DubaiResenär resväska flygi.

Reseguide
Dubai

Ett av världens lyxigaste länder och hem till allt från köpcentrum fulla av guld, världens högsta byggnad och en konstgjord halvö formad som en palm. I vår reseguide om Dubai & Abu Dhabi hittar ni något för alla besökare.

Populärast

DubaiBurj Khalifa

Besök världens största byggnad, Burj Khalifa. Med sina 828 meter hamnar denna unika byggnad på plats 1 över världens högsta byggnader. 

Byggnaden syns från alla hörn och vrån i hela staden men besöks lätt från Dubai Mall, som sitter ihop med byggnaden. 

Här har ni möjlighet att åka upp i byggnaden och se ut över hela staden.  En unik och fräck upplevelse som rekommenderas att besöka. Även hissen upp är unik, en snabbare och mjukare hissupplevelse får ni leta efter!

Burj khalifa byggnad.
Dubai marina at night.

Marinan

Dubai Marina är en lyxig hamn med dyra bostäder och en trevlig stämning i världsklass. Marinan sträcker sig hela 8 kilometer med mysiga gångbroar och promenadslingor att utforska med hela familjen.

Väl på plats har ni även möjlighet att hyra en yacht, åka speedboat och njuta av en middag i solnedgången.

Den konstgjorda hamnen är full av små stränder, lyxiga båtar och lyx så långt ögat kan nå. Längst med vattnet ligger även trevliga restaurangen, kaféer, butiker och ett flertal uteserveringar. Passa på slå dig ner och njut av all lyx Dubai och dess marina har att erbjuda.

Dubai Mall

Hem till över 1.200 butiker och världens största inomhus akvarium. Köpcentrumet är så stort att flera märken har dubbla om inte trippla identiska butiker. Shoppa loss bland världens alla lyx och designmärken, exklusiva klockor, smycken eller besök någon av Victoria’s Secret två butiker. 

Köpcentrumet har som nämnt väldens största inomhusakvarium och är hem till över 33.000 djur. Allt från småfiskar till rockor och hajar.

Utöver sitt akvarium och alla butiker erbjuder köpcentrumet mängder av restauranger, en VR park, bio och ett flertal mindre nöjesparker för barn.

Dubai beach summertime

Jumeirah beach

Det första man tänker på när man besöker Dubai är nog inte att ligga på stranden och sola bort hela dagarna när det finns så mycket att se och uppleva. Det är absolut något som går att göra. 

Det är alltid varmt och trevligt i både luft som vatten. Ta en vilodag vid stranden och njut av det turkosa vattnet och den vita sandstranden. 

Burj Al Arab

Dubai’s mest ikoniska lyxhotell och världens enda 7-stjärniga hotell. Klassningen går till 5, men hotellet anses vara något utöver det vanliga.

Lyxhotellet ligger på en konstgjord ö i kombination med fastlandet med en stor privat strand, spa-pool och restaurang med en egen helikopterplatta.

Hotellet har inga vanliga rum, endast sviter och erbjuder världens dyraste hotellvistelse. Priset för lyxsviterna överstiger emellanåt 150.000 kr per natt, beroende på säsong.

Passa på boka in en middag eller drink i restaurangen om er plånbok tillåter. Det är en fantastiskt lyxig och väl omhändertagen upplevelse i världsklass. 

Burj al arab in dubai
Dubai fountain at night.

Fontänen

Fontänen i Dubai, framför Dubai Mall och Burj Khalifa är världens största koreograferade fontänsystem. Designat av samma företag som konstruerat fontänen utanför Bellagio i Las Vegas.

Fontänen består utav 600 lampor och 50 färgade projektorer som skjuter upp vatten 152 meter upp i luften. Denna vatten, ljus och musik show spelas upp vardagar 13:00 och 13:30 samt varje halvtimma mellan 18:00-22.00. Helgdagar mellan 18.00-23:00.

Global Village

Global Village är en nöjespark som kombinerar kulturen från 90 olika länder från hela världen. Parken erbjuder allt från mat, nöjen och shopping från alla de olika länderna.

Karnevaler, shower och åkattraktioner i mänger för hela familjen. En park och ett tivoli som verkligen rekommenderas att besöka!

Extra mysigt under kvällstid.

global village in central dubai
Ski dubai indoor in emirates mall.

Emirates

I det stora köpcentrumet Mall of the Emirates finner ni Ski Dubai. En 22.500 kvadratmeter stor skidanläggning med en 400 meter lång skidbacke och ett fullt fungerande sittlift system. Inomhus!

I denna -2 graders miljö kan ni åka allt från skidor och snowboard till pulka med de mindre barnen.

Priserna varierar men börjar från 350 SEK per person.

Utöver skidanläggningen har köpcentrumet över 530 butiker och restauranger samt en skrindabana för de som vill åka skridskor. 

Dubai Frame

Den rätt nya men väldigt populära tavelramen i Zabeel Park, strax utanför centrala Dubai är något många turister på senare tid börjat lägga till på sin bucketlist. Här har ni möjlighet att åka upp i ramen och ta del av den fantastiska utsikten över parken och resten av Dubai. 

Väl uppe i tavelramen finner ni en 50 meter lång glasbro som blir genomskinlig när du trampar på den!

Dubai frame local
Quads in dubai desert

Quads

Utforska öknen i dubai med Quad safari på sanddynorna. Priserna varierar från 350 – 1.700 SEK beroende på vilken längd av rutt och typ av fyrhjuling ni väljer.

De flesta arrangörerna i området har åldersgräns på de större quadsen. 250cc är oftast utan åldersgräns medans 570cc är 15+ och 850cc är 18+.

Vi samarbetar dessvärre inte med någon arrangör och kan inte rekommendera någon specifik. Vänligen ta kontakt med ert hotell på plats för lättast bokning och transport.

Safari

Upplev kamelsafari längst med Dubai’s alla sanddynor. De flesta arrangörerna erbjuder även lite större turer med show och buffé inbakat i priset. Vissa bjuder även på transport, eldshower, sandboarding och olika typer av dryck under dagen.

Vi samarbetar dessvärre inte med någon arrangör och kan inte rekommendera någon specifik. Vänligen ta kontakt med ert hotell på plats för lättast bokning och transport.