Menu Close

Cinque TerreResenär resväska flygi.

Reseguide
Cinque Terre

Strax utanför La Spezia finner ni underbara och vackra Cinque Terre. Staden är uppdelad i fem färgglada små byar längst den 12 kilometer långa riviera kusten. En av världens vackraste platser och som verkligen rekommenderas att besöka.

Monterosso al Mare

Den största av de 5 byarna och den enda byn med en riktig strand. Här finner ni flest hotell, restauranger och andra semesterfestligheter som förväntas på en strandsemester. Lägg er på stranden med kall dryck i handen och njut av den vackra omgivningen som sedan 1997 finns på med UNESCO:s världsarvslista.

Vernazza

Här möts ni av färgglada hus, god stämning och en mindre småbåtsmarina. Ett perfekt stopp för er som vill avnjuta en god glass och en trevlig promenad i sommarvärmen.

Byn är helt fantastisk och lever upp till sitt slogan ‘caruggi’, enkelt översatt till ‘smala gångar’. Trappor och gångar överallt, med vacker havsutsikt från alla dess hörn.

Vernazza är byn som de flesta rekommenderar att besöka om ni endast hinner med ett stopp. Vi rekommenderar dock att besöka alla 5, vilket man lite hastigt hinner om man har en heldag i staden.

Corniglia

Corniglia är den enda av de 5 byarna som inte har någon direkt kontakt med havet, men det gör inte byn till något sämre. Corniglia ligger istället på en höjd och bjuder på fantastiska utkiksplatser och fotomöjligheter med havet och de andra byarna i bakgrunden.

Byn är inte lika populär som de andra, då det krävs en längre promenad från tågstationen innan ni är framme. Som tur är finns det shuttlebussar till tjänst för er som inte vill promenera.

Vi rekommenderar starkt ett besök till även denna byn. Ta med kameran, ni blir inte besvikna.

Manarola

Färgglada hus och ännu fler färgglada hus. Om ni tidigare sett en bild från Cinque Terre så var det nog på Manarola. En fantastiskt fotovänlig by med mängder av promenadslingor, en mindre hamn och trevliga restauranger. Ni kan även se folk bada och leka i hamnen.

En av redaktionens favoritbyar med oändligt av fotomöjligheter längst den smala och vackra promenadslingan mellan Manarola och nästa by.

Riomaggiore

Riomaggiore är den första byn ni stöter på och det första stoppet med tåg. Byn ligger i en vacker dal och agerar som startplats för de flesta vandringsrutterna. Mer om vandringen i området finner ni längre ner på sidan.

UPPLEV MER

Närområden & Sevädheter

Nessun Dorma

Nessun Dorma är en väldigt populär restaurang på grund av dess spektakulära läge och utsikt. Njut av god mat och vin i världsklass med havet, färgglada hus och Manarola framför näsan.

Restaurangen är extra vacker och romantisk vid solnedgången. Se till att inte missa denna underbara restaurang.