Flygi

SeoulResenär resväska flygi.

Reseguide
Seoul

Seoul, en stad för alla. Med Sydkoreas hastiga framsteg in i teknologins era är det en civilisation svår att missa. Det är den perfekta balansen mellan det gamla och det nya. Där man bygger skyskrapor och köpcentrum bredvid de buddhistiska templen. Här finner ni allt från kultur till nöjen i mängder.

Sevärdhet

Namsan tower

Även kallan N-Seoul Tower och placerad i centrala Seoul, uppe på Namsan berget. Ett radio och TV-torn med en utsiktsplats över hela Seoul. Med en höjd på 236m är det den högsta punkten i Seoul. En underbar hike upp för berget med en välförtjänt måltid eller dryck med en underbar vy över staden.

Linbanan Namsan Cable Car går även hela vägen upp om man kanske har ont om tid eller vill njuta mer av tiden där uppe. Perfekta platsen för en romantisk dejt där man förseglar sin kärlek tillsammans med ett lås bland tusentals andra.

Sevärdhet

Lotte World Tower

Lotte World Tower är en 556m hög skyskrapa i Seoul. Vill man uppleva en magisk vy som ser ut över hela staden så är Lotte World Tower dit man vill åka. Med en makalös vy över Seoul och Han-floden är den 500m höga skyskrapan ett under att se.

Med start på 117e våningen ända upp till 123e med kafféer och utsiktsplatser med glasgolv till deras premium lounge bar och med en av världens snabbaste dubbeldäckade hissar så är du uppe på 117e våningen under minuten. Denna delen av byggnaden heter Seoul Sky och lovar som tidigare nämnt en fantastisk utsikt över staden!

Sevärdhet

Gyeongbokgung Palatset

Detta majestätiska palats var byggt 1395 och är det största av de 5 palatsen byggda under Joseon dynastin. Man kan utforska över 300 byggnader, The National Folk Museum och The National Palace Museum i denna vackra och öppna park. Ett måste för historie älskarna.

Nöjespark

Lotte World

Placerad i centrala Seoul hittar ni en av de största inomhus-nöjesparkerna i världen. Fullt med spännande attraktioner, filmer, en skridskobana, livliga parader och lasershower för besökare i alla åldrar. Parken sträcker sig ut på utsidan också, så se till att besöka parken när vädret är fint för en perfekt heldag i nöjesparken. Det finns även ett folkmuseum som visar miniatyr byar och artefakter som är upp mot 5000 år gamla samt ett stort köpcentrum intill.

Inträdeskostnaden ger dig tillträde till både nöjesparken och deras folkmuseum.

Mat & shopping

Myeongdong

Känner ni för att shoppa loss eller vill kika på mängder av både lokalt och internationellt tillverkade produkter så är Myeongdong marknaden perfekt för er. Ett av Sydkoreas främsta shoppingdistrikt med dussin av affärer, köpcentrum och gatubutiker.

Här finner ni allt från billiga kläder, skor, tillbehör, smycken och väskor. Det finns även över 100 marknader som specialiserar sig på koreansk skönhets och hudvård.

Mat & shopping

Dongdaemun

Dongdaemun Market är en av Sydkoreas största marknader med runt 26 olika köpcenter, 30.000 affärer och över 50.000 tillverkare.

Här hittar ni allt från mat, dryck, textilier, kläder, skor, smycken, leksaker, elektronik till kontorsmaterial.

Dongdaemun marknaden är också en perfekt plats för foodies med deras Mukja Golmok, en passage dedikerad för street food och olika snacks. Shopping distriktet hålls även aktivt under kvällen med festligheter, modevisningar, musik och dansuppvisningar.

Sevärdhet

War memorial

The War Memorial of Korea är en utställning som ni finner i Itaewon och visar historien om det Koreanska kriget mellan 1950 – 1953. Med en virtuell krigsupplevelse och sex inomhus utställningar med historiska reliker och krigsdokument. Detta är en fascinerande upplevelse för historie fanatikerna.

Sevärdhet

Bukchon Hanok

Byn Aldeia Hanok de Bukchon har stått i flera decennier och byggdes under Joseon dynastin. Här finner ni Koreas vackraste historiska distrikt med många av Hanok byggnaderna uppsatta med gästhus, restauranger och tehus.

