ManilaResenär resväska flygi.

Reseguide
Manila

Oavsett om du bara besöker Manila vid en snabb mellanlandning på väg mot de vackra stränderna i Filippinerna eller om du besöker staden för att utforska den så bjuder Manila på flertalet turistattraktioner. Staden är fylld av liv och mängder med intressanta sevärdheter väntar dig som besökare.

Sevärdhet

Intramuros

Intramuros är Manilas äldsta distrikt och brukar även pallas för ”The Walled City”. Ett besök här kommer ge dig möjligheten att uppleva de historiska murarna och portarna som omringade stadsdelen. Detta område är Manilas gamla stad och här hittar du flertalet sevärdheter som San Agustin kyrka och Manila Cathedral. Om du planerar att upptäcka Manila och dess historia så får du inte missa Intramuros. 

Park träd damm.
Promenadstråk vatten stad.

Sevärdhet

Manila Bay

Manila Bay är möjligen en av Manilas mest berömda platser och om natur och vackra utsikter lockar så kommer du vilja göra ett besök här. Viken bjuder på en fantastisk utsikt ut över havet och området är populärt för att promenera längs med och när det är dags för solen att gå ner kommer du inte hitta en vackrare utsikt över solnedgången än den du hittar här.

Museum

National Museum of Fine Arts

Om kultur och konst står på agendan under ditt besök i Manila så får du inte missa Filippinernas nationella konstmuseum. Museet består av 29 gallerier och utställningar som visar upp en mängd konstverk av ett flertal av Filippinernas mest berömda konstnärer. Här hittar du målningar, skulpturer och mycket mer.

Gammal byggnad museum.
Park fontän vatten.

Sevärdhet

Rizal Park

Besöks Manilas gröna lunga Rizal Park som tidigare var känt under namnet Luneta. Parken erbjuder sina besökare 60 hektar parkyta som är fylld med öppna vackra gräsmattor, fina anlagda trädgårdar, vattendrag och krigsmonument. Stadsparken har en viktig historisk koppling då det var här José Rizal avrättades.

Marknad

Divisoria Market

Om du älskar en marknad fylld med mängder av olika typer av varor så kommer Divisoria Market inte göra dig besviken. Här väntar en färgexplosion då marknaden är fylld av olika typer av marknadsstånd och hit kommer mängder med människor i jakt på ett bra fynd, så var beredd på ett ordentligt folkvimmel! Här kan du hitta i princip allt du skulle kunna tänka dig ska finnas i en marknad, från färska frukter och grönsaker till kläder och leksaker.

Marknad kvinna saker.
Kyrka gammal sten.

Sevärdhet

San Agustin Church

San Agustin kyrka är den äldsta kyrkan i Filippinerna och om du är intresserad av arkitektur och byggnader så är det här ett stopp som du inte kommer vilja missa på din resa. Kyrkan byggdes redan i slutet på 1500-talet och om du kliver in i kyrkan kommer du mötas av höga talk fyllda med unika takmålningar. Kyrkans högaltare går i en barock stil och förutom de fantastiska takmålningarna så kommer du mötas av höga valv och en ljus vacker interiör.

Museum

National Museum of Anthropology

Om museum lockar så har Manila ett flertal att besöka, bland annat hittar du nationalmuseet för antropologi här. Detta museum bjuder in dig som besökare på en berättelse om Filippinernas historia genom en uppvisning av mängder av utställningar av historiska artefakter som hittats. Om du fascineras av historia och reliker kommer museet verkligen fånga ditt intresse!

Vit byggnad museum.
Katedral upplyst kväll.

Sevärdhet

The Manila Cathedral

Fortsätt din upptäcktsfärd bland fantastisk arkitektur och besök Manilas Katedral även känd som The Minor Basilica eller Metropolitan Cathedral of the Immaculate Conception. Katedralen ligger i området Intramuros och om du njuter av att ta in historiska byggnader och vacker arkitektur så kommer du inte vilja missa att göra ett besök vid denna historiska sevärdhet. 

