Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

PekingReseguide Peking

Resenär resväska flygi.

Beijing

Peking är hem till modern konst, mycket sevärdheter och är nära till Kinesiska Muren. Staden erbjuder något för alla, vilket gör Peking till en perfekt stad att besöka med hela familjen. 

Kinesiska muren

The Great wall of China är en av de stora underverken i världen. Kinesiska muren är världskänd och en perfekt destination för er som vill ut på en vandringstur, se landskapet och få uppleva något spektakulärt.

Den Kinesiska muren sträcker sig över 6000 km och är uppdelad i sektioner. Vissa enklare att vandra än andra.

Förbjudna staden

The Forbidden City är det mest välbevarade kejserliga palatset i hela Kina och det största forntida palatsstrukturen i världen. Landet är rikt på sin kultur och sina historiska platser. Den förbjudna staden är något ni absolut inte får missa under ert besök i Peking. 

Vi rekommenderar att gå runt med en erfaren guide. De delar med sig av mycket information som ni själva inte skulle hitta och gör upplevelsen med minnesvärd.

Temple of Heaven

Detta tempel var byggt under Ming och Qing dynastin och dess ändamål var att dyrka himlen. Med dess mästerverk till arkitektur och landskapsdesign är detta tempel fantastiskt vackert och något alla borde uppleva under sin livstid. 

Passa på promenera runt templet och skåda lokalbefolkningen utöva sina morgonaktiviteter om ni besöker templet tidigt. De är kända för att vara aktiva och utöva Tai Chi, sjunga, dansa samt spela schack på morgonkvisten.

Det svenska namnet för templet är Himmelsaltaret.

Himmelska Fridens Torg

Världens största torg som rymmer över en miljon människor. Torget bör finnas med på er bucketlist under vistelsen i Peking. Nästintill ett måste helt enkelt. Rekommenderas att ha en erfaren guide med sig för att få reda på mer om arkitekturen och historien bakom torget.

Torget är beläget utanför Himmelska fridens port som leder till den Förbjudna staden.

Summer palace

Njut av ett charmigt och magnifikt landskap i och runtomkring Sommarpalatset. Ett av världens bästa bevarade kejserliga trädgårdar och även en av de största. 

Skapad för hundratals år sedan och låter sina besökare än idag ta del av den traditionellt designade trädgården. Här kan ni även ta en båttur på en så kallad “Drakbåt” som i sin tur åker över Kunming sjön. Perfekt för er som har lite tid över och vill få en bättre vy från havet. En väldigt trevlig sightseeingupplevelse.

798 Art Zone

I den nordöstra delen av staden hittar ni 798 Art District, vilket är döpt efter en fabrik som byggdes under 1950 talet. Området är dekorerat med färgglada rör, målade väggar och graffiti så långt ögat kan nå. Konstdistriktet består av mysiga små restauranger, gallerier och kaféer och små smyckesaffärer.

Vill man lära sig mer om urban-kulturen i Peking så får man inte gå miste om 798 konstdistriktet. Ett nytt landmärke inom Pekings kultur.

Kallas även för Dashanzi och 798 Art District.

Beihai Park

Beihai Park är en av Kinas äldsta kejserliga trädgårdar och täcker nästan 71 hektar. Här kan ni promenera runt och njuta av det graciösa landskapet med blomstrande träd och blommor. Med alla sina paviljonger och broar blir detta ett perfekt stopp på resan för er som vill slappna av och bara njuta efter en hel dags utforskande och turistande. 

Beijing Zoo

Peking Zoo är störst i Kina och lockar årligen miljontals besökare till vackra park. Peking Zoo är unikt på grund av sina söta pandor som bor i parken. 

Man hittar pandahuset i början av parken, nära entrén. En annan del av parken som lockar mycket turister är deras akvarium. Här kan ni skåda allt från småfisk till shower med deras större djur. Showerna hålls av tränad personal och djuren bjuder på en fantastisk vattenshow utöver det vanliga.

Wangfujing Night Market

Är ni sugna på street food så är Wangfujing nattmarknad det perfekta stoppet. Den långa gatan är packad med olika stånd som säljer alla möjliga kinesiska snacks och maträtter. 

Marknaden märker ut sig med sina vackra röda lyktor som lyser upp hela marknaden. Vart ni än vänder er på marknaden möts ni av ropande kineser som försöker få er att köpa just deras rätter. Stressa inte, det finns mycket att välja bland. Ta god tid på er och testa något nytt.

Den utsökta doften av sött ananasris och den marinerade tofun är något som får folk att stanna på marknaden i timmar. Dock rekommenderar vi er som vill testa på något nytt att besöka delen av marknaden som säljer insekter på pinnar och andra rätter som kan framstå lite ovanliga för oss västerlänningar.

Xiangshan parken

En perfekt plats att besöka för er som vill vandra runt och andas ut. Den massiva parken i nordvästra delen av Peking täcker över 400 hektar och är mest känd för sitt vackra landskap och sina historiska byggnader. 

Hösten är den bästa tiden på året att besöka parken. Träden byter färg och vädret är som bäst för promenader. Fotografer har inga svårigheter att ta vackra bilder så se till att ladda batterierna innan ert besök.

