Flygi

MiamiResenär resväska flygi.

Reseguide
Miami

Miami är en väldigt solig och färgglad stad. Staden är även den mest besökta staden i Florida och hem till events, fina stränder, lyxbåtar, restauranger, sportbilar och lyxvillor i mängder längst med kusten. Miami är även den näst största staden i Florida efter Jacksonville med sina 500.000 invånare.

Marinan

5e gatan erbjuder en gång och cykelpassage till den sydligaste delen av South Beach. Förflytta dig längst med stranden och beachhotellen ner till piren och runt udden till trevliga restauranger och yachtklubbar. Perfekt att besöka på eftermiddagen för en trevlig promenad i solnedgången. 

SOUTH BEACH

Det är ingen hemlighet att South Beach är den södra delen av Miami Beach, det står ju trots allt i namnet. South Beach är hem till trevliga stränder, ett glamoröst nattliv, lyxhotell samt ett flertal restaurangen och pubar. Kristallklart vatten, tropiskt väder och party lockar tusentals turister till området dagligen. Avnjut en god middag, hyr en cykel och ta dig upp längst med stranden eller bara sola och bada, valet är ditt.

Ocean Drive på South Beach är troligtvis den vanligaste destinationen för de som besöker Miami, med all rätt. Här finns gott om trevliga människor och mycket att göra. 

Lincoln Rd

Mellan 16th och 17th street finner ni underbara Lincoln Road. En gångpassage full av butiker och uteserveringar.

Bor du långt ner på South Beach? Hyr en cykel eller ta dig en promenad upp längst med stranden och njut av det fina vädret. Glöm dock inte vika av mellan 16e och 17e gatan. Ni vill inte missa denna fina gata under ert besök i Miami.

Pastellfärgade hus Lincoln road.
loopnet.com

Everglades

Everglades är ett träskområde strax utanför Miami. Everglades är känt för alla alligatorer som lever i sitt stora träsk, vilket sträcker sig från norr till söder. Passa på boka in en dagstur till Everglades och åk på en airboat sightseeing i träsket. Bli inte förvånad av alla alligatorer i diket längst med motorvägen på väg dit!

KEY WEST

Den sydligaste delen av USA och början av Karibien. Vi rekommenderar att hyra en cykel och börja utforska ön på egen hand. Ön är rätt liten och upplevs bäst utan bil. Prata med ert hotell, de flesta erbjuder lånecyklar utan kostnad. 

Key West ligger ca 3.5 timma från Miami med bil, men faller in under Miami kapitlet på grund av dess läge. De flesta som besöker Miami besöker även Key West i 1-2 dagar. Söder om Miami finner ni bron över till Key Largo och vägen vidare ut till er slutdestination. Längst med vägen åker ni över ett flertal småöar och underbara broar med många rastplatser för fotomöjligheter. Passa på ta lite fina bilder!

Öns största och bästa strand ligger vid Fort Zachary Taylor. En aning stenig strand men med möjlighet till svalka till skillnad mot stranden vid Duval Street. En trevlig strand, omgiven av palmer och tropisk natur – men inte mycket till skugga så långt ögat kan nå. 

Vi rekommenderar starkt en promenad längst med Duval Street. En vacker gata full av små affärer i trevligt tema.

Längst ner på Duval Street vid Mallory Square finner ni restaurangen Sunset Pier. En väldigt fin och mysig restaurang med utsikt över havet vid solnedgång. Rekommenderas starkt om ni är i närheten vid solnedgång! 

Längst med Duval Street finner ni Sloppy Joe’s Bar där den omtalade Ernest Hemingway var stamgäst. Passa på ta en öl, avnjut god mat och livemusik på scen. Hemingways hus är nu ett museum på ön och går att besöka. Huset är hem till ett 40-tal skeppskatter, alla unika med 6 tår per tass.

På öns sydligaste del finner ni “Southernmost Point of the Continental US”, ett rödsvart monument som representerar USA:s sydligaste punk. Det är ofta större folksamlingar kring detta monument för fotografering. 

