LondonResenär resväska flygi.

Reseguide
London

Englands huvudstad och hem till ett flertal modeikoner och varumärken. Vandra runt bland lyxiga butiker och restauranger i världsklass.

London Eye

 London Eye är ett pariserhjul i centrala London längst med kanalen Themsen. Åk upp i pariserhjulet och se ut över London och Big Ben som är beläget på andra sidan älven.

Pariserhjulet är stadens mest besökta betalda attraktion och rymmer 32 gondoler med plats för 25 passagerare styck. Attraktionen lockar årligen miljontals besökare som vill åka i det ikoniska hjulet och ta del av alla dess fotomöjligheter och dess utsikt över hela staden.

Åkturen tar ca 30 minuter. Tiderna kan variera beroende på antal besökare och årstid.

London eye glaskupoler.
Big ben framför bro.

Big Ben

Slagklockans officiella namn är Great Bell of Westminster och ligger längst med kanalen Themsen, mitt emot pariserhjulen London Eye i centrala London. 

Tornet är ett av Londons mest besökta sevärdheter och sitter ihop med den brittiska parlamentsbyggnaden.

Passa på besöka London Eye i samband med ert besök till Big Ben för en fantastisk utsikt med fina fotomöjligheter av tornet.

Notera att klocktornet inte är öppet för allmänheten och turister. Tornet syns dock bra från marken med mängder av fotomöjligheter för de som vill förgylla sin instagram med stadens mest ikoniska landmärke.

Madame Tussauds

Världskända Madame Tussauds finner ni även i London. Ta roliga bilder med några av era idoler och favoritkändisar. Dessa vaxmuseum har mycket att erbjuda och London är inget undantag.

Det är vanligtvis väldigt långa köer för att komma in och köande i timmar är inget som är ovanligt. Se av den orsaken till att köpa biljetter innan ert besök för snabbare entré.

Vax figurer av kungafamiljen.
Stort slott vid kanal.

Tower of London

Denna medeltida kungliga borg finner ni längst med Themsens norra strand i centrala London. Lättast är att ta sig med tunnelbana till stationen Tower Hill för att sedan promenera ner till fästningen.

Detta nästan 1.000 år gamla slott erbjuder möjligheten att vandra runt och lyssna på en guidad tur om byggnadens historia och skåda kronjuvelerna. 

Towern har tidigare i tiden använt som tortyrkammare, avrättningsplats, vapenhus och observatorium men är sedan 1303 hem och förvaringsplats för landets kronjuveler. Kronjuvelerna har funnits i slottet sedan 1303 med undantag från när de blev stulna under en kortare tid av banditen Thomas Blood.

Köerna är ofta långa under sommarhalvåret, ha detta i åtanke innan ert besök. För att avbelasta slottet från alla turister har man valt att montera rullband framför juvelerna för att underlätta och minska besökstiden för varje sällskap.

Slottet finns med på UNESCO:s lista som ett världsarv sedan 1988.

Westminster Bridge

Westminster Bridge är en gångbro och bilväg över floden Themsen. Denna bro är attraktiv bland tursiter och fotografer som vill fota London Eye, Themsen och Big Ben.

Studenter framför Big ben.

Sky Garden

Stadens högsta sky garden och utkiksplats. Utsiktsplatsen ligger i toppen av skyskrapan 20 Fenchuch Street, den så kallade Walki-Talkie byggnaden efter sin fula design, belägen i Londons finanskvarter.

155 meter över marken och med 365 graders vy över hela staden. Ta del av utsiktsplatsens vackra utomhusterass, café, restaurang och bar medans ni är toppen.

Det är kostnadsfritt att besöka tornet, men bokning krävs.

Tower Bridge

Tower Bridge är en klaffbro över floden Themsen och ett viktigt landmärke för lokalbefolkningen. Denna bro får dock inte förknippas med London Bridge, vilket många turister gör.

Bron byggdes under 1800-talet och står idag som en välbekant och lätt igenkänd bro, vilket du troligtvis stött på någon gång i ditt liv på sociala medier eller på bioduken. Tower bridge, Big Ben och London Eye är ofta något av de landmärken som förknippas med London.

Bron är öppen för trafik och fotgängare som kostnadsfritt vill ta sig över bron, men kräver betalt inträde för de som vill åka upp i något av de två tornen.

Stor grön bro i London.
Fem stora röda bussar.

Oxford Street

En av landets mest kända shopping gator med butiker från hela världen. 

Avenygatan sträcker sig från Hyde Park ner till St Giles’ Circus. Känn av ruset under dagtid och avnjut god shopping i kombination med fina restauranger och lyxbutiker. 

Victoria’s Secret har en ikonisk, stor och populär butik längst med Oxford Street. Passa på besöka butiken och shoppa loss! Butiken har emellanåt en utställning med utstyrslar från catwalken och massa lokala erbjudanden.

Gatan utsmyckas under jultid och lockar årligen till sig tusentals besökare från hela världen.

Primark

Ullared på steroider. Här finner ni allt mellan himmel och jord i klädväg till fantastiskt låga priser. 

Butiken har många egna märken och serier samt många samarbeten med bland annat Nintendo, Marvel och andra stora varumärken likt H&M. 

Butiken finner ni på Oxford Street och har öppet mellan 08.00-22:00 måndag till lördag samt mellan 11:30-18:00 på söndagar.

Klädhängare med plagg i butik.
Picknick under stort träd.

Hyde Park

Hyde park är en park i centrala London som täcker över 2,5 km² med sin sammanhängande systerpark Kensington Gardens.

Parken består av ett flertal sevärdheter, aktiviteter, monument och café att vila benen vid. 

Buckingham Palace

En av världens mest kända platser och det officiella hemmet för den brittiska kungafamiljen. Ett populärt resemål och nästan ett måste på listan för stans alla besökare. 

Palatset är hårt bevakat under hela året, med få undantag. Palatset är öppet för allmänheten mellan 21e juli till 30e september varje år, då lämnar drottningen palatset för att besöka någon av kungafamiljens andra egendomar. Det går även att besöka palatset under några få utvalda dagar per år – kontrollera på palatsets hemsida.

Dessa biljetter säljer slut fort varje år, så säkra din plats genom att boka i god tid innan besök. Glöm ej att ta med ett giltigt ID om ni köpt biljetter med inträde i palatset.

Buckingham palace grindar.
Hög kyrka med glasfönster.

Westminster Abbey

Westminster Abbey är en traditionell krönings och begravningskyrka för brittiska kungligheter. Denna gotiska kyrka har dock inte bara begravt kungligheter genom åren utan även kända brittiska profiler som bland annat Charles Darwin, David Livingstone, William Chambers och många fler.

Harrods

Detta berömda varuhus i Knightsbridge, strax utanför Hyde Park består av allt från lyxiga butiker, delikatesser, restauranger och en glassbar i världsklass. Varuhuset har cirka 5.000 anställda och besöks dagligen av över 35.000 besökare.

Harrods är hem till nästan 5.000 varumärken & designers. Populära varumärken att stöta på i gallerian är Bvulgari, Burberry, Armani, Cartier, Chloé, Céline, Dior, Dolce & Gabbana, Fendi, Gucci, Hermès, Holland & Holland, Jovani, Louis Vuitton, Moncler och många fler.

Harrod’s Ice Cream Parlour finner ni på andra våningen och är en glassbar i världsklass. Alla glassar och shakes presenteras och serveras i fantastiska kombinationer med både godis och frukt i olika färger och former. Priserna är över det vanliga, men acceptabla för vart glassbaren ligger. Detta glasscafé rekommenderas starkt för alla köpcentrumets besökare.

Belyst fasad till Harrods.