Los AngelesResenär resväska flygi.

Reseguide
Los Angeles

Los Angeles är USAs näst största stad och ligger i delstaten Kalifornien. När man nämner Los Angeles tänker de flesta på Hollywood, kändisskap och rikedom. Staden är hem till många filmstjärnor och berömda områden såsom Beverly Hills och Rodeo Drive, men staden har så mycket mer att erbjuda.

Hollywood Walk of Fame

Att få sitt namn inpräntat på en stjärna på Hollywood Walk of Fame är en dröm för många. Hollywood Walk of Fame är 2.1 km lång och går längs med Hollywood boulevard. Här hittar ni stora namn såsom Brad Pitt, Elvis Presley, Marilyn Monroe och Michael Jackson. Kanske hittar du just din idols stjärna.

Längs med gatan står det gatuartister, utklädda till kända filmkaraktärer, redo att ställa upp på bilder mot en mindre peng.

Hollywood Walk of Fame Los Angeles
Los Angeles Grauman’s chinese theater

Grauman's chinese theater

Längs med Hollywood boulevard hittar ni även Grauman’s chinese theater som är en de mest besökta turistställena i södra Kalifornien. Teatern byggdes 1927 och har den största IMAX salongen i världen, men det är inte därför turister besöker den. De kommer för att se det som finns framför teatern.

Här hittar ni mer än 200 hand och fotavtryck från filmstjärnor och artister.  Några gånger per år hålls en ceremoni där nya avtryck gjuts framför teatern. Ceremonin är öppen för allmänheten, så har ni tur kan ni bevittna en.

Hollywood skylten

Ett måste att se om man är i Los Angeles. Nästan alla känner till den berömda Hollywood skylten med sina nästan 14 meter höga bokstäver. Skylten är belägen i Griffith park på Mt. Lee och syns bäst från the Griffith observatory.

För den hurtige kan man ta en hike upp till skylten via Canyon drive. Ni kommer då relativt nära skylten. Tänk på att det är strikt förbjudet att promenera i närheten av skylten och den är starkt övervakad så håll avstånd.

Hollywood skylten Los Angeles
Griffith park Los Angeles

Griffith Park

Med en yta på 1700 hektar är Griffith park en av USAs största kommunala parker för urbant vildliv. Parken har flera trevliga vandringsleder om ni känner er hurtiga med flera mysiga picknickplatser och det finns även möjlighet att hyra cykel.

I parken hittar ni även Hollywood skylten, Los Angeles zoo och Griffith Observatory. Här spenderar ni en heldag utan problem. Parken är gratis att besöka och är öppen varje dag 5.00-22.30.

Griffith observatory

Känt från flera filmer och med en av stadens bästa utsikter är Griffith Observatory verkligen värd ett besök. Här kan ni även beskåda stjärnor och lära er mer om kosmos via de olika teleskop och utställningar som observatoriet erbjuder. Nästan allt är gratis att ta del av med undantag för planetariet som kostar 7 dollar för vuxna, 5 dollar för seniorer och studenter och 3 dollar för barn.

Observatoriet är öppet tis-fre 12.00 – 22.00, lör-sön 10.00 – 22.00.

Griffith Observatory Los Angeles
Los Angeles zoo in griffith park.

Los Angeles zoo

Belägen i Griffith park erbjuder detta zoo både fantastiska djur samt en mysig och vacker miljö. Promenera runt i trädgårdarna som är hem till 7500 olika växter eller hälsa på några av de 1200 djur som bor i zoot. Det finns flera restauranger inne på området så ni behöver inte gå hungriga. En perfekt utflykt för hela familjen.

Los Angeles zoo är öppet dagligen mellan 10.00 – 17.00 med undantag för Thanksgiving day och 25:e december, då är det stängt. 

Runyon canyon park

Om ni gillar att hikea är Runyon canyon park ett måste att besöka. Det är en av de populäraste platserna att besöka i Los Angeles. Parken erbjuder flera stigar i olika längd och terräng. Ta med vatten och bekväma skor och gör er redo för en naturskön upplevelse. 

Ni kommer inte ångra er för när ni väl uppe får en svårslagen utsikt över hela staden. Parken är öppen för alla och kostar inget att besöka.

Taking a break at Runyon canyon park.
Beverly hills hotel in L.A.

Beverly Hills

De flesta har hört talas om Beverly Hills och många skulle nog gärna vilja bo där. Beverly Hills är en ikon för lyx och hem till kändisar, filmstjärnor och rika. Här hittar ni spektakulära villor och storslagna herrgårdar, dock bakom stora grindar som inte öppnas för allmänheten. 

Vill ni få möjlighet att se något av filmstjärnornas hus finns det guidade turer att boka. Har ni lite pengar över rekommenderar vi ett besök hos kulturmärkta Beverly Hills Hotel. Hotellet är världskänt och har varit hem till många kändisar genom tiden.

Rodeo Drive

Vill ni spendera pengar är detta rätt gata för er. Rodeo Drive är en gata i Beverly hills fylld med bara de mest lyxiga och dyra märkena. Här hittar ni butiker så som Chanel, Versace, Jimmy Choo och Tiffany & Co. Även maten är lyxig då ni hittar USAs dyraste sushi restaurang Urasawa här.

Gatan är känd från många filmer och tv-serier och är värd ett besök oavsett budget. Rodeo Drive är väldigt vacker och bjuder på många fotomöjligheter och är ett måste att besöka enligt många.

Walking during the day in venice beach.

Venice Beach

Sola, bada eller spela beachvolleyboll, möjligheterna är många på Venice beach. Ni kan promenera längs med havet på stranden eller varför inte hyra en cykel och cykla upp och ner för den 3 km långa strandpromenaden. 

Venice bjuder på en avslappnad känsla med sin bohemiska stil, färgglada väggmålningar och gatuartister. Här finner ni restauranger, barer, souvenirer, affärer och gatustånd med olika konstnärer, men även en fiskebrygga, skatepark och kända Muscle beach. Här finns något för hela familjen.

Muscle beach

Muscle beach är ett välkänt utomhusgym som är öppet för alla. Ta möjligheten att träna på samma ställe där Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno och Dave Draper byggde sina muskler, eller varför inte titta på när andra muskelbyggare tränar. Gymmet är väldigt uppskattat av bodybuilders och på dagar med vackert väder är det fullt med folk, både som tränar och som tittar på.

Muscle beach anordnar även tävlingar så kolla kalendern innan ni går dit, ni vill inte missa detta om möjligheten ges.

Gymmet är öppet alla dagar i veckan, men tiderna skiftar beroende på årstid. Ett endagars pass kostar 10 dollar, 7 dagars pass kostar 50 dollar och ett årsmedlemskap kostar 200 dollar.

Vältränade män vid utomhus gym.
venice canals in los angeles.

Venice Canals

Promenera längs med vackra kanaler bara ett stenkast från Venice Beach. Venice Canals är del av att ett lyxigt bostadsområde och kanalerna flyter mellan de vackra husen. Varje kanal har en eller flera broar som går över dem vilket gör det lätt att ta sig runt. Broarna är väldigt vackra, ingen är den andre lik, och ger er många fina fotomöjligheter.

Ta med kameran och njut av denna vackra miljö, ni kommer inte bli besvikna.

Santa Monica State Beach

Vill du sola och bada är detta rätt plats för dig. Santa Monica beach är en ikonisk strand med mjuk och härlig sand som sträcker sig över 5.6km. Stranden är uppdelad i två delar, norra och södra, med Santa Monica Pier i mitten. Det är vid den södra delen ni hittar parkering, parker och hotell. 

Den norra delen är mer avlägsen från resten av staden och nås via olika broar eller trappor. Det finns gott om restauranger längs med stranden, men även många mysiga picknickställen.