SeoulResenär resväska flygi.

Reseguide
Seoul

Seoul, en stad för alla. Med Sydkoreas hastiga framsteg in i teknologins era är det en civilisation svår att missa. Det är den perfekta balansen mellan det gamla och det nya. Där man bygger skyskrapor och köpcentrum bredvid de buddhistiska templen. Här finner ni allt från kultur till nöjen i mängder.

Sevärdhet

Namsan tower

Även kallan N-Seoul Tower och placerad i centrala Seoul, uppe på Namsan berget. Ett radio och TV-torn med en utsiktsplats över hela Seoul. Med en höjd på 236m är det den högsta punkten i Seoul. En underbar hike upp för berget med en välförtjänt måltid eller dryck med en underbar vy över staden.

Linbanan Namsan Cable Car går även hela vägen upp om man kanske har ont om tid eller vill njuta mer av tiden där uppe. Perfekta platsen för en romantisk dejt där man förseglar sin kärlek tillsammans med ett lås bland tusentals andra.

Cable cart ride to n tower
Lotte tower

Sevärdhet

Lotte World Tower

Lotte World Tower är en 556m hög skyskrapa i Seoul. Vill man uppleva en magisk vy som ser ut över hela staden så är Lotte World Tower dit man vill åka. Med en makalös vy över Seoul och Han-floden är den 500m höga skyskrapan ett under att se.

Med start på 117e våningen ända upp till 123e med kafféer och utsiktsplatser med glasgolv till deras premium lounge bar och med en av världens snabbaste dubbeldäckade hissar så är du uppe på 117e våningen under minuten. Denna delen av byggnaden heter Seoul Sky och lovar som tidigare nämnt en fantastisk utsikt över staden!

Sevärdhet

Gyeongbokgung Palatset

Detta majestätiska palats var byggt 1395 och är det största av de 5 palatsen byggda under Joseon dynastin. Man kan utforska över 300 byggnader, The National Folk Museum och The National Palace Museum i denna vackra och öppna park. Ett måste för historie älskarna.

Girls in dresses at temple.
Lotte world from above