Flygi

New YorkResenär resväska flygi.

Reseguide
New York

Landets mest folkrika stad med strax över 8 miljoner invånare centralt och närmare 20 miljoner i storstadsområdet. Staden är hem till mycket nöje, evenemang och några av världens största fortune 500 företag.

Central Park

Central Park är en vacker park i centrala Manhattan omgiven av några av landets dyraste bostäder och adresser. New York-borna lika väl som turister från hela världen omfamnar denna underbara park och älskar den. Parken är stor, hyr en cykel och utforska parken på egen hand!

Besök Bethesda Fountain, en fontän framför Bethesda Terrace i parkens hjärta. En utsiktsplats och centrumpunkt, omgiven av den vackra parken och grön natur.

Belvedere Castle lockar många besökare årligen och erbjuder en panoramavy över hela parken. Andra trevliga platser i parken värda att besöka är Shakespeare Garden, Alice i underlandet statyn, statyn av Hans Christian Anderson, Central Park Carousel och Loeb’s båthus.

Tips till den hurtige, ta dig en morgonpromenad i parken! Detta är något som många tar del av då parken erbjuder en vacker 10 km lång slinga. Orkar du inte springa kan du alltid hyra en liten båt och ro dig runt i parkens grönska.

Empire State Building

Empire State Building är en stor kontorsbyggnad på Manhattan och var under 39 år världens högsta byggnad fram tills World Trade Center tog priset 1970. Skyskrapan finner ni på Fifth Avenue och 34th West Street.

Observationsdäcken är öppna för allmänheten och ger en fantastisk vy över hela staden från 86e samt 102e våningen.

Entré priserna varierar beroende på vad du vill uppleva, men börjar runt 40 USD för vuxna för en standardbiljett. Barn under 6 går in gratis.

Frihetsgudinnan

Statue of Liberty finner ni på ön Liberty Island, strax utanför Manhattan. Statyn besöks årligen av miljontals turister och klassas som en av USA:s mest populära besöksplatser. Frihetsgudinnan invigdes den 28e oktober 1886 och var en gåva från det franska folket till USA för att fira sin självständighet. Designad av Auguste Bartholdi och utformad av Gustave Eifffel som senare konstruerade Eiffeltornet i Paris.

Statyn mäter 46 meter och står på en 47 meter hög sockel. Statyn anlände till New York 1885 i 350 delar och tog fyra månader att montera. Statyn har systrar i både Tokyo och Paris samt ett par replikor i Las Vegas och Colmar.

  • 65+ ÅR $34.95
  • 13-64 ÅR $39.95