Jeju önResenär resväska flygi.

Reseguide
Jeju ön

Sydkoreas största Ö och en välkänd semesterort för soliga semesterdagar. Ett under att få uppleva Jeju-do’s vackra landskap och stränder. Testa på en hike upp för Sydkoreas högsta berg eller varför inte en promenad i Manjang grottan som sträcker sig 8 kilometer. Marken du går på är skapad av lava!

Jusangjeolli Klipporna

De sexhörniga stenformationerna som skapats i klipporna är ett under att få skåda. En trevlig vandring som bjuder på mycket sevärdheter på vägen. Rekommenderas starkt för den som vill ut och röra på benen.

Jusangjeolli klipporna i sydkorea.
Jeju island mountains

Oedolgae Rock

Oedolgae, Jeju-öns mest omtalade stel och naturligt skapade klippa är något som lockar mycket turister årligen. Många filmer och seriers använder av platsen för dess vackra omgivning och natur vid havskanten. Med stranden nära intill och en av de 20 Olle-Trails slingorna i närheten blir det en trevlig dagsutflykt för hela familjen.

Kimnyeong Maze Park

Vill man uppleva en liten utmaning så rekommenderas starkt Kimnyeong labyrint park.

Parken är inte allt för stor men skapar ändå en trevlig liten utmaning. Som bonus är parken belägen strax intill Manjanggul grottorna. Vi rekommenderar att besöka båda två som en trevlig liten dagsutflykt.

Inträdet kostar cirka 3.300 Koreansk WON vilket motsvarar 30 svenska kronor.

Labyrint bland buskar.
Utomhus handfat liknande män.

Love land

Love Land är Jeju’s egna sex-inspirerade nöjespark. Deras utställning består utav 140 erotiska skulpturer och humoristiska konstverk. Allt i parken symboliserar sexlivet i Korea, med en touch av ironi för att liva upp stämningen.

Definitivt en upplevelse för de vuxna. Inträde kostar 12.000 Koreansk WON vilket motsvarar 100 svenska kronor.

Teddy Bear Museum

Jeju ön är fullt av olika museum och detta Teddybjörns museum är ett av de lite mysigare. Ett roligt och upplevelsefullt museum för hela familjen med allt från Teddy Elvis till Teddy Marilyn Monroe.

Inträdet kostar 10.000 Koreansk WON vilket motsvarar 80 SEK.

Teddy Bear Museum
Diving museum

Jeju Haenyeo Museum

Utöver alla sina museum är Jeju ön känd för sina så kallade sjöjungfrur. 

Dessa kvinnliga fridykare har fått ett eget museum dedikerat till sig som idag visar historien om dessa heroiska kvinnor som en gång i tiden startade en dyktradition. Denna kultur är dessvärre på väg att dö ut, men rekommenderas att besöka för de som är intresserade av kultur och har ett par timmar över på sin resa.

Inträdet ligger på 1.100 Koreansk WON, vilket motsvarar 10 svenska kronor.

Trick eye Museum

Du kommer inte att tro dina ögon, i detta illusions verkliga museum ser allting skrämmande verkligt ut. Här hittar du tvådimensionell konst och tredimensionella illusioner.

Museet är populärt bland barnfamiljer och fotografer. Ladda batterierna inför ert besök!

Museet håller öppet 365 dagar om året och har öppet mellan 09:00-18:00 varje dag. Insläppet stänger 17.00 så kom inte för sent.

trick eye museum
jeju cave at day

Manjang-gul

Det många inte känner till är att Jeju grundats av en vulkan och består av ett flertal lavagrottor. Dessa tubformade grottor är belysta och säkra att besöka dygnet runt. 

I närheten finns restauranger för den som blir hungrig efter ett par timmars utforskande. Gimneyeong’s Labyrint park ligger endast 3 minuter bort för de som vill utforska vidare.

Grottorna kallas även Manjuggal.

Mt. Hallasan National Park

Koreaner älskar att klättra och promenera bland klippor och berg. Det är inget undantag bland residenterna på Jeju som mer än gärna vandrar runt i Hallasan national park. Jeju’s högsta topp och mest populära vandringsattraktion.

Mt hallasan south korea
jeju island fish from diving ladies

Haenyeo Dive show

En av Sydkoreas UNESCO vistelser är inte ett landmärke utan en grupp av kvinnor. Jeju ön har kvinnliga dykare som kallas för Haeneyo och de är riktiga, traditionella fridykare.

Under vattnet fångar de allt från fisk till skaldjur. Tyvärr är detta döende tradition och de flesta av dykarna är idag kvinnor i 50+ åldern. Fångsten tillagas lokalt av Haeneyokvinnorna i sina närliggande restauranger och presenteras på traditionellt vis.

En unik och intressant matupplevelse som bör upplevas innan traditionen dött ut helt.

Sunrise Peak

Vyn från Seongsan Ilchul-bong är svårslagen. Ta er upp för den så kallade Sunrise Peak och se ut över vulkanens krater och resten av ön. Det tar cirka 20 minuter att promenera upp till toppen med hjälp av de omgivande trapporna. 

Gröna klippor vid strand.
Walking on jeju island korea

Jeju Olle trails

Jeju ön har 20 stycken premenadslingor som kallas för Olle Trails. Vägarna är markerade med pilar, skulpturer och färgade taggar för att underlätta er vandring. Vandringsturen bjuder på lovande sevärdheter och fantastiska stopp längst med vägen.

Slingorna är gratis att använda sig av och tar vanligtvis allt från 3 till 6 timmar att slutföra.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

JEJU
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Vanligast är att man tar sig till ön per flyg. Flyget tar ca en timma, oavsett om du befinner dig i Busan eller Seoul. Man kan även ta en båt från de 5 platser nedan som tar er hela vägen till ön. Notera dock att tiderna varierar beroende på vilken hamn ni åker ifrån.

  • Mokpo (Mokpo Port)
  • Haenam (Usuyong Port)
  • Wando (Wando Port)
  • Goheung (Nokdong Port)
  • Yeosu (Yeosu EXPO Cruise Terminal)

Visum krävs om du planerar att studera eller stanna i längre än 90 dagar.

Koreaner är i allmänhet väldigt väluppfostrade och trevliga. Tveka inte att fråga om hjälp om ni inte skulle hitta. Notera dock att endast en liten mängd av befolkningen pratar engelska.

Öns egen flygplats heter Jeju International Airport (CJU) och ligger på öns norra sida. 

Flygplatsen ligger endast ett par kilometer utanför stan.

Sydkorea använder sig av sin egen valuta Koreanska Won (KRW)

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i landet. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik uttag vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet.

Dricks uppskattas av personalen och brukar vanligtvis hamna runt 10% som en standard i landet. Beroende på vad du besöker så är det inget krav och kan även uteslutas.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Sydkorea använder sig av samma uttag som Sverige.

Visum

K-ETA behövs. Ansökan sker online.

in no time

Tidszon

Sydkorea befinner sig i GMT+9.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare