sök
Generic filters

Utforska vackra Japan!

Japan Rail Pass

Beställ ert JR Pass snabbt, enkelt och smidigt hos oss.

Vi skickar från Sverige redan nästkommande vardag!

Endast hos flygi
Exempel: 2022-05-27
Jag förstår att det är mitt ansvar att se till att jag har korrekt visum i mitt pass samt att tågpassvouchern kommer att lösas in inom 90 dagar efter beställningsdatum.
Jag har förstått villkoren för användning av Japan Rail Pass.
Totala produkter
Totala alternativ
Totalsumma

Standard Pass

  • 7 dagar - 2.490 SEK (¥29,650)
  • 14 dagar - 3.950 SEK (¥47,250)
  • 21 dagar - 4.990 SEK (¥60,450)

50% rabatt för barn mellan 6 – 11 år.

Barn under 6 år åker gratis och behöver inget pass. Barn över 11 år klassas som vuxna.

Priserna kan variera lite beroende på aktuell växelkurs.

Green Pass

  • 7 dagar - 3.250 SEK (¥39,160)
  • 14 dagar - 5.290 SEK (¥64,120)
  • 21 dagar - 6.850 SEK (¥83,390)

50% rabatt för barn mellan 6 – 11 år.

Barn under 6 år åker gratis och behöver inget pass. Barn över 11 år klassas som vuxna.

Priserna kan variera lite beroende på aktuell växelkurs.

Har du redan påbörjat ett köp? Här hittar ni till varukorgen.

Green vs Standard

Green Pass är Japan Rail Pass motsvarighet till första klass. Här får ni möjlighet att åka med finare vagnar, bättre stolar, matservice ombord, kortare väntetider och andra bekvämligheter för att underlätta er resa. Läs mer om Green Pass längre ner på sidan eller kontakta oss för mer information.

Aktivera ert JR Pass

JR Passet måste aktiveras inom 90 dagar från beställningsdatum. Se till att inte beställa ert pass allt för långt i förväg då de endast kan aktiveras 3 månader efter beställning och nekas inlösen på plats i Japan om det utgått. Vi rekommenderar därför att man beställer sitt JR Pass cirka 4 veckor innan planerad avresa.

Viktig information

Barnbiljetter

Barn mellan 6-11 har 50% rabatt på sina Japan Rail Pass. Barn under 6 år åker gratis på samtliga JR tåg och bussar. Tonåringar från 11 år och äldre måste dessvärre köpa ett JR Pass för vuxna.

Barn som inte hunnit fylla 12 när JR Passet köps genom Flygi.se kan ta del av 50% rabatt på priset även om de hunnit fylla 12 när det väl växlas in i Japan. Notera att ert barn behöver ett eget pass om det hinner fylla 6 år innan ni anländer i landet dock.

Godkänd köpare

Passen kan endast köpas av turister innan avresa och kräver ett 90-dagars turistvisum för att kunna aktiveras. Detta visum är dock något som alla Svenska resenärer får automatiskt när de landar i Japan och är inget man behöver oroa sig för eller ansöka om i förtid.

Notera dock att en stämpel med datum och texten ‘Temporary visitor’ trycks i ert Pass hos passkontrollen och krävs för att sedan växla in passet hos ert närmaste JR kontor. 

Japanska medborgare har inte möjlighet att köpa och nyttja dessa pass, med undantag för de som kan uppvisa att de bott utomlands under 10 sammanhängande år.

Betalning

Vi erbjuder säker och snabb betalning via Stripe. Ni finner samtliga betalningsmöjligheter i sista steget av er bokning.

Leverans

Era JR pass skickas ut som senast nästkommande vardag från vårt kontor i Göteborg. Se till att ange telefonnummer och korrekt adress i er beställning för en snabb och smidig leverans.

Samtliga pass utfärdas av Flygi AB genom JTB GMT och skickas från vårt kontor i Sverige.

Inväxlingsprocess

Efter er beställning via vår hemsida får ni ett värdebevis som växlas in mot ett JR Pass hos närmaste JR kontor. Dessa finns på diverse större flygplatser, tågstationer och hållplatser.

Er JR-voucher måste lämnas in tillsammans med uppvisat svenskt pass med ‘Temporary visitor’ stämpel/sticker i utbyte mot ett dagsfärskt JR Pass.

Bäst tid att beställa

Vi brukar rekommendera våra kunder att köpa JR passet 4 veckor innan planerad avresa. Då är ni garanterade att få era pass i tid samt ändra eventuella fel som kan uppstått vid bokning. Passet kan endast bytas in i Japan inom 90-dagar från att det skickats ut från Flygi’s kontor i Göteborg.

Se till att boka i god tid, men reservera er för eventuella förseningar och förhinder med er resa och ha lite marginal åt båda hållen.

Eget ansvar

Köparen ansvara själv för att kontrollera att visum noteras i sitt pass, samt att inresan i Japan är inom tidsramen för att kunna växla in sitt JR Pass hos närmaste JR kontor.

