Flygi

ItalienResenär resväska flygi.

Reseguide
Italien

Italien har idag mer än 60 miljoner invånare och är hem till några av världens mest populära och vackra resmål. Här finner ni bland annat historiska Rom, ikoniska Pisa och tropiska Capri.

Sammanfattning av

Rom

Rom behöver ingen större presentation. Ta en resa till Rom och ta del av några av världens mest populära sevärdheter i denna vackra och fantastiska stad. Besök den omtalade arenan Colosseum, Pantheon, Peterskyrkan, Forum Romanum, Vatikanen, Sixtinska Kapellet eller Fontana di Trevi där Anita Ekman badade vid inspelningen av Intervista.

Rom är en av redaktionens favoritdestinationer och rekommenderas starkt att besöka.

Sammanfattning av

Florens

En stad som istället för bad och sol bjuder på rik historia, fantastisk arkitektur och världsunik konst. Florens historiska centrum står sedan början av 80-talet med på UNESCO:s lista av världsarv och är en perfekt destination för den kulturellt intresserade resenären.

Sammanfattning av

Venedig

Venedig är en av världens mest romantiska städer och en destination som står högt på folks listor av platser att besöka under sin livstid. Den kanalfyllda staden är belägen i nordöstra Italien och lockar årligen miljontals turister. 

Här har ni möjligheten att åka gondol längst med stadens alla kanaler, i ett lugnt och mysigt tempo. En upplevelse rik på både sevärdheter och romantik.

Sammanfattning av

Milano

Milano är landets näst största stad och hem till en av världens främsta operascener Teatro alla Scala, även kallad La Scala.

De flesta tänker på antingen fotboll eller mode så fort de hör namnet Milano, men staden har så mycket mer att erbjuda. Trots dess väldigt framgångsrika fotbollsklubbar AC Milan och Inter samt dess ikoniska modevecka så har staden en både rik och unik matkultur som måste upplevas.

Sammanfattning av

Neapel

Längst med Italiens solkust finner ni Neapel, en mysig storstad med en miljon invånare. Njut av god mat, en mysig hamn och trevliga kullerstensgator i hela staden.

Staden ligger intill en tidigare aktiv vulkan med mysiga vandringsleder. För er som vill hålla er kvar i staden rekommenderar vi ett besök till fästningen Castel Nuovo, Ovo Castle och den mysiga gallerian Galleria Umberto I med stora, luftiga passager.

Sammanfattning av

Cinque Terre

En av Italiens vackraste platser och mest ikoniska resmål. Får ni möjligheten så rekommenderas starkt ett besök till Cinque Terre. Denna stad är uppdelad i fem mindre byar, ihopkopplade med tåg och vandringsslingor längst med bergskanten. 

Färgglada hus, vackra utsikter och fantastisk mat är några av alla upplevelser ni bjuds på vid ert besök. De små byarna längst med den 12 kilometer långa kuststräckan heter Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore.

Sammanfattning av

Pisa

Inte långt ifrån La Spezia och Cinque Terre finner ni Pisa med sin ikoniska byggnad, Lutande Tornet i Pisa.

Hit lockas turister för att ta den perfekta semesterbilden och för att avnjuta god mat, vin och en otroligt mysig stämning. Staden må vara liten till yta, men är en av landets äldsta och bjuder sina besökare på en riktig kanonsemester.

Sammanfattning av

Capri

Capri är en paradis ö strax utanför Neapelbukten, en strax timma utanför Neapel.

Här bjuds stadens besökare på pittoreska byar, tropiskt vatten, branta klippor och romantiska restauranger. Promenera bland de små mysiga restaurangerna eller bada i det klara och turkosa havet. Staden har något för alla, oavsett ålder.

Populära maträtter ItalienPizza

Napolitansk pizza skiljer sig en aning mot den svenska pizzan och anses som ett konstverk. Pizzan är lätt tillagad och innehåller endast ett fåtal enkla ingredienser så som mozzarella, tomatsås, jungfruolja och basilika.

Våra svenska pizzor är onekligen väldigt goda, men inte i samma liga som de traditionella ‘Pizza Napoletana’.

Carbonara

Spaghetti alla carbonara är en typisk rätt från Rom som tillagas med bland annat ost, svartpeppar, ägg och någon typ av pasta. I vanliga fall spaghetti, rigatoni eller bucatini.

Gelato

Man kan inte gå miste om Gelato om man besöker Italien, det finns överallt. Den glassliknande rätten serveras i både kopp och strut, men skiljer sig ändå från traditionell kulglass.

Vad som egentligen skiljer Gelato mot glass är dess infrysningsprocess och att den inte innehåller någon grädde.

En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Landet kryllar av sevärdheter och är en populär destination för kryssningsfartyg. Vill ni ta del av flera städer men gärna undviker att hyra bil i andra länder så rekommenderas starkt en kryssning. Här avnjuter ni en heldag i varje stad, äter middag på båten och vaknar i en ny stad för att ta del av nya äventyr och sevärdheter. Mer information om kryssningar finner ni under vår sida Kryssning.

Mer information gällande flygplatser finner ni under respektive stads sida.

Den officiella valutan är Euro, €.

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i landet. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet. 

Dricks uppskattas av personalen och brukar vanligtvis hamna runt 10% som en standard i landet. Beroende på vad du besöker så är det inget krav och kan även uteslutas.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Italien använder sig av samma uttag som Sverige.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time

Tidszon

Italien befinner sig i samma tidszon som Sverige.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare

Cookies

Vi använder cookies

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använd