PekingResenär resväska flygi.

Reseguide
Peking

Peking är hem till modern konst, mycket sevärdheter och är nära till Kinesiska Muren. Staden erbjuder något för alla, vilket gör Peking till en perfekt stad att besöka med hela familjen.

Kinesiska muren

The Great wall of China är en av de stora underverken i världen. Kinesiska muren är världskänd och en perfekt destination för er som vill ut på en vandringstur, se landskapet och få uppleva något spektakulärt.

Den Kinesiska muren sträcker sig över 6000 km och är uppdelad i sektioner. Vissa enklare att vandra än andra.

Kinersiska muren i kina

Förbjudna staden

The Forbidden City är det mest välbevarade kejserliga palatset i hela Kina och det största forntida palatsstrukturen i världen. Landet är rikt på sin kultur och sina historiska platser. Den förbjudna staden är något ni absolut inte får missa under ert besök i Peking. 

Vi rekommenderar att gå runt med en erfaren guide. De delar med sig av mycket information som ni själva inte skulle hitta och gör upplevelsen med minnesvärd.

Temple of Heaven

Detta tempel var byggt under Ming och Qing dynastin och dess ändamål var att dyrka himlen. Med dess mästerverk till arkitektur och landskapsdesign är detta tempel fantastiskt vackert och något alla borde uppleva under sin livstid. 

Passa på promenera runt templet och skåda lokalbefolkningen utöva sina morgonaktiviteter om ni besöker templet tidigt. De är kända för att vara aktiva och utöva Tai Chi, sjunga, dansa samt spela schack på morgonkvisten.

Det svenska namnet för templet är Himmelsaltaret.

Temple of Heaven i peking.
Torg tiananmen i Kina.

Himmelska Fridens Torg

Världens största torg som rymmer över en miljon människor. Torget bör finnas med på er bucketlist under vistelsen i Peking. Nästintill ett måste helt enkelt. Rekommenderas att ha en erfaren guide med sig för att få reda på mer om arkitekturen och historien bakom torget.

Torget är beläget utanför Himmelska fridens port som leder till den Förbjudna staden.

Summer palace

Njut av ett charmigt och magnifikt landskap i och runtomkring Sommarpalatset. Ett av världens bästa bevarade kejserliga trädgårdar och även en av de största. 

Skapad för hundratals år sedan och låter sina besökare än idag ta del av den traditionellt designade trädgården. Här kan ni även ta en båttur på en så kallad “Drakbåt” som i sin tur åker över Kunming sjön. Perfekt för er som har lite tid över och vill få en bättre vy från havet. En väldigt trevlig sightseeingupplevelse.

Summer palace beijing.

798 Art Zone

I den nordöstra delen av staden hittar ni 798 Art District, vilket är döpt efter en fabrik som byggdes under 1950 talet. Området är dekorerat med färgglada rör, målade väggar och graffiti så långt ögat kan nå. Konstdistriktet består av mysiga små restauranger, gallerier och kaféer och små smyckesaffärer.

Vill man lära sig mer om urban-kulturen i Peking så får man inte gå miste om 798 konstdistriktet. Ett nytt landmärke inom Pekings kultur.

Kallas även för Dashanzi och 798 Art District.

Beihai Park

Beihai Park är en av Kinas äldsta kejserliga trädgårdar och täcker nästan 71 hektar. Här kan ni promenera runt och njuta av det graciösa landskapet med blomstrande träd och blommor. Med alla sina paviljonger och broar blir detta ett perfekt stopp på resan för er som vill slappna av och bara njuta efter en hel dags utforskande och turistande. 

Beihai Park in china
Panda lutar sig mot staket.

Beijing Zoo

Peking Zoo är störst i Kina och lockar årligen miljontals besökare till vackra park. Peking Zoo är unikt på grund av sina söta pandor som bor i parken. 

Man hittar pandahuset i början av parken, nära entrén. En annan del av parken som lockar mycket turister är deras akvarium. Här kan ni skåda allt från småfisk till shower med deras större djur. Showerna hålls av tränad personal och djuren bjuder på en fantastisk vattenshow utöver det vanliga.

