Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

FrankrikeReseguide Frankrike

Resenär resväska flygi.

Bonjour

Ett resmål som de flesta kopplar till Eiffeltornet, vin och vitlöksstekta sniglar. Frankrike har dock så himla mycket mer än så att erbjuda. Vi guidar er igenom resten av landet och alla dess gömda skatter!

Storstad

Paris

Frankrikes huvudstad och hem till ett flertal modeikoner och varumärken. Vandra runt i ikoniska Paris och njut av kulturen, god mat, vin eller passa på åka upp i Eiffeltornet.

Staden har dock mycket mer att erbjuda och är väldigt rik på sin kultur. Besök Katakomberna från 1700-talet i ett stort tunnelsystem under hela staden, dekorerat med människoben och skallar. Besök den ikoniska Triumfbågen, cathedralen Notre Dame, eller den världskända målningen av  Mona Lisa. Läs mer om att resa till Paris.

Lyx & fest

Rivieran

Den Franska Rivieran är en kuststräcka från den Italienska gränsen i öst till Toulon i väst. Några av dess kända kuststäder är Nice, Cannes, Saint Tropez, Monaco och Sainte Maxime. De flesta reser hit för att sola, bada och festa.

Notera dock att priserna överstiger resten av Frankrike om ni närmar er Monaco och Saint Tropez.

Sol & bad

Marseille

Landets näst största stad och fruktansvärt rik på kult och kulturarv. Staden ligger längst med kusten i södra Frankrike, vilket gör Marseille till ett trevligt resmål året runt. Promenera runt bland vackra byggnader, restauranger och kafé och avsluta dagen vilandes vid stranden. Staden har ett slott uppe i bergen vilket är en vacker destination och sevärdhet med utsikt över hela Marseille.

Lyx i mängder

Cannes

Även Cannes finner ni längst med den Franska Rivieran. Staden kryllar av lyxhotell, vackra stränder och lyxbutiker. Promenera längst med shoppinggatan Rue d’Antibes eller Promenade de la Croisette.

Varje år arrangeras Cannes filmfestival, en världskänd filmfestival som lockar till sig tusentals beskare. Klassat som världens mest prestigefyllda filmfestival.

Vin & mat

Bordeaux

Bordeaux är en vacker hamnstad i sydvästra Frankrike och kallas vanligtvis för Bordelais av sin lokalbefolkning.

Bordeauxvinerna har fått sitt namn efter staden som ofta kallas för världens vinhuvudstad. Ett fantastiskt resemål för vinälskaren.

Lyx & fest

Saint-Tropez

Europas festparadis med allt från stora yachtar till dyra skumpaflaskor och stora fester. Området är extra populärt bland förmögna människor som vill festa till det bland Michelin klassade restauranger och några av världens största fest-evenemang.

Om man gillar att dricka och festa till det så är Saint-Tropez destinationen för dig. Notera dock att det är väldigt dyrt i stan mot resten av Frankrike.

Ni finner Saint-Tropz längst den Franska Rivieran.

Kultur & mat

Avignon

Vinälskarens drömresemål med ett flertal vackra sevärdheter. Ta del av en fantastisk vin och matkultur i kombination med gamla fotogeniska byggnader. En slottsliknande miljö med kullersten och vackra utkiksplatser. 

Staden ligger endast en timma från Marseille.

Bad & sol

Nice

I området Provence-Alpes-Côte d’Azur finner ni staden Nice. En vacker kuststad i sydöstra Frankrike. Området tillhör den Franska Rivieran och medför dessvärre priserna därefter. Ett vackert och fantastiskt mysigt resemål, men dessvärre lite dyrare än många andra ställen i landet.

MAT