Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

australienReseguide Australien

Resenär resväska flygi.

Australien

Om du drömmer om ständigt solsken, spännande äventyr, vackra stränder och dramatiska öknar så är Australien en destination som du behöver ha på din bucket list. Här finns en fascinerande blandning mellan storstad och strandparadis blandat med regnskogar och mindre städer. Australien bjuder verkligen på något för alla.

Storstad

Sydney

Många misstar nog Sydney för att vara Australiens huvudstad, men även fast Sydney är Australiens största stad så är det inte huvudstaden. Här kommer du likväl mötas av mängder av spännande sevärdheter och aktiviteter. Du har säkert hört talas om Sydneys berömda operahus, den ikoniska byggnaden är en av Sydneys och Australiens mest berömda sevärdheter.

Om Operahuset inte lockar dig så kan du trösta dig med att Sydney är en storstad fylld med aktivitet, du kommer inte ha några problem att ta dig i väg på en shoppingtur och om du känner för en härlig promenad rekommenderar vi att du strosar genom hamnen. Och förresten! Sydney är även hem till den berömda Bondi Beach, så om det är strand du är ute efter behöver du inte leta länge.

Storstad

Melbourne

Melbourne är Australiens näst största stad och brukar ses som Australiens sporthuvudstad. Melbourne är en storstad som erbjuder sina besökare allt ifrån mysiga caféer till spännande barer. Här kommer du dessutom inte ha några problem att hitta alla möjliga typer av restauranger. Om vattnet lockar dig så bjuder dessutom staden på härliga stränder och det finns perfekta möjligheter för surfare att ta sig ut på vattnet.

Storstad

Brisbane

Brisbane är den tredje största staden i Australien, efter Sydney och Melbourne. Staden är byggd längs med Brisbane River, en flod som slingrar sig igenom hela staden. Brisbane är en perfekt startpunkt för dig på dina Australien äventyr och erbjuder allt som man kan förvänta sig av en storstad. Här hittar du härliga restauranger, shoppingmöjligheter och du hittar till och med stranden South Bank mitt i staden!

Kuststad

Gold Coast

Besök den soliga staden Gold Coast och njut av det tropiska klimatet. Här hittar du allt från fantastiska stränder med bra förutsättningar för surfare till vackra regnskogar. Njut av tiden och fyll dina dagar med shopping, bad, restaurangbesök och nöjesparker. Oavsett om du vill ha en fartfylld semester eller om du bara vill ta det lugnt kommer Gold Coast ha något för dig.

Kuststad

Darwin

Darwin är Australierns nordliga territoriums huvudstad och ligger längs med Clarencesundet. För den historieintresserade finns det en hel del andra världskriget historia att ta del av. Om du tycker om spännande matupplevelse kommer du inte ha några problem att hitta intressanta och moderna restauranger här. Närheten till Asien i kombination med det havsnära läget gör att stadens restauranger kan erbjuda en spännande fusion av smaker.