BrisbaneResenär resväska flygi.

Reseguide
Brisbane

Brisbane, en härlig stad där du kommer hitta allt som du förväntar dig av en storstad. Ett besök till Brisbane kommer bjuda på härliga restauranger, schysst shopping möjligheter och spännande sevärdheter. Dessutom så kommer du kunna hitta den anlagda stranden South Bank mitt i staden.

Sevärdhet

Brisbane River

Brisbane River är det absolut största landmärket som Brisbane har att erbjuda. Den långa floden som slingrar sig igenom hela staden är den längsta floden i hela Queensland, och Brisbane är uppbyggd runt den långa vattenvägen vilket innebär att du kommer hitta en mängd saker att göra i direkt anslutning till floden. Om du tycker om att fotografera eller bara känner för att njuta av Brisbane River kan du alltid ta en promenad längs med något av de många promenadstråken som ligger i anslutning till floden.

Utsikt flod båtar.
Botanisk trädgård.

Sevärdhet

Mt. Coot-tha Botanic Gardens

Besök vad många anser vara Brisbanes främsta subtropiska botaniska trädgårdar, The Brisbane Botanic Gardens Mount Coot-tha som öppnade redan 1976. Trädgårdarna täcker ett område av 56 hektar och här kommer du kunna hitta en Japansk trädgård, den tropiska kupolen och om du har barnen med dig finns det en utmärk lekplats. Trädgårdarna är gratis att besöka och har öppet varje dag beroende på säsong, det finns även möjlighet att gå på guidade turer.

museum

Museum of Brisbane

Är du redo att besöka en del museum? Brisbane har en mängd fantastiska museum, men om du är i Brisbane varför inte börja med ett museum tillägnat berättelsen om Brisbane. Det här museet erbjuder sina besökare en inblick i inte minst stadens historia och kultur, men uppvisar även hur stadens konsthistoria har sett ut. 

Stadshallen museum.
Skylt Queens street.

Shopping

Queen Street Mall

Lockar shoppingen? Queen Street Mall är ett shoppingområde mitt i Brisbane som erbjuder en av de största möjligheterna att shoppa mode i Queensland. Här ligger mer än 700 butiker och du kommer hitta en härlig blandning av stora märkesbutiker och mindre boutiquer. Här finns helt enkelt något för alla budgetar. Området är inte enbart shopping och mode inriktat, utan här hittar du även allt ifrån picknick områden till takbarer.

Sevärdhet

Story Bridge

Den här bron öppnade redan 1940 och var ett av tre projekt som skapades av de australiska myndigheterna för att skapa jobbmöjligheter. Den stora stål bron (som faktiskt är den största bron byggd i stål i hela Australien) skapade mängder med jobb med allt från design till byggnation. För den som inte är höjdrädd finns det idag möjlighet att genomföra ett klätteräventyr på bron. Den som bestämmer sig för att bestiga bron kommer kunna få uppleva fantastiska panoramavyer över staden.

Utsikt bro flod.
Pariserhjul flod utsikt.

Aktivitet

The Wheel of Brisbane

The Wheel of Brisbane stod klart 2008 och har sedan dess varit en ikonisk del av Brisbane siluett. Du hittar The Wheel of Brisbane i början av området South Bank Parklands och den populära attraktionen står 60 meter hög i närheten av floden. En tur med The Wheel of Brisbane kommer erbjuda dig en fantastisk panoramavy över staden och när du åker med erbjuds du även möjligheten att ta del av landmärkets historia genom ett högtalarsystem.

Djurpark

Lone Pine Koala Sanctuary

Lone Pine Koala Sanctuary som grundades redan 1927, är det största och äldsta koalareservatet. Här kommer du som besökare få komma i nära kontakt med koalorna och det finns till och med möjlighet att få hålla en koala under sitt besök. Men det är inte bara koalor som finns på reservatet, reservatet är ett ackrediterat zoo och här kommer du kunna se mängder med djur som exempelvis näbbdjur, kängurus och rovfåglar. 

Koala i träd.
Mat hall neonskyltar.

