Flygi
Sök bland städer, sevärdheter & länder...
Generic filters

MaldivernaReseguide Maldiverna

Resenär resväska flygi.

Maldives

Om din resa går mot semesterparadiset Maldiverna kan du räkna med en riktig drömsemester. Maldiverna är uppbyggt på mängder med öar, närmare bestämt så är landet uppdelat i 26 stycken mindre ögrupper och det finns sammanlagt 1200 små öar. Här kommer du hitta vackra vita sandstränder, gnistrande hav, ståtliga palmträd och Maldiverna är dessutom hem till riktigt lyxiga hotellupplevelser!

Huvudstaden

Malé

När du tänker på Maldiverna tänker du förmodligen främst på vackra stränder och gnistrande hav, men här hittar du även en av världens minsta huvudstäder. Den lilla staden som ligger på ön med samma namn är enbart 1.8 kvadratkilometer stor och fylld med lokalbefolkning och turister. Ett stopp här bjuder på sevärdheter som Maldivernas nationella museum eller republiktorget (republic square).

Sol & bad

Meeru Island

Drömmer du om att gå barfota på vita sandstränder? I sådana fall är Meeru Island verkligen en destination för dig. Här väntar kristallklart vatten och ett fantastiskt lugn. Du bestämmer själv om du vill lägga dig på stranden under ett palmträd och läsa en bok, promenera längsmed kusten eller ligga framför poolen hela dagen.

Avslappning

Duniye Spa

Om din resa har tagit dig till Meeru Island så rekommenderar vi verkligen att du passar på och bokar in en spa behandling på Duniye Spa. Har du känt dig trött och stressad så kommer personalen på spat verkligen kunna bjuda på en avkopplande stund. Ladda dina batterier, friska upp både kropp och sinne genom någon av alla behandlingar som erbjuds. 

Spat har öppet mellan 10.00-20.00.

Sol & bad

Atmosphere Kanifushi

Drömmer du om att rymma från vardagen till en sagolik semester så kommer Atmosphere Kanifushi inte göra dig besviken. Det här hotellet ligger på en avskild ö med lugna vackra sandstränder och här hittar du häpnadsväckande villor med oslagbara utsikter.

Sol & bad

Como Maalifushi

Om du är intresserad av en riktigt avskild semester är Como Maalifushi ett bra alternativ. Hotellet följer designen som lyder ett hotell en ö och är det enda som finns på atollen Thaa. På resorten kommer du hitta allt du kan önska dig. Med vackra villor som stiger upp över havet eller villor som ligger efter de vita sandstränderna kommer du verkligen inte ha några problem att slappna av.

Sol & bad

Vilamendhoo Island

Maldiverna är fylld av fantastiska resorter och hotell, och den fyrstjärniga resorten Vilamendhoo Island Resort & Spa är inte något undantag. Hotellet är det ända som finns på den 900 meter långa ön. Bara en kort simtur ifrån stranden finns fantastiska rev som gör ön till en perfekt utgångspunkt för dykning och snorkling.

Upplevelse

Dykning

Med sitt kristallklara vatten kommer det säkerligen inte som en chock att Maldiverna är en perfekt upplevelse för dykare. Här kommer du ha möjligheten att eventuellt se mantor, revhajar, koraller och mycket mer.  Om du älskar att dyka så får du bara inte missa detta drömresemål.

Vi kan starkt rekommendera Prodivers Maldives på Kuredu, Komandoo, Hurawalhi, Kudadoo, Innahura och Lily Beach resorts. Testat och utvärderat av redaktionen. Efterfråga Christoffer Tinebo om ni önskar en svensk instruktör.

Upplevelse

Snorkling

Likt dykning så kommer det säkerligen inte som en chock att ö-nationen även bjuder på fantastiska snorklingsmöjligheter. Med sina kristallklara vatten och spännande rev så är snorkling en oerhört populär aktivitet för många under sin resa till Maldiverna. Du kommer mötas av oerhört vackra syner under vatten, och om du har möjlighet så tipsar vi om att ta med undervattenskameran.

Aktivitet

Surfing

Om surfing är en aktivitet som lockar dig så har du kommit till rätt plats. De 1200 öarna är omringade av havet och här finns goda förutsättningar för surfare. Surfing ifrån stranden är inte speciellt vanligt och det är lättast att starta med en båttur för att få en bra möjlighet till schyssta surfingförhållanden.

Mat & dryck

Ithaa Undervatten Restaurang

Är du beredd på en annorlunda matupplevelse? I sådana fall så kan en bokning vid Ithaa Underwater Restaurant vara något som bör stå på agendan! Ithaa är världens första undervatten restaurang och här serveras du din mat 5 meter under vattenytan. Du kommer få se häftiga panorama vyer över korallerna och du kan räkna med en spännande meny matchad med fina viner.

Upplevelse

Sunset Cruise

Åk på en båttur för att få en ännu bättre vy över solnedgången. På en Sunset Cruise kommer du ännu närmare horisonten för att verkligen få en så fantastisk utsikt över solnedgången som möjligt. Om du älskar solnedgångar får du verkligen inte missa denna aktivitet, kom närmare horisonten och märk hur hela din värld fylls av färger.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

MALDIVERNA