Flygi

BarcelonaResenär resväska flygi.

Reseguide
Barcelona

Barcelona är en hamnstad i norra Spanien och lockar årligen till sig miljontals turister. Staden erbjuder lite av allt och har på senare tid blivit en väldigt attraktiv destination för andra européer att besöka. Ta del av kultur, god mat, nattliv, sport och shopping i mängder.

Marinan

Marina Port Vell finner ni på motsatt sida av stranden och är hem till många lyxyachter och restauranger. I hamnen finner ni även köpcentrumet Maremagnum, mer info om Maremagnum finner ni i stycket nedan.

Maremagnum

Ett vackert och fint beläget köpcentrum i Port Vell som angränsar till stadens akvarium. Här finner ni restauranger och glassbarer i världsklass. På våning två avnjuts god mat och dryck då denna våning är tillägnad enbart restauranger och caféer. Här finns bord med fantastisk utsikt över Barcelonas marina. I köpcentret hittar ni populära butiker så som Bershka, Desigual, Jack & Jones, Lush, Lacoste, Mango, Pandora, Victoria’s Secret och mycket mer. 

En rekommendation kan vara att besöka Barcelona Aquarium på eftermiddagen och köpcentrumet på kvällstid för en vacker och romantisk promenad.

MakaMaka

Makamaka är en trevlig liten bar i surfing tema. Här serveras allt från goa burgare, shaker fries och öl till bloody mary i mutti konserver. Rekommenderas starkt för alla besökare!

Att bli serverad inomhus är något vi tycker är ett måste, men ibland kan det vara svårt att motstå solstolarna på utsidan. Restaurangen ligger mellan marinan och stranden och syns lätt längst med vägen.

Hamburgare med pommes
Bildkälla: timeoutshanghai

Camp Nou

Hemmaplan och huvudarena för fotbollsklubben FC Barcelona. Camp Nou betyder på katalanska ‘det nya fältet’ och används till mycket annat än bara fotboll på grund av sin storlek. Arenan sägs vara störst i Europa! Ett tips till fotbollsfantasten är att boka in sin resa till stan under tiden FC Barcelona har en hemmamatch. Arenan tar idag 105.000 åskådare och är fullsatt på alla hemmamatcher, detta vill ni inte missa! 

En Hop on Hop off buss stannar utanför arenan för de som vill hoppa av och promenera runt den ikoniska arenan.

Hop on hop off

Ta del och se så mycket av staden som möjligt med den populära Hop On Hop Off bussen, eller rättare sagt bussarna. Ett 10-tal bussar cirkulerar i och runt stan i 3 olika rutter, uppdelade i färgerna röd, blå och grön. Totalt består rutterna av gemensamt 44 stopp och stannar vi de mest populära destinationerna i staden.

Den röda och blåa linjen går året runt och tar ca 2 timmar medan den gröna går mellan april och november – denna rutt tar ca 40 minuter. Du har rätt att åka hur mycket du vill på alla 3 linjerna under en och samma dag, med samma biljett! Notera att en två dagars biljett kan köpas och rekommenderas för de som vill se så mycket som möjligt. Många besökare åker alla 3 linjerna dag ett och skriver upp de stopp de vill besöka för att dagen efter åka samma linje igen.

En endagsbiljett hamnar vanligtvis runt 26-30 euro per vuxen beroende på årstid, medan biljetten för barn mellan 4-12 år hamnar runt 16-18 euro. 2-dagars biljetter har oftast ett påslag med 10 euro per dag och person. Barn under 4 år åker med kostnadsfritt. Vanligtvis cirkulerar bussarna med 5-20 minuters mellanrum vid varje stopp. Ni behöver aldrig vänta mer än så innan ni kan ta er vidare!

https://www.hoponhopoffbarcelona.org/

Resenärer på dubbeldäckarbuss.
Bildkälla: timeoutshanghai

Sagrada Família

Den katolska basilikan Sagrada Família finner ni i utkanten av centrala Barcelona. Byggnationen påbörjades 1882 men står än idag inte klar. Denna kyrka drar åt sig en stor mängd turister och märker ut sig från alla andra kyrkor ni tidigare sett och besökt. Kyrkan är ett av Spaniens mest besökta turistmål och lockar årligen runt 5 miljoner besökare.

En av stadens hop on – hop off bussar stannar precis utanför för de som köpt ett åkpass.

La Rambla

La Rambla klassas som stadens huvudgatan och går från vattnet upp till ett stort torg. Väl uppe på torget går det avnjuta god mat, Hard Rock Cafe samt ett flertal hop on bussar. Denna breda avenygatan sträcker sig 1.200 meter genom Ciutat Vella från Columbusmonumentet upp till Placa de Catalunya och är vanligtvis fullsmockad med turister, gatuunderhållare och prostituerade.

Avenygatan är även populär bland ficktjuvar, då all trängsel och annan turism gör deras jobb lättare.

Matbord längs gågata.
Bildkälla: timeoutshanghai

Castillo de Montjuic

Ta er upp till Motjuic castle med hjälp av en sittlift / teleferic och avnjut en vacker utsikt på toppen. Härifrån ser ni bland annat ut över stadens hamn och alla dess kryssningsfartyg.

Portal de l'Àngel

Avinguda del Portal de l’Àngel är en avenygata, utsmyckad med fin kullersten och moderna butiker i mängder. Denna gatan är i redaktionens tycke mycket mysigare och säkrare än La Rambla och rekommenderas för alla besökare i staden. Passagen går parallellt med La Rambla och tar er från torget Plaça de Catalunya ner till Plaça Nova och Cathedral Barcelona, innan ni sedan kommer ner till vattnet.

Hard rock cafe

Hard Rock finner ni på torget Plaça de Catalunya och enklast tar ni er hit per fot eller med buss. För de som känner för att promenera så ligger torget vid toppen av La Rambla och Portal de l’Àngel som kommer upp på varsitt hörn av torget.

Restaurangen utmärker sig lite från andra Hard Rock Cafe runt om i världen på grund av sin Cadillac hängande över baren när man kommer in samt sin väldigt populär klädbutik i samband med entrén. Notera dock att butiken lockar väldigt mycket turister – även de som inte väljer att äta i restaurangen.

Stranden

Stranden finner ni på en udde, strax nedanför marinan. En vacker och lång promenadstig går längst med stranden och närliggande gamla hus och förgylls av lyxiga nattklubbar nattetid. Här spelar några av världens största DJ’s och förköp av biljetter krävs när de större namnen spelar.

Rekommenderad klädsel för killar är långbyxor och ordentliga skor. Klubbarna ger sig själva rätt att neka inträde efter utstyrsel, ha detta i åtanke. Priserna varierar vid inträde beroende på dag, men priserna för alkohol är alltid de samma och vanligtvis lite högre än på en vanlig klubb i Europa.

Cyklande besökare vid strand.
Bildkälla: timeoutshanghai

OS BYN

Estadi Olímpic Lluís Companys total renoverades inför sommar OS i Barcelona 1992.

Arenan rymmer idag 60.713 gäster och agerar som huvudarena för FC Penger. Dock lockar området väldigt mycket turister som promenerar runt på grund av sin historia.

Park Guell

Parc Güell är en park som målats och konstruerats av Anotoni Gaudi år 1900-1914. Den stora trappan i början av parken leder till Gran Placa Circular, det stora runda torget. Syftet var från början att bli en park i ett exklusivt bostadsområde men floppade och köptes upp av staten för att sedan bli den park det är idag. Många tar sig hit för alla fotomöjligheter och den unika utsmyckningen.

Keramikhus park guell.
Bildkälla: timeoutshanghai