DOLPHIN MALL

Dolphin Mall är en stor shopping OUTLET strax utanför centrala Miami. Bilresan tar ca 30 minuter från South beach och är verkligen värd mödan.  

11401 NW 12th Street
Miami FL 33172

Outleten erbjuder butiker och varumärken som: Victoria’s Secret, Polo Ralph Lauren, Nike, Michael Kors, Adidas, Asics, BOSE, Boss, Billabong, Calvin Klein, Coach, Crocs, Foot Locker, Forever 21, GameStop, GAP, Guess, HM, Harley-Davidson, Hurley, Levi’s, Oakley, Quicksilver, Samsung, Swarovski, Tommy Hilfiger, Under Armor, Vans och mycket mer!

Köpcentrumet har öppet 10:00 – 21:30 måndag – lördag. Söndagar 11:00 – 20:00.

Outleten har en jättestor food court på utsidan av köpcentrumet. Men det finns vissa som märker ut sig mer än andra. Vi på Flygi.se har testat och utvärderat Texas de Brazil. En fantastisk köttrestaurang likt Brasa i Göteborg, dock betydligt större.

Alla gäster får en bricka med en grön och röd sida. Röd sida betyder att du avvaktar, grön betyder att du vill ha mer kött. Ett tiotal anställda går runt i restaurangen med allt från korvar till köttspett och skär upp efter önskemål till gäster med den gröna sidan upp. Utöver allt kött får ni även ta del av en 40-dels sallad och tillbehörs bar. Ett perfekt besök för köttälskaren!

Vi vill dock påpeka att priserna är en aning högre än resterande restauranger i köpcentrumet. 

Interiör restaurang miami.
venues.tripleseat.com

KRYSSNING

Miami är Karibiens kryssningscentrum tillsammans med Fort Lauderdale. Från Miami utgår allt från lyxkryssningar till partykryssningar i världsklass. Några av världens största kryssningsfartyg utgår från staden och snålar inte på lyxen. Om du spenderar mer än två veckor i Miami rekommenderar vi en snabb 3-dagars kryssning i Karibien. All-inclusive kryssningar går att hitta från 250 USD per person. 

Ingång till Bayside marina.
baysidemarketplace.com

BAYSIDE

Bayside Marketplace finner ni i hjärtat av Downtown Miami. Bayside är en liten shppinggata längst med marinan och erbjuder allt från shopping med över 150 butiker som bland annat Victoria’s Secret och Guess till uteserveringar och glassbarer. Här finner ni bland annat de omtalade restaurangerna Bubba Gump, Hard Rock Café samt The Knife. Mer info om shoppinggatan och dess innehåll finner ni på www.baysidemarketplace.com

Båtturerna ut till Star Island utgår från Bayside. 

Adress: 401 Biscayne Blvd. Miami, FL 33132

STAR ISLAND

På Bayside finner ni guidade båtturer som tar er ut längst med de lyxigaste villorna i Miami. Vissa villor är värda 200-600 miljoner SEK. 

Turen tar ca 90 minuter och priserna varierar från bolag till bolag men kostar vanligtvis runt 30 USD per person och 18-20 USD för barn mellan 4 – 12 år. Barn under 4 år åker med gratis. Företagen som arrangerar dessa typer av dagsturer erbjuder även utflykter till Everglades och stadsturer med dubbeldäckare.

Båtturen passerar Biscayne Bay, Star Island, South Beach, Millionaire’s Row, Celebrity Homes, Flagler Monument, Fisher Island, Jungle Island, Financial District och Miami Skyline.

SPORTEVENT

Staden är hem till NBA laget Miami Heat och NFL laget Miami Dolphins. Båda lagen säljer biljetter till sina hemma matcher. Passa på ta del av en riktig sportupplevelse!

The Miami HEAT:s hemmaarena American Airlines Arena finner ni på andra sidan bron från Miami Beach (södra bron) och rymmer 20.000 åskådare.

