AucklandResenär resväska flygi.

Reseguide
Auckland

Nya Zeeland kommer bjuda på mängder med spännande och vackra destinationer. Auckland är inte något undantag! Här möts du av en stad som erbjuder allt du kan förvänta dig av stadslivet, i kombination med häpnadsväckande natur.

Museum

Auckland War Memorial Museum

Planera in ett besök till Auckland War Memorial Museum som är ett av Nya Zeelands första museum och dessutom är ett krigsmonument för provinsen Auckland. Museet kommer bjuda dig på en berättelse om människorna i Nya Zeeland och landets placering i Stilla havet. Här kommer du få en inblick i Nya Zeelands historia genom dess framstående Maori utställningar samtidigt som du kommer få ta del av dess unika naturhistoriska utställningar och mycket mer.

Vit byggnad museum.
Museum byggnad trä.

Konstgalleri

Toi o Tāmaki

Besök ett av Nya Zeelands största konstgallerier och låt dig hänföras redan vid synen av den vackra byggnaden. Auckland Art Gallery Toi o Tāmaki ligger i en av Aucklands mest ikoniska byggnader och konstverken som väntar på insidan är minst lika spektakulära. Här väntar 4 våningar med mängder av olika utställningar, och du kommer bjudas på århundranden av konst som har sina rötter både inom och utom Nya Zeeland.

Djurpark

Auckland Zoo

Auckland Zoo bjuder in sina besökare i en helt egen värld där djurlivet är den högsta prioriteten. Här finns mängder med saker att se och göra och Auckland Zoo sätter stämningen med åtskilliga event och informativa presentationer av djurparksskötarna. Nya Zeelands största Zoo är hem till ca 135 olika arter och över 1400 djur, och om du längtar efter att komma ännu närmre djuren finns möjligheter att boka ”behind-the-scenes” upplevelser.

Leopard smyger växter.
Människor åker åktur.

Nöjespark

Rainbow's End

Älskar du nöjesparker och åkattraktioner? I sådana fall kommer du inte vilja missa Rainbow’s End. Nöjesparken erbjuder en mängd med attraktioner med olika spänningsnivåer. Här hittar du spänningsnivåer från Kidz Kingdom som riktar sig till de yngre, hela vägen till Thrill Rides som erbjuder 5 stycken attraktioner som riktar sig till de allra modigaste! Självklart finns det nivåer där emellan då nöjesparken erbjuder över 20 stycken åkattraktioner.

Park

Auckland Domain

Auckland Domain har funnits på plats sedan mitten på 1800-talet och är en av de äldsta och största parkerna i Auckland. Parken sträcker sig runt 75 hektar i anslutning till den vilande vulkanen Pukekawa. Här finns ett 10 hektar stort område tillägnat till idrott samtidigt som du kommer mötas med en ankdamm och vackra trädgårdar. Det här är ett utmärkt område att hämta lite energi i.

Stor grön park.
Utsikt stad vatten.

Sevärdhet

Sky Tower

Besök den ikoniska byggnaden som så tydligt står ut i Aucklands siluett. Men byggnaden har inte alltid varit en del av stadens siluett, det räcker med att gå tillbaka 25 år i tiden så stod inte byggnaden här. Sky Tower sträcker sig 328 meter högt vilket innebär att byggnaden kan erbjuda sina besökare fantastiska panoramavyer.

Sevärdhet

Auckland Botanic Gardens

Besök dessa 64 fantastiskt vackra hektar med trädgårdar som funnits tillgängliga för allmänheten redan sen 1982. Här hittar du en mängd med olika växter och även 10 hektar som är tillägnade de inhemska skogarna. Ett besök här kommer erbjuda en inblick i exotiska afrikanska växter, likväl som du kan strosa igenom örtträdgårdarna och så mycket mer. Det här är verkligen Aucklands gröna lunga och här kan vem som helst komma till ro efter ett stressigt vardagsliv.

Sjö park träd.
Folk barn museum.

Museum

New Zealand Maritime Museum

Dyk djupare i Nya Zeelands sjöfartshistoria med ett besök vid New Zealand Maritime Museum. Här väntar mängder med berättelser och historier om människors liv till och i anslutning med havet. Museet visar upp Nya Zeeländarnas relation till Stilla Havet och ger en inblick i allt ifrån migrationen till landet till ny teknologi. 