Wangfujing Night Market

Är ni sugna på street food så är Wangfujing nattmarknad det perfekta stoppet. Den långa gatan är packad med olika stånd som säljer alla möjliga kinesiska snacks och maträtter. 

Marknaden märker ut sig med sina vackra röda lyktor som lyser upp hela marknaden. Vart ni än vänder er på marknaden möts ni av ropande kineser som försöker få er att köpa just deras rätter. Stressa inte, det finns mycket att välja bland. Ta god tid på er och testa något nytt.

Den utsökta doften av sött ananasris och den marinerade tofun är något som får folk att stanna på marknaden i timmar. Dock rekommenderar vi er som vill testa på något nytt att besöka delen av marknaden som säljer insekter på pinnar och andra rätter som kan framstå lite ovanliga för oss västerlänningar.

wangfujing night market
xiangshan fragrent park china.

Xiangshan parken

En perfekt plats att besöka för er som vill vandra runt och andas ut. Den massiva parken i nordvästra delen av Peking täcker över 400 hektar och är mest känd för sitt vackra landskap och sina historiska byggnader. 

Hösten är den bästa tiden på året att besöka parken. Träden byter färg och vädret är som bäst för promenader. Fotografer har inga svårigheter att ta vackra bilder så se till att ladda batterierna innan ert besök.

Andra namn på parken är Fragrant hills park och Jingyiparken.

Sanlitun

Sanlitun lockar de som vill festa och ha en trevlig kväll. Här kan ni som turister dricka ett par öl, dansa loss och äta tillsammans med lokalbefolkningen.

Majoriteten av Sanlituns besökare är yngre eftersom denna delen av stan består av mycket klubbar, barer och shoppingcentrum. Misstolka oss inte, det finns fortfarande något för alla åldrar. Vill man bara gå ut och ta en cocktail eller ett par öl i ett mindre sällskap på en mindre pub så går det lika bra det.

Beer tasting china
Lama Temple temple in beijing.

Lama Temple

Templets namn kan vara lite missledande och locka till sig ovetande turister av fel orsak. Templet är inte hem till lamadjur utan står idag som Pekings största Tibetanska buddhist tempel. Ta in kulturen och vandra runt bland vackra byggnader.

Här hittar ni även mästerverk som hamnar under kategorin “världens största”. Den största buddha statyn i trä, “The bronze buddhas of the past, present and future” och “the 500th-arhat-hill”

Panjiayuan Antique market

Panjiayuan antik marknad består av ett saligt sortiment av gammal konst, hantverk och souvenirer. Det är nästan ett levande museum med alla sina konstfynd. Panjiayuan’s antik marknad är Kinas idag största marknad för antika värdesaker. Här hittar ni allt från smycken utsmyckade i alla dess färger till hemartiklar från förr.

Var dock försiktiga och låt er inte luras. Ett flertal sålda produkter på marknaden har visat sig vara replikor.

panjiayuan market in china.
Liyuan Theater in beijing.

Liyuan Theater

Pekings Operahus betraktas som ett av Kinas många kulturskatter med sina shower fyllda av unika ansiktsmasker, krävande koreografi och olika sångstilar.

Vill ni njuta av en strålande show så lär ni inte bli besvikna efter ett besök eller två hit.

Silk Market

Med över 1700 olika affärer intryckt i en 5 våningshus med allt inom kläder och textil. 

Här hittar ni allt från märkeskläder och skor till mindre restauranger. Gå ni inte miste om en rolig förmiddagsaktivitet med shopping på agendan. Öva på er prutning och var beredd på att nästintill allt ni ser här är en billigare replika av den riktiga produkten. En typisk kinesisk “fake marknad”. 

luxury bags in beijing.
theatre in vhina beijing.

Chaoyang Theatre

Kinesisk akrobatik är en fantastisk konst som överlämnats från generation till generation över tusentals år. Ett besök till Chaoyang theatre är ett måste om man är intresserad av fartfyllda shower och akrobatik.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

PEKING