Hard Rock Stadium är hemmaarena till Miami Dolphins och rymmer nästan 65.000 åskådare. Arenan finner ni strax ovanför Miami Gardens, i höjd med Golden Beach.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

MIAMI
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Miami ligger endast 3.5 timmar från Orlando och Kissimmee. Hem till några av landets och världens största nöjesparker. Här hittar ni bland annat Universal – Volcano Bay Waterpark, Sea World, Disney World Resort och Universal Studios. Mer info om dessa parker finner ni under fliken Orlando

Stor del av stadens lokalbefolkning har sitt ursprung i Kuba, där av alla pastellfärgade byggnader runt om i staden. 

ESTA är något som behövs för att komma in i landet. Detta ansöker man enkelt om online och svar fås vanligtvis inom 24 timmar. Som icke tidigare dömd och svensk medborgare medför ansökan inga risker – det svenska passet är så pass starkt att ni nästintill är garanterade en godkänd ansökan.

Ansökan görs genom följande länk: https://esta.cbp.dhs.gov/

Stadens flygplats heter Miami International Airport men staden ligger även nära Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (34km), Opa-Locka Airport (16km) samt Kendall-Tamiami Airport (21km).

Den officiella valutan är USD, amerikanska dollar. 

Vi rekommenderar en växling innan resan hos Forex eller annan valutaväxlare för att kunna bekosta eventuell transport från flygplats, mat och dryck på plats samt den första tiden på semestern. Undvik att bära runt på för mycket kontanter. 

USA är ett land uppbyggt runt kontant handel, vilket oftast rekommenderas. Men landet är modernt nog att ta kort överallt. Undvik dock att använda ditt kort i mindre halvskumma butiker. 

Vissa butiker accepterar endast kontanter men har vanligtvis en egen bankomat i butiken i dessa fall.

Dricks är något som folk förväntar sig i USA dessvärre. Deras löner är låga och personalen försörjer sig på dricks. Något som vi kanske inte är vana vid, men nästintill ett måste.

Till skillnad mot tex Japan så är det väldigt vanligt med dricks i USA. Tyvärr lite för vanligt måste vi nämna. I de flesta staterna anses det nästan som ett krav eller måste och nästan lite ohövligt att inte dricksa. Nästintill alla anställda som servicepersonal lever på sin dricks. 

Laddare

USA använder sig av eget uttag, adapter krävs.

Visum

Giltigt ESTA krävs och ansökan sker online.

in no time

Tidszon

Miami ligger 6 timmar bakom Sverige (GMT-5).

Vanliga frågor

En flygbiljett tur och retur till Miami kostar vanligtvis runt 3,000 – 4,000 kr. Vid högsäsong varierar priserna lite och kan stiga upp till 8,000 kr per peron.

Flygresan till Miami tar vanligtvis 9 timmar med diretkflyg. Dock varierar det lite beroende på vart i landet du bor och utgår ifrån.

För att kunna resa till Miami och USA krävs ett ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Ett godkänt ESTA fungerar som ett tillfälligt turistvisum i USA som sedan är giltigt i 90 dagar. Ansökan görs online och kostar total 14 USD per person.

En resa till Miami i 14 dagar kostar vanligtvis 28,000 kr för två resenärer. Priset kan variera beroende på vilken tid på året ni reser eftersom hotellen brukar vara en aning dyrare under högsäsongen.

En hotellnatt kostar vanligtvis 600-1,000 kr i Miami. Notera dock att det finns både dyrare och billigare hotell beroende på hur nära hotellet ligger till populära sevärdheter och restauranger.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare

Cookies

Vi använder cookies

För en så smidig och bra upplevelse som möjligt samlar både vi och tredjeparten vi arbetar med in information om hur du använder våra tjänster. Vi använder cookies och genom att fortsätta använda Flygi.se godkänner du som användare att vi samlar in dina uppgifter.