Gold CoastResenär resväska flygi.

Reseguide
Gold Coast

Besök en av Australiens mest kända semester destinationer. Kuststaden ligger i den södra delen av Queensland och Gold Coast är känd för sina fantastiska stränder, underbara surfing möjligheter, livfulla nattliv och sina många nöjesparker.

Sol och Bad

Surfers Paradise Beach

Den berömda stranden Surfers Paradise Beach ligger i hjärtat av Gold Coast i området Surfers Paradise. Som hörs på namnet så är det här en utmärkt plats att utgå ifrån när det kommer till dina surfingäventyr, och på den här stranden finns det möjlighet att hyra surfbrädor eller ta surfinglektioner. Men stranden erbjuder även dig som vill ta det lite lugnare en härlig plats att sola och bada på.

Hus strand havsremsa.
Frukter på marknad.

Marknad

Beachfront Markets

Längs med den berömda stranden, Surfers Paradise, hittar du varje onsdag, fredag och lördag mellan 16.00-21.00 mängder med marknadsstånd. Marknaden har funnits sedan 1995, och här kommer du ha möjlighet att hitta mängder med olika varor. Marknaden är främst inriktad på att erbjuda sina besökare det bästa från lokala producenter, och här hittar du bland annat färska frukter och grönsaker, gourmet produkter och souvenirer. Dessutom så kommer du kunna välja och vraka bland alla restauranger som ligger längs med strandpromenaden och marknaden.

Djurpark

Currumbin Wildlife Sanctuary

Här möts du av 27 hektar av regnskog som tillåter dig att promenera genom öppna inhängningar som tillåter dig att komma i nära kontakt med kängurur och koalor. Här kommer du kunna få titta på fågelvisningar och aborigin uppvisningar. Currumbin Wildlife Sanctuary är en så kallad not-for-profit organisation och all inkomst återinvesteras in i reservatet.

Koala sover träd.
Vinglas skålar.

Marknad

Miami Marketta

Miami Marketta är en härlig nattmarknader som har öppet varje onsdag, fredag och lördag från klockan 17:00. Kliv in i en värld fylld av underbara dofter och smaker. Miami Marketta är en marknad som är fylld med mängder av olika maträtter från olika delar av världen ackompanjerat med livemusik för att sätta stämningen. Här är valet oändligt mellan olika maträtter och smaker och valet är helt ditt.

Nöjespark

Warner Bros. Movie World

Om det är så att du älskar nöjesparker så kommer Gold Coast ha väldigt många parker att erbjuda dig. Warner Bros. Movie World är en nöjespark som haft öppet sedan 1991 och parken erbjuder sina besöker flertalet åkattraktioner och berg-och-dalbanor. Här finn något för besökare för alla åldrar och för alla typer av nöjesparks besökare, från den adrenalinsökande till besökaren som önskar lite lugnare attraktioner men ändå vill njuta av nöjesparken.

Warner bros attraktion.
Utsikt havet.

Sol och Bad

Kirra Beach

Planera in ett besök till Kirra Beach och njut av den vita sandstranden och det blå gnistrande havet. Det här är en perfekt strand för dig som vill besöka en något lugnare strand, även fast Kirra Beach besöks av tusentals turister varje år. Ta med dig en bok och solbada, ta ett dopp i havet eller hoppa upp på surfingbrädan och möt vågorna. Valet är ditt.

vattenpark

Wet'n'Wild

Wet’n’Wild Gold Coast är en stor vattenpark som erbjuder sina besökare mängder med åkattraktioner och vattenrutschkanor. Här finns en blandning av attraktioner med olika spänningsnivåer, från en lägre nivå som passar dem som är ute efter en lugnare åkattraktion, till den mer extrema spänningen som passar dem som söker lite adrenalin. Efter en lång dag i parken finns slutligen möjligheten att sjunka ner i den stora poolen och svalka dig innan du beger dig hem.

Vattenrutschkana.
Strand hav.

Sol och Bad

Currumbin Beach

Currumbin Beach har flertalet gånger blivit framröstad till att vara en av Gold Coasts renaste stränder, och här kommer du mötas av en vacker strand och glittrande hav. Ta med dig kameran och njut av en fantastisk panoramavy längs kusten, lägg dig på stranden och njut av värmen och svalka dig med ett dopp i havet.

Nöjespark

Dreamworld

Ett besök till Dreamworld är ett besök till en nöjespark som erbjuder sina besökare åkattraktioner, rutschkanor och vilda djur, allt på samma plats. Nöjesparken ligger sida vid sida med parken WhiteWater World som tillsammans är hem till över 40 attraktioner och här kommer du hitta något för besökare i alla åldrar. I parken hittar du en del som heter ABC Kids World som huserar 8 stycken attraktioner och erbjuder barnen möjligheten att möta ABC Kids och karaktärerna ifrån Wiggles.

Åkattraktion.
Vattenpark rutschkana.

Vattenpark

WhiteWater World

WhiteWater World är en vattenpark som ligger sida vid sida med nöjesparken Dreamworld. Det är en säsongsbetonad park som är öppen under de varmare månaderna. Här finns flera attraktioner som bjuder på spännande vattenåk. Om du tycker om vattenrutschbanor och nöjesparker så är kombinationen Dreamworld och WhiteWater World stopp som du bara inte får missa under din vistelse i Gold Coast.

Marknad

Carrara Markets

Ett stenkast från Surfers Paradise hittar du Carrara Markets, den största permanenta helgmarknaden i Gold Coast. Marknaden har hållit öppet i över 30 år och är en oerhört populär marknad. Här kommer du hitta över 300 marknadsstånd och stånden erbjuder en mängd olika produkter. Om du känner att det är dags för lite shopping så kommer Carrara Markets vara ett bra stopp. Du kommer utan problem hitta kläder, souvenirer, hantverk och mycket annat vid denna livliga marknad.

Loppmarknad kläder.
Dingos djurpark.

Djurpark

Paradise Country

Är du en djurälskare och har barnen med dig på resan? I sådana fall vill du kanske planera in ett besök vid Paradise Country. Paradise Country är en bondgård som erbjuder sina besökare en inblick i det australienska djurlivet. Här kommer du kunna mötas av djur som tasmanska djävlar, pungråttor och dingos. Förutom djuren så brukar Paradise Country göra flera uppvisningar och shower.

Sevärdhet

Springbrook National Park

Ungefär en timma från Gold Coast hittar du parken Springbrook National Park. Här möts du av häpnadsväckande regnskog med ståtliga vattenfall, uråldriga träd och överväldigande utsikter. Det här är en perfekt plats för återhämtning och om du älskar att vara ute i naturen så vill du inte missa den här nationalparken.

Regnskog vatten bro.
Observationsdeck.

Sevärdhet

SkyPoint Observation Deck

Älskar du fantastiska utsikter? I sådana fall så kanske SkyPoint Observation Deck är en attraktion som lockar dig. Det här är den högsta byggnaden i Gold Coast och här kommer du erbjudas panoramautsikt över hela staden. SkyPoint Observation Deck ligger 270 m över havsytan och du hittar byggnaden i området Surfers Paradise. Gör ett besök, avnjut en måltid eller en drink och ta in den vackra utsikten.

Sevärdhet

Home of the Arts

Om du är intresserad av kultur, livemusik och konst så kommer du nog uppskatta Home of the Arts (HOTA). Det här är ett område som är tillägnat just kultur, live musik och konst och här hittar du bland annat en stor utomhusscen tillägnat möjligheten till utomhusspelningar. Här kommer du förutom scenen även hitta caféer, biografer, teatrar och konstgallerier.

House of the arts.
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

GOLD COAST