vouchern

Vi skickar ut ert JR Pass senast nästkommande vardag. Ni får er JR-voucher i ett välskyddat paket med information om hur och när passet kan växlas in i Japan.

Steg 3
Steg 3

Res till Japan

Sätt dig på planet och bege dig mot fantastiska Japan. Ett land fullt av sevärdheter och unika upplevelser för hela familjen.
Steg 4
Steg 4

Växla in & aktivera

Växla in och aktivera ert Japan Rail Pass hos ett JR kontor i Japan. Dessa finns på landets större flygplatser, tågstationer och metrostationer.
Steg 5
Steg 5

Utforska Japan!

Njut av hela landet och ta del av oändligt med JR resor bland deras Shinkansen snabbtåg, expresståg, pendeltåg, färjor, bussar och tunnelbanelinjer som hanteras av JR.

Pappret från ambassaden som intygar att ni vart bosatta utanför Japan i mer än 10 år måste vara utfärdat först efter att 10 år passerat. Det går inte att besöka ambassaden och utfärda ett dokument när ni bott i Sverige 9 år och 11 månader för att sedan beställa ett JR Pass när ni väl är i Japan. Datumet när pappret skrivs ut hos Japanska Ambassaden i Sverige måste tyvärr vara efter att 10 år passerat och innan JR Passet beställs från oss.

Barn med japanskt medborgarskap och föräldrar behöver ett intyg från den japanska ambassaden, även om de har svenskt pass och aldrig bott i Japan. Har man japanskt pass reser man in på det per automatik, även om man tar med det svenska passet.

Namnet på barn under 12 år skrivs in i en förälders intyg. De över 12 år behöver ett eget och personligt, vänligen kontakta den japanska ambassaden i Sverige för mer information.

Barn med föräldrar som bott i Sverige i mindre än 10 år behöver även de ett intyg från ambassaden, även om deras föräldrar inte beställer ett.

De flesta snabbtågen (Shinkansen) går upp emot 320 km i timmen. Sträckor som motsvarar Göteborg – Stockholm går på runt 2 timmar. Ett mjukt, enkelt och smidigt sätt att förflytta sig i landet.

Tågen är inte långt ifrån världens snabbaste tåg.

En passagerare får ta med sig 2 bagage som väger max 30 kilo och och håller mått efter en standard resväska.

Skulle ni behöva resa med större bagage krävs bokning av sittplats i vagn med plats för ‘oversized baggage’.

Om du tar med dig onormalt stort bagage kan personalen på tågen kräva en avgift på 1,000 JPY om de upplever att ert bagage är för stort och i vägen. Se till att reservera rätt vagn i förväg, det är kostnadsfritt via närmaste JR kontor.

Japan Rail Pass även kallat JR Pass är nästan som ett månadskort hos SJ eller Västtrafik och ger dig som resenär möjlighet att fritt nyttja samtliga transportmöjligheter ägda av JR Group med väldigt få undantag. Ta del av snabbtåg, tunnelbana och buss i och mellan samtliga stora städer med detta japanska tågpass.

Ni kan välja mellan 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass med 2 olika klasser. Standard pass och Green pass, vilket motsvarar förstaklass.

JR Group äger och hanterar tillsammans JR-Hokkaido, JR-East, JR-Central, JR-West, JR-Shikoku och JR-Kyushu och täcker hela landet med sina snabbtåg “Shinkansen”.

Ja, så länge det inte har aktiverats. Om ditt Japan Rail Pass har aktiverats så har vi ingen möjlighet att hjälpa till med något återköp tyvärr.

Vid avbeställning eller återköp av ert JR Pass tillkommer en returavgift på 15% av totalbeloppet av er beställning. Vilket betyder att ni återfår 85% av summan från ert köp.

Önskar ni avbeställa ert JR Pass, vänligen ring oss på 031-408090 eller mejla till oss på jrpass@flygi.se tillsammans med en detaljerad förklaring till varför passet skall returneras.

Ett icke inväxlat JR Pass kan returneras inom 12 månader från att det skickats ut från Flygi, med förutsättning att det inte aktiverats i Japan.