Antal dagar

Antalet dagar på beställt JR Pass kan inte ändras i efterhand. Efter att ert pass skickats ut kan ni inte längre korrigera antalet dagar som passet skall gälla. Försök planera och boka er resa runt antalet dagar på ert Pass. Notera att de kan köpas som 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass.

Udantag

Snabbtågen Nozomi och Mizuho Shinkansen täcks inte av JR Pass. Dessa är två är egentligen de enda undantag som finns.

Hikari och Sakura Shinkansen täcker dock samma sträckor och kan användas istället.

Vanliga frågor

De flesta snabbtågen (Shinkansen) går upp emot 320 km i timmen. Sträckor som motsvarar Göteborg – Stockholm går på runt 2 timmar. Ett mjukt, enkelt och smidigt sätt att förflytta sig i landet.

Tågen är inte långt ifrån världens snabbaste tåg.

En passagerare får ta med sig 2 bagage som väger max 30 kilo och och håller mått efter en standard resväska.

Skulle ni behöva resa med större bagage krävs bokning av sittplats i vagn med plats för ‘oversized baggage’.

Om du tar med dig onormalt stort bagage kan personalen på tågen kräva en avgift på 1,000 JPY om de upplever att ert bagage är för stort och i vägen. Se till att reservera rätt vagn i förväg, det är kostnadsfritt via närmaste JR kontor.

Japan Rail Pass även kallat JR Pass är nästan som ett månadskort hos SJ eller Västtrafik och ger dig som resenär möjlighet att fritt nyttja samtliga transportmöjligheter ägda av JR Group med väldigt få undantag. Ta del av snabbtåg, tunnelbana och buss i och mellan samtliga stora städer med detta japanska tågpass.

Ni kan välja mellan 7-dagars, 14-dagars och 21-dagars pass med 2 olika klasser. Standard pass och Green pass, vilket motsvarar förstaklass.

JR Group äger och hanterar JR-Hokkaido, JR-East, JR-Central, JR-West, JR-Shikoku och JR-Kyushu och täcker hela landet med sina snabbtåg “Shinkansen”.

Ja, så länge det inte har aktiverats. Om ditt Japan Rail Pass har aktiverats så har vi ingen möjlighet att hjälpa till med något återköp tyvärr.

Vid avbeställning eller återköp av ert JR Pass tillkommer en returavgift på 15% av totalbeloppet av er beställning. Vilket betyder att ni återfår 85% av summan från ert köp.

Önskar du avbeställa ditt JR Pass, vänligen ring oss på 08-399132 eller mejla till oss på jrpass@flygi.se tillsammans med en detaljerad förklaring till varför passet skall returneras.

Ett icke inväxlat JR Pass kan returneras inom 12 månader från att det skickats ut från Flygi, med förutsättning att det inte aktiverats i Japan.

Köparen ansvarar för att JR Passen återkommer till Flygi AB fysiskt och i samma skick som det skickats ut. Köparen ansvarar även för eventuella kostnader som en retur kan medföra inkl fraktkostnad.

Ni kan enkelt och kostnadsfritt boka sittplats på tåget via ert närmaste JR kontor. Dessa finns på samtliga större tågstationer och flygplatser i landet.

Det går dock jättebra att bara stiga på tåget och ta en sittplats på de vagnar utan reserverade platser. Vilket är majoriteten av vagnarna. 

Vi rekommenderar dock att man reserverar en plats i förväg för lite viktigare resor, tex till flygplatsen eller längre sträcker som mellan Tokyo och Osaka.

En enkelresa mellan Tokyo och Kyoto kostar vanligtvis ca 28,000 yen motsvarande cirka 2.200 SEK utan JR Pass.

Ett 7-dagars pass kostar vanligtvis runt 29,000 JPY för en vuxen resenär och gäller på oändligt antal tågresor under tidsperioden.

Utöver Shinkansen så gäller ert JR Pass på mängder av tunnelbanelinjer, färjor, bussar och vanliga tåg vilket sparar den vanliga resenären cirka 200 SEK om dagen i transportkostnader.

För resenärer som endast stannar i Tokyo och inte kommer ta del av Shinkansen-tågen rekommenderar vi dock inte köp av dessa pass. Ett vuxenpass kostar vanligtvis för 7 dagar ca 29.650 JPY, vilket slås ut på ca 4.235 JPY per dag. En vanlig resenär och besökare i Japan spenderar inte så mycket på metro varje dag. Av den orsaken rekommenderar vi inte ett passköp.

Sedan slutet av 2020 kan du numera använda ditt JR Pass på de automatiska grindarna i samtliga tåg och tunnelbanestationer. De före detta slussarna finns fortfarande kvar och kan användas av resenärer som reser med bland anant barnvagn eller rullstol.

För att utförda ett JR pass kräver vi inget exakt datum. Passet kan aktiveras inom 90 dagar f.o.m att det utfärdats av Flygi.

