Menu Close

ItalienResenär resväska flygi.

Reseguide
Italien

Italien har idag mer än 60 miljoner invånare och är hem till några av världens mest populära och vackra resmål. Här finner ni bland annat historiska Rom, ikoniska Pisa och tropiska Capri.

Sammanfattning av

Rom

Rom behöver ingen större presentation. Ta en resa till Rom och ta del av några av världens mest populära sevärdheter i denna vackra och fantastiska stad. Besök den omtalade arenan Colosseum, Pantheon, Peterskyrkan, Forum Romanum, Vatikanen, Sixtinska Kapellet eller Fontana di Trevi där Anita Ekman badade vid inspelningen av Intervista.

Rom är en av redaktionens favoritdestinationer och rekommenderas starkt att besöka.

Sammanfattning av

Florens

En stad som istället för bad och sol bjuder på rik historia, fantastisk arkitektur och världsunik konst. Florens historiska centrum står sedan början av 80-talet med på UNESCO:s lista av världsarv och är en perfekt destination för den kulturellt intresserade resenären.

Sammanfattning av

Venedig

Venedig är en av världens mest romantiska städer och en destination som står högt på folks listor av platser att besöka under sin livstid. Den kanalfyllda staden är belägen i nordöstra Italien och lockar årligen miljontals turister. 

Här har ni möjligheten att åka gondol längst med stadens alla kanaler, i ett lugnt och mysigt tempo. En upplevelse rik på både sevärdheter och romantik.

Sammanfattning av

Milano

Milano är landets näst största stad och hem till en av världens främsta operascener Teatro alla Scala, även kallad La Scala.

De flesta tänker på antingen fotboll eller mode så fort de hör namnet Milano, men staden har så mycket mer att erbjuda. Trots dess väldigt framgångsrika fotbollsklubbar AC Milan och Inter samt dess ikoniska modevecka så har staden en både rik och unik matkultur som måste upplevas.