Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

SydkoreaReseguide Sydkorea

Resenär resväska flygi.

안영하세요

Ett resmål som växt till ett drömresemål hos svenska turister. Upplev vacker natur, tempel, god mat och ta del av kulturen k-pop. Läs mer om sevärdheter, städer och annat du inte får missa i vår reseguide Sydkorea.

Sydkorea

Sydkorea, ett land som med varje år rör sig närmare framtiden. Landet bjuder på mängder av nöje, kultur, teknologi och mat. Sydkorea har något för alla. 

Efter de Olympiska vinterspelen 2018 i Sydkorea samt efter att den världskända musikgenren Kpop tagit över världen med storm har Sydkorea hamnat mer och mer på svenskarnas reselistor.

Seoul

Sydkoreas huvudstad och största stad. Seoul är en fascinerande blandning av både det gamla och nya i Korea. Allt från tempel till neonbelysta bargator så långt ögat kan nå. Ett magiskt nattliv till musik spelandes på gatorna samt mat och dryck med nära och kära längst med mysiga gränder. Intressen för alla åldrar. En resa till Seoul passar de mest äventyrs fyllda personer lika väl de som kanske föredrar att sitta framför en dator. Med över 20,000 PC kaféer så behöver du inte sakna spelandet och personer stora inom e-sport betraktas som superstjärnor.

Busan

Sydkoreas näst största stad, belägen vid den sydöstra kusten. Allt från vackra stränder till ett flertal olika matmarknader. Busan vill du inte gå mista om, passa på besök staden. Vi garanterar en fantastiskt trevlig tid.  Med en 3 timmars tågresa från huvudstaden Seoul kan man lätt ta sig hit utan problem. Vill man pryda sin Instagramvägg är Gamcheon culture village ett perfekt tillfälle för just detta. Den före detta slummen men nuförtiden mer känd som “Machu picchu of Busan”

Jeju-ön

Jeju är Sydkoreas största Ö och en välkänd semesterort för soliga semesterdagar. Ett under att få uppleva Jeju’s vackra landskap och stränder. Testa på en hike upp för Sydkoreas högsta berg eller varför inte en promenad i Manjang grottan som sträcker sig 8 kilometer. Marken du går på är skapad av lava!

Nattliv

Sydkoreaner må studera och jobba flest timmar i världen, men de vet hur man festar. Detta visas i Seouls nattliv med en av de mest dynamiska festiviteter i Asien. Annorlunda från oss här i västvärlden där vi oftast håller oss till festandet under helgerna.

Festandet håller på nästan varje kväll i veckan i Sydkorea. En flaska soju och öl med mängder av mat är en utekväll man knappt kommer glömma.

Vill man hitta på någonting annat så finns det mängder av karaokebarer runt varje hörn där man kan privat med sitt sällskap kan sätta sig i ett rum och släppa loss sin inre Madonna. Antingen betalar man per timme eller per låt. Kostar som tur är inte skjortan och passar alla åldrar.

MAT

Matmarknad

Sydkorea är fullt av stora marknader med allt från mat till mängder av vackra textilier. Bästa sättet att uppleva Sydkoreas maträtter görs i dessa marknader, där det finns mängder av alternativ du kan äta dig igenom. En för eller eftermiddag kan enkelt spenderas på en av dessa marknader.

Korean-bbq

Uppleva Koreas matliv på bästa sätt tillsammans med vänner och familj. Koreansk-bbq är en smakupplevelse man måste testa på när man besöker Sydkorea. Med allt från gris till ko så finns det något för varje köttälskare.

Korean BBQ liknar det Japanska sättet att grilla sin mat vid varje bord. I japan heter detta istället “Yakiniku”. 

Friterad Kyckling

Krispigare och mer saftig kyckling har du antagligen aldrig upplevt. Vad som serveras från Sydkoreas kök är utan dess like. Med mängder av olika smaker man aldrig trott eller visste behövdes till friterad kyckling kan upplevas här. Mängder av olika kedjor och restauranger sträcker sig över hela landet och måste provas.

Bibimbap

En välkänd rätt med ris och grönsaker med valfri protein. En rätt som inte vet någon prisklass. Allt från koreansk husmanskost längst med gatan till de mer dyrare skålarna hos lyxrestaurangerna.

Bibim betyder “röra om” och bap är “ris”. Att uppleva en bibimbap är som namnet, att röra om allt i sin skål och blanda de underbara smakerna.

Vegan

Sydkorea har mängder av alternativ även för de som inte äter kött och andra djurprodukter. En stor del av Sydkoreas traditionella rätter är oftast baserade efter ett vegetariskt recept.

Banchan

Banchan är det koreanska ordet för smårätter. Inom den koreanska kulturen kommer du väldigt sällan undvika smårätter. Annorlunda från västvärlden där vi oftast behöver köpa till de olika smårätterna så brukar de flesta ingå i Korea när du sätter dig ner för att äta eller dricka med dina vänner.

Den allra kändaste banchan är Kimchi. En fermenterad kinakål i chili och andra smakrika kryddor. Syrlig och stark med en trevlig crunch är kimchin Sydkoreas nationalrätt och är ett måste att smaka.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder