Menu Close

HainanResenär resväska flygi.

Reseguide
Hainan

Hainan är en ö i Kina med en spännande historia som sträcker sig långt bak i tiden. Det är även den minsta och mest sydliga provinsen i landet vars många geografiska och klimatmässiga egenheter lockar många besökare. Ett givet val för såväl sol och bad som unika naturupplevelse. På senare tid har man storsatsat på nöjesparker och festiviteter.

Huoshankou

Nationalparken Huoshankou är en av de mest häpnadsväckande naturupplevelser man kan ta del av. För många tusen år sedan sprutade vulkaner ut lava som skapade ett flertal unika och näringsrika bergarter. Med tiden har det resulterat i tillväxten av oerhört tät skog med ett flertal för området alldeles speciella växter.

Du väljer själv hur mycket du vill ta del av. Tack vare ett flertal olika vandringsstråk väljer du huruvida en heldag med promenad är vad som lockar, eller om du endast vill kolla på några av de många fascinerande vulkankratrarna.

Vill du uppleva ohämmad och fritt växande natur finns det få upplevelser som kan mäta sig med Huoshankou. Vandra fritt och få en unik inblick i naturens egenheter.

Templet Nanshan

Guanyin of Nanshan är ett spännande tempel som befinner sig i de södra delarna av Sanya. Det byggdes 1988 med ambitionen att hedra såväl Tang-dynastin som Kinas långvariga tradition av buddhism. Även om det inte är en historisk upplevelse så fångar det mycket av Kinas kulturarv. Trots att en del kritik har riktats mot faktumet att det är ett nybyggt tempel så följer det en numera anrik tradition. 

Det anses vara en av de mest sceniska upplevelserna i Hainan, och är även en del av en större kulturzon helt tillägnad Buddhism. Mitt i templet sticker en över 100 meter hög staty upp. Dess höjd gör det till världens högsta av sitt slag.