Shopping

Robinsons Place Mall

Om shoppingsuget fortfarande gör sig känt så kanske det är dags att planera in ett besök till Robinsons Place Mall. Gallerian bjuder på 2400 kvadratmeter shopping med 7 olika våningar. Här kommer du kunna hitta något för alla i familjen då gallerian bjuder på en blandning av butiker som inriktar sig på allt ifrån leksaker till kläder och smink. När du känner att du har shoppat färdigt finns det dessutom möjlighet att bowla eller spela biljard i gallerian. 

Kläder shopping galleria.
Fort ingång gammalt.

Sevärdhet

Fort Santiago

Besök Fort Santiago och ta del av Manilla och Filippinernas militärhistoria. Byggnadens historia sträcker sig hela vägen till 1500-talet, och fortet har varit en av de viktigaste i Manilas militära historia. Byggnaden har mängder av berättelser att berätta och här kommer du utan problem kunna spendera en del av din dag genom att undersöka denna spännande byggnad och museum.

Akvarium

Manila Ocean Park

Manila är inte enbart gamla byggnader och kyrkor, du hittar en mängd olika attraktioner i staden och Manila Ocean Park är ett bra exempel! Det är det första och största akvariet/oceaniumet i Filippinerna och här kan du förvänta dig att se en mängd olika sorter av fiskar men även hajar. Men Manila Ocean Park visar inte enbart upp djur som bor under vattnet, här finns en rad olika djur som olika fågelsorter, pingviner och du hittar även en insektsdel i parken.

Tunnel akvarium haj.
Stormtroopers star wars.

Museum

Yexel’s Toy Museum

Vill du uppleva ett annorlunda museum? I sådana fall så kanske Yexel’s Toy Museum är något för dig. Museet är tillägnat Yexel Sebastians leksakssamling, och här kommer du mötas av 4 våningar som är fyllda med leksaker. Du hittar allt ifrån små actionhjältar till statyer i verklig storlek. Dessutom finns det utställningar som är tillägnade Star Wars och Marvel. 

Sevärdhet

Planetarium

Fascineras du av planeter, rymden och stjärnorna? Tycker du om att titta upp i himlen när solen gått ner och drömma dig bort? Om astronomi är ett ämne som intresserar så är ett besök vid Manilas nationella planetarium verkligen något du vill ha med på agendan. Här kommer du kunna få ta del av ett flertal olika utställningar som tar oss igenom vår natthimmel och hur olika grupper i historien observerat den. 

Planetarium inuti natt.
Fisk skaldjur marknad.

Marknad

Dampa Seaside Market

En matmarknad tillägnad fisk och skaldjur där du kommer kunna se mängder av marknadsstånd överfyllda med bland annat räkor, hummer, musslor och fisk. Marknaden ligger en kort körning ifrån Intramuros och här kommer du kunna ta del av en unik matupplevelse. Här finns det nämligen en tradition kring att själv köpa fisken och skaldjuren för att sedan ta med den till någon av restaurangerna som ligger i närheten för att få maten tillagad!

Shopping

Greenbelt Mall

Känner du för en exklusiv shoppingrunda kantat med lyxiga matupplevelser? I sådana fall så ska du sätta blicken mot Greenbelt Mall. Shoppinggallerian bjuder på exklusiv känsla med sin 2.8 hektar stora trädgård mitt i shoppingkomplexet. Denna galleria har ett unikt sätt att koppla ihop utomhus- och inomhusupplevelserna. Förutom att själva gallerian är en sevärdhet i sig så bjuder gallerian självklart på mängder med shoppingmöjligheter och du hittar dessutom en rad med aktiviteter här.

Väskor affär shopping.
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

MANILA
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Även om de flesta i Filippinerna är trevliga och vänliga är det ganska vanligt med rån och bedrägerier. Åk aldrig i en Taxi där det redan sitter någon. Kräv alltid taxameter. Ha alltid r