WalesResenär resväska flygi.

Reseguide
Wales

Även om landet är litet till storlek har det mycket att erbjuda. Läs vår reseguide om Wales och lär dig mer om landets djupa gröna dalar, stora klippiga berg, världens snabbaste zipline och slott i mängder.

Cardiff

Endast 2 timmar väster om London hittar ni Cardiff som är Wales huvudstad och centrumpunkt för de flesta rundturer. Här hittar ni bland annat det storslagna Cardiff castle som bjuder på en vacker vy över staden. Ta er sedan ner till Cardiff bay och njut av en guidad båttur eller promenera längs med hamnen och dess ikoniska byggnader. Många besöker Cardiff för dess fantastiska landskap som omger staden.

Cardiff castle in Wales. Epic sign below.
Conwy Castle in central Conwy, wales.

Conwy

Ta en resa tillbaka till medeltiden. På Wales norra kust hittar ni denna medeltida köpstad, fylld med kullerstensgator och historiska byggnader. Staden är omgiven av otroligt välbevarade stenmurar och dess 22 torn.

Här hittar ni Conwy Castle som är en del av världsarvet och bjuder på en fantastisk vy över staden med bergen på ena sidan och Conwy Estuary på andra sidan. Ni kommer inte ångra ert besök.

Anglesey

Wales största ö bjuder på spektakulära vyer och landskap. Ni tar er lätt över till ön via the Menai Suspension Bridge, som är en sevärdhet i sig själv. Ta er längs med kusten och njut av den vackra utsikten. Vi rekommenderar framförallt ett besök till South Stack Lighthouse. Ön har otroligt mycket att erbjuda och ni kommer önska att ni hade mer tid.

Most popular beach in Anglesey, Wales.
Mount and beach view in Pembrokeshire.

Pembrokeshire

En kommun i Wales med en av världens bästa kustlinjer och hem till över 50 stora stränder. Pembrokeshire har många vackra öar och byar värda att besöka.

Ta er ut till Skomer Island och träffa lunnefåglarna (puffins) som bor där eller besök den otroligt vackra havs byn Tenby. Promenera i Pembroke och besök det ståtliga Pembroke Castle som stått där sedan 1093.

Känner ni er äventyrliga ska ni passa på och testa Coasteering, en unik vattensport som ni bara hittar på några utvalda platser i Wales.

Populära maträtter WalesWoman fingers breaks up ready to eat croissant with melted cheese and ham. Tasty and delicious breakfast dish with gooey dairy product. Crunchy and flavorful

Welsh Rarebit

Wales är kända för sin ost och i denna rätt är allt fokus på osten. Kockarna tävlar sinsemellan om vem som kan göra den bäst. Enkelt förklarat är det en världens finaste ost på toast. Kanske låter enkelt men verkligen värt att testa.

Glamorgan Sausage

Vill ni ha ett vegetarisk alternativ är detta något att rekommendera. Dessa korvar har sitt ursprung i södra Wales och är fyllda med purjolök, senap, örtkryddor, brödsmulor och en ost som är väldigt intensiv och rik i smaken.

Organic leek stalks with herbs ingredients for cooking Braised Leeks, onrustic metall background dark, top view with space for text
Cawl Mamgu - traditional Welsh dishes Lamb Broth

Lamb Cawl

Något annat som Wales är kända för är sitt lamm och denna rätt hittar ni nästan varje walesisk kokbok. Det är en soppa som är gjord på lamm och purjolök. Perfekt för att värma sig på en kall vinterdag.

En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Man kommer väldigt långt med grundkunskap i engelska. Det är deras modersmål och är vana med turister, så våga fråga efter hjälp. Britter är vanligtvis väldigt hjälpsamma och trevliga. 

Det är okej att dricka på gatan – i lagom mängd. Som svensk är man inte van att se folk stå dricka längst med gatan, detta är helt okej i landet, men som tidigare nämnt – i lagom mängd. Alkoholhaltiga drycker kan köpas i nästintill alla mataffärer och mindre expressbutiker.

Mer information gällande flygplatser finner ni under respektive stads sida.

Storbritannien använder sig av valutan Pund – GBP. 

Vi rekommenderar en mindre växling innan resan hos Forex eller annan valutaväxlare för att kunna bekosta eventuell transport från flygplats, mat och dryck på plats. 

Säkra bankomater för kontantuttag finns runt om i staden. Vanligtvis bör ni inte oroa er när ni tar ut pengar i landet, men det kostar inget att vara extra säker. Försök använda bankomater utställda på allmänna och rena platser. Undvik vid mindre gränder och liknande miljö för er egen säkerhet.

Dricks uppskattas av personalen och brukar vanligtvis hamna runt 10% som en standard i landet. Beroende på vad du besöker så är det inget krav och kan även uteslutas.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men som tidigare nämnt är det absolut inte ett måste.

Laddare

Wales använder sig av annan typ. Adapter krävs.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time

Tidszon

Wales befinner sig i GMT+1.

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare