BaliResenär resväska flygi.

Reseguide
Bali

Bali är en stor ö och tillhör Indonesien. Ön är känd som ett tropiskt semesterparadis med sina många aktiviteter, underbara stränder, gröna natur, vattenfall, monkey forest och billiga livsstil. Fortsätt läsa vår reseguide om Bali och upptäck allt som ön har ett erbjuda!

ULUWATU TEMPLE BALI

Även kallat Pura Luhur Uluwatu är ett tempel med en spektakulär utsiktsplats. Templet ligger på kanten av en 70 meter hög klippa med vågorna slåendes mot bergskanten. Denna utsiktsplats är extra populär under kvällstid för att se solnedgången med familj och vänner. Berget kryllar av apor så se till att hålla fast i dina ägodelar och lösa accessoarer.

Öppet mellan 09:00 – 18:00 dagligen.

Helgen man klippor bali.
Ikoniskt vattentempel.

Levene

Bali är ett av de billigaste resmålen i Asien. Här kan du köpa 5 öl för 55kr, ta en 60 min massage för 100kr och hyra en privat taxichaufför för under 400kr per dag. Boendet på Bali är även väldigt billigt. Här finns möjlighet till fyrstjärniga hotellvistelser under 300kr per natt! 

Åker ni i större sällskap så rekommenderar vi starkt att hyra en gemensam villa. Dessa finns i mängder och du får extremt mycket valuta för pengarna om ni är ett par stycken som bokar tillsammans. Vem tackar nej till en egen pool och lyxig standard till kostnaden av en lunch i kalla Sverige.

TAXI bali

De flesta som kör taxi på Bali är väldigt uppriktiga och ärliga, men självklart finns det alltid rötägg. Fördelen med en taxiguide istället för en lokal taxi är möjligheten till en skräddarsydd upplevelse. Berätta för er chaufför vad ni vill uppleva och se. Låt sedan er chaufför göra jobbet. Ta del av lite info gällande aktiviteter nedan och se sedan till att boka in dessa med er chaufför. Ni blir inte missnöjda!

Flygi.se har testat och utvärderat Edy Tours. Priserna hamnar runt ca 500.000 – 600.000 IDR per heldag och runt ca 200.000 IDR för transport från flygplatsen till ert hotell. 600.000 IDR motsvarar ca 420 SEK beroende på aktuell valutakurs. Edy Tours har även rabatter hos vissa återförsäljare av utflykter och aktiviteter vilket i sin tur kan betala för hela dagens taxiresa. Mer info och telefonnummer finner ni nedan.

Gift par på bambu bro.

BESÖKSTID

Den bästa tiden på året att besöka Bali är mellan April-September. Vädret är bra, priserna är en aning lägre och det är torrt på ön. Oktober är vanligtvis en bra månad också, men då regnperioden träder i kraft i November så är det alltid en risk för mycket regn.

Temperaturen i luft och vatten är generellt den samma året runt. Dock är det betydligt mer nederbörd under deras vinter och vår. 

Att besöka Bali under jul och nyår är fortfarande väldigt populärt och är absolut ingen dålig resa. Priserna är dessvärre en aning högre men festerna är lika många och lika galna. Lokalbefolkningen på Bali vet hur man firar in det nya året. Som nämnt tidigare är det regnperiod under denna tid på året, men fördelen med Bali är att när det väl regnar, så regnar det kraftigt i en till två timmar. Efter detta är det uppehåll och fint väder igen, precis som innan. Lyckas ni undvika regnet med inomhusaktiviteter har ni resten av dagen på er att hitta på nya äventyr.

RAFTING

River rafting är något som på senare år blivit väldigt populärt bland yngre turister. Ta del av denna unika och fartfyllda upplevelse!

De flesta raftingföretagen håller till runt Ayung, Telaga Waja samt Melangit och erbjuder olika typer av rutter efter önskemål. Vissa är mer krävande än andra, vissa med fler dropps och vissa längre.

Fördelen med river raftingen på Bali mot andra ställen i världen är att de flesta företagen som arrangerar rafting även specialiserar sig på andra aktiviteter också. Ta del av deras andra program och njut av ett heldagsäventyr fullt av rafting, quads och varför inte en cykeltur i regnskogen. Prata med er chaufför för eventuella rabatter och paket. För er som inte nyttjar en personlig taxichaufför, ta kontakt med personalen på ert hotell för den bästa upplevelsen.

Turister testar forsrännor.
Turister med fyrhjuling i skogen.
guidefrancaisbali

QUADS

Testa på en guidad ATV upplevelse i djungeln. Alla får varsin fyrhjuling och beger sig ut på äventyr och sightseeing.