Vi frågar dock om datum när ni beställer ert JR Pass, men det är endast för att vi skall kunna säkerställa att det inte köps för tidigt och kunna hjälpa er.

Tågen är utrustade med större fönster, en tystare miljö, tidningar, finare stolar, mer benutrymme och mer plats för ert bagage. Allt detta tillsammans med bättre service, gratis dryck och kortare köer.

Vissa tåg erbjuder även sina resenärer en kostnadsfri ‘oshibori’. En slags handduk som kan vara antingen varm eller kall beroende på årstid.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att leverera till ert hotell i Japan för tillfället.

Flygi AB kan inte garantera några leveranstider och en säker leverans till Japan och avstår därför från denna typ av leverans.

Japanska myndigheten har strikta krav och kräver ett en fysisk JR-voucher vid inbyte mot JR Pass.

Ert bekräftelsemejl är inte ett godkänt inbytesmedel.

Bilder på er JR-voucher, scannade kopior ch andra typer av kopior godkänns inte.

Vi har som policy att skicka ut samtliga JR pass från er beställning redan nästkommande vardag.

Ni fyller i uppgifterna som det står i ert pass. Ö blir OE, Ä blir AE och Å blir AA.

Passen mäter ca 15 x 10 cm och passar i diverse passfodral.

Om ert pass inte hunnit skickas ut kan vi ändra er leveransadress. Notera dock att ni i god tid måste mejla oss på jrpass@flygi med ordernummer, namn på resenär och ny önskad leveransadress.

Vi skickar ut era pass som senast nästkommande vardag och kan inte garantera att vi hinner hantera er förfrågan innan ordersedel tryckts ut och produkten hunnit lämna vårt kontor.

JR Group, ansvariga för Japan Rail Pass räknar i dagar och inte i timmar. Därför slutar ert pass att gälla vid midnatt den 14e November om ni skulle aktivera ert 14-dagars pass den 1e November.

Ja, ert JR pass gäller på samtliga nämnda busslinjer: JR Hokkaido Bus, JR Tohoku Bus, JR Kanto Bus, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, JR Chugoku bus, JR Shikoku Bus och JR Kyushu Bus.

Passet gäller även med JR-West Miyajima färjan.

Ja, ert pass är godkänt på JR linjer mellan flygplatsen och samtliga större städer. 

Om du landar på tex Narita Airport kan du ta Narita Express med ditt JR pass till Tokyo, Shinagawa, Shinjuku och Ikebukuro.

Landar du på Haneda Airport tar du enkelt Tokyo Monorail till Hamamatsucho station. 

landar du på Kansai International Airport tar du enklast Limited Express Hauka med ditt JR pass till Osaka eller Kyoto.

Kontakta oss omedelbart! Notera dock att vi inte kan erbjuda er ett nytt pass eller erbjuda någon återbetalning. Men det är viktigt att vi spärrar ert befintliga borttappade pass.

Japaner är överlag ett väldigt ärligt och väluppfostrat folk. Tillsammans med väluppfostrad personal och en bra ‘Japan Railways lost property service’ är chansen stor att du får tillbaka dina borttappade värdesaker.

Personalen samlar kontinuerligt in kvarglömda värdesaker under resans gång och samlar allt i en ‘lost and found’ låda. Dessa sparas i 7 dagar innan de lämnas in till polisen.

Kontakta därför först Japan Rail och fråga efter era borttappade föremål.

Passet är personligt och kan inte överlåtas till någon annan. 

Namnet i er bokning måste skrivas EXAKT som det står i ert pass.

Kostnadsfritt WIFI finns på samtliga Shinkansen, snabbtåg och expresståg. Det finns även på många andra typer av transportmedel inom JR, men kan inte garanteras på andra tåg än Shinkansen.

Shinkansen är det japanska ordet som beskriver ‘Bullet train’ och snabbtåg.

Vi har tjänsten men det är inget vi hunnit integrera på Flygi.se än. 

Produkten är under uppbyggnad och kommer inom kort.

Ert JR Pass är personligt och kan inte delas med andra resenärer. Ni behöver beställa varsitt.

Besök ert närmaste JR kontor, dessa finns på samtliga större flygplatser och tågstationer. De hjälper er kostnadsfritt att boka plats på önskat tåg. 

Notera dock att man inte behöver boka plats på tåget utan enkelt bara kan stiga på och ta en plats. Man blir dock inte garanterad en sittplats utan kan bli tvingad att stå upp på populära rutter.

Green Pass

 Ta del av en första klass upplevelse full av bekvämligheter

JR Pass dator

Bättre service

Färre passagerare medför mindre köer till bland annat toaletter och vid påstigning.

Första klass

Upplev och ta del av första klass service, en tystare miljö och mindre trängsel.

Komfort & plats

Samtliga gröna vagnar är utrustade med mjukare säten och med mer benutrymme.

Matservice

Gratis dryck, tidningar och andra bekvämligheter. Utbudet varierar mellan tågen.