Flygi

OsakaKarta över japan.

Reseguide
Osaka

En stad i södra delen av Japan, likt Tokyo på många sätt med sina stora distrikt och parker. Staden är ett populärt resemål för många turister på grund av Universal Studios Japan samt den underbara shopping och restauranggatan Dōtonbori.

Dōtonbori

Dōtonbori / Dōtombori är en av de största turistdestinationen i staden. Området är igenkänt för sina stora neonskyltar längst med en trevlig kanal med mycket restauranger och butiker. Runt området finns ett flertal passager med fler restauranger, butiker, arkadspelshallar, streetfood stånd och annat skoj att förgylla kvällen med. Vi rekommenderar ett besök under kvällstid för den bästa upplevelsen.

För de som älskar att shoppa har Dōtonbori förövrigt 4st Don Quijote butiker, varav en har ett pariserhjul på utsidan av byggnaden. Här hittar ni även Shinsaibashi-Suji Shopping Street, en 680 meter lång shoppinggata under tak med butiker för alla åldrar och intressen.

Området har väldigt stor fokus på mat och vi rekommenderar starkt en Yakiniku restaurang längst med huvudgatan vid namn Gyu-Kaku. Restaurangen är uppdelad på 7 våningar med plats för 5 sällskap per våning.  Här får du en riktig Yakiniku upplevelse till förmånligt pris.

NARA PARK

Nara är ett område som lockar mycket turister på grund av sin öppna park strax utanför Osaka, bestående av 1.200 frigående rådjur. Det är kostnadsfritt att besöka parken. 

Djuren är vilda men väldigt tama och vana med stora folksamlingar. Kakor kan köpas på plats för att locka till sig rådjur för fina bilder. De flesta har även lärt sig buga mot belöning i form av kakor eller annat gott.

Parken består utav många fina och öppna områden och dammar att vila ut benen vid. Utöver detta finns även ett stort museum och ett flertal tempel.

Nara Park ligger ca 15 minuters promenad från JR Nara Station för besökare med JR Pass. Kintetsu ligger betydligt närmare men täcks inte av JR Pass. Vi rekommenderar att besökare med JR Pass promenerar från JR Nara Station. Gångvägen mellan stationen och parken är väldigt mysig och består av många trevliga ställen att både äta och shoppa. 

MARIOKART
PÅ GATAN

Har du alltid drömt om att köra Mario Kart på öppna vägar? Japan löser det!

Ett STORT måste för alla som besöker Japan. Viktigt att komma ihåg är dock att Internationellt körkort krävs för att framföra gokarten på vägen. Dvs, de släpper inte ut dig med vanligt svenskt körkort. Internationellt körkort fixar man hemma i Sverige innan man åker genom olika förbund beroende på vart i landet du befinner dig och kostar endast ett par hundralappar.

Inbokning av körning görs genom en automatiserad messenger-chat på deras Facebook sida.

OSAKA CASTLE

Besök gärna Osaka Castle och dess underbara omgivning. Huvudtornet består i dagsläget av ett museum i 7 våningar och med en 360 graders utsiktsplats på toppen. Här kan du passa på ta lite bilder över staden. 

Inträde till museet kostar 600 JPY för vuxna och är fritt för barn och ungdomar under 15år. Notera att det är fritt för alla att vandra omkring bland slottets omgivning och andra sevärdheter. 

TIPS! På taket av områdets servicecenter ligger “Blue Birds Roof Top Terrace”. En gömd skatt i Osaka med stor takterrass med fin natur med palatset i bakgrunden. Visa upp din biljett från Osaka Castle för rabatter i baren. Baren kan dock vara lite svår att hitta. När ni väl kommer in i servicecentrumet, gå bara rakt fram och ta trapporna så högt upp ni kan komma och leta sedan efter en mindre trappa i hörnet skyltat med “Blue Bird”.

OSAKA
AQUARIUM

Osaka Aquarium Kaiyukan ligger i Osakas hamnområde, rättare sagt i Tempozan Harbor Village. Klassat som ett av Japans bästa akvarium och har allt du kan förvänta dig av ett akvarium. 

Akvariet är uppdelat i 15 tankar och varje tank representerar olika delar av revet. Centrumtanken är 9 meter djup och är hem till akvariets huvudattraktion, valhajen.

Som besökare börjar man på 8e våningen och tar sig neråt längst en spiraltrappa runt centrumtanken. Vissa av tankarna sträcker sig över flera våningar. 

Lättast att ta sig till akvariet är per tunnelbana via Chuo subway line. 

Nöje med familjen

Universal Studios

Parken är en av 6st Universal Studios parker i världen och är väldigt lik den i Orlando samt Los Angeles. Passa på ta del av något unikt du troligtvis aldrig upplevt. Liseberg, släng dig i väggen. 

Universal Osaka består av 9 sektioner – Hollywood, New York, San Francisco, Jurassic Park, Waterworld, Amitiy Village, Universal Wonderland, Nintendo World och The wizarding world of Harry Potter. Ta del av ett fullskaligt Harry Potter slott och en stad i samma tema full av attraktioner och överraskningar. 