Vanligtvis åker man en guidad tur genom tung terräng, bamboo skog, risfält, floder och småbyar. Är ni ett större sällskap som önskar en tuffare rutt kan guiden ta er igenom en mer krävande terräng av stup, stora stenar och downhill backar.

De flesta som arrangerar körning av quads i djunglen arrangerar även raftingupplevelser och annat skoj. Se till att boka in ett heldagspaket i samband med er quadbokning! Tala med din chaufför för eventuella erbjudanden och rabatter.

OMNIA

Omnia Dayclub är en unik klubb i södra delen av Bali och tillhör eventbolaget “Hakkasan Group” vilka i sin tur bedriver Las Vegas största klubb Hakkasan.

En perfekt dayclub för alla sällskap. Inträde kostar vanligtvis ca 200.000 IDR per person och ger fri tillgång till poolen. För ca 1.200.000 IDR hyr man en solbädd, vilken kan låta som mycket, framför allt när man är på Bali. Du får äta och dricka för hela summan. Se det som att du reserverar din plats kostnadsfritt men måste äta och dricka upp 1.200.000 IDR innan ni går hem. Är ni där tidigt för att ta del och njuta av solen hela dagen så bör det absolut inte vara något problem. Notera dock att priserna varierar efter veckodag och vid speciella evenemang.

Kvällstid arrangeras större fester med världskända DJs. Ett party ni inte vill missa!

Bar med glasväggar och parasol.

MONKEY FOREST

I centrala Bali finner ni Ubud och dess omtalade Monkey Forest. En trevlig upplevelse för hela familjen! Här finner ni mer än 700 vilda apor som bosatt sig i området.

Inträdet kostar 80.000 IDR för vuxna och 60.000 IDR för barn. Parken är öppen för allmänheten dagligen mellan 08:30 – 18:00. 

Monkey Forest drar till sig mer än 10.000 besökare per månad. Detta naturreservat och Hindutempel känner alla till på Bali för dess unika miljö. Dess riktiga namn är egentligen “Sacred Monkey Forest” vilket kan underlätta som sökord via google maps.

Ett tips är att inte köpa med bananer. Aporna är vilda och känner doften av dessa och kommer att försöka ta de ifrån dig med våld. Be hellre personalen som matar aporna om en banan. Dessa små apor är tjuvar, håll i lösa föremål så som glasögon, kepsar och lösa armband.

Tegalalang Rice Terrace

I Ubud finner ni Tegalalang rice terrace, ett av många risfält i landet. Även ett av de mest populära. Risfältet anses vara en av de finaste platserna på hela ön! Hit kommer mängder av turister för att ta bilder och gunga ut över fältet med en “Bali Swing”. Mer info om Bali Swing finner ni nedan. Man är varmt välkommen att promenera runt i fältet och utforska alla dess hörn. Se till att ta på ordentligt med solkräm och ta med en flaska vatten. Det blir vanligtvis väldigt varmt nere i dalen.

Orådet är nästintill gratis att besöka och kostar ca 10kr. Tegalang är officiellt öppet mellan 07:00 – 18:00 varje dag. Mindre butiker och restauranger finns för de som vill vila benen eller bara avnjuta en öl med fin utsikt.

Kvinna gungar över regnskog.

BALI SWING

Ni lär inte uppleva något liknande, här gungar ni ut över risfält med djungeln och en flod framför kameran med dig i fokus. Den perfekta nya profilbilden från din resa till Bali. 

Original gungan finner ni i Ubud, men ön erbjuder hundratals olika.

I Wanagiri finner ni även en gömd skatt, Wanagiri Hidden Hills Swing. Det tar ca 2 timmar med taxi från Kuta att ta sig hit men erbjuder en riktigt häftig upplevelse. Här svingar ni likt Bali Swing ut över över natur, men i detta fall från en klippa och ut över Lake Buyan omgivet av grön natur. 

Tanah Lot

Tanah Lot betyder “land of the sea” vilket passar templet perfekt. Utsikten över templet varierar betydligt beroende på när du planerar ditt besök. Vid lågvatten har man möjlighet att gå fram till templet för närbilder, men turister är tyvärr inte välkomna in.

Området erbjuder dock mer än bara “Pura Tanah Lot Temple”. Promenera gärna runt i området och avnjut alla vackra byggnader samt dess omgivning.

Tempel i havet.
Ikoniskt vattentempel.

Ulun Danu Bratan Temple

Även kallat “The floating temple” finner ni i Bedugul Highlands. Ett av öns mest populära, unika och fotovänliga tempel. De flesta besöker templet för den perfekta bilden på ett flytande tempel. Dessvärre varierar folks upplevelse mycket beroende på när du besöker templet. Har man otur och lyckas komma förbi vid lågvatten eller vid extrem dimma så försvinner halva charmen av upplevelsen.

Templet ligger ca 1.5 timmars körning från Ubud och ca 2.5 timmar från Seminyak. Försök planera in besöket tillsammans med andra upplevelser i närheten med hjälp av en privat chaufför. Inträdet kostar ca 50.000 IDR, motsvarande 35kr och är öppet dagligen mellan 08:00 – 18:00.

Sekumpul Waterfall

Långt bort från alla andra turistattraktioner finner ni Sekumpuls underbara vattenfallen. En gömd skatt i Balis djungel. En 40 minuters promenad krävs dessvärre ner till vattenfallet, men det är inte förgäves. Badmöjlighet finns!

Beautiful Sekumpul Waterfallin bali, indonesia with people swimming.
Diamond beach on bali.

Diamond Beach

En 50 minuters båttur tar er till ön Nusa Penida, där ni möts av underbar natur och fina stränder. Vit sand, kristallklart vatten och en klarblå himmel gör Diamond Beach till Balis vackraste strand.

Stranden är omgiven av klippor med en fantastisk utsiktsvy. Att promenera ner till stranden tar ca 20 minuter men är garanterat värt det. Vi rekommenderar ett besök under lågvatten då en stor del av stranden försvinner vid högvatten och kan vara farligt. Dessvärre är inte stranden gjord för simmande på grund av all korall. 

Det tar ungefär en timma att ta sig från Penida Harbor till Diamond Beach. Dagsturer går att boka från Bali och tar dig fram och tillbaka till ön över dagen.

Bali Kelingking

På ön Nusa Penida strax utanför Bali finner ni även Kelingking Beach. Kelingkings utsiktsplats är något som de flesta turister på Nusa Penida besöker. Ett dropp på 200 meter med en utsikt över vad som ser ut som ett T-rex huvud i klippan. 

Nedanför utsiktsplatsen finner ni stranden, men underskatta inte vägen ner. Den första biten ner känns och är enkel, men ju längre ner du kommer ju svårare blir det. Detta resulterar även i att färre personer tar sig hela vägen ner och man får lite mer privatliv på stranden. Att ta sig ner till stranden tar ca 40-60 minuter. 

Att ta sig hela vägen ner till stranden belönas med en vacker och avskild strand. Oftast har man stranden för sig själv, men bege er aldrig ut och simma själva, då strömmarna är väldigt starka. Ett tips är att inte besöka stranden under kvällstid.

GILI

Gili består av tre öar och tillhör egentligen inte Bali, men är något vi starkt rekommenderar när du besöker Bali i mer än 2 veckor. 

Vill ni ta er runt på någon av alla öar får ni göra det med cykel eller per fot, här finns nämligen inga bilar! Passa på dyka eller snorkla med sköldpaddor i turkost vatten och snorkla runt i något av alla dess undervattenparadis. Ett populärt resemål är undervattensskulpturerna på ön Gili Meno.

Gili Trawangan. Den största, livligaste och mest utvecklade ön av de tre Gili-öarna. Gili T klassas som festön och lockar turister som vill festa och bara njuta av livet. Väldigt trevlig backpacker miljö, mycket dykmöjligheter och bungalows.

Gili Meno – den perfekta ön för nykära par. Den minsta men även en av de vackraste av de tre. Bada och avnjut av en ordentlig semester med din kära på någon av alla dess underbara stränder och romantiska atmosfär.

Gili Air – en blandning av de tidigare nämnda. Den lugnaste, men kanske även en av de minst besökta. Ön består av ett flertal dykcenter, restauranger och stränder.

Finns Beach Club

Underbar beach club med 4 pooler, 9 barer, 2 barpooler, 5 restauranger, sushibar, djs och en underbar utsikt.

Med endast 10 minuters biltur från Seminyak finner ni denna 170 meter långa strandklubb som har något för alla. Avnjut en heldag med bad, god mat och alkohol i mängder eller ta del av festande i världsklass på kvällen med djs från hela världen.

Strandbäddar för flera personer och cabana kan bokas inför ert besök med plats för upp till 6 personer per solbädd. 

Finns bali club
potato head bali

potato head

Desa Potato Head, även kallat Potato Head Beach Club finner ni i Seminyak och erbjuder en fantastisk beachclub med allt en sådan har att erbjuda. Avnjut god mat, alkohol och trevligt sällskap i en strandmiljö omgiven av pooler och barer i mängder.

Hyr en bädd, vandra mellan hav & pool och njut av dryck och mat som beachcluben har att erbjuda. Likt Omnia och Finns gästas Potato Head av världs-djs och andra artister dagligen.

Klubben arrangerar ofta Ultra Beach Bali EDM festival och andra större evenemang. Mer information om datum och vilka artister som besöker under er vistelse hittar ni under “karta & mer info”

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

BALI