AlgarveResenär resväska flygi.

Reseguide
Algarve

Algarve är en region längs Portugals sydkust med fantastiska stränder, gamla pittoreska stadsdelar, mängder av aktiviteter för hela familjen och utsökta mat. Utforska mysiga grottor, spela golf på några av Europas förstklassiga golfbanor, ät på någon av regionens sex Michelinrestauranger. Detta solsäkra resmål är något du inte vill missa.

Sevärdhet

Ponta da Piedade

Denna undangömda strand med sina rödaktiga kalkstensstaplade klippor och tjusiga små grottor jämsides den ljusa sanden med långgrunt vatten gömmer sig cirka 3 km söder om Lagos. Ta dig hit med bil, taxi (5-6 euro) eller promenera längs de vackra lederna som sträcker sig från Lagos och runt hela kusten.

Klippor sten hav.
Lång strand hav.

Sol och Bad

Praia da Falésia

En av Portugals längsta stränder med hela 7 km gyllene sand som återfinns strax öster om Albufeira. Kombinationen av den finkorniga ljusa sanden, turkosa havet och de röda klippväggarna gör det till en av landets bästa badstränder. Sola på stranden eller vandra upp på klipporna för att ta del av en helt fenomenal solnedgång.

Sevärdhet

Cape St Vincent

 Strax söder om Sagres är denna ståtliga, ikoniska fyr. Detta är en av Europas sydligaste punkter och är omgiven av enastående klippor i röda toner. Flertalet konflikter har under årens gång tagit plats här men numera finns det museum, restauranger och panoramautsikter för turister att ta del av.

Slott klippkant hav.
Vit byggnad kyrka.

Sevärdhet

Church of São Lourenço

Denna kyrka i barockstil från tidigt 1700-tal är belagd i Loulé och lockar tusentals turister årligen med sin fantastiska arkitektur, vitkalkade exteriör och himmelska interiör. Både väggar och tak är iklädda traditionella tennglasade keramiska kakelplattor från 1600-talet designade av Policarpo de Oliveira Bernardes med inspiration från Saint Lawrence liv.

Sevärdhet

Algar Seco

Inte nog med Algarves underbara stränder och klippväggar, här kan du även utforska grottor, hålor och andra klippformationer som havet eroderat. Algar Seco i Carvoeiro är hem till några av de finaste och bäst bevarade klipphällar som du kan ta dig till via en strandpromenad eller vandringsleden längs närliggande berg. Väl framme vid grottorna och klipporna finns fantastiska fotomöjligheter, enastående vyer och framförallt är detta ett perfekt ställe att beskåda de magiska solnedgångarna över Atlanten.

Grotta utsikt hav.
Ö hav land.

Sol och Bad

Tavira Island

Precis bredvid staden Tavira finns denna långa, smala barriärö med mjuk, vit sand kantad av sanddyner i hela 11 km. Denna långsträckta strand med turkost vatten är hem till flertalet olika fågelarter och är en del av naturreservatet runt Ria Formosa. Det går att ta sig hit med både lokaltrafik, taxi, bil eller till fots från  stadens centrum

Aktivitet

Delfinskådning

Runt om i hela landet kommer olika båtturer synas men delfinskådning i Algarve är något som ej får missas. Här kan du garanteras att se flasknosdelfiner eller andra delfinarter i sina stora flockar på nästintill varenda båttur. Även valar och andra havsdjur dyker ofta upp sidledes med båten. Delfinskådningen kombineras ofta med guidade turer runt närliggande grottor och klippor, och kostar endast 20-30 euro.

Delfin simmar.
Gamla stan vita byggnader.

Sevärdhet

Lagos Old Town

Lagos är en underbar stad att utforska till fots särskilt för den historieintresserade. Gamla Staden är omgiven av sina ålderdomliga murar, smala kullerstensgator, historiska byggnader med anor kvar från den tid då Lagos var centrum för Europas slavhandel och även hem för den ikoniska barockkyrkan Santo António iklädd blå fajansplattor med upphöjda detaljer.

