Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

OsakaReseguide Osaka

Karta över japan.

Tsundoku!

En stad i södra delen av Japan, likt Tokyo på många sätt med sina stora distrikt och parker. Staden är ett populärt resemål för många turister på grund av Universal Studios Japan samt den underbara shopping och restauranggatan Dōtonbori. 

Dōtonbori

Dōtonbori / Dōtombori är en av de största turistdestinationen i staden. Området är igenkänt för sina stora neonskyltar längst med en trevlig kanal med mycket restauranger och butiker. Runt området finns ett flertal passager med fler restauranger, butiker, arkadspelshallar, streetfood stånd och annat skoj att förgylla kvällen med. Vi rekommenderar ett besök under kvällstid för den bästa upplevelsen.

För de som älskar att shoppa har Dōtonbori förövrigt 4st Don Quijote butiker, varav en har ett pariserhjul på utsidan av byggnaden. Här hittar ni även Shinsaibashi-Suji Shopping Street, en 680 meter lång shoppinggata under tak med butiker för alla åldrar och intressen.

Området har väldigt stor fokus på mat och vi rekommenderar starkt en Yakiniku restaurang längst med huvudgatan vid namn Gyu-Kaku. Restaurangen är uppdelad på 7 våningar med plats för 5 sällskap per våning.  Här får du en riktig Yakiniku upplevelse till förmånligt pris.

NARA PARK

Nara är ett område som lockar mycket turister på grund av sin öppna park strax utanför Osaka, bestående av 1.200 frigående rådjur. Det är kostnadsfritt att besöka parken. 

Djuren är vilda men väldigt tama och vana med stora folksamlingar. Kakor kan köpas på plats för att locka till sig rådjur för fina bilder. De flesta har även lärt sig buga mot belöning i form av kakor eller annat gott.

Parken består utav många fina och öppna områden och dammar att vila ut benen vid. Utöver detta finns även ett stort museum och ett flertal tempel.

Nara Park ligger ca 15 minuters promenad från JR Nara Station för besökare med JR Pass. Kintetsu ligger betydligt närmare men täcks inte av JR Pass. Vi rekommenderar att besökare med JR Pass promenerar från JR Nara Station. Gångvägen mellan stationen och parken är väldigt mysig och består av många trevliga ställen att både äta och shoppa. 

MARIOKART
PÅ GATAN

Har du alltid drömt om att köra Mario Kart på öppna vägar? Japan löser det!

Ett STORT måste för alla som besöker Japan. Viktigt att komma ihåg är dock att Internationellt körkort krävs för att framföra gokarten på vägen. Dvs, de släpper inte ut dig med vanligt svenskt körkort. Internationellt körkort fixar man hemma i Sverige innan man åker genom olika förbund beroende på vart i landet du befinner dig och kostar endast ett par hundralappar.

Inbokning av körning görs genom en automatiserad messenger-chat på deras Facebook sida.