Utanför parkens portar finner ni Universal Citywalk, full av butiker, restauranger, hotell, Takoyaki museum och andra sevärdheter. Ett helt Universal inpirerat köpcentrum!

I samband med OS i Tokyo 2020 öppnade Universal Osaka upp nya Super Nintendo World – rekommenderas starkt för alla besökare! En världsunik park med inspiration från Nintendos toppsäljare Super-Mario.

Nintendo World

Super Nintendo World är en park för hela familjen och är belägen i Universal Studios park. Här hittar ni attraktioner och spel från Mario’s värld tillsammans med roliga maträtter och ett flertal minispel. 

All mat och dryck i parken kommer i form av din favoritkaraktär oavsett om det är pannkakor, godis eller hamburgare. Något som verkligen brukar uppskattas av de yngre. Deras mest besökta attraktion är Mario Kart. Ta på er ett AR-headset och ger er in i spelet!

Väl inne i parken kan man köpa ett armband som låser upp vissa gömda spel och funktioner i parken. Bland annat möjligheten att hoppa och slå på alla lådor som befinner sig på väggarna. Med detta kan du även samla på dig mynt, digitala stämplar och hålla koll på dagens highscore.

Parken är enligt redaktionen ett MÅSTE för alla som besöker Osaka. En unik park utan dess like.

Tempozan Ferris Wheel

Tempozan Ferris Wheel är ett ikonisk pariserhjul som ligger på kanten av vackra Osaka Bay. Hjulet är 115meter högt och därmed ett av världens största pariserhjul. Från toppen av hjulet bjuds ni på en underbar utsikt över hamnen och staden.

En åktur tar ca 15minter och det går lika bra att besöka pariserhjulet på dagen som på kvällen för på kvällen är hela hjulet upplyst.

Minoh Park

Minō Kōen, även kallad både Minoo och Minoh Park är ett öppet naturområde strax utanför Osaka’s centrum. Parken är extra populär under hösten när alla träden byter färg och gör den redan fantastiskt vackra parken ännu vackrare. Färgerna är oftast som bäst under slutet av November.

Huvudattraktionen i parken är vattenfallet Minoo som har en höjd på 33 meter. För att komma dit finns det en vandringsled på 3km som börjar vid Hankyu Minoo Station och går sedan genom en dal längs med Minoofloden.

Det tar inte mer än 30 minuter att ta sig till Minoo Park från Umeda.

Kuromon Market

Kuromon Ichiba är en öppen marknad som sträcker sig 600 meter parallellt med Sakaisujidori Street i området Minami. Här möts ni av mer än 150 butiker, stora som små och har möjlighet att köpa allt från godis och mat till kläder och turistartiklar.

Markanden har fått smeknamnet “Osakas Kök” eftersom det är här de flesta lokala invånare samt restaurangägare köper sina råvaror. Den är även känd för sina färska skaldjur och besöks av flera tusen turister dagligen.  

Shinsekai

Shinsekai betyder “New World” men är ett av Osakas äldre och mer retro områden. Området är populärt för god mat, äldre kultur och retrospelhallar. 

Centrumdelen av området är Tsutenkaku Tower, ett utkikstorn likt Eiffeltornet med möjlighet att åka upp och få en trevlig vy över hela området. Rekommenderas starkt kvällstid.

 Shinsekai är även hem till Spa World som är en anläggning med flertal varma källor, pooler och spa avdelningar där ni kan slappna av efter en hektisk dag i staden. 

Sumiyoshi Taisha

Osaka’s Sumiyoshi Taisha är ett av landets äldsta shrines. Samtliga byggnader har en unik stil, kallad Sumiyoshi-zukuri som karakteriseras av raka tak som är dekorerade av två uppsättningar gaffelformade ytor och fem horisontella valsar, samt att ingången är under gaveln och att huset är omgivet av ett staket.

Ni finner templet i den södra delen av Osaka, endast en kort promenad från Sumiyoshi Taisha Station via Nankai Main Line. När ni promenerar mot huvudbyggnaden kommer ni att mötas av den vackra Sorihashi bron som skapar en unik hög båge över en damm.

Umeda Sky Building

Umeda Sky Building är en av Osakas mest välkända landmärke då man kan se bygganden från överallt i staden. Med sina 40 våningar och  173 meter i höjd har bygganden många fantastiska utsiktsmöjligheter.

Vi rekommenderar verkligen att besöka observatoriet på den 39e vången som heter “the Garden Observatory”. Härifrån får ni en enastående utsikt över Osaka samtidigt som ni är omgivna av vackra växter och blommor. 

Tenjinbashisuji

Om ni inte lyckat stilla shoppinbegäret så är det hit ska bege er. Tenjinbashi-suji är Japans längsta shoppinggata med sina 2.5 km och har över 600 affärer och restauranger. Hela gatan är under tak så låt inte dåligt väder stoppa er från att åka hit.

Ta på er ett par bekväma skor och förbered på några timmar shopping för här finns något för alla. Blir ni hungriga eller trött så finns det gott om streetfood stånd, caféer och restauranger där ni kan fylla på med energi. 

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

OSAKA