Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

OrlandoReseguide Orlando

Resenär resväska flygi.

Nöjesparker

Orlando och Kissimmee är fullt av trevliga och mysiga nöjesparker. Orlando agerar som centrum i USA för nöjesparker och erbjuder roligheter för alla åldrar. Orlando har flest nöjesparker i landet och vädret är bra året runt! Vi har nedan samlat info gällande de mest populära parkerna i staden samt annat roligt i närområdet.

Kissimmee

Kissimmee ligger strax utanför Orlando och är en stad i Osceola County, centrala Florida. Staden är hem till många av Orlandos alla parker och är därför ett perfekt ställe att bo på om du besöker Orlando för dess parker. Här bor ni både billigare och finare till hälften av vad det kostar i centrala Orlando. 

Kissimee har även en väldigt mysig huvudgata på kvällen med mycket butiker, små tivolin och restauranger. Passa på ta del av amerikansk lokalkultur på ert besök i landet. Det finns så mycket mer att se än bara nöjesparker. 

DISNEY WORLD

Disney World startade som en egen park men har med åren utökats till 4 temaparker, 2 vattenparker och 27 hotell som nu går under ett gemensamt “Walt Disney World Resort”. År 2010 blev Magic Kingdom världens mest besökta nöjespark med 17 miljoner besökare. 

Nöjesfältet består av de fyra nöjesparkerna Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studio och Animal Kingdom samt vattenparkerna Typhoon Lagoon och Blizzard Beach. Mer info om dessa parker finner ni nedan.

ANIMAL KINGDOM

Disney’s Animal Kingdom är den största Disney parken i världen med mer än bara djur. Parkens tema riktar sig mot alla åldrar och med fokus på utbildning och nöje. Har kan ni ta del av liveshower, åkattraktioner i mängder och hälsa på djur. Det finns något för alla!

När solen går ner startar Rivers of Light. En show full av fyrverkerier, fontäner och ljusshower på vattnet. En musikalshow ni inte vill missa! The Tree of Life är en annan ljusshow och drar igång var 10e minut efter solnedgång och fortsätter tills parken stänger för dagen. 

MAGIC KINGDOM

Den kändaste nöjesparken i Orlando och hem till askungens ikoniska slott. Med fokus på de yngre barnen så erbjuder parken mängder av söta attraktioner och barnens favoritkaraktärer från Disney’s värld. Passa på hälsa och ta bild med dina Disneyfavoriter!

Framför askungens slott finner ni del välkända statyn tillägnad Walt Disney med sin mest populära skapelse, Musse Pigg. Parken erbjuder attraktioner från Pirates of the Caribbean, Aladdin, Jungelboken, Törnrosa, Peter Pan, Musse Pigg, Tomorrowland Monsters Inc och många fler!

EPCOT

Med fokus på lite äldre barn och vuxna erbjuder Epcot en nöjespark, dubbelt så stor som Magic Kingdom med teknologi som tema. Namnet Epcot är en förkortning på Experimental Prototype Community Of Tomorrow. Parken liknar vad många förväntar sig av framtiden med en unik stil på sin omgivning. Nöjesparken är väldigt stor, se till att ha på er bra skor. 

World Showcase – en del av parken som representerar 11 nationer och deras kultur. Här erbjuds mat och roligheter från Mexiko, Norge, Kina, Tyskland, Italien, USA, Japan, Marocko, Frankrike, Kanada och England. Varje land har sitt eget tema på byggnader, attraktioner och mat. En väldigt trevlig del av parken att besöka.

Epcot Future World är en annan del av parken med fokus på framtiden. Allt är i framtidens tema från attraktioner till byggnader och mat. Vandra runt i en underbar miljö och ta del av allt parken har att erbjuda!

Typhoon Lagoon

Disney’s Typhoon Lagoon är en större vattenpark i Orlando och erbjuder 12 attraktioner, 10 restauranger samt mängder av barer. Parken är oftast inget måste på folks lista över saker att uppleva utan snarare en extra aktivitet om man har ett par dagar över. Vi rekommenderar att man besöker parken i samband med öppning för att undvika köer till alla attraktionerna.

Rekommenderas ej för familjer som besöker Orlando för första gången och stannar i mindre än 6 dagar. Det finns betydligt roligare vattenparker än denna. Värd ett besök för de som vill slappna av och bada mellan alla semesterns fullsmockade dagar av nöjesparker. Ett fint och mysigt vattenland för hela familjen och alla åldrar.