Sevärdhet

Forte de Nossa Senhora da Rocha

Detta medeltida slott är belagt på en klippa sydöst om staden Lagoa och de vitkalkade väggarna av fästningen skapar en underbar, magisk vy ut över Atlanten. Kika in genom slottets portar, kolla ner på stränderna precis bredvid eller blicka ut mot horisonten och se den magiska solnedgången. Ta med badkläderna och njut av ett dopp i havet vid stranden bredvid slottet.

Kyrka klippa strand.
Utsikt berg sjö.

Sevärdhet

Monchique

Även Algarves inland är värt ett besök och Monchique är en av de bästa platserna för bland annat promenader i parker med sagolika jordgubbsträd. Här finns även 1600-tals kloster, pittoreska områden med kullerstensgator och berget Pico da Foia, södra Portugals högsta berg.  Monchique är ett populärt resmål även för lokalbor på grund av Natural Spa-källan som sägs ha härdande krafter än idag.

GOLF

Algarve är en av de bästa resmålen för golf älskaren. 42 olika golfbanor på 35 olika golfklubbar ger dig möjligheten att välja och vraka fritt mellan de olika, men minst lika underbara, klubbarna. De populäraste är Oceanico i Vilamoura, Palmares nära Lagos, Quinta da Ria och de nydesignade golfbanorna i Quinta do Lago

Vi har byggt en reseguide för just golfspelare och fantaster med vår egen bokningsmodul tack vare ett starkt samarbete med Greefee365. 

Läs mer om golf i Portugal!

Haj akvarium.

Aktivitet

Zoomarine Algarve

En av Algarves bästa och populäraste vattenparker med närliggande zoo finns i Albufeira. Här finns allt från uttrar, havssköldpaddor och sälar till reptiler och andra havsdjur som har behövt hjälp i det vilda. Denna park är inte bara ett zoo utan även ett rehabiliteringscenter som släpper ut de flesta av sina inneboende när de frisknat till. Biljetter till både vattenparken och djurdelen kostar mellan 15-30 euro för ett dagspass.

Mat och dryck

Michelin restauranger

I Algarve finns flertalet restauranger av världsklass. Åtta stycken restauranger har blivit tilldelade minst 1 Michelinstjärna med sina exklusiva rätter av olika slag. Njut av mat från medelhavet, exklusiva köttbitar eller magiska desserter. Några av de restauranger som fått två stycken Michelin-stjärnor i regionen är Vila Joya Restaurant i Albufeira med en meny som ändras dagligen och Ocean Restaurant i Porches som tillsammans utgör ett förstklassigt hotell utan dess like.

Vinglas fin restaurang.
Vita hus fiskeby.

Sevärdhet

Ferragudo

Denna charmiga, lilla fiskeby lockar mängder av turister årligen med sina vitkalkade byggnader, snäva små gator och fartfyllda båthamn. Hela byn är färgglad, fylld av magisk växtlighet och det finns mängder av mysiga caféer runt varje gathörn. Fotovänliga Ferragudo återfinns 40 minuter öst om Lagos och guidade turer genom byn kan bokas för några euro.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

ALGARVE
En kvinna och en man står och tittar på ett stort frågetecken.

Algarves flygplats ligger i staden Faro och heter Faro Airport (FAO). 

Adress: 8006-901 Faro, Portugal

Telefon: +351 289 800 800

Portugals dricksvatten är klorerat men är ofarligt att dricka. Var dock beredda på en bismak av klor i vissa områden.

Allmänt nödnummer (polis, brandkår och ambulans) är 112, samma som i Sverige.

Portugal använder sig av Euro.

Vi rekommenderar att man tar med sig kontanter och är noggrann med vart man tar ut kontanter. Använd säkra och öppna platser.

De flesta restauranger förväntar sig 5-10% dricks. Det är inget måste men något som tillhör deras vardag för turister.

Dricksa efter upplevelsen, är ni nöjda med maten och vill visa er uppskattning så passa på, men känn er inte tvingade om service & mat var dålig.

Åker ni taxi räcker det oftast att avrunda beloppet uppåt.

Laddare

Portugal använder sig av samma uttag som Sverige.

Visum

Svenska resenärer behöver inget visum.

in no time