sök
Generic filters

Spanien

En karta över hela spanien.

¡Hola!

Ett solsäkert semesterparadis och det vanligaste landet för svenskar att köpa semesterbostad i. Landet kryllar av vackra stränder, sevärdheter och golfbanor. Här finns något för alla, året runt.

Barcelona

Besök sidan

Málaga

Besök sidan

Palma

Besök sidan

Torrevieja

Besök sidan

Alicante

Besök sidan

Madrid

Besök sidan

Alicante

Besök sidan

Málaga

Hamnstaden Málaga i Costa del Sol är ett supermysigt och varmt resemål. Idag bor ungefär en miljon invånare i staden och årligen passerar miljontalsmänniskor staden på grund av dess flygplats Puerto de Maga, som är den största i Andalusien. Staden är rik på verksamheter och besöks av mycket affärsmän och kulturellt intresserade resenärer. Staden är trotts allt Picassos hemstad.

Barcelona

Barcelona är en hamnstad i norra Spanien och lockar årligen till sig miljontals turister. Staden erbjuder lite av allt och det har på senare tid blivit väldigt attraktivt att resa till Barcelona för andra européer. Ta del av kultur, god mat, nattliv, sport och shopping i mängder. 

En väldigt populär sevärdhet som årligen lockar miljontals turister är Sagrada Família, en katolsk basilika i centrala Barcelona.

Sevilla

Sevilla är känt för sina varma somrar och milda vintrar. Besök en av Europas vackraste städer och ta del av dess spektakulära matkultur, arkitektur och mysiga promenadsträckor runt om i hela staden. Perfekt resmål för de som gillar att förflytta sig per fot och vill vika av vid olika mysiga restauranger och butiker.

Valencia

Valencia är en av flera vackra kuststäder i Spanien, med allt du förväntar dig av en spansk storstad. Njut av vackra stränder, historiska byggnader, marknader, konst och folkmusik.

Det stora akvariet L’Oceanogràfic med både hajar och delfinarium och Ciutat de les Arts i les Ciències, ett toppmodernt vetenskapsmuseum och en kulturpark i centrum är två av stadens mest besökta sevärdheter.

Madrid

Ta del av fascinerande historia, ett stort kulturarv, vackra byggnader och en generellt fantastisk stad. Madrid, landets huvudstad sägs vara en av de bästa och mest populära städerna att semestra i. Utöver alla sina museum, gallerior och torg, är staden även känt för sitt framgångsrika fotbollslag Real Madrid. Lagets hemmaarena Santiago Bernabéu-stadion finner ni strax norr om centrala Madrid och rymmer över 81.000 åskådare. Läs mer om saker att se och göra i Madrid .

Palma

Palma de Mallorca, troligtvis den vanligaste destinationen i Spanien för svenska turister. En väldigt mysig och vacker stad, likt resten av Spanien med mysiga små torg, kyrkor och restauranger längst dess marina. Staden är ett vanligt stopp för kryssningsfartyg.

Alicante

Alicante är ett sol och bad paradis med perfekt läge vid medelhavet. Ta del av alla dess mysiga, kilometerlånga stränder och allt annat du kan förvänta dig av en större strand stad. Stränderna kryllar av vattensport och uthyrningar för vattenscootrar medans staden bjuder på mängder av kulturarv, shoppinggator, restauranger och ovanligt nog, mängder av golfbanor. Läs mer i vår reseguide Alicante .

Marbella

Marbella finner ni i den södra delen av Spanien, närmare sagt Málaga-provinsen, strax söder om Malaga. En stad med lyxprägel och exklusiva klubbar, restauranger och avenygator. Besök hamnen Puerto Banús och omfamnas av alla sportbilar, lyxbåtar och märkesbutiker.

Storstadsområdet kryllar av golfbanor vilket har gjort staden till ett populärt resemål bland golfare. Ni kan enkelt förboka era rundor utan extra extra kostnader och bokningsavgifter hos vår samarbetspartner Greenfee365.

Torrevieja

Torrevieja är den mest populära staden för svenskar som köper semesterbostad. Staden kryllar av semesterbostäder och är därför aktiv året runt. Resor till Torrevieja erbjuder mängder av mysiga små restauranger, barer och strandpromenader.

Ibiza

Ibiza behöver ingen närmare beskrivning, denna paradis och fest ö finner ni mellan fastlandet och Palma de Mallorca.

Här hålls årligen några av världens mest spektakulära fester och tillställningar. Njut av lyx, fantastiska stränder, festivaler och spektakulära hotellkomplex.

GOLF

Spanien har några av världens bästa och mest besökta golfbanor. Vi har byggt en reseguide för just golfspelare och fantaster med vår egen bokningsmodul tack vare ett starkt samarbete med Greefee365. 

Läs mer om golf i Spanien!

MAT

Paella

Paella är en rätt med ursprung i Spanien och består vanligtvis av saffran, skaldjur, kyckling, ris och olika grönsaker. Rätten wookas över värme i en speciell paellapanna. Rätten kommer från Valenica, där det lokala ordet paella betyder stekkärl, därav sitt namn. 

Gazpacho

Gazpacho är en kall spansk grönsakssoppa som inte tillagas, utan serveras kall. Soppan är en blandning av grönsaker och förknippas ibland med en flytande sallad.

Tortilla de Patatas

Spaniens version av omelett. Denna kombination av en spansk tortilla och en omelett är en signaturrätt från det spanska köket. Tortilla de Patatas är en omelett gjord på ägg, lök och potatis och serveras rumstempererad som en tapas.

En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Spaniens väder varier lite från stad till stad, men är överlag varmt i hela landet året runt. Förvänta er stekiga sommardagar och svala vinterkvällar i detta solsäkra semesterparadis - endast tre timmar med flyg från kalla Sverige.

Barcelona är dessvärre en stad som kryllar av ficktjuvar, ha detta i åtanke och läs mer under "Bra att veta" i stycket om Barcelona om ni väljer att besöka staden.

Mer information gällande flygplatser finner ni under respektive stads sida.

Den officiella valutan är Euro, €.

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i landet. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet. 

Dricks uppskattas av personalen men är absolut inte ett måste, likt många ställen i USA. Alla restauranger inkluderar servicekostnaden i sina priser om ni äter på plats precis som i Sverige.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

På mindre pubar står en liten dricksburk på bordet för personer som vill bli av med lite växel. Här förväntas absolut ingen dricks dock. 

En blå mobilladdare.

Laddare

Spanien använder sig av samma uttag som Sverige.

En liten kalender med en klocka.

Tidszon

De befinner sig i samma tidszon som Sverige.

Två stycken boardingkort för flygresor.

VISA

Varken VISA eller ESTA behövs för Svenska besökare.

Vanliga frågor

I Spanien använder man Euro (EUR) och det är valigare att man använder sig av kontanter än kort, dock så accepterar de flesta restauranger, hotell och butiker kort. Var dock beredd att betala med kontanter i mindre städer och lokala butiker.

En budgetresa till Spanien kan kosta runt 6 000 kr per person för en veckas semester, medans en genomsnittlig kostnad brukar ligga närmare 11 000 – 15 000 kr per person.

Det finns många härliga platser att resa till i Spanien, några av de mest populära resmålen bland turister är:

En gul dekorpil.

Vill du veta mer? Utforska nästa land!

En kvinna med gul tröja står och äter kakor.

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.

Läs mer om våran policy gällande cookies.