Portugal

Kvinna står med golfklubba och golfboll.

Golftips

Golfresor i solsäkra Portugal är vanligt bland svenska resenärer. Det är vanligast att att man besöker Algarve och Lossabon om resan kretsar runt golf. Läs mer om några av landets bästa golfbanor nedan.

Städer

  1. Algarve
  2. Lissabon

 

Allmän information

  1. väder

Algarve

Populära golfbanor

Parkland

Quinta do Lago

Quinta do Lago är en toppklassig och prisvinnande golfanläggning som erbjuder tre fantastiska golfbanor. De tre olika är Norra, Södra och Laranjal – var och en med sin egen karaktär och sina egna utmaningar. De har dock alla en sak gemensamt, golf i världsklass.

Sunset over the fairways at Quinta do Lago in portugal.

HÅL

18

PAR

72

Final hole on dislay near the ocean at Vale do Lobo – Royal Coursein portugal.

HÅL

18

PAR

72

Parkland

Vale do Lobo

Royal Course på Vale do Lobo designades 1997 av en USA:S främsta golfarkitekt Rocky Roqumore baserat på originalritningar av Sir Henry Cotton. Banan är idag en av landets med mest prestigefyllda golfbanor och hem till det mest fotograferade hålet i Europa, det berömda 16:e hålet.

Ocean Course är Vale do Lobo’s andra bana och håller samma klass som Royal Course. En fantastisk parkland bana på 18 hål och par 73 med en fantastisk utsikt från alla dess hål.

Parkland

Palmares

Palmares Golf Course är reginonens mest attraktiva golfdestination och har allt man söker på en klassisk golfresa. Här spelar ni på fantastisk böljande greener, tre 9-hålsslingor som kan spelas i valfri ordning och en spektakulär utsikt över havet.

Vacker golfbana med flera buskar.

HÅL

18

PAR

72

Droneshot over the beautiful corse of portugal.

HÅL

18

PAR

72

Parkland

Espiche

Espiche Golf sticker verkligen ut bland andra golfklubbar i Algarve med sin vackra omgivning. De är även stolta över att vara regionens miljövänligaste bana.

Tillsammans med underbar personal och en fantastisk natur blir denna runda en ni sent lär glömma.

Parkland

Boavista

Boavista Golf & Spa Resort är en modern golfbana strax utanför Lagos. Det som får banan att sticka ut mot sina grannbanor är dess struktur, som är ganska kuperad. Vi rekommenderar därför en buggy.

De första nio hålen går upp till golfbanans högsta punk medans resterande nio utmanar er bland vattenhål och terräng. En spektakul utsikt från varje hål utlovas.

Abridge combining two platforms at Boavista Golf & Spa Resort.

HÅL

18

PAR

71

Lissabon

Populära golfbanor

The clubhouse and water meeting on Montado Hotel & Golf Resort.

HÅL

18

PAR

72

Parkland

Montado

Denna 18-håls par 72 golfbana ligger i Setubal-distriktet, en region känd för många vingårdar och fridfulla omgivningar. Golfbanan erbjuder stora greener och unika utmaningar för alla sorters spelare.

Inget hål är det samma och det 13:e hålet är verkligen höjdpunkten på Montado. Här ifrån kan ni njuta av den spektakulära utsikten över slottet i Palmela.

Parkland

Oitavos Dunes

Oitavos Dunes är en spektakulär bana vid havet som bjuder sina besökare på havsutsikt från alla dess hål. Avnjut en trevlig runda golf i kombination med god mat och nya vänner.

Banan stod klar 2001 och har sedan start rankats som en av de bästa i Portugal på grund av dess fina läge i nationalparken Saintra-Cascais. Här utmanas ni av vind och naturligt formade sanddynor.

HÅL

18

PAR

71

Clube de Golf do Estoril with oeple playing in the nature with blue sky and mountains.

HÅL

18

PAR

69

Parkland

Clube de Golf do Estoril

Estoril Championship Course grundades 1929 men designades om 1936 av Mackenzie Ross. Golfbanan står idag som en av de äldsta i landet och har tidigare vart värd för landets två största tävlingar Portuguese Open och Portuguese International Championship.

Clube de Golf do Estoril är en 18-hålig, par 69 parkland bana av väldigt hög standard.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare