New YorkResenär resväska flygi.

Reseguide
New York

New York är USAs mest folkrika stad med strax över 8 miljoner invånare centralt och närmare 20 miljoner i storstadsområdet. Staden är hem till mycket nöje, evenemang och några av världens största fortune 500 företag.

Central Park

Central Park är en vacker park i centrala Manhattan omgiven av några av landets dyraste bostäder och adresser. New York-borna lika väl som turister från hela världen omfamnar denna underbara park och älskar den. Parken är stor, hyr en cykel och utforska parken på egen hand!

Besök Bethesda Fountain, en fontän framför Bethesda Terrace i parkens hjärta. En utsiktsplats och centrumpunkt, omgiven av den vackra parken och grön natur.

Belvedere Castle lockar många besökare årligen och erbjuder en panoramavy över hela parken. Andra trevliga platser i parken värda att besöka är Shakespeare Garden, Alice i underlandet statyn, statyn av Hans Christian Anderson, Central Park Carousel och Loeb’s båthus.

Tips till den hurtige, ta dig en morgonpromenad i parken! Detta är något som många tar del av då parken erbjuder en vacker 10 km lång slinga. Orkar du inte springa kan du alltid hyra en liten båt och ro dig runt i parkens grönska.

Central Park New York
Empire State Building New York

Empire State Building

Empire State Building är en stor kontorsbyggnad på Manhattan och var under 39 år världens högsta byggnad fram tills World Trade Center tog priset 1970. Skyskrapan finner ni på Fifth Avenue och 34th West Street.

Observationsdäcken är öppna för allmänheten och ger en fantastisk vy över hela staden från 86e samt 102e våningen.

Entré priserna varierar beroende på vad du vill uppleva, men börjar runt 40 USD för vuxna för en standardbiljett. Barn under 6 går in gratis.

Frihetsgudinnan

Statue of Liberty finner ni på ön Liberty Island, strax utanför Manhattan. Statyn besöks årligen av miljontals turister och klassas som en av USA:s mest populära besöksplatser. Frihetsgudinnan invigdes den 28e oktober 1886 och var en gåva från det franska folket till USA för att fira sin självständighet. Designad av Auguste Bartholdi och utformad av Gustave Eifffel som senare konstruerade Eiffeltornet i Paris.

Statyn mäter 46 meter och står på en 47 meter hög sockel. Statyn anlände till New York 1885 i 350 delar och tog fyra månader att montera. Statyn har systrar i både Tokyo och Paris samt ett par replikor i Las Vegas och Colmar.

Frihetsgudinnan New York
Bronx Zoo New York
  • 65+ ÅR $34.95
  • 13-64 ÅR $39.95
  • 3-13 ÅR $29.95

BRONX ZOO

Djurparken finner ni i Bronx Park i stadsdelen Bronx och är landets största stads-zoo på mer än 107 hektar.

Parken öppnade för allmänheten med 843 djur den 8e november 1899 och har sedan dess utökat sin park med nästan ytterligare 6.000 djur. Här finner ni allt från exotiska fåglar till en snöleopard, tigrar, reptiler, lejon, noshörningar och mycket mer. En väldigt trevlig och mysig djurpark att besöka om du har en dag över. 

Brooklyn Bridge

Brooklynbron är New Yorks äldsta hängbro och sträcker sig ut över East River. Bron binder ihop Brooklyn med Manhattan sedan 1883 och mäter 38.7m över havet och är 486.3m lång.

Fotomöjligheterna är oändliga och utsikten är fantastisk. Bron är mest känd från filmer och är något de flesta väljer att besöka samt fota under sitt besök till New York.

Brooklynbron New York
Baseball arenan Yankee Stadium New York

YANKEE STADIUM

Baseball arenan Yankee Stadium finner ni i Concourse, Bronx och är hem till New York Yankees.

Ett tips till alla med stort sportintresse: Försök planera in er vistelse till staden i samband med en större match. Det är en upplevelse ni inte vill missa och sent kommer att glömma.

Coney Island

Halvön består av en nöjespark, badstrand och en mysig miljö att promenera runt i för att komma ifrån all hysteri i resterande delar av staden. En perfekt halvdagsutflykt i den södra delen av Brooklyn.

Coney Island New York