Standard Pass
Beställ ert JR Pass idag 👋
Röd japankarta

JR Pass

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vuxen - 7 dagar
Standard pass (¥50.000)
3.595 kr
Obegränsat
Vuxen - 14 dagar
Standard pass (¥80.000)
5.695 kr
Obegränsat
Vuxen - 21 dagar
Standard pass (¥100.000)
7.195 kr
Obegränsat
Barn - 7 dagar
Standard pass (¥25.000)
1.798 kr
Obegränsat
Barn - 14 dagar
Standard pass (¥40.000)
2.850 kr
Obegränsat
Barn - 21 dagar
Standard pass (¥50.000)
3.595 kr
Obegränsat

50% rabatt för barn mellan 6-11, barn under 6 år åker gratis och barn från 12 och uppåt räknas som vuxna.

Standard Pass

Beställ ert Japan Rail Pass

Viktigt

Alla japan rail pass skickas ut fysiskt. Beställ inte utan att kontakta oss om ni reser inom 7 dagar från beställningsdatum. Om en order genomförs för tätt inpå avresedatum och vi anser att ni inte hinner få era JR Pass i tid kommer er order annulleras och återbetalas, minus transaktionskostnaden på 1.5% per transaktion samt en handläggningsavgift på 199 kr.

Det är väldigt viktigt att ni skriver ert namn PRECIS som i ert pass, inklusive alla mellanman och efternamn, i den ordningen det är skrivet i passet. Använd inte Å Ä Ö, specialtecken och apostrofer. Se den nedersta raden i ert pass för hur ert namn skrivs internationellt, hör gärna av er om ni har några frågor. Å = AA, Ä = AE, Ö = OE. Björn skrivs som Bjoern, Linnéa skrivs som Linnea.

JR Passet kan användas av:

 • Röd okej
  Turister med ett "Temporary Visitor" visum.
 • Röd okej
  Japanska medborgare som har vart bosatta utanför Japan i mer än 10 sammanhängande år och med ett intyg från japanska ambassaden.

Du kan INTE köpa JR Pass om:

 • Röd nekad
  Du reser in på ett studentvisum.
 • Röd nekad
  Du reser in på ett arbetsvisum.
 • Röd nekad
  Du är japansk medborgare och har bott utanför Japan i mindre än 10 år.
 • Röd nekad
  Du besöker Japan med något annat än "Temporary Visitor" visum.

Aktivera ditt Japan Rail Pass

Ert Japan Rail Pass måste aktiveras inom 90 dagar från beställningsdatum. Se till att inte beställa ert pass allt för långt i förväg eftersom det endast kan aktiveras 3 månader efter beställning och nekas inlösen på plats i Japan om det utgått. Vi rekommenderar därför att man beställer sitt Japan Rail Pass cirka 2-4 veckor innan planerad avresa. Vi skickar dock redan nästkommande vardag, så oroa er inte om det är kortare tid än så till avresa.

För japanska medborgare:

Det är jätteviktigt att Japanska medborgare har ett intyg från den Japanska Ambassaden innan de köper sitt JR Pass. Alla japanska medborgare över 12 år måste ha ett eget intyg eller finnas med i ett familjeintyg, även om de bott i Sverige hela sitt liv. Barn under 12 år måste finnas med i familjeintyget för att kunna bruka sitt JR pass. Detta intyg skall vara utfärdat INNAN ert JR Pass kan beställs hos oss.

Svenska resenärer kan bortse från detta och behöver inget intyg från ambassaden, ni får istället en stämpel i ert pass när ni anländer i Japan.

Bra att veta om ett Japan Rail Pass

 • Gröna vagnar "Green Cars" kan endast användas om du har ett Green Pass.
 • Platsbokning på tågen är inkluderat och gratis när man har ett Japan Rail Pass. Ni bokar enkelt plats med hjälp av maskiner utställda på samtliga stationer genom att blippa QR koden på ert JR Pass, eller med hjälp av personal vid närmaste JR disk. Båda alternativen är gratis.
 • Ert rail pass är personligt och kan inte användas av någon annan än den vars namn är skrivet på JR passet. Det går inte att byta namn i efternamn.
 • Ert pass måste medföras när ni reser på JR's linjer med ett Japan Rail Pass. Detta för att tågpersonalen skall kunna verifiera er identitet och namnet matchar ert JR Pass.
 • Shinkansen tågen har både vagnar med och utan bokade sittplatser, vilket låter er använda tågen med kort varsel och utan reservation.