Flygi

GöteborgAktivitet

Let's Boat

Let’s Boat låter er på egen hand åka ut med en elektrisk båt i Göteborgs kanaler och dess omgivande vallgrav. Man kan åka upp till 12 personer per båt och ingen licens eller körkort krävs för att hyra eller framföra båten.

En perfekt aktivitet i början av en AW eller tillsammans med ett par vänner. Dryck och tilltugg är tillåtet på er färd.

Bokning görs enkelt online och en SMS kod fås strax efter bokning som sedan används för att aktivera båten på plats. Det stor dock alltid personal på bryggan som hjälper er starta båtarna och komma i land. Kan hyras i 1-3 timmar och bokning görs på Let’s Boat hemsida https://letsboat.se

Använd rabattkoden FLYGI10 för 10% rabatt! Koden fungerar även på helgen👋

Aktivitet

Universeum

Universum, granne med Liseberg och en viktig byggnad för Göteborg. Här besöker ni stadens största sciencecenter för barn med allt från akvarium och en inomhus-regnskog till ett kemilabb och andra rymdaktiviteter.

Parken kryllar av reptiler, hajar, rockor, fåglar och andra exotiska djur. Takvåningen är öppen för alla och har vanligtvis en stor dinosaurieutställning. 

En heldagsaktivitet för hela familjen och en stark rekommendation under ert besök. Kombinera er helg med både Liseberg och Universeum för en fartfylld familjesemester i Göteborg.

Nöjespark

Liseberg

Liseberg behöver nog ingen närmare beskrivning. Mitt i centrala Göteborg finner ni Liseberg. Ni tar er enklast hit med buss eller spårvagn och hoppar av på hållplatsen Korsvägen. Hotell Gothia Towers, Liseberg och Universeum ligger alla 3 vid samma hållplats. 

Utöver sin nöjespark så arrangerar Liseberg även ett flertal tillställningar varje vecka. Allt från Artister som Lukas Graham och Miriam Bryant till Lotta Engberg med sin tillställning Lotta på Liseberg.

Nöjesparken är extra populär kring jul när över 5 miljoner lampor tänds upp och lyser upp hela parken i kombination med trevlig musik och mysiga små bodar som säljer allt från knäck till julpynt.

Sevärdhet

Trädgårds föreningen

Den centrala parken sägs vara en av Europas bäst bevarade 1800-tals parker med sina underbara färger och väldoftande rosor.

Det nästan 150 år gamla Palmhuset kryllar av tropiska växter och andra trevliga sevärdheter.

Område

Linnégatan

Linnégatan är en populär restaurang och bargata i Göteborg, som på senare tid lockar mer turister och gäster än Avenyn. Några av Göteborgs bästa barer slåss om plats längst med denna mysiga gata. 

Linnégatan sträcker sig från Slottsskogen och dess minigolfbana till Järntorget i  början av “långgatorna”.

Huvudgatan

Avenyn

Göteborgs centrumpunkt och populäraste avenygata. Här finner ni allt ni kan tänka er inom mat, shopping och nattliv. Stadens populäraste nattklubbar ligger längst med denna gata samt några av världens kändaste restaurangkedjor så som Hard Rock Cafe.

Restaurangerna Meet och Toso som nämns längre ner på sidan under stycket “Mat” finner ni längst upp på Avenyn.

Område

Andra Långgatan

Ett lite mer alternativt och estetiskt område i Göteborg med fokus på billig öl och skön stämning. Förvänta er ett varmt välkomnande och glada människor. 

Extra mysigt under sommarhalvåret med alla sina uteserveringar.

Område

Tredje Långgatan

Tredje långgatan är likt Andra långgatan ett lite mer alternativt och estetiskt område, dock mindre folk och lite högre klass på restauranger och barer. Här hittar ni några av stadens mysigaste backyard uteserveringar och pubar tillsammans med populära restauranger i toppklass. 