Mat och Dryck

Eat Street Northshore

Är du hungrig? I sådana fall har du kommit till rätt plats! När du besöker Eat Street Northshore möts du som besökare av en fantastisk matmarknad vars marknadsstånd täcker mat från hela 6 kontinenter. Området är uppbyggt med hjälp av 180 stycken fraktcontainers och dina sinnen kommer definitivt överraskas av de härliga dofterna.

Om du brukar kämpa med beslutsångest kan det vara svårt att bestämma vilken av de många restaurangerna du ska välja då området har över 70 handlare, och om du har svårt att bestämma dig så varför inte prova flera av ställena? Förutom den underbara maten erbjuder Eat Street Northshore en härlig atmosfär med livemusik och uppträdanden.

Museum

QAGOMA

Om du är en konstälskare så kommer du inte vilja missa Queensland Art Gallery & Gallery of Modern Art. Här kommer du kunna ta del av en mängd med utställningar tillägnad till samtidskonst från Australien, Asien och Stilla havsområdet. Utöver de fantastiska utställningarna som ständigt är under förändring hittar du även ett konstcenter för barn som presenterar interaktiv konst som är riktad till barn och deras föräldrar. 

Flicka museum konst.
Delfiner simmar.

Aktivitet

Sea World

Sea World i Brisbane erbjuder sina besökare en inblick i det breda havs djurlivet. Här kommer du som besökare kunna uppleva djur som isbjörnar, havsrockor, hajar och pingviner. Sea World erbjuder även en hel del upplevelseprogram där du som besökare har möjlighet att komma ännu närmare djuren. för den adrenalinsugen erbjuder även parken flera åkattraktioner. En perfekt utflykt för hela familjen.

Marknad

Jan Powers Farmers Markets

Om du älskar att gå på matmarknader kommer du trivas i Brisbane. Här finns flera marknader att välja mellan, bland annat Jan Powers Farmers Markets. Marknaden fokuserar på hög kvalitativa produkter. Här kommer du kunna hitta saker som färska frukter och grönsaker men även ostar och nybakade bröd. Det är dessutom en utmärkt plats att besöka om det är så att hungern slagit till då Jan Powers Farmers Markets erbjuder flera foodtrucks och marknadsstånd som serverar mat. 

Farmers marknad frukt.
Frukt marknad.

Marknad

Milton Markets

Om du inte fått nog av marknader så är en annan härlig marknad Milton Markets! Den här marknaden ligger i den västra delen av Brisbane och erbjuder sina besökare en mängd med olika produkter. Här kommer du inte bara mötas av mängder med färska råvaror så som kött, fisk och skaldjur, men du kommer även hitta flera marknadsstånd tillägnade gormet mat och även mängder med hantverk. Marknaden är fylld av över 130 olika stånd och live musik.

Sevärdhet

Roma Street Parkland

Brisbane är som bekant fyllt med en mängd underbara trädgårdar. Om du bestämmer dig för att besöka Roma Street Parkland så hittar du den här subtropiska trädgården på en kulle som ser ut över staden. Här kommer du mötas av fina picknic områden och härliga promenadstråk och Roma Street Parkland är ett perfekt område att besöka när du behöver slappna av.

Urban park fontän.
Artificiell strand stad.

Sol och Bad

Streets Beach

Inne i området South Land Parkland hittar du denna spännande sevärdhet. Streets Beach ligger mitt i Brisbane och är en perfekt plats att ta sig till om du behöver svalka dig och njuta av en dag på stranden. Streets Beach är nämligen en konstgjord strand som bjuder sina besökare på sandstrand,  fint vatten, skyskrapor och subtropiska växter. Det är en unik upplevelse som du bara inte vill missa medan du är i Brisbane!

Aktivitet

Moreton Island

Bara runt hörnet från Brisbane ligger världens tredje största sand ö och här finns mängder med saker för dess besökare att göra. Genom en färjetur kommer du kunna göra ett besök till Moreton Island. Här finns möjligheten att snorkla, se delfiner, eller bara njuta av det fantastiskt blåa vattnet. För de som känner sig sugna på ett mer fartfyllt besök finns möjligheten att hyra fyrhjulingar och köra runt bland sanden.

Turkost vatten sandstrand.
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

BRISBANE