Flygi logo
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

SeoulReseguide Seoul

Resenär resväska flygi.

안영하세요

Seoul, en stad för alla. Med Sydkoreas hastiga framsteg in i teknologins era är det en civilisation svår att missa. Det är den perfekta balansen mellan det gamla och det nya. Där man bygger skyskrapor och köpcentrum bredvid de buddhistiska templen. Här finner ni allt från kultur till nöjen i mängder.

Namsan tower

Även kallan N-Seoul Tower och placerad i centrala Seoul, uppe på Namsan berget. Ett radio och TV-torn med en utsiktsplats över hela Seoul. Med en höjd på 236m är det den högsta punkten i Seoul. En underbar hike upp för berget med en välförtjänt måltid eller dryck med en underbar vy över staden.

Går även en linbana hela vägen upp om man kanske har ont om tid eller vill njuta mer av tiden där uppe. Perfekta platsen för en romantisk dejt där man förseglar sin kärlek tillsammans med ett lås bland tusentals andra.

Lotte World Tower

Lotte World Tower är en 556m hög skyskrapa i Seoul. Vill man uppleva en magisk vy som ser ut över hela staden så är Lotte World Tower dit man vill åka. Med en makalös vy över Seoul och Han-floden är den 500m höga skyskrapan ett under att se.

Med start på 117e våningen ända upp till 123e med kafféer och utsiktsplatser med glasgolv till deras premium lounge bar och med en av världens snabbaste dubbeldäckade hissar så är du uppe på 117e våningen under minuten.

Gyeongbokgung Palatset

Detta majestätiska palats var byggt 1395 och är det största av de 5 palatsen byggda under Joseon dynastin. Man kan utforska över 300 byggnader, The National Folk Museum och The National Palace Museum i denna vackra och öppna park. Ett måste för historie älskarna.

Lotte World

Placerad i centrala Seoul hittar ni en av de största inomhus-nöjesparkerna i världen. Fullt med spännande attraktioner, filmer, en skridskobana, livliga parader och lasershower för besökare i alla åldrar. Det finns även ett folkmuseum som visar miniatyr byar och artefakter som är upp mot 5000 år gamla.

Inträdeskostnaden ger dig tillträde till både nöjesparken och deras folkmuseum.

Myeongdong

Känner ni för att shoppa loss eller vill kika på mängder av både lokalt och internationellt tillverkade produkter så är Myeongdong marknaden perfekt för er. Ett av Sydkoreas främsta shoppingdistrikt med dussin av affärer, köpcentrum och gatubutiker.

Här finner ni allt från billiga kläder, skor, tillbehör, smycken och väskor. Det finns även över 100 marknader som specialiserar sig på koreansk skönhets och hudvård.

Dongdaemun

En av Sydkoreas största marknader med runt 26 olika köpcenter, 30.000 affärer och över 50.000 tillverkare.

Här hittar ni allt från textilier, kläder, skor, smycken, leksaker, elektronik till kontorsmaterial.

Dongdaemun marknaden är också en perfekt plats för foodies med deras Mukja Golmok, en passage dedikerad för street food och olika snacks. Shopping distriktet hålls även aktivt under kvällen med festligheter, modevisningar, musik och dansuppvisningar.

War memorial

The War Memorial of Korea är en utställning som ni finner i Itaewon och visar historien om det Koreanska kriget mellan 1950 – 1953. Med en virtuell krigsupplevelse och sex inomhus utställningar med historiska reliker och krigsdokument. Detta är en fascinerande upplevelse för historie fanatikerna.

Bukchon Hanok

Byn som har stått i flera decennier. Byggt under Joseon dynastin, som varade under slutet av 1300 talet till slutet av 1800 talet. Här finner ni Koreas vackraste historiska distrikt med många av Hanok byggnaderna uppsatta med gästhus, restauranger och tehus.

Entrén till Bukchon Hanok byn är kostnadsfri men inträde till museet kostar 10.000 won per person.

Kaféer

Sydkoreas kaféliv är på en helt annan nivå jämfört med vårt svenska fikaliv. De har den vanliga typen av kafé som vi är vana med, men även mängder av olika kaféer såsom: VR Kafé, tvättbjörns kafé, pc kafé, sov kafé, slimekafé med mera.

Mängder av olika små upplevelser som passar in för dagen, oavsett vad du är sugen på. Det finns något för alla.

Gangnam Statue

Utanför köpcentrumet COEX i distriktet Gangnam finner ni den fem meter höga och åtta meter breda statyn efter Psy´s superhit “Gangnam Style” som satte Korea på kartan för många.

Passa på besöka statyn och ta lite fräcka bilder att visa upp på sociala medier. En unik och trevlig fotomöjlighet man inte vill missa på sin resa.

För er som inte känner till Gangnam style så kommer signaturen från artistens musikvideo med 4 miljarder visningar på Youtube. Låten blev en sommarhit och sommarplåga 2012 och tog världen med storm.

Gangnam Street

Gangnam shopping gator, känt från artisten PSY’s superhit ‘Gangnam Style” lockar dagligen tusentals besökare till sina många butiker, restauranger och köpcentrum.

Man tar sig lättast hit med tunnelbana. Stationerna heter Gangnam Station och Sinnonhyeon Station, med utgång mot Gangnam-daero (Gangnam Boulevard).

Korsningen mellan Gangnam Station (exit 10 & 11) och Sinnonhyeon Station (exit 5 & 6) är den mest populära delen av shoppinggatan och med flest restauranger.

Cheonggyecheon

Inte långt från Dongdaemun Design Plaza hittar ni Cheonggyecheon Stream, en central kanal med omgivande promenadslinga och trappsteg ner till kanalen för de som vill svalka fötterna. Både turister och lokalbefolkningen samlas för att prata längst med kanalen som är väldigt mysig under kvällstid.

Kanalen är nästan 11 kilometer lång och har massvis med mysiga stopp längst med vägen.

En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Visa krävs om du planerar att studera eller stanna i längre än 90 dagar.

Koreaner är i allmänhet väldigt väluppfostrade och trevliga. Tveka inte att fråga om hjälp om ni inte skulle hitta. Notera dock att endast en liten mängd pratar engelska.

Staden har ett väldigt bra och välfungerande tunnelbanesystem. Rekommenderas framför taxi.

Stadens flygplats heter Incheon International Airport (ICN) och ligger en timma utanför centrala Seoul. Tåg, buss och taxi finns att ta från flygplatsen till centrum. Resetiden kan variera efter tid på dygnet. 

Sydkorea använder sig av sin egen valuta Koreanska Won (KRW)

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i landet. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik uttag vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet.

Dricks uppskattas av personalen men är absolut inte ett måste, likt många ställen i USA. Alla restauranger inkluderar servicekostnaden i sina priser om ni äter på plats precis som i Sverige.

Personalen på vissa restauranger kan gladeligen neka dricks.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

En blå mobilladdare.

Laddare

Korea använder sig utav samma uttag.

En liten kalender med en klocka.

Tidszon

Korea ligger 8 timmar före Sverige (GMT+9).

Två stycken boardingkort för flygresor.

VISA

Varken VISA eller ESTA behövs för Svenska besökare.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

SEOUL
En gul dekorpil.

Vill du veta mer? Utforska nästa stad!

En kvinna med gul tröja står och äter kakor.

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.

Läs mer om våran policy gällande cookies.