Köparen ansvarar för att JR Passen återkommer till Flygi AB fysiskt och i samma skick som det skickats ut. Köparen ansvarar även för eventuella kostnader som en retur kan medföra inkl fraktkostnad.

Ni kan enkelt och kostnadsfritt boka sittplats på tåget via ert närmaste JR kontor eller utställda maskiner. Dessa finns på samtliga större tågstationer och flygplatser i landet.

Det går dock jättebra att bara stiga på tåget och ta en sittplats på de vagnar utan reserverade platser. Vilket är majoriteten av vagnarna. 

Vi rekommenderar dock att man reserverar en plats i förväg för lite viktigare resor, tex till flygplatsen eller längre sträcker som mellan Tokyo och Osaka.

En enkelresa mellan Tokyo och Kyoto kostar vanligtvis ca 28,000 yen motsvarande cirka 2.500 SEK utan JR Pass.

Ett 7-dagars pass kostar 29,650 JPY för en vuxen resenär och gäller på oändligt antal tågresor under tidsperioden.

Utöver Shinkansen så gäller ert JR Pass på mängder av JR’s tunnelbanelinjer, färjor, bussar och vanliga tåg vilket sparar den vanliga resenären cirka 200 SEK om dagen i transportkostnader.

För resenärer som endast stannar i Tokyo och inte kommer ta del av Shinkansen-tågen rekommenderar vi dock inte köp av dessa pass. Ett vuxen standard pass kostar 29.650 JPY för 7 dagar, vilket slås ut på ca 4.235 JPY per dag. En vanlig resenär och besökare i Japan spenderar inte så mycket på metro varje dag i bara Tokyo. Av den orsaken rekommenderar vi inte ett passköp.

De nya JR Passen mäter 8.5 x 6.8 cm och får enkelt plats i en plånbok eller väska.

Om ert pass inte hunnit skickas ut kan vi ändra er leveransadress. Notera dock att ni i god tid måste mejla oss på jrpass@flygi med ordernummer, namn på resenär och ny önskad leveransadress.

Vi skickar ut era pass som senast nästkommande vardag och kan inte garantera att vi hinner hantera er förfrågan innan ordersedel tryckts ut och produkten hunnit lämna vårt kontor.

JR Group, ansvariga för Japan Rail Pass räknar i dagar och inte i timmar. Därför slutar ert pass att gälla vid midnatt den 14e November om ni skulle aktivera ert 14-dagars pass den 1e November.

Ja, ert JR pass gäller på samtliga nämnda busslinjer: JR Hokkaido Bus, JR Tohoku Bus, JR Kanto Bus, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, JR Chugoku bus, JR Shikoku Bus och JR Kyushu Bus.

Passet gäller även med JR-West Miyajima färjan och Tokyo Monorail.

Ert JR Pass täcker och kan brukas på JR linjer mellan flygplatsen och samtliga större städer. 

För er som landar på Narita Airport kan Narita Express brukas med ett JR Pass till Tokyo, Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Landar ni på Haneda Airport tar ni enkelt Tokyo Monorail till Hamamatsucho station. 

Landar ni på Kansai International Airport tar ni enklast Limited Express Hauka med ditt JR pass till Osaka eller Kyoto.

Kontakta oss omedelbart! Notera dock att vi inte kan erbjuda er ett nytt pass eller erbjuda någon återbetalning. Men det är viktigt att vi spärrar ert befintliga borttappade pass.

Japaner är överlag ett väldigt ärligt och väluppfostrat folk. Tillsammans med trevlig personal och en bra ‘Japan Railways lost property service’ är chansen stor att du får tillbaka dina borttappade värdesaker.

Personalen samlar kontinuerligt in kvarglömda värdesaker under resans gång och samlar allt i en ‘lost and found’ låda. Dessa sparas i 7 dagar innan de lämnas in till polisen.

Kontakta därför först Japan Rail och fråga efter era borttappade föremål.

