Menu Close

PolenResenär resväska flygi.

Reseguide
Polen

Det perfekta landet för mysiga weekendresor fyllda med natursköna platser, historiska monument och utsökt mat. Polen är ett land som är rikt på historia och hem till många vackra städer med mycket att erbjuda. Efter knappt 2 timmar flyg har ni landat i Polen och är redo att börja ert utforskande.

Warszawa

Besök vackra Warszawa och upplev allt som Polens huvudstad har att erbjuda. Polen är rikt på historia och Warszawa är inget undantag. Strosa runt på gamla kullerstensgator bland historiska byggnader och njut av stadens smakrika matkultur. En perfekt weekendstad med mycket att erbjuda inom gångavstånd. 

Krakow

Krakow är Polens näst största stad och precis som huvudstaden har den mycket att erbjuda. Upplev stadens charmiga torg med mysiga kullerstensgator kantade av vackra färgglada hus. Åk en tur i en av stadens alla häst och vagn och upplev Krakows mest ikoniska platser.

Missa inte att besöka Auschwitz, en hemsk men viktig plats att besöka. 

Gdansk

Gdansk är en mysig hamnstad med en spännande historia och fantastisk matkultur. Upptäck platsen där andra världskriget startade och ta del av landets mörka men viktiga historia.

Promenera längs med hamnen och njut av den härliga atmosfären medan ni blickar ut över Motlava floden och Östersjön. Tack vare sitt läge precis vid havet finns det flera badmöjligheter på sommaren, så glöm inte att packa med badkläderna.

Wroclaw

Wroclaw sägs vara en av Polens vackraste städer och även om den inte är lika populär som Warszawa och Krakow så är den helt klart värd att besöka. Upplev stadens pittoreska torg omringade av färgglada hus, strosa runt i mysiga gränder och ta del av stadens smakrika mat.

Unikt för Wroclaw är att den är inte bara hem till människor utan även till 300 tomtar av sten. Överallt i staden kan ni hitta dessa statyer utplacerade, så ta på er bekväma skor och se hur många ni kan hitta! 

Poznan

Vill ni uppleva äkta polsk kultur och landets historia utan att trängas med andra turister är Poznan rätt stad för er. Poznan är kanske inte den första staden man tänker på när man ska besöka Polen men som en av Polens äldsta städer har den mycket att erbjuda- Staden är full av historiska plaster och byggnader. Poznan var på 1200 – talet landets huvudstad och de första härskarna av Polen är begravda här. 

Staden är även hem till fantastisk mat, vackra färgglada hus, charmiga torg och en storslagen katedral. En perfekt weekendstad med mycket att se på kort tid. 

Populära maträtter PolenPierogi

Ett måste att testa när ni besöker Polen. Pierogi är en ikonisk maträtt för landet och kan avnjutas i alla polska städer. Pierogi är små fyllda deg knyten som steks eller friteras och kan ätas antingen som varmrätt eller som efterrätt beroende på fyllningen. Den mest traditionsenliga fyllningen är kött med svamp och kål, men de kan även fyllas med sylt och choklad. 

Zapiekanka

Zapiekanka är en väldigt enkel maträtt och ni hittar den i de flesta gatustånd som säljer mat. Det är en öppen baguette som vanligtvis är toppad med ost, svamp och skinka som sedan grillas. Valmöjligheterna är stora då fyllningen kan bytas ut till nästan vad som helst. Perfekt om man är småhungrig och vill ha något enkelt, snabbt och framförallt gott.