BangkokResenär resväska flygi.

Reseguide
Bangkok

Bangkok är en stad fylld av kontraster, med slående arkitektur i form av skyskrapor och häpnadsväckande tempel. Gatorna är fyllda av liv med marknader och gatuförsäljare och här hittar du både turister och lokalbefolkning. En resa till Bangkok kommer bjuda på en fartfylld stad fylld av möjligheter.

Sevärdhet

Wat Pho

Templen i Thailand är oerhört vackra byggnader, både med den häpnadsväckande arkitekturen såväl som utsmyckningarna på insidan. Wat Pho är ett av Thailands mest besökta tempel. Här hittar du bland annat den stora liggande Buddha statyn. Statyn är hela 46 meter lång och utöver den stora statyn hittar du här den största kollektionen av Buddha avbildningar i hela Thailand.

Wat pho tempel Bangkok
Wat arun tempel i Bangkok

Sevärdhet

Wat Arun

Det vackra templet Wat Arun, även känt som gryningens tempel är möjligen ett av Bangkoks mest välkända tempel.  Wat Arun ligger längs med floden Chao Phraya och det enklaste sättet att ta sig till templet om du planerar ett besök är genom att ta en båt över floden. Templet är oerhört vackert med sin ståtliga utsmyckning och är väl värt ett besök.

Sevärdhet

Wat Saket

Bangkok är som bekant fyllt med vackra ståtliga tempel och Wat Saket är inte något undantag. Templet är fyllt med Buddha avbildningar och är vackert utsmyckat. Promenera upp för de 320 trappstegen för att besöka templet och njut av den fantastiska panorama utsikten.

Templet heter Phu Khao Thong på thailändska och Temple of the Golden Mount på engelska.

Wat saket solnedgång Bangkok
Guldtempel wat phra kaeo Bangkok

Sevärdhet

Wat Phra Kaeo

En resa till Bangkok är inte komplett utan ett besök vid det stora palatset och Wat Phra Kaeo. Palatset byggdes 1782 och är ett fantastiskt exempel av arkitektur. Inom palatsområdet finns en mängd olika byggnader, och här ligger bland annat Wat Phra Kaeo som är smaragdbuddhans tempel.

Alla taxichaufförer tar er till palatset om ni säger Wat Phra Kaeo, men dess fulla namn är Temple of the Emerald Buddha – Wat Phra Si Rattana Satsadaram eller Wat Phra Kaew.

Shopping

Chatuchak Weekend Market

Om shopping står på agendan och du inte drar dig för stora folkmassor så är Chatuchak helgmarknad en perfekt anhalt. Den stora marknaden besöks av runt 200 000 personer varje helg. Här finns över 15 000 marknadsstånd som erbjuder mat, kläder, konst, antikviteter och mycket mer.

Nattmarknad Bangkok
Siam shopping center Bangkok

Shopping

Siam Center

Om du fortsatt är intresserad av shopping kan ett besök till shoppingcentret Siam Center vara något för dig. Här finns mängder med butiker som säljer internationella märken men även mindre boutique-affärer. Utöver shopping möjligheterna finns det massvis med restauranger som erbjuder möjligheten till en paus från shoppingen.

Shopping

MBK Center

Fortsätt din shoppingtrip genom att besöka MBK Center. Shoppingkomplexet är 8 våningar högt och innehåller över 2300 butiker. Här hittar du allt ifrån mode till souvenirer, och i toppen på shoppingkomplexet hittar du även en biograf. När det är dags att fylla på dina batterier beger du dig till den 6:e våningen där det finns mängder med restauranger att välja mellan.

Shopping MBG center Bangkok
Bangkoks nationalmuseum

Sevärdhet

Nationalmuseum

Om det är dags för en annan typ av aktivitet så kan ett besök på Bangkoks nationella museum vara en bra ide. Du hittar museet på andra sidan om torget Sanam Luang som ligger vid det stora palatset. Här får du möjligheten att följa med i det thailändska folkets historia, och bland annat se hur folket bodde under olika tidsperioder.

Sevärdhet

Lumphinis park

Bangkok är en fartfylld stad och om du känner att det är dags för en paus från stadspulsen är ett besök på denna park det perfekta botemedlet utan att behöva lämna staden. Lumphinipark, även känd som ”Bangkoks lungor” är en stor park som bjuder dess besökare på en rofylld stund. I parken finns en konstgjord sjö där man kan hyra båtar och åka runt.

Lumphini park kvällstid
Thaboxning match

Upplevelse

Thaiboxning

Medan du är i Bangkok så kan det för den sportintresserade vara intressant att se en thai-boxningsmatch. Thaiboxning, eller Muay Thai som det egentligen heter, är inspirerat av den thailändska militären och är Thailands nationalsport. En Thaiboxningsmatch är mycket mer än bara en boxningsmatch, det är ett event. 

Fest & shopping

Khaosan Road

Khaosan Road, även Khao San Road (Thanon Khao San) är en populär fest och shopping gata i centrala Bangkok med ett väldigt livligt och aktivt nattliv. Gatan är känd som en backpackergata och full av festande turister.

Det är väldigt billigt, mycket folk och en trevlig stämning. Du är lika välkommen ensam som med vänner, det finns alltid folk att prata med och den välfyllda gatan bjuder på en trevlig och festlig atmosfär.

Khaosan road turister
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

BANGKOK
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Bangkoks internationella flygplats heter Suvarnabhumi Airport (BKK), men kallas även bara Bangkok Airport.

Flygplatsen är belägen precis i utkanten av centrala Bangkok. Ni tar er enkelt in till centrum på under 20 minuter med taxi.

Adress: 999 หมู่ 1 Nong Prue, Bang Phli District, Samut Prakan 10540, Thailand

Telefon: +66 2 132 1888

Testa på att pruta. Alla priset är justerbara efter lite diskussion med lite undantag för finare butiker i större köpcentrum. Förvänta dig 10-40% rabatt på priset om du är duktig på att prata. Våga testa på, det värsta som kan hända är att du går vidare till nästa person och testar på nytt då många säljer samma saker.

Var försiktig om främlingar kommer fram och erbjuder sig köra er till okända platser med tuk-tuk. Det är en känd bedrägeri metod i staden.

Det är viktigt att kunna identifiera sig i Thailand. Se till att bära med en kopia på ditt pass för att undvika bli av med ditt riktiga.

Thailand använder sig av sin egen valuta Baht (Thai Baht) och förkortas till valutakoden THB.

Vi rekommenderar att man tar med sig kontanter och är noggrann med vart man tar ut kontanter. Använd säkra platser och större köpcentrum.

Det finns inget krav på att dricksa i Thailand. Vissa finare restauranger kanske är vana vid det, men är absolut inte ett måste.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Thailand använder sig av eget uttag, adapter krävs.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time