QueenstownResenär resväska flygi.

Reseguide
Queenstown

Är du beredd på storslagna utsikter och på jakt efter äventyr? I sådana fall har du styrt in sikten helt rätt på din resa är på väg mot Queensland. Här hittar du flertalet aktiviteter som kan få adrenalinet att pumpa, eller så har du massvis med möjligheter till lugnare aktiviteter. Valet är ditt!

Aktivitet

Skyline Queenstown

Älskar du fantastiska utsikter samtidigt som du är lite våghalsig och inte räds höga höjder? I sådana fall ger Skyline Queenstown dig en fantastisk utsikt över den äventyrsfyllda staden. 480 meter högt upp I luften. Skyline Queenstown är en av de brantaste linbanorna på det södra halvklotet och linbanan ger en slående utsikt över staden.

Linbana utsikt stad.
Berg dal fjord.

Sevärdhet

Milford Sound

Besök Fiordland National Park och säkerställ att du får uppleva fjorden Milford Sound, en av Nya Zeelands mest slående naturattraktioner. Här kommer du mötas av en fascinerande vacker kombination av mörka vatten lummiga skogar och höga bergstoppar. Här väntar vackra landskap och ett rikt djurliv, och för en naturälskare är det här en destination som du bara inte vill missa.

Marknad

Remarkables Market

Ta dig till Remarkables Park och njut av en dag fylld med shopping. Här kommer du kunna njuta av livemusik och bara ta det lugnt, och när hungern slår till så går du på jakt efter något gott att äta. Marknaden är tillägnad kvalitativa livsmedel som frukt och grönsaker, men även kaffe, honung och kött. Om mat inte ska ner i shoppingkassen så finns det gott om marknadsstånd som inriktar sig på konst och hantverk!

Grönsaker frukt.
Skidor backe berg.

Aktivitet

Coronet Peak

När du tänker på Nya Zeeland så tänker du säkerligen på varma dagar, blåa vatten och vackra sandstränder. Inte… skidor? Men vintertid vid Coronet Peak hittar du just det. Skidor, skidor, skidor. Den slående terrängen är perfekt för skidäventyr och säsongen sträcker sig mellan mitten på juni till slutet av september. Dessutom erbjuder Coronet Peak med sin höga toppar en fantastisk utsikt över Queenstown även på sommaren.

Aktivitet

Shotover Jet Queenstown

Om äventyrslysten fortfarande skiner starkt så kanske en bokning med Shotover Jet Queenstown ska ligga härnäst på agendan. Här kommer du erbjudas en fartfylld, adrenalinfylld båttur genom Shotover Canyons där du dessutom får en unik möjlighet att ta in det vackra landskapet.

Röd båt fors.
Snötäckta berg vatten.

Sevärdhet

Lake Wakatipu

Besök Lake Wakatipu som är Nya Zeelands tredje största sjö. Sommartid är sjön populär att ta ett dopp i, men om det inte är sommar när du besöker sjön så finns det ändå saker att göra. Det finns nämligen möjlighet att fiska öring året om i den blixtformade sjön. Om fiske inte lockar så kanske du känner för att ta en båttur över den vackra sjön, eller varför inte bara stanna upp och njuta av utsikten.

Sevärdhet

Routeburn Track

Ytterligare en berömd sevärdhet som finns inom FIorland National Park men som även sträcker sig in i Mount Aspiring National Park. Routeburn Track är en berömd vandringsled som tar dig igenom alperna. Det är en rak vandring, det vill säga att du inte kommer komma fram på samma plats som du startar. Om du vill ta dig igenom hela leden så kommer du mötas av fantastiska utsikter men du lär räkna med att det tar flera dagar att genomföra vandringen.

Höga berg dalgång.
Bro bungyjump hoppa.

Aktivitet

Kawarau Bridge Bungy

Om adrenalin-nivåerna fortfarande inte nått sitt max och du fortfarande letar efter ett äventyr så kanske du ska styra in sikten mot Kawarau Gorge Suspension Bridge. Här kan du hoppa bungyjump från bron. Hoppet är 43 m långt och när du faller ner så kommer du röra vid vattnet innan du studsar upp igen. Det är inte för intet som Queenstown har ett rykte av att vara ett adrenalinfyllt resmål.

Sevärdhet

Below Zero Ice Bar

Behöver du svalka dig efter din adrenalinfyllda reseagenda? I sådana fall kanske du ska planera in ett stod vid isbaren Below Zero. Här kliver du in i en konstant vinter byggd på flera ton is. Här är allt gjort av is, från möblerna du sitter på till glaset som din cocktail serveras i. Men du behöver inte oroa dig, även fast baren alltid är under 0 grader kall så kommer personalen se till att du håller dig varm med varma kläder.

Isglas shot bar.
Bro damm park.

Sevärdhet

Queenstown Gardens

Vill du hålla dig ute i naturen men i en något lugnare omgivning? Gör ett stopp vid Queenstown Gardens och gå igenom de vackra trädgårdarna. Trädgården ligger i nära anslutning till Lake Wakatipu och bjuder på vackra rosträdgårdar och gamla robusta trän. Trädgården är ca 3 km lång och har öppet året om. 

Marknad

Queenstown Lakefront Market

Vem älskar inte en bra marknad? Besök denna livfulla marknad tillägnad konst och hantverk och strosa igenom de många marknadsstånden. Här kan du välja och vraka mellan de många vackra varorna, och kanske hittar du till och med en souvenir att ta med dig hem? Marknaden fylls ofta med livemusik som hjälper till att sätta stämningen ytterligare!

Pärlor färg marknad.
Händer skugga skärm.

Aktivitet

Fear Factory

Gillar du adrenalinrushen som kommer med en bra skräckfilm? Fear Factory Queenstown erbjuder dig möjligheten att kliva in i din alldeles egna skräckfilm. Här kliver du in i det hemsökta hotellet medan skådespelare, rekvisita och andra specialeffekter försöker se till att du både känner dig skrämd och har riktigt roligt.

Vingård

Gibbston Valley Winery

Planera in ett Besök till Gibbston Valley Winery, ett måste för vinentusiaster! Här finns ett flertal olika upplevelser, men den kanske absolut viktigaste är så klart vinprovningen. Inget besök till vingården är komplett utan en vinprovning och här finns även möjligheten att få gå en rundtur genom vingården och dess grotta. Avsluta din rundvandring med en vinprovning där gårdens experter informerar dig om de olika vinerna.

Vinflaskor tunnor källare.
Bin honung.

Aktivitet

Buzzstop

En annorlunda och unik upplevelse som tar dig närmare djur som du förmodligen inte i normala fall kommer i så nära kontakt med. Här kommer du få börja med att dra på dig en skyddsdräkt för biodling med tillhörande hatt och handskar. Därefter kommer du få möjligheten att göra din egen burk med honung genom att själv genomföra steg som att spinna och filtrera honungen. 

Sevärdhet

Queenstown Art Center

Om du känner att det är dags för en lugnare dag efter alla dina adrenalinfyllda aktiviteter så kanske ett stopp vid Queenstown Art Center kan falla dig i smaken. Här kommer du få ta del av utställningar av lokala konstnärer och utställningarna är varierande och här visas mängder med olika medier, du kommer nämligen kunna hitta allt från fotografier och målningar till lergods. 

Konst svart röd.
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

QUEENSTOWN