Entrén till Bukchon Hanok byn är kostnadsfri men inträde till museet kostar 10.000 won per person.

Upplevelse

Kaféer

Sydkoreas kaféliv är på en helt annan nivå jämfört med vårt svenska fikaliv. De har den vanliga typen av kafé som vi är vana med, men även mängder av olika kaféer såsom: VR Kafé, tvättbjörns kafé, pc kafé, sov kafé, slimekafé med mera.

Mängder av olika små upplevelser som passar in för dagen, oavsett vad du är sugen på. Det finns något för alla.

Fotovänligt

Gangnam Statue

Utanför köpcentrumet COEX i distriktet Gangnam finner ni den fem meter höga och åtta meter breda statyn efter Psy´s superhit “Gangnam Style” som satte Korea på kartan för många.

Passa på besöka statyn och ta lite fräcka bilder att visa upp på sociala medier. En unik och trevlig fotomöjlighet man inte vill missa på sin resa.

För er som inte känner till Gangnam style så kommer signaturen från artistens musikvideo med 4 miljarder visningar på Youtube. Låten blev en sommarhit och sommarplåga 2012 och tog världen med storm.

Sevärdhet

Gangnam Street

Gangnam shopping gator, känt från artisten PSY’s superhit ‘Gangnam Style” lockar dagligen tusentals besökare till sina många butiker, restauranger och köpcentrum.

Man tar sig lättast hit med tunnelbana. Stationerna heter Gangnam Station och Sinnonhyeon Station, med utgång mot Gangnam-daero (Gangnam Boulevard).

Korsningen mellan Gangnam Station (exit 10 & 11) och Sinnonhyeon Station (exit 5 & 6) är den mest populära delen av shoppinggatan och med flest restauranger.

Sevärdhet

Cheonggyecheon

Inte långt från Dongdaemun Design Plaza hittar ni Cheonggyecheon Stream, en central kanal med omgivande promenadslinga och trappsteg ner till kanalen för de som vill svalka fötterna. Både turister och lokalbefolkningen samlas för att prata längst med kanalen som är väldigt mysig under kvällstid.

Kanalen är nästan 11 kilometer lång och har massvis med mysiga stopp längst med vägen.

Sevärdhet

Gwanghwamun Square

Gwanghwamun Square, även kallad Gwanghwamun Plaza är ett stort torg i Sejongno, Seoul. Torget är känt för sina två statyer på Admiral Yi Sun-sin och Kung Sejong the Great of Joseon som båda är uppställda mitt på torget.

Torget är en väldigt fotogenisk plats om man lyckas tajma in vädret med en tidpunkt där färre personer är på plats. Tillåter vädret så syns vackra berg och Gwanghwamun Gate bakom guldstatyn!

Sevärdhet

Bongeunsa Temple

Bongeunsa Temple är ett buddhist tempel som under Myeongjongs regeringstid flyttades till sin nuvarande plats mellan åren 1454-1567. Templet byggdes dock redan 794 och är idag populärt bland fotografer som vill fota den stora statyn som tittar ut över en av de modernaste delarna av Seoul.

Ni kan två gånger om dagen höra en slagverkceremoni som utförs av munkar i templet.

Sevärdhet

Starfield Library

Inuti COEX Mall hittar ni Starfield Library, ett stort och vackert riktigt bibliotek omgivet av rulltrappor, butiker och mysiga café. En perfekt plats för den som vill slappna av i en tyst och lugn miljö, eller bara ta en unik semesterbild. Alla är hjärtligt välkomna in i biblioteket.

Park och natur

Ilsan Lake Park

Besök den vackra parken Ilsan Lake Park, full av mysiga vandringsleder och platser att bara sätta sig och andas ut vid. Sätt er vid vattnet och kolla på karparna med en medtagen picknick eller köp en lunch vid någon av parkens många café och restauranger och ta in den trevliga atmosfären som parken bjuder på.

Park och natur

Bukhansan National Park

Bukhansan National Park är en stor nationalpark i provinsen Gyeonggi, i anslutning till Seoul. Bukhansan är full av trevliga vandringsleder och utmaningar, dessvärre endast en rekommendation för de hurtiga då många segment och delar av parken är påfrestande. Dock verkligen mödan värd för de som orkar vandra upp mot toppen!