Extra mysigt under sommarhalvåret med alla sina uteserveringar.

Sevärdhet

Botaniska Trädgården

Göteborgs botaniska trädgård invigdes först 1923 i samband med öppningen av Liseberg, Konstmuséet och Göteborgs naturhistoriska museum. Trädgården är idag en av Europas största av sitt slag och täcker hela 175 hektar. Här finner ni över 16.000 olika arter och kulturformer.

Trädgården besöks årligen av mer än 500.000 besökare och har genom åren vunnit ett flertal priser. Idag är den botaniska trädgården en av Göteborgs mest populära sevärdheter och destinationer.

Park

Slottsskogen

En av få parker i Göteborg där man allmänt och öppet får dricka alkohol. Detta gör denna park till en stor samlingsplats för firmafester, kompisgäng och allmänt häng. Förvänta er stora sällskap som spelar brännboll, fotboll och annat bland parkens alla större gräsmattor och ytor.

Den stora parken har mycket att erbjuda. Här kan ni i aktivitetsväg hyra inlines, hyra en cykel och spela frisbeegolf. De som besöker parken med sin familj kan vandra runt bland alla djur. Här finns allt från pingviner och sälar till älgar och rådjur.

Utöver detta har Slottsskogen en populär restaurang och bar, Villa Belparc med en vacker utsikt. En perfekt plats att vila ut på efter en heldag full av aktiviteter i parken.

Utflykt

Södra Skärgården

Göteborgs skärgård är uppdelad i två zoner, den Norra Skärgården samt den Södra Skärgården. Färgan ut till södra utgår från Saltholmen och tar er till populära Brännö, Styrsö, Donsö, Vrångö, Knarrholmen, Vargö och många fler.

En populär dagsaktivitet som rekommenderas för alla besökare som vill se en annan del av Göteborg. Här ligger några av stadens mysigaste restauranger med underbara utsikter.

Vissa öar erbjuder uthyrning av vattenscooter och andra turer. Populärast är att promenera runt, bada och bara njuta av de den vackra naturen och lugnet som skärgården har att erbjuda.

Samma biljett gäller på färjan som för buss. Har ni tidigare åkt buss kan ni använda samma biljett och behöver inte köpa en ny om ni förflyttar er under biljettens giltighetstid.

Utflykt

Norra Skärgården

Från Lilla Varholmen tar ni er enkelt ut till populära Björkö, Hönö, Hälsö, Källö-Knippla, Öckerö, Rörö, och Fotö. Från Öckerö kan man förflytta sig med bil till både Hönö och Häslö, vilket rekommenderas för er som tar bilen med er ut.

Under sommaren kan man under vissa veckor ta en färja ut från Stenpiren, ett mer centralt färjeläge som mestadels används för färjan mellan hisingssidan och stadssidan.

Museum

Volvo Museum

Ett populärt museum för fordons och kultälskarna. I området Arendal på Hisingen finner ni Volvos eget museum med allt från de tidigaste modellerna till dagens nyaste modeller.

Ni hittar även mängder av prototyper, specialtillverkade utgåvor och allt inom bilar, lastbilar, båtar, flygmotorer, traktorer och bussar.

Museum

Aeroseum

Den tidigare topphemliga militärbasen står idag öppen som ett upplevelsecentrum för hela familjen. En 22.000 kvadratmeter stor underjordisk anläggning och årligen lockar tusentals besökare till sin utställning av flygplan, helikoptrar och andra luftburna maskiner.

Sevärdhet

Skansen Kronan

Skansen Kronan är en försvarsanläggning från slutet av 1600-talet och beläget på Risåberget i Göteborg. Öppet för alla och en mysig destination för de som vill se ut över hela Göteborg.

Intill Skansen Kronan hittar ni Våffelcafé Soldattorpet, ett mysigt litet café med fokus på våfflor och glass. Ett perfekt litet stopp för hela familjen med fin utsikt.