CapriResenär resväska flygi.

Reseguide
Capri

Om du längtar efter dramatiska utsikter, vackra grottor och klarblått vatten får du bara inte missa att besöka Capri. Den vackra ön är känd för dess storslagna kust, och har mycket att erbjuda. Legenden säger även att det var här Odysseus nästan gav efter för sirenernas sång.

Grotta Azzurra

Den blå grottan, eller Grotta Azzurra på italienska är en av de mest populära och kända sevärdheterna som man verkligen inte får missa när man besöker Capri. Kliv in i den vattenfyllda grottan och hänförs av det blå ljuset som dansar över vattnet. Grottan får sin färg, och sitt namn, av solljuset som filtrerar in genom en öppning under vattenytan.

För att besöka grottan går du ombord någon av de små roddbåtarna som finns utanför grottan och som sedan rors igenom en smal valvgång.

Blåa grottan Capri
Faraglioni Capri

Faraglioni

Capris mest ikoniska utsikt är den ut över Faraglioni. Du hittar Faraglioni precis utanför kusten, tre höga klippformationer som i genomsnitt mäter 100 meter höga och som sticker upp från havet. Den mittersta klippan har en naturlig tunnel som går rätt igenom. Formationen kan ses från olika platser på ön, men om du har tid så är möjligen det bästa sättet att kolla på naturfenomenet att ta en båttur runt ön.

Giardini di Augusto

Besök Giardini di Augusto som ligger inom promenadavstånd från stadskärnan och njut av den vackra trädgården och den storslagna utsikten. Njut av den färggranna trädgården, titta närmare på statyerna och känn hur du kommer till ro i denna stillsamma idyll. Giardini di Augusto är dessutom en perfekt plats för få se Faraglioni klipporna och få till några perfekta semesterbilder. 

Att besöka trädgården kostar 1 euro, men öppettiderna för Giardini di Augusto varierar så det säkraste är att kontrollera informationsplatserna vid Marina Grande eller Piazzetta.

Giardini di Augusto trädgården Capri
Piazza Umberto Capri

Piazza Umberto I

Capris mest kända torg heter Piazza Umberto I, eller La Piazzetta. Torget ligger i det historiska centret av Capri och har sedan romartiden ansetts vara öns hjärta. Ta en kaffe vid något av alla caféer som finns på torget och kolla på folkvimlet.

Arco Naturale

Om du fascineras av utsikter som Faraglioni så är Arco Naturale något för dig! Arco Naturale är en naturligt skapad båge, men innan bågen stod här fanns det en grotta här. När grottan kollapsade var bågen det enda som stod kvar. Du kan promenera till platsen från stadskärnan eller så kan du välja att ta en båttur och titta på bågen från vattnet.

Arco naturale Capri
Matromania grottan

Grotta di Matormania

Capri är fylld av naturliga sevärdheter och Grotta di Matermania, även kallad Grotta di Matromania, är ytterligare ett exempel. Arkeologiska fynd som gjorts i grottan har gjort att det finns misstanke om att grottan tidigare använts som nymfeum, alltså en grotta som var tillägnad nymfer. Grottan ligger i närheten av Arco Naturale och har en längd på 27 meter och är 18 meter bred samt 18 meter hög.

Villa Jovis

Planera in ett besök vid Villa Jovis och ta del av en bit historia. Villa Jovis är en fantastisk romersk villa mer utsikt över Capris kust, och var en gång i tiden hem till kejsare Tiberius. Ta en promenad genom några av Capris mest karaktäristiska landskap för att besöka villan som sträcker sig över 7000 kvadratmeter på Monte Tiberio.

Villa Jovis Capri
Via Camerelle Capri

Via Camerelle

Om du känner att det är dags för någonting annat kan en promenad genom Via Camerelle vara något för dig. Gatan bjuder på lyxshopping med märkesbutiker som Louis Vuitton, Versace och Dolce & Gabbana. Oavsett om du är här för fönstershopping eller för att hitta något att ta med hem så är gatan väl värd ett besök.

Om shopping inte ligger på agendan för dig så är någon av gatans restauranger eller caféer perfekta för att ta en paus och titta på folkvimlet.

Marina Grande

Marina Grande är en fartfylld hamn i Capri dit i princip alla som besöker ön först anländer. Här hittar du en blandning av turister och lokalbefolkning och både privata båtar och färjor går i land här. Du hittar i princip allt från hotell till livsmedelsbutiker här, och om du bara känner för att ta in känslan av Capri och titta på människorna springa förbi så kan du slå dig ner vid någon av restaurangerna eller caféerna.

Capri stora marinan
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

CAPRI
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Capri har ingen egen flygplats, utan närmast är Neapels flygplats varpå man sedan får ta en färja till ön.

Från flygplatsen kan ni enkelt ta en buss eller taxi ner till hamnen där färjan utgår ifrån. Färjan tar ca 60 minuter.

Det är inte alltid tillåtet att hyra bil på ön under vissa veckor på året. Därför rekommenderar vi istället att man testar på en Scooter / moped istället. Ett trevligt och mysigt alternativ som får köras och brukas med B-körkort. Är bil ett måste dock så se till att kontrollera om möjligheten finns för hyrbil innan ni bokar er resa.

Den officiella valutan är Euro, €.

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i landet. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet. 

Dricks uppskattas av personalen och brukar vanligtvis hamna runt 10% som en standard i landet. Beroende på vad du besöker så är det inget krav och kan även uteslutas.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Italien använder sig av samma uttag som Sverige.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time

Tidszon

Italien befinner sig i samma tidszon som Sverige.

Vanliga frågor

Absolut! Att resa till Capri innebär att besöka en vacker och fantastisk plats rik på historia och kultur. Här finns något för alla att njuta av, oavsett ålder. Capri är en italiensk ö som ligger utanför Sorrentohalvön i södra delen av Neapel i regionen Kampanjen. Resan från Neapel tar bara cirka 50 minuter med båt.

Ja, det är säkert att dricka kranvatten på Capri. Precis som i de flesta delar av Italien är kranvattnet vanligtvis säkert att dricka. Det rekommenderas dock alltid att dubbelkolla med lokala myndigheter eller hotellpersonal för att vara säker på vattnets kvalitet under din vistelse.

För att resa till Capri kan du följa dessa steg:

  1. Flyg till Neapels internationella flygplats: Neapel är den närmaste flygplatsen till Capri.
  2. Ta en buss eller taxi till hamnen: Från Neapels flygplats kan du ta en buss eller taxi till hamnen.
  3. Ta färja från hamnen till Capri: Vid hamnen i Neapel finns det färjor som tar dig till Capri. Resan tar vanligtvis cirka 60 minuter.

Alternativt kan du även ta en färja från andra närliggande städer som Sorrento eller Amalfi.

Nej, det finns ingen flygplats på själva ön Capri. Den närmaste flygplatsen är Neapels internationella flygplats. Från Neapel kan man sedan ta färja eller båt för att nå Capri.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare