Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

OrlandoReseguide Orlando

Resenär resväska flygi.

Nöjesparker

Orlando och Kissimmee är fullt av trevliga och mysiga nöjesparker. Orlando agerar som centrum i USA för nöjesparker och erbjuder roligheter för alla åldrar. Orlando har flest nöjesparker i landet och vädret är bra året runt! Vi har nedan samlat info gällande de mest populära parkerna i staden samt annat roligt i närområdet.

Kissimmee

Kissimmee ligger strax utanför Orlando och är en stad i Osceola County, centrala Florida. Staden är hem till många av Orlandos alla parker och är därför ett perfekt ställe att bo på om du besöker Orlando för dess parker. Här bor ni både billigare och finare till hälften av vad det kostar i centrala Orlando. 

Kissimee har även en väldigt mysig huvudgata på kvällen med mycket butiker, små tivolin och restauranger. Passa på ta del av amerikansk lokalkultur på ert besök i landet. Det finns så mycket mer att se än bara nöjesparker. 

DISNEY WORLD

Disney World startade som en egen park men har med åren utökats till 4 temaparker, 2 vattenparker och 27 hotell som nu går under ett gemensamt “Walt Disney World Resort”. År 2010 blev Magic Kingdom världens mest besökta nöjespark med 17 miljoner besökare. 

Nöjesfältet består av de fyra nöjesparkerna Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studio och Animal Kingdom samt vattenparkerna Typhoon Lagoon och Blizzard Beach. Mer info om dessa parker finner ni nedan.

ANIMAL KINGDOM

Disney’s Animal Kingdom är den största Disney parken i världen med mer än bara djur. Parkens tema riktar sig mot alla åldrar och med fokus på utbildning och nöje. Har kan ni ta del av liveshower, åkattraktioner i mängder och hälsa på djur. Det finns något för alla!

När solen går ner startar Rivers of Light. En show full av fyrverkerier, fontäner och ljusshower på vattnet. En musikalshow ni inte vill missa! The Tree of Life är en annan ljusshow och drar igång var 10e minut efter solnedgång och fortsätter tills parken stänger för dagen.