Flygi

DubaiResenär resväska flygi.

Reseguide
Dubai

Ett av världens lyxigaste länder och hem till allt från köpcentrum fulla av guld, världens högsta byggnad och en konstgjord halvö formad som en palm. I vår reseguide om Dubai & Abu Dhabi hittar ni något för alla besökare.

Populärast

DubaiBurj Khalifa

Besök världens största byggnad, Burj Khalifa. Med sina 828 meter hamnar denna unika byggnad på plats 1 över världens högsta byggnader. 

Byggnaden syns från alla hörn och vrån i hela staden men besöks lätt från Dubai Mall, som sitter ihop med byggnaden. 

Här har ni möjlighet att åka upp i byggnaden och se ut över hela staden.  En unik och fräck upplevelse som rekommenderas att besöka. Även hissen upp är unik, en snabbare och mjukare hissupplevelse får ni leta efter!

Marinan

Dubai Marina är en lyxig hamn med dyra bostäder och en trevlig stämning i världsklass. Marinan sträcker sig hela 8 kilometer med mysiga gångbroar och promenadslingor att utforska med hela familjen.

Väl på plats har ni även möjlighet att hyra en yacht, åka speedboat och njuta av en middag i solnedgången.

Den konstgjorda hamnen är full av små stränder, lyxiga båtar och lyx så långt ögat kan nå. Längst med vattnet ligger även trevliga restaurangen, kaféer, butiker och ett flertal uteserveringar. Passa på slå dig ner och njut av all lyx Dubai och dess marina har att erbjuda.

Dubai Mall

Hem till över 1.200 butiker och världens största inomhus akvarium. Köpcentrumet är så stort att flera märken har dubbla om inte trippla identiska butiker. Shoppa loss bland världens alla lyx och designmärken, exklusiva klockor, smycken eller besök någon av Victoria’s Secret två butiker. 

Köpcentrumet har som nämnt väldens största inomhusakvarium och är hem till över 33.000 djur. Allt från småfiskar till rockor och hajar.

Utöver sitt akvarium och alla butiker erbjuder köpcentrumet mängder av restauranger, en VR park, bio och ett flertal mindre nöjesparker för barn.

Jumeirah beach

Det första man tänker på när man besöker Dubai är nog inte att ligga på stranden och sola bort hela dagarna när det finns så mycket att se och uppleva. Det är absolut något som går att göra. 

Det är alltid varmt och trevligt i både luft som vatten. Ta en vilodag vid stranden och njut av det turkosa vattnet och den vita sandstranden. 

Burj Al Arab

Dubai’s mest ikoniska lyxhotell och världens enda 7-stjärniga hotell. Klassningen går till 5, men hotellet anses vara något utöver det vanliga.

Lyxhotellet ligger på en konstgjord ö i kombination med fastlandet med en stor privat strand, spa-pool och restaurang med en egen helikopterplatta.

Hotellet har inga vanliga rum, endast sviter och erbjuder världens dyraste hotellvistelse. Priset för lyxsviterna överstiger emellanåt 150.000 kr per natt, beroende på säsong.

Passa på boka in en middag eller drink i restaurangen om er plånbok tillåter. Det är en fantastiskt lyxig och väl omhändertagen upplevelse i världsklass.