Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

BangkokReseguide Bangkok

Resenär resväska flygi.

Huvudstaden

Bangkok är en stad fylld av kontraster, med slående arkitektur i form av skyskrapor och häpnadsväckande tempel. Gatorna är fyllda av liv med marknader och gatuförsäljare och här hittar du både turister och lokalbefolkning. En resa till Bangkok kommer bjuda på en fartfylld stad fylld av möjligheter.

Sevärdhet

Wat Pho

Templen i Thailand är oerhört vackra byggnader, både med den häpnadsväckande arkitekturen såväl som utsmyckningarna på insidan. Wat Pho är ett av Thailands mest besökta tempel. Här hittar du bland annat den stora liggande Buddha statyn. Statyn är hela 46 meter lång och utöver den stora statyn hittar du här den största kollektionen av Buddha avbildningar i hela Thailand.

Sevärdhet

Wat Arun

Det vackra templet Wat Arun, även känt som gryningens tempel är möjligen ett av Bangkoks mest välkända tempel.  Wat Arun ligger längs med floden Chao Phraya och det enklaste sättet att ta sig till templet om du planerar ett besök är genom att ta en båt över floden. Templet är oerhört vackert med sin ståtliga utsmyckning och är väl värt ett besök.

Sevärdhet

Wat Saket

Bangkok är som bekant fyllt med vackra ståtliga tempel och Wat Saket är inte något undantag. Templet är fyllt med Buddha avbildningar och är vackert utsmyckat. Promenera upp för de 320 trappstegen för att besöka templet och njut av den fantastiska panorama utsikten.

Templet heter Phu Khao Thong på thailändska och Temple of the Golden Mount på engelska.

Sevärdhet

Wat Phra Kaeo

En resa till Bangkok är inte komplett utan ett besök vid det stora palatset och Wat Phra Kaeo. Palatset byggdes 1782 och är ett fantastiskt exempel av arkitektur. Inom palatsområdet finns en mängd olika byggnader, och här ligger bland annat Wat Phra Kaeo som är smaragdbuddhans tempel.

Alla taxichaufförer tar er till palatset om ni säger Wat Phra Kaeo, men dess fulla namn är Temple of the Emerald Buddha – Wat Phra Si Rattana Satsadaram eller Wat Phra Kaew.

Shopping

Chatuchak Weekend Market

Om shopping står på agendan och du inte drar dig för stora folkmassor så är Chatuchak helgmarknad en perfekt anhalt. Den stora marknaden besöks av runt 200 000 personer varje helg. Här finns över 15 000 marknadsstånd som erbjuder mat, kläder, konst, antikviteter och mycket mer.

Shopping

Siam Center

Om du fortsatt är intresserad av shopping kan ett besök till shoppingcentret Siam Center vara något för dig. Här finns mängder med butiker som säljer internationella märken men även mindre boutique-affärer. Utöver shopping möjligheterna finns det massvis med restauranger som erbjuder möjligheten till en paus från shoppingen.

Shopping

MBK Center

Fortsätt din shoppingtrip genom att besöka MBK Center. Shoppingkomplexet är 8 våninga