Skottland

Kvinna står med golfklubba och golfboll.

Golftips

I landet där golfen grundades hittar ni några av världens bästa och mest utmanande banor. Här bjuds ni på oändligt av golfbanor och vackra sevärdheter, oavsett stad.

Links

Kilmarnock Barassie

I utkanten av Troon på Skottlands västkust hittar du 18-hålsbanan Kilmarnock Barassie Golf Club. En historisk bana som lockat turister från hela världen sedan 1887.

Kilmarnock Barassie är en plats för Open Championship och sägs ha en av de bästa och mest utmanande greener och fairways i hela Skottland. På plats möts man av en välkomnande känsla och en trevlig linksbana som uppfyller alla förväntningar av en skotsk proffsbana vid havet.

Two men playing golf at Kilmarnock Barassie.

HÅL

18

PAR

68

Sunset and ocean view from the green at Fortrose Rosemarkie Golf Club in Skottland.

HÅL

18

PAR

71

Links

Fortrose Rosemarkie

Fortrose Rosemarkie Golf Club rullar in som den 15:e äldsta golfbanan i världen. Den vackra banan ligger på Chanonry-halvön och öppnade upp redan 1793. Banan designades dock om år 1932 av den femfaldiga Open Champions-vinnaren James Braid.

Njut av en fantastisk utsikt över Moray Firth och spendera kvällen i Inverness.

Links

The Woll golf club

The Woll golf club är en vacker 18-håls bana strax söder Selkirk vid den Skottska gränsen. Denna par 70 parklandbana är öpen för alla spelare oavsett handikapp, alla dagar i veckan.

The Woll golf club in Skottland near the boarder during the summer with green grass and a white bunker.

HÅL

18

PAR

70

Droneshot over Fraserburgh Golf Club Corbie Hill and the ocean in Skottland,

HÅL

18

PAR

70

Parkland

Fraserburgh Golf Club

Fraserburgh Golf Club Corbie Hill bjuder sina besökare på en fantastisk 18-håls bana med en spektakulär omgivning och natur. Banan är även den 7e äldsta i världen vilket lockar både amatörer och proffs från hela världen.

Parkland

Royal Tarlair

Royal Tarlair Golf Club är en parklandbana byggd bland klippor och bjuder på en utmaning även för de mest erfarna spelarena. Banans 13e hål lockar spelare som vill testa sin otålighet och utmana sig själva. 

Two people playing golf and walking on the course of Royal Tarlair.

HÅL

18

PAR

71

Sunset falling over an old house and the course of Royal Dornoch Golf Clubin scotland.

HÅL

18

PAR

70

Links

Royal Dornoch

Royal Dornoch Golf Club finns med på Skottlands top 10 bästa banor med en royal-status sedan ett helt århundrade. Banan är onekligen en av de mest legendariska och ikoniska banorna i världen och spelare flockas från hela världen för att ta del av den vackra banan med utsikt ut över Dornoch Firth.

Denna bana rekommenderas starkt och är ett stort måste på er resa till Skottland.

Links / Heathland

St. Andrews

The Old Course är inte bara ikonisk och en av de bästa i Skottland, utan även en av de bästa i hela världen. För många golfare är banan med på deras bucketlist som en den ultimata golfbanan. Banan är som namnet tyder på, en av de äldsta banorna i världen. The Old Course har stått öppen sedan 1552 och bjuder sina besökare på en upplevelse de sent lär glömma.

HÅL

18

PAR

72

Aerial view over the clubhouse and course at Muirfield Golf Club in Skottland.

HÅL

18

PAR

71

Links

Muirfield Golf Club

Muirfield nämns ofta bland proffs när de pratar om sin favoritbana. Den hamnar även på första plats över banor i Storbritannien hos de flesta som vart på besök.

Vad som gör denna bana svårare än andra är hur strategiskt upplagd den är. Här är vinden din största motståndare då de första 9 hålen spelas medurs och de andra 9 moturs.

Links

Royal Aberdeen Golf Club

Ännu en bana som klassas som en av de bästa i världen. Att få spela på Royal Aberdeen Golf Club är ett mål för många golfare tack vare sitt klassiska upplägg och sin vackra omgivning.

Banan fyller inom kort 250 år och att få spela på en bana av denna prägel är ett privilegium som få får uppleva.

Man promenerar med sin golfväska.

HÅL

18

PAR

71

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare