New YorkResenär resväska flygi.

Reseguide
New York

New York är USAs mest folkrika stad med strax över 8 miljoner invånare centralt och närmare 20 miljoner i storstadsområdet. Staden är hem till mycket nöje, evenemang och några av världens största fortune 500 företag.

Central Park

Central Park är en vacker park i centrala Manhattan omgiven av några av landets dyraste bostäder och adresser. New York-borna lika väl som turister från hela världen omfamnar denna underbara park och älskar den. Parken är stor, hyr en cykel och utforska parken på egen hand!

Besök Bethesda Fountain, en fontän framför Bethesda Terrace i parkens hjärta. En utsiktsplats och centrumpunkt, omgiven av den vackra parken och grön natur.

Belvedere Castle lockar många besökare årligen och erbjuder en panoramavy över hela parken. Andra trevliga platser i parken värda att besöka är Shakespeare Garden, Alice i underlandet statyn, statyn av Hans Christian Anderson, Central Park Carousel och Loeb’s båthus.

Tips till den hurtige, ta dig en morgonpromenad i parken! Detta är något som många tar del av då parken erbjuder en vacker 10 km lång slinga. Orkar du inte springa kan du alltid hyra en liten båt och ro dig runt i parkens grönska.

Central Park New York
Empire State Building New York

Empire State Building

Empire State Building är en stor kontorsbyggnad på Manhattan och var under 39 år världens högsta byggnad fram tills World Trade Center tog priset 1970. Skyskrapan finner ni på Fifth Avenue och 34th West Street.

Observationsdäcken är öppna för allmänheten och ger en fantastisk vy över hela staden från 86e samt 102e våningen.

Entré priserna varierar beroende på vad du vill uppleva, men börjar runt 40 USD för vuxna för en standardbiljett. Barn under 6 går in gratis.

Frihetsgudinnan

Statue of Liberty finner ni på ön Liberty Island, strax utanför Manhattan. Statyn besöks årligen av miljontals turister och klassas som en av USA:s mest populära besöksplatser. Frihetsgudinnan invigdes den 28e oktober 1886 och var en gåva från det franska folket till USA för att fira sin självständighet. Designad av Auguste Bartholdi och utformad av Gustave Eifffel som senare konstruerade Eiffeltornet i Paris.

Statyn mäter 46 meter och står på en 47 meter hög sockel. Statyn anlände till New York 1885 i 350 delar och tog fyra månader att montera. Statyn har systrar i både Tokyo och Paris samt ett par replikor i Las Vegas och Colmar.

Frihetsgudinnan New York
Bronx Zoo New York
  • 65+ ÅR $34.95
  • 13-64 ÅR $39.95
  • 3-13 ÅR $29.95

BRONX ZOO

Djurparken finner ni i Bronx Park i stadsdelen Bronx och är landets största stads-zoo på mer än 107 hektar.

Parken öppnade för allmänheten med 843 djur den 8e november 1899 och har sedan dess utökat sin park med nästan ytterligare 6.000 djur. Här finner ni allt från exotiska fåglar till en snöleopard, tigrar, reptiler, lejon, noshörningar och mycket mer. En väldigt trevlig och mysig djurpark att besöka om du har en dag över. 

Brooklyn Bridge

Brooklynbron är New Yorks äldsta hängbro och sträcker sig ut över East River. Bron binder ihop Brooklyn med Manhattan sedan 1883 och mäter 38.7m över havet och är 486.3m lång.

Fotomöjligheterna är oändliga och utsikten är fantastisk. Bron är mest känd från filmer och är något de flesta väljer att besöka samt fota under sitt besök till New York.

Brooklynbron New York
Baseball arenan Yankee Stadium New York

YANKEE STADIUM

Baseball arenan Yankee Stadium finner ni i Concourse, Bronx och är hem till New York Yankees.

Ett tips till alla med stort sportintresse: Försök planera in er vistelse till staden i samband med en större match. Det är en upplevelse ni inte vill missa och sent kommer att glömma.

Coney Island

Halvön består av en nöjespark, badstrand och en mysig miljö att promenera runt i för att komma ifrån all hysteri i resterande delar av staden. En perfekt halvdagsutflykt i den södra delen av Brooklyn.

Coney Island New York

Madison Square Garden

Arenan alla artister drömmer att någon gång få spela på och som många lyckats sälja ut i omgångar. Madison Square Garden ligger längst med 7e avenyn mellan 31e och 33e gatan och tar nästan 20.000 åskådare sittandes vid basketmatcher och nästintill 18.000 vid hockeymatcher. 

Arenan används flitigt av artister men är mest känd som huvudarena och hemmaplan för ishockeylaget New York Rangers och basketlaget New York Knicks.

Times Square New York

New York Times Square har fått sitt namn från The New York Times som tidigare haft sitt kontor i området. Times Square är även en av världens folktätaste och populära platser. Årligen samlas en miljon människor på torget, turister lika väl som Manhattanbor för att fira in det nya året.

Torget är en stor turistdestination och ett måste på de flesta besökares lista av platser att besöka i staden. Närmare 50 miljoner människor besöker årligen torget, mestadels turister för att fota och ta del av New York. Denna plats finns med i nästintill varenda Hollywoodfilm som spelats in i staden.

New York Times Square
Turistfärjor framför höghus.

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry är en gratis färja som tar er mellan Manhattan och Staten Island dygnet runt, alla dagar i veckan. Färjan går under högsäsong och vid rusningstider var 15e minut för att sedan slå om till var 30:e minut. Ha i åtanke att båten endast går en gång per timma under vissa perioder på året och dygnet. Detta gäller dock mest kvällstid.

Väl på båten har ni möjlighet att få fantastiska bilder över Manhattan och Manhattan Skyline. En underbar syn och upplevelse. Rekommenderas starkt för de som vill ta den perfekta semesterbilden med hela Manhattan i bakgrunden. 

New York Aquarium

New York Aquarium är landets äldsta aktiva akvarium och är hem till 266 olika arter av vattendjur. Akvariet erbjuder en vattenteater med sjölejon, en hajtunnel och mängder av andra aktiviteter. 

Ni finner akvariet på Coney Island och erbjuder fri entré för barn under 2år. Surf Avenue och West 8th Street, Coney Island.

Glastunnel under akvarium.