Viktigt att veta är att parken håller stängt vid kallare väder. Framför allt vissa dagar mellan November – Februari.

Blizzard Beach

Disney’s Blizzard Beach är mycket lik Typhoon Lagoon i kapitlet ovan gällande parkens öppettider och upplägg fast med ett kallare tema på sina attraktioner. Byggd efter en Schweizisk alpby och erbjuder 12 attraktioner samt 8 restauranger. Absolut inte en park som är ett måste på resan, då rekommenderar vi hellre Universal Volcano Bay – en underbar vattenpark för alla åldrar med fokus på fartfyllda attraktioner. 

 

Snöland badpark.
tipstripflorida.com

UNIVERSAL STUDIOS

Universal Studios Florida är lika sina systerparker runt om i landet med mycket attraktioner, 4D bios och shower. Nöjesparken fokuserar på film-tema med sina attraktioner och har allt från tågperrongen från Harry Potter, ett minion land för de yngre, ett fartfyllt äventyr med gänget från Fast and the Furious till att skjuta monster i Men in Black. Denna park är jättestor och kräver en heldag. Det finns dock betydligt mycket mer roligheter än ovan nämnt, köp dina biljetter redan idag! 

Islands of Adventure

Denna park från Universal Studios har vunnit pris som världens bästa nöjespark 2015-2019. Del två av Universal Florida och även denna park hem till attraktioner från Harry Potters värld. Här finner ni en Harry Potter värld med ett 1:1 Hogwarts slott fullt av attraktioner, Spider-Man attraktioner, Hulkens egna berg och dalbana, Jurassic Park vattenattraktion och mycket mer! Denna park är jättestor och kräver en heldag. Det finns dock betydligt mycket mer roligheter än ovan nämnt, köp dina biljetter redan idag! 

Adress: Universal Blvd, Orlando, FL 32819, USA.

Hollywood Studios

Parken där filmer kommer till liv. Ta del av allt från Star Wars till Toy Story och avnjut god mat och mängder av attraktioner för alla åldrar. Hollywood Studios är uppdelad i 8 sektioner – Star Wars Galaxy’s Edge, Hollywood Boulevard, Echo Lake, Sunset Boulevard, Commissary Lane, Pixar Place, Animation Courtyard och Toy Story Land.

Ta del av attraktioner från dina favoritfilmer! Parken erbjuder attraktioner och shower från bland annat Indiana Jones, Frost, Star Wars Saga, Toy Story, Mupparna, Superhjältarna, Upp, Kalle Anka och mycket mer!

VOLCANO BAY

Universal Volcano Bay är en stor vattenpark med fokus på fart. Ett vattenland för vuxna och äldre barn. Parken har ett eget och smart kö-system där alla gäster får en digital klocka när de anländer. Denna klocka används för att blippa en skärm vid varje åkattraktion som i sin tur står i kö för dig medans du badar och gör annat. 10 minuter innan det är din tur att åka börjar klockan på armen att låta samt informerar dig om vilken attraktion du skall börja ta dig till. Ditt bankkort kan även registreras i klockan för att betala mat och dryck i parken. Du slipper bära med dig samt riskera att bli av med några egendomar! 

Adress: 6000 Universal Blvd, Orlando, FL 32819, USA

LEGOLAND

Legoland Florida erbjuder mer än 50 attraktioner i sin park och bjuder in alla sina gäster att ta del av deras favorit legofilmer på deras egen biosalong. Passa på bada i parkens vattenland och avnjut god mat i mängder.

Parken har ett egen Lego Hotell i fullt Lego tema. Ta del av ett unikt boende som era barn kommer att älska. Hotellet ligger i samband med nöjesparken. Parken riktar sig mot barn mellan 2-12 år. 

SeaWorld

SeaWorld Orlando är en vacker park med allt från vattenshower med späckhuggare till åkattraktioner och god mat. Ett äventyr för hela familjen!

Ta del av Dolphin Days – en show med 9 delfiner och deras tränare. Showen erbjuder mycket tricks och information om alla medverkande delfiner! 

One Ocean – En show med alla parkens djur. Flygande papigojor, späckhuggare, delfiner och mycket mer. Här erbjuds mycket stunt och tricks. Akta er för “the splash zone” om ni inte vill bli nerskvätta!

Andra shower att besöka är Sea Lion High: The New Class och Pets Ahoy. Mer info om dessa shower finner ni på plats.

Passa på avnjut en fräck middag i parkens “Shark’s Underwater Grill”. En restaurang belägen under vatten i en tank omgiven av hajar.

Mer info gällande priser och biljettbokning finner ni nedan.

Discovery Cove

Discovery Cove är en del av Sea World och låter dig simma med delfiner och snorkla med rockor! Detta är inte allt parken har att erbjuda. Discovery Cove är unik och skiljer sig mycket mot resterande parker i Orlando. Här har alla besökare möjlighet att mata tropiska fåglar och simma med exotiska djur.

Allt i parken är all-inclusive. Du betalar endast för inträdet och tar sedan del av allt parken har att erbjuda. Notera dock att det kostar extra att simma med delfiner. All utrustning du behöver så som våtdräkt, handduk och snorkel med cyklop ingår med inträdet. Parken är under deras högsäsong begränsad till 1300 gäster per dag, till skillnad mot systerparken SeaWorld som tillåter det tiodubbla dagligen.

Besök gärna the Grand Reef – hem till jätterockor och färgglada fiskar. Passa på snorkla runt bland några av världens mest färgglada fiskar och stim. 

Aquatica

En del av SeaWorld och erbjuder en kombination av kontakt med djur och en nöjespark. Parken erbjuder den världskända attraktionen Dolphin Plunge där gästerna åker i ett långt plaströr genom en blå lagoon omgivet av delfiner. Ibland jagar delfinerna dig när du åker igenom deras pool!

På 24 hektar finner ni denna vattenpark med konstgjorda stränder, massa djur, delfiner samt ett flertal pooler och vattenrutschkanor. Besök parken tidigt och slipp köerna till parkens alla attraktioner.

Vattenrutchkarna
Shard Productions
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

ORLANDO
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Det är betydligt billigare att bo i Kissimmee än i Orlando. De flesta parker är förövrigt även närmare Kissimmee.

Miami ligger endast 3.5 timma från Orlando med bil. Hem till tropiskt vatten, shopping i mängder, lyxiga villor och ett fantastiskt nattliv. Passa på besök Miami under ert besök till Orlando och Kissimmee. Mer info finner ni under kapitlet om Miami.

ESTA är något som behövs för att komma in i landet. Detta ansöker man enkelt om online och svar fås vanligtvis inom 24 timmar. Som icke tidigare dömd och svensk medborgare medför ansökan inga risker – det svenska passet är så pass starkt att ni nästintill är garanterade en godkänd ansökan.

Ansökan görs genom följande länk: https://esta.cbp.dhs.gov/

Orlando har två stycken huvudflygplatser, Orlando International Airport (MCO) och Sanford International Airport (SFB).

Den officiella valutan är USD, amerikanska dollar. 

Vi rekommenderar en växling innan resan hos Forex eller annan valutaväxlare för att kunna bekosta eventuell transport från flygplats, mat och dryck på plats samt den första tiden på semestern. Undvik att bära runt på för mycket kontanter. 

USA är ett land uppbyggt runt kontant handel, vilket oftast rekommenderas. Men landet är modernt nog att ta kort överallt. Undvik dock att använda ditt kort i mindre halvskumma butiker. 

Vissa butiker accepterar endast kontanter men har vanligtvis en egen bankomat i butiken i dessa fall.

Dricks är något som folk förväntar sig i USA dessvärre. Deras löner är låga och personalen försörjer sig på dricks. Något som vi kanske inte är vana vid, men nästintill ett måste.

Till skillnad mot tex Japan så är det väldigt vanligt med dricks i USA. Tyvärr lite för vanligt måste vi nämna. I de flesta staterna anses det nästan som ett krav eller måste och nästan lite ohövligt att inte dricksa. Nästintill alla anställda som servicepersonal lever på sin dricks. 

Laddare

USA använder sig av eget uttag, adapter krävs.

Visum

Giltigt ESTA krävs och ansökan sker online.

in no time

Tidszon

Orlando ligger 6 timmar bakom Sverige (GMT-5)

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare

En kvinna med gul tröja står och äter kakor.

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.

Läs mer om våran policy gällande cookies.