Sevärdhet

Auckland Harbour Bridge

Om arkitektur och stadsplanering är något som tilltalar dig så får du inte missa att ta in denna viktiga och stora bro. Bron är faktiskt den största bron som Nya Zeeland har ett erbjuda och här går hela 8-filer motorväg. Auckland Harbour Bridge är ett ikoniskt landmärke som funnits här sedan 1959. Om du inte nöjer dig med att se på bron från längre håll så finns det för den mer äventyrslystne möjlighet att boka tid för att bestiga bron! Klättringen genomförs med guide och bjuder på häftiga panoramavyer.

Bro natten lampor.
Svart sand strand berg.

Sevärdhet

Karekare Beach

Karekare Beach ligger i Waitākere Ranges Regional Park och den svarta sandstranden har en vacker placering i en dal. Placeringen gör att stranden är omgiven av branta höjder och eftersom stranden ligger där den gör så måste man räkna med att framfarten med bil är begränsad och likväl parkeringsmöjligheterna.

Den här stranden och dess omgivning är vacker och här finns möjligheter till ett flertal aktiviteter. Men om du bestämmer dig för att besöka Karekare Beach för att surfa eller bada så är det viktigt att ha med i beaktningen att stranden bjuder på väldigt livat vatten som det är viktigt att ha respekt inför.

Sevärdhet

Karekare Falls

Waitakere Ranges Regional Park bjuder på vacker natur med en blandning av svarta sandstränder och enastående skogsmiljöer. Du kommer inte vilja glömma kameran när du gör ett besök i parken och Karekare Falls. Vattenfallet ligger i den västra delen av Waitakere Ranges Regional Park och det är relativt enkelt att nå fram till vattenfallet. När du har kommit fram och njutit av den vackra platsen så finns möjligheten att klättra upp till toppen av vattenfallet där det finns en lagun där du kan ta chansen att bada och svalka dig.

Vattenfall berg.
Strand hav hus.

Sol och Bad

Stränder

Auckland är omgiven av kusten vilket innebär att staden har mängder och mängder med stränder att välja mellan. Om du har tid så rekommenderar vi helt klart att du försöker besöka flera olika stränder då det finns en underbar variation mellan vita lugna sandstränder och vildare stränder med svart sand. Vill du hålla dig i nära anslutning till stadskärnan kan du fundera på stränder som Mission Bay eller Devonport, eller om du drömmer om längd efter längd med vita sandstränder så kanske stränder som Orewa Beach eller Tāwharanui Peninsula lockar. Möjligheterna är oändliga och du kommer utan problem hitta något som passar just dig och din resa!

Sevärdhet

Butterfly Creek

Planera in ett Besök vid Butterfly Creek och ta del av det vackra fjärilshuset. Här kommer du komma riktigt nära fjärilarna som fladdrar igenom byggnaden. Det finns ingenting som separerar dig och fjärilarna och här kan du verkligen njuta av hur vackra dem är. Varje dag klockan 10:00 så släpps nya fjärilar ut i byggnaden vilket du kan ta del av genom att gå på fjärilshusets  ”Butterfly encounter”. Men här kommer du kunna uppleva mycket mer än bara fjärilar. Här kommer du nämligen bland annat också kunna få se saltvatten krokodiler samt ”Dinosaur Kingdom” en attraktion som ger dig inblick i hur det såg ut på jorden när dinosaurierna fortfarande levde.

Orange fjärilar växter.
Nattmarknad folk.

Marknad

Auckland Night Markets

Auckland Night Markets är en samling med 7 stycken kvällsmarknader spridda på olika platser i Auckland. Det är gratis att besöka marknaderna och här kommer du mötas av fantastiska dofter av maten som tillagas. Du kan hitta det mesta i matväg från flera olika kulturer och kök vid Auckland Night Markets och dessutom kan du ofta avnjuta maten i kombination med livemusik. Vilken marknads som har öppet när är beroende på dag, men det finns öppna marknader varje dag förutom måndagar.

Shopping

Queen Street

Har du fått nog av fantastiska stränder, vackra trädgårdar och spännande historia? Är allt du vill göra att ta dig ut på en shopping tur efterföljd med en varm kopp kaffe och kanske en middag? I sådana fall rekommenderar vi att du styr din blick mot Queen Street. Här kommer du mötas av allt från märken som H&M och Cos till möjligen mer exklusiv designershopping hos märken som Prada och Gucci.

Skylt gata blå.
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

AUCKLAND