För att utförda ett JR pass kräver vi inget exakt datum. Passet kan aktiveras inom 90 dagar f.o.m att det utfärdats av Flygi.

Vi frågar dock om datum när ni beställer ert JR Pass, men det är endast för att vi skall kunna säkerställa att det inte köps för tidigt och kunna hjälpa er.

Sedan slutet av 2020 kan du numera använda ditt JR Pass på de automatiska grindarna i samtliga tåg och tunnelbanestationer. De före detta slussarna finns fortfarande kvar och kan användas av resenärer som reser med bland annat barnvagn eller rullstol.

Tågen är utrustade med större fönster, en tystare miljö, tidningar, finare stolar, mer benutrymme och mer plats för ert bagage. Allt detta tillsammans med bättre service, gratis dryck på vissa tåg och kortare köer in på tåget.

Vissa tåg erbjuder även sina resenärer en kostnadsfri ‘oshibori’. En slags handduk som kan vara antingen varm eller kall beroende på årstid.

Ett annat ord för Standard Pass är Ordinary Pass.

Flygi AB kan inte garantera några leveranstider och en säker leverans till Japan, men erbjuder såklart leverans till ert hotell i Japan. Vi skickar dock endast till hotell eller familjemedlemar bosatat i Japan där någon kan ta emot försändelsen. Vi skickar INTE till Airbnb. Notera att JR Passen måste skickas i god tid, då vi inte kan ta ansvar för eventuella förseningar hos UPS.

Samtliga pass utomlands skickas med UPS Express och en extra kostnad på 199 kr tillkommer.

Vi har som policy att skicka ut samtliga JR pass från er beställning redan nästkommande vardag. Notera att det vanligtvis anländer till landets större städer redan kommande vardag, men reservation för en extra vardag beroende på utnämningsdatum av post i ditt område.

Kontakta oss om ni hellre önskar leverans till ombud istället för till er brevlåda.

Passet är personligt och kan inte överlåtas till någon annan. 

Namnet i er bokning måste skrivas EXAKT som det står i ert pass.

Ni fyller i uppgifterna som det står i ert pass på den nedre, digitala delen. Ö blir OE, Ä blir AE och Å blir AA.

Kostnadsfritt WIFI finns på samtliga Shinkansen, snabbtåg och expresståg. Det finns även på många andra typer av transportmedel inom JR, men kan inte garanteras på andra tåg än Shinkansen.

Shinkansen är det japanska ordet som beskriver ‘Bullet train’ och snabbtåg.

I dagsläget utfärdar vi Regional Pass på daglig basis och kan erbjuda alla typer av Regional Pass. Dessa utfärdas dock manuellt, så återkoppla till oss via telefon eller epost för bokning.

Ert JR Pass är personligt och kan inte delas med andra resenärer. Ni behöver beställa varsitt japan rail pass innan er avresa. Vänligen kontakta oss för mer information.

Besök ert närmaste JR kontor, dessa finns på samtliga större flygplatser och tågstationer. De hjälper er kostnadsfritt att boka plats på önskat tåg. Det går även att boka sittplats genom maskiner på diverse större tågstationer och flygplatser. Men för längre sträckor med byten kan det vara värt att få en skräddarsydd rutt kostnadsfritt genom personalen på närmaste JR office.

Notera dock att man inte behöver boka plats på tåget utan enkelt bara kan stiga på och ta en plats. Man blir dock inte garanterad en sittplats utan kan bli tvingad att stå upp på populära rutter.

Vouchern måste växlas in mot ett Japan Rail Pass hos något av JR’s många kontor eller informationsdiskar. Dessa hittar ni på de flesta större tågstationer, flygplatser med mera.

Vouchern kan alltså inte växlas in på tågen utan det är något ni måste fixa innan ni går på.

Japan Rail Pass är ett rabatterat resekort som tillåter obegränsad resor på de flesta tåg som körs av Japan Railways (JR) Group, inklusive shinkansen (bullet train), lokaltåg, en del bussar och färjor. Det är tillgänglig för utländska turister som besöker Japan och kan köpas innan de anländer till landet.