MarbellaGolfguide Marbella

Kvinna står med golfklubba och golfboll.

Spanien

Marbella bjuder på golf i förstaklass och uppskattas starkt av Svenska resenärer och besökare. Nedan finner ni några av redaktionens favoriter!

Parkland

Santa Clara Golf Marbella

En av sakerna som gör Santa Clara Golf Marbella till en så unik och uppskattad destination är dess fantastiska läge. Golfklubben är belägen ett par minuter från centrum och kan både lätt och billigt nås från staden med taxi.

Hål 12, 13 och 14 bildar den omtalade och kända Santa Clara Corner, vilket kräver längre och mer genomtänkta slag.

Golfing over the slopes of Santa Clara Golf Marbella in spain.

HÅL

18

PAR

71

Marbella Golf & Country Club in spain.

HÅL

18

PAR

72

Parkland

Marbella Golf & Country Club

En klubb som stolt bär den inofficiella titeln ‘Costa Del Sol’s bästa och mest utmanande golfupplevelse’. Banan utnyttjar sin spektakulära och kuperade omgivning, full av upp och nerförsbackar.

Många besökare passar på att avnjuta en god lunch efter rundan på någon av klubbhusets två skuggade terrasser med havet och olivlundar som utsikt.

Parkland

Los Naranjos

Ett solklart val att besöka och med på listan av Spaniens 9 bästa golfbanor enligt GreenFee365. Banan är designad av Robert Trent Jones Sr och klassas som en av de bästa i hela Europa.

Los Naranjos bjuder på en salig blandning av utmaningar i kombination med bra placerade fairways och strategiskt placerade bunkers.

Stad gömmer sig bakom höga träd vid havet.

HÅL

18

PAR

72

Palm trees on display over the lake at La Quinta Golf Club, spain.

HÅL

18

PAR

72

Parkland

La Quinta

La Quinta består utav tre 9-håls banor, vilket i sin tur bjuder på en varierad spelmiljö och variation på sina 18 hål. Utöver spelandet bjuds dess besökare på ett vackert landskap med en spektakulär panoramavy över Marbella’s Golf Valley.

Parkland

Villa Padierna

Villa Padierna består egentligen utav tre banor: Flamingos, Akferubu och Tramores. Alla tre med olika och unika inslag.

Villa Padierna Flamingos är en fantastisk 18-håls bana som sällan lämnar någon besviken. Denna par 71 bana består av stora greenområden med kortare fairways vilket leder till ett mer precisionfullt och påfrestande spelande. Dess bunkrar består av både sand och små marmor bitar vilket gör dessa ännu svårare.

Villa Padierna Alferini är en riktig juvel i Andalucía och bjuder på en lite svårare bana för de mer erfarna spelarna att ta del av. En av banans mest uppskattade element är det 16e par 5 hålet vilket kräver extrem precision.

Villa Padierna Tramores skiljer sig från resterande banor i regionen med en kortare och mer precisionskrävande bana. En perfekt bana för lite nyare spelare som söker en utmanande bana med fantastiska vyer.

Flera buskar döljer en vacker sjö.

HÅL

18

PAR

71

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

MARBELLA

Vill du boka golf? Testa vår sökmotor!

Jordglob kvinna

Vill du veta mer? Utforska & läs vidare