Andra namn på parken är Fragrant hills park och Jingyiparken.

Sanlitun

Sanlitun lockar de som vill festa och ha en trevlig kväll. Här kan ni som turister dricka ett par öl, dansa loss och äta tillsammans med lokalbefolkningen.

Majoriteten av Sanlituns besökare är yngre eftersom denna delen av stan består av mycket klubbar, barer och shoppingcentrum. Misstolka oss inte, det finns fortfarande något för alla åldrar. Vill man bara gå ut och ta en cocktail eller ett par öl i ett mindre sällskap på en mindre pub så går det lika bra det.

Lama Temple

Templets namn kan vara lite missledande och locka till sig ovetande turister av fel orsak. Templet är inte hem till lamadjur utan står idag som Pekings största Tibetanska buddhist tempel. Ta in kulturen och vandra runt bland vackra byggnader.

Här hittar ni även mästerverk som hamnar under kategorin “världens största”. Den största buddha statyn i trä, “The bronze buddhas of the past, present and future” och “the 500th-arhat-hill”

Panjiayuan Antique market

Panjiayuan antik marknad består av ett saligt sortiment av gammal konst, hantverk och souvenirer. Det är nästan ett levande museum med alla sina konstfynd. Panjiayuan’s antik marknad är Kinas idag största marknad för antika värdesaker. Här hittar ni allt från smycken utsmyckade i alla dess färger till hemartiklar från förr.

Var dock försiktiga och låt er inte luras. Ett flertal sålda produkter på marknaden har visat sig vara replikor.

Liyuan Theater

Pekings Operahus betraktas som ett av Kinas många kulturskatter med sina shower fyllda av unika ansiktsmasker, krävande koreografi och olika sångstilar.

Vill ni njuta av en strålande show så lär ni inte bli besvikna efter ett besök eller två hit.

Silk Market

Med över 1700 olika affärer intryckt i en 5 våningshus med allt inom kläder och textil. 

Här hittar ni allt från märkeskläder och skor till mindre restauranger. Gå ni inte miste om en rolig förmiddagsaktivitet med shopping på agendan. Öva på er prutning och var beredd på att nästintill allt ni ser här är en billigare replika av den riktiga produkten. En typisk kinesisk “fake marknad”. 

Chaoyang Theatre

Kinesisk akrobatik är en fantastisk konst som överlämnats från generation till generation över tusentals år. Ett besök till Chaoyang theatre är ett måste om man är intresserad av fartfyllda shower och akrobatik.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

PEKING
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Visum krävs för att komma in i landet – sök i god tid då dessa tar tid att få. Vanligtvis måste du skicka iväg ditt pass till kinesiska ambassaden i Sverige, för att de i sin tur skall genomföra sin ansökan till den kinesiska staten. Detta är en process som tar upp till 2 veckor, vanligtvis en vecka – men skiljer sig beroende på vart i landet du befinner dig. 

Bor du i någon av våra större städer har du möjlighet att personligen åka in och lämna in alla papper, ta fingeravtryck och lämna in ditt pass. Detta sparar dig ett par dagar. 

Ca 7-10 sidor fylls i när du lämnar in din ansökan. Notera att det INTE går att fixa sitt visum över dagen, var ute i riktigt god tid! 

Pass krävs för att kunna åka tåg. Låter underligt men ni kommer inte med något tåg och kan inte köpa biljetter utan ert pass i Kina.

Stadens huvudflygplats heter Beijing Capital International Airport (PEK), består av 3 terminaler och ligger 32 kilometer norr om Peking. Över 100 miljoner resenärer använder sig av Beijing Airport varje år.

Transportmedel från flygplatsen: Buss, shuttle, taxi, hyrbil och tåg (Beijing airport express). 

Telefon: +86 10 96158

Pekings senaste tillskott heter Beijing Daxing International Airport (PKX) och ligger 46 kilometer söder om centrala Peking.

Man förflyttar sig enkelt mellan centrum och flygplatsen med hjälp av tunnelbana, tåg, buss, taxi, hyrbil och shuttle.

Den officiella valutan är Renminbi (RMB eller CNY) och kallas ofta för Yuan. De flesta butiker som inriktar sig mot turism visar sina priser i CNY. Notera dock att CNY, RMB, Yuan och Renminbi är olika ord för samma valuta.

Vi rekommenderar en större växling innan resan hos Forex eller annan valutaväxlare för att kunna bekosta eventuell transport från flygplats, mat och dryck på plats samt den första tiden på semestern. Undvik att bära runt på för mycket kontanter. 

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i staden. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet. 

Dricks uppskattas av personalen men är absolut inte ett måste, likt många ställen i USA. Alla restauranger inkluderar servicekostnaden i sina priser om ni äter på plats precis som i Sverige.

Personalen på vissa restauranger kan gladeligen neka dricks.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Kina använder sig av eget uttag, adapter krävs.

Visum

Giltigt visum krävs. Sök i god tid!

in no time

Tidszon

Kina ligger 7 timmar före Sverige (GMT+8).

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare

En kvinna med gul tröja står och äter kakor.

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.

Läs mer om våran policy gällande cookies.