EnglandResenär resväska flygi.

Reseguide
England

Ett populärt resmål, endast 2 timmar med flyg från Sverige. Det perfekta weekend resmålet för par och vänner. Njut av god mat, shopping och populära sevärdheter i mängder. Landet är även hem till många kända fotbollslag. Läs mer nedan i vår reseguide om England!

London

Englands huvudstad och hem till ett flertal modeikoner och varumärken. Vandra runt bland lyxiga butiker och restauranger i världsklass. Besök populära resmål som London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Oxford street och mycket mer.

Direktflyg från Sverige tar endast 2 timmar, men kan variera lite beroende på vart i landet du befinner dig.

Big ben framför bro.
Husbåtar på en smal kanal i centrum.

Birmingham

Birmingham är den näst största staden i England och har mycket att erbjuda. I denna före detta industristad finns det fler kanaler än i Venedig. Ta en mysig promenad längs med kanalerna, vila benen på en av de lokala pubarna eller varför inte ta en båttur på kanalen. Staden bjuder även på vacker arkitektur och flera konstmuseum och för chokladälskaren är ett besök på Cadbury world ett måste.

Liverpool

Oavsett om du vill uppleva kultur, shopping, fotboll eller god mat har Liverpool något att erbjuda för alla. Hem till fotbollslagen Liverpool FC, Everton FC och födelseort för världskända rockgruppen the Beatles är stadens namn bekant för många. Liverpool är en hamnstad och vi rekommenderar starkt ett besök till Royal Alberts Docks, ett mysigt område precis vid vattnet med restauranger och ett Beatles museum för den musikintresserade.

Liverpool Skyline building at Pier head and alber dock at sunset dusk, Liverpool England UK.
Picture of the bay in Manchester, UK.

Manchester

Även Manchester är hem till ett välkänt fotbollslag, Manchester United, men det är inte därför folk väljer att åka hit. Det som skiljer Manchester från de andra städerna är dess placering. Även om innerstaden har mycket vackert att erbjuda är det inget mot miljön som är runt omkring staden.

Utforska stadens vackra kustlinje, gröna skogar, höga berg och dess stora hedar. Här hittar ni vandringsleder med fantastisk utsikt som skiljer sig från resten av landet.

Nottingham

“Ta från de rika och ge till de fattiga”. Besök Nottingham och få möjligheten att utforska Sherwood skogen, Nottingham castle och historierna kring Robin Hood och hans vänner. Staden har även många fantastiska grottor och kallas därför för “City of caves”.  Ta en guidad tur och lär er mer om stadens historia. Blir ni hungriga har staden över 1000 restauranger och för den shoppingsugne finns det ett stort utbud av shopping.

Castle in Nottingham.

Populära maträtter EnglandKlassisk brittisk frukost på en tallrik.

Frukost

Testa en riktig brittisk frukost när ni besöker landet. En klassisk frukosttallrik fylld med bönor, korvar, svamp, tomat, blodpudding, ägg, bacon och rostat bröd.

Fish and Chips

Panerad och friterad fisk med tjocka pommes frites, en ikonisk maträtt som verkligen representerar brittisk matkultur. Ett måste att testa på ert besök i England. Säljs oftast från foodtrucks men serveras även på restauranger.

Friterad fish and chips på en bräda.
Tefat med bakelser och frukt.

Afternoon tea

Att britterna älskar sitt te är ingen hemlighet. Varje eftermiddag avnjuter britterna sitt te tillsammans med scones, kakor och smörgåsar, även kallat Afternoon tea. Om ni gillar te är verkligen detta något att rekommendera.

En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Man kommer väldigt långt med grundkunskap i engelska. Det är deras modersmål och är vana med turister, så våga fråga efter hjälp. Britter är vanligtvis väldigt hjälpsamma och trevliga. 

Det är okej att dricka på gatan – i lagom mängd. Som svensk är man inte van att se folk stå dricka längst med gatan, detta är helt okej i landet, men som tidigare nämnt – i lagom mängd. Alkoholhaltiga drycker kan köpas i nästintill alla mataffärer och mindre expressbutiker.

Mer information gällande flygplatser finner ni under respektive stads sida.

Storbritannien använder sig av valutan Pund – GBP. 

Vi rekommenderar en mindre växling innan resan hos Forex eller annan valutaväxlare för att kunna bekosta eventuell transport från flygplats, mat och dryck på plats. 

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i staden. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet.

Dricks uppskattas av personalen och brukar vanligtvis hamna runt 10% som en standard i landet. Beroende på vad du besöker så är det inget krav och kan även uteslutas.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

England använder sig av annan typ. Adapter krävs.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time

Tidszon

England befinner sig i GMT+1.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare