Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

LissabonReseguide Lissabon

Resenär resväska flygi.

Receber!

Lissabon är utsedd till en av Europas soligaste städer och har underbara stränder som sträcker sig längs kusten. Strosa runt bland de gamla stadsdelarna med fascinerande arkitektur, shoppa loss bland exklusiva affärer, åk en tur i de ikoniska gula spårvagnarna eller utforska stadens branta gator och gränder till fots.

Sevärdhet

Alfama

Lissabons äldsta stadsdel, Alfama, är fylld av förtjusande katedraler, dekorativa kapell, gömda torg med mängder av mysiga kaféer och hemtrevliga små marknader. Runt om i staden finns autentiska portugisiska hantverksbutiker, traditionella restauranger och framförallt otroliga utsiktsplatser där hela staden skimrar när solnedgångens sista strålar nuddar de röda taken.

Shopping

Tjuvarnas marknad

Låt inte namnet Tjuvarnas marknad avskräcka er. Feira da Ladra, som är det riktiga namnet, är Lissabons största legala marknad med begagnade loppisprylar, hantverk och antikviteter som säljs av gästvänliga lokalbor. Marknaden är öppen varje tisdag och lördag men området kan besökas dagligen för att ta del av den vackra vy som gömmer sig runt om hörnet från torget.

Sevärdhet

Castelo de São Jorge

St. Georges slott ( Castelo de São Jorge) har sedan 1100-talet varit en av Lissabons största monument och ger alla besökare en fantastisk utsikt ut mot horisonten samt en inblick i stadens historia. Njut av otroliga solnedgångar, mysiga restauranger eller betala ungefär tio euro för att strosa runt inne i den historiska fästningen. Missa inte att besöka Black Chamber som är hem till “Camera escura”,ett optiskt system av linser och speglar och ger er en 360º detaljerad vy av staden i realtid.

Aktivitet

Tram 28

 En av Lissabons ikoniska spårvagnar är en av stadens måsten. Spårvagnslinjen nummer 28 tar dig genom de populära stadsdelarna Alfama, Baixa, Estrela och Graca, där du får utforska de historiska byggnaderna, vackra floran och underbara vyerna. De små gula spårvagnarna har varit verksamma sedan början av 1900-talet och är numera ockuperade av turister som suktar efter en spännande resa runt staden. 

Sevärdhet

Torre de Belém

Besök Torre de Belém (Belémtornet), ett av Lissabons mest ståtliga torn som byggdes på 1500-talet och har stått vakande över floden Tejo i den västra stadsdelen Belém. Tillsammans med det närliggande Hieronymus Klostret är det nu en del