Det går att ta sig en bra bit upp med lokaltrafik för de som behöver lite hjälp på vägen men ändå vill ta sig an utmaningen. Se dock till att ta med vatten!

Sevärdhet

Olympic Park

Seouls olympiska park, även kallad Olpark byggdes för att vara värd till sommar-OS i slutet av 80-talet. Området är så stort att det tar upp till 3 timmar att utforska!

Ni når enkelt Olympic Park med tunnelbana och de två närmaste stationerna heter Olympic Park och Mongchontoseong.

Shopping

Insa-dong

Insa-dong är ett mysigt område i Jongno-gu distriktet och hem till mängder av moderna gallerior, café, tehus, restauranger och butiker. Perfekt för shoppingälskaren!

Gatorna stängs av för all trafik mellan 14:00-22:00 på lördagar och mellan 10:00-22:00 på söndagar. Insa-Dong skrivs ibland ut som Insadong.

Akvarium

Lotte World Aquarium

Lotte har mer än bara nöjesparker och utkikstorn, här välkomnar de er till sitt fantastiska akvarium med mer än 650 olika arter. Deras lekfulla Beluga lockar dagligen mängder av besökare.

Park och natur

Songpa Naru Park

Songpa Naru Park eller Seokchon Lake Park är ännu en vacker och färgglad park i centrala Seoul med utsikt över nöjesparken Lotte World. Parken är ren, upplyst och vanligtvis väldigt uppskattad för kvällspromenader under varma sommarkvällar.

Park och natur

Namsan Park

Namsan Park är stadens största park och är populär bland turister för sina vackra vandringsleder som leder till Namsan Cable Car, Namsan Seoul Tower och Baekbeom Square tillsammans med mängder av kända statyer längst med vägen.

Parken lockar även mängder av besökare under sin cherry blossom festival, eftersom parken har stadens längsta slinga med blomstrande rosa körsbärsträd. En spektakul upplevelse som verkligen rekommenderas!

Park och natur

Yeouido Park

Den centrala parken Yeouido Park är en lugn och vacker oas med staden i bakgrunden. Ta en paus från det aktiva stadslivet och njut av en picknick i parken.

Det utförs även en del uppskattade och trevliga kulturevenemang i Yeouido Parken. Verkligen en mysig park med både en lugn och avslappnande sida, tillsammans med en mer sida och högljudd sida.

Park och natur

Naksan Park

Naksan Park kallas ibland Nakta Park och är en fantastisk promenadslinga på berget Mt. Naksan. Delar av det gamla fortet och dess murar går längst de trevliga slingorna och bjuder sina besökare på fina fotomöjligheter med staden i bakgrunden.

Museum

Gwacheon Museum

Gwacheon National Science Museum har mängder av roliga och intressanta utställningar med allt från dinosaurier till grottmänniskor, rymden och ny avancerad teknik.

Ett väldigt uppskattat museum bland barn och kan starkt rekommenderas om ni har en dag extra över på semestern.

Mat & nattliv

Hongik University Street

Området är populärt bland unga och turister för sin lite mer livliga miljö, trevliga klubbar och sin undergroundkultur. Det finns självklart något här för alla, så som restauranger, café, butiker och mycket annat skoj. Ett perfekt ställe att testa på lokal mat och dryck.

Gillar du second-hand så är deras “Free market” en väldigt uppskattad marknad.

Hongik University Street kallas även Hongdae Shopping Street.

Traditionellt

Ikseon-dong Hanok Village

Ikseon-dong eller Ikseondong Hanok Village är en gömd skatt strax nedanför byn Bukchon Hanok och välkomnar sina besökare till mysiga smala gränder med många café, matstånd och små lokala butiker som bjuder på allt från streetfood och lokala rätter till mer traditionella souvenirer.

Zoo & Nöje

Seoul Grand Park

Den stora och mysiga parken Seoul Grand Park är hem till nöjesparken Seoul Land, Seoul Museum of Modern Art, Seoul Grand Park Zoo, Children’s Zoo och mängder av mysiga vandringsleder.

Seoul Land är Koreas första nöjespark med många unika och roliga attraktioner.