San FranciscoResenär resväska flygi.

Reseguide
San Francisco

San Francisco är en underbar och vacker stad i norra delen av Kaliforniens kust, mellan Portland och Los Angeles. En stad rik på kultur och historia.

Golden Gate

Världens före detta högsta hängbro och kanske en av världens mest igenkända broar. Bron är en ikon och stadens största symbol. Passa på besöka bron under er vistelse, Golden Gate Bridge mäter trots allt hela 1.280 meter i längd och 227 meter i höjd.

Hit lockas dagligen mängder av turister som vill ta semesterbilder med bron i bakgrunden. Båda sidorna av bron har bra och utmarkerade platåer med fina fotomöjligheter.

Golden Gate bridge San Francisco

Alcatraz

Besök världens mest populära fängelse, Alcatraz. Känt för sitt unika läge mitt i havet och sina historiskt välkända fångar. Bland dessa hittar ni maffiabossen Al Capone och Birdman.

Promenera runt bland fängelsets alla gångar, gemensamma utrymmen och fängelseceller. Guidade turer finns på ett flertal språk och presenteras av både personliga guider och med inspelade turer för er som vill gå runt i lugn och ro med ett par hörlurar och ta del av fängelset på egen hand.

Spårvagn San Francisco

Staden är byggd på kullar, vilket gör promenader i vissa områden till en utmaning. Därför införde staden lokala spårvagnar som hjälper till att ta er runt i staden utan några större svårigheter.

Dessa ikoniska vagnar har medverkat i ett flertal filmer och är något som många kopplar till San Francisco.

Priserna varier från $2.50 till $3.00 beroende på betalningstyp och ålder. Dags pass kan köpas för $5.00 och låter er använda spårvagnarna hur mycket ni vill.

Spårvagn San Francisco
Lombard Street San Francisco

Lombard Street

Ännu en ikonisk symbol och plats i centrala San Francisco. Något nästintill alla sett på film och en av de mest besökta platserna i staden. 

En tur från toppen ner längst med gatan rekommenderas för er med hyrbil. Gatan är dock väldigt trafikerad under dagtid, vilket kan resultera i lite längre köer. En tur rekommenderas starkt trots detta för alla som besöker området, oavsett tid på dygnet. Vem vill inte kunna skryta om att de kört i backen vid nästa tillfälle Lombard Street dyker upp i tv-rutan?

Golden Gate Park

Denna vackra och färgglada park är hem till mängder av trädgårdar och museum i centrala San Francisco. Lokalbefolkningen kallar parken för stadens lungor, för all dess grönska.

Några av parkens mest populära sevärdheter och attraktioner är De Young Museum, California Academy of Sciences Museum, Steinhart Aquarium, Japanese Tea Garden och San Francisco Botanical Garden.

 

Golden Gate Park San Francisco

Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf är en av stadens mest populära turistområden med allt inom nöje. Här finner ni ett flertal kända restauranger, pubar, Madame Tussauds Wax Museum, Musée Mécanique, Ripley’s Believe it or Not! och Ghirardelli Square.

Ett måste att besöka, oavsett om du endast är en dag i staden. Ett mysigt lokalområde med något för alla.

Twin Peaks

Dessa två kullar må inte vara de högsta i staden men är absolut de med bäst utsikt. Här samlas mängder av fotografer och turister för att ta del av den vackra utsikten över staden och alla dess fotomöjligheter.

Ni kan enkelt ta er till den norra toppen med bil och vandra över till den södra delen av Twin Peaks.

Pier 39

Pier 39 är ett nöjescentrum och köpcentrum uppbyggt på en träbrygga. Här finner ni över 40 butiker, restauranger, gatuföreställningar och stadens “Aquarium of the Bay”.

Passa på titta ut över alla flytplattor i havet, fulla av vilande sjölejon. Perfekt destination både dagtid som kvällstid och passar sällskap i alla åldrar. Förgyll resan och ta med kameran inför ert besök.

Coit Tower

På kullen Telegraph Hill i nordöstra San Francisco hittar ni utkikstornet Coit Tower. Ett högt, vitt utkikstorn från 1933 på hela 64 meter.

