Flygi

JapanKarta över japan.

Reseguide
Japan

Japan är ännu ett ovanligt resmål för svenska turister, men är världens snabbast växande resmål! Här har du chans att uppleva allt från gokartkörning på allmänna vägar iklädd en dräkt av er favoritkaraktär från Mario Kart till att bada i underbart tropiskt vatten. Eller varför inte åka tunnelbana tillsammans med världens mest väluppfostrade människor?

  • 7-dagars pass ca 2.500 kr

    (50% för barn mellan 6-11 år)

  • 14-dagars pass ca 3.950 kr

    (50% för barn mellan 6-11 år)

  • 21-dagars pass ca 4.990 kr

    (50% för barn mellan 6-11 år)

Prisexempel på resor utan JR Pass: 

Tokyo – Kyoto tur och retur: ca 2.400 SEK 

Narita Airport – Tokyo tur och retur: ca 600 SEK

Japan Rail Pass

JR Pass (Japan Rail Pass) är något vi starkt rekommenderar för dig som stannar i Japan under 7 eller fler dagar alternativt om ni kommer att förflyttas mycket under vistelsen. Ha i åtanke att detta tågpass endast kan beställas innan ni åker till Japan. Flygi AB är den enda svenska officiella partnern och återförsäljaren av Japan Rail Pass.

Passet ger dig fri tillgång till alla JR Line’s tåg, bussar och tunnelbanetåg ink snabbtågen Shinkansen (bortsett från Nozomi tåget samt Mizuho tåget på Takaido, Santo och Kyushu Shinkansen linjerna.) Notera dock att dessa sträckor täcks av andra tåg på samma linjer med något enstaka extra stopp på vägen.

Passet beställs i ditt namn och tas med till närmaste JR Ticket Office varpå personalen hjälper dig att byta in din voucher mot ett fysiskt Japan Rail Pass. JR kontoren finns på alla större flygplatser och tågstationer genom hela Japan och hittas enkelt med hjälp av sin gröna logo. Japan Rail Pass kan köpas i 7, 14 och 21 dagar och kan endast införskaffas & brukas av personer bokförda utanför Japan, bortsett från de som bott utanför landet i mer än 10 sammanhängande år.

Japanska medborgare kan sedan 2017 införskaffa ett JR Pass om de på plats kan visa upp att de bott utanför Japan under en sammanhängande 10-års period med hjälp av ett intyg som japanska ambassaden skriver ut innan avresa. Läs mer på vår sida om JR Pass.

Storstad

Tokyo

Tokyo är en fantastisk men väldigt stor stad för oss svenskar. Staden bjuder på mängder av sevärdheter och roliga aktiviteter för hela familjen. Åk mario kart på gatan med dina vänner, besök en 20 meter hög Gundam staty eller ta med familjen till någon av stadens två Disney nöjesparker.