Entrépriserna varierar mellan $3 – $9 beroende på ålder. Barn mellan 0 – 4 år går in gratis.

Tornets café har öppet dagligen mellan 09:30 – 18:00 och serverar både varma och kalla drycker, pizza och bakverk.

Notera att det är begränsat med parkeringsplatser utanför tornet, ta därför “Muni’s #39 Coit bus” om möjligheten finns för ert sällskap. Bussen går mellan tornet och Fisherman’s Wharf.

För er som hellre vill promenera dit och vill ta del av en vacker hike rekommenderas trapporna vid Filbert Street upp via Telegraph Hill’s ena kulle.

Coit Tower San Francisco
Union Square San Francisco

Union Square

Union Square är ett mindre torg i Downtown San Francisco och erbjuder allt inom shopping och teater. Omgivande gator och dess torg förknippas ofta med mode i staden och är klassat som en av stadens bästa shoppingområden.

Shoppa loss bland några av världens lyxigaste varumärken i områdets shoppinggator. Här ni hittar ni bland annat butikerna Louis Vuitton, Gucci, Bvlgari, Loro Piana, Moncler, Tiffany & Co, Victoria’s Secret.

Omgivande gator kryllar även de av populära butiker som Chanel, Prada, Burberry, Salvatore Ferragamo, Dior och Cartier. 

Oracle Park

Oracle Park är en perfekt destination för de sportintresserade. Se en riktig proffsmatch i baseboll på San Francisco Giants hemmaarena med havet i bakgrunden.

En fantastisk upplevelse med ett unikt läge för en arena av denna storlek.

Oracle Park San Francisco
Ferry Building Marketplace San Francisco

Ferry Building

Ferry Building Marketplace består utav en båtterminal för resor ut över San Francisco Bay samt en fantastisk farmers market. Matmarknaden lockar över 40.000 besökare varje vecka och kryllar av godsaker. 

Ordinarie öppettider: Måndag – Fredag 10:00 – 17:00, Lördag 08:00 – 18:00 samt Söndagar 11:00 – 17:00.

De strukturerade restaurangerna har öppet efter terminalens öppettider, medans matmarknaden endast har öppet tisdag och torsdag 10:00 – 14:00 samt på lördagar mellan 08:00 – 14.00. Ett flertal microbryggerier, utställare och mindre restauranger ställer ut och visar sitt utbud på matmarknaden under helgerna.

Redwood

John Muir Wood ligger endast 2.5 mil från centrala San Francisco och bjuder på en fantastisk upplevelse med stora, tjocka och röda träd. Ett helt naturreservat med mysiga stigar bland de ofantligt stora träden.

Nationalparken har tre olika vandringsleder och alla tre kan utforskas på egen hand för de som inte vill gå med guide.

Parken har öppet mellan 08:00 till solnedgång varje dag och kostar endast $7 per person i inträde.

Redwood San Francisco
Fotogenisk vy över angel island.

Angel Island

Denna gömda skatt och tidigare militärö, Angel Island besöks idag av tusentals turister varje vecka som vill ta del av dess vackra utsikt och natur. Hela ön och dess omgivning tillhör Angel Island State Park och är ett officiellt landmärke för staden. Besök ön och ta del av dess rika historia om ni har en dag över på er semester. 

Angel Island är stadens näst största ö och med lite tur om vädret tillåter kan man se hela vägen till Napa, San Jose och Sonoma.

Ön nås enklast med hjälp av färjor från Tiburon & San Francisco. Turerna går flera gånger dagligen och priserna varierar beroende på ålder, men kostar i snitt 15 USD per person.

Baker Beach

Baker Beach lockar allt från fotografer till fiskare och badande turister. Vilka som besöker beror dock lite på tiden på året, men ni är väldigt sällan ensamma på stranden.

Ni hittar den 5 kilometer långa stranden på den nordvästra delen av staden och börjar strax under Golden Gate Point och sträcker sig sedan söder ut mot Seacliff-halvön.

Extra populär plats för fotografer på grund av dess läge och utsikt över Golden Gate Bridge.