KorfuResenär resväska flygi.

Reseguide
Korfu

Korfu är hem till många fantastiska och vackra stränder. Dock erbjuder ön så himla mycket mer än bara sol & bad. Hyr en moped och utforska ön på egen hand eller njut av dess aktiva nattliv. Korfu har något för alla!

Sevärdhet

Angelokastro Korfu

Angelkastro är ett historiskt befäst komplex på öns nordvästra kust och Korfus högsta punkt. Fästningen är byggd på en brant klippa och särskilt steniga terräng, 305 meter över havet. Slottet och dess intressanta bysantiska historia, billiga inträde, otroliga utsikt är definitivt värt ett besök.

Ákra Taxiárchis som det egentligen heter bjuder på fantastiska utsikter och foto möjligheter. Dess fullständiga engelska namn är Castle of Angelos eller Castle of the Angel.

Angelkastro Korfu
Canal d’Amour Korfu

Sol & bad

Canal d'Amour

Canal d’Amour är en unik badplats med naturligt formade klippor och vackra stränder. Channel of Love som den kallas lockar mycket turister, så var ute i god tid. Den romantiska och vackra viken är en perfekt dagsutflykt för er som hyrt moped eller bil.

Stranden heter även Kanali tou Erota.

Sol & bad

Avlaki Beach Korfu

Avlaki Beach är ännu än vacker strand på Korfu och belägen cirka 3.5 mil norr om centrala Korfu stad. Ni hittar den steniga lagunen mellan byarna Kassiopi och Agios Stefanos.

Stenstranden är bra för familjer men är rätt öppen, vilket kan leda till mycket vind på halvblåsiga dagar.

Avlaki Beach Korfu
Korfus bästa strand Rovinia Beach

Sol & bad

Korfus bästa strand

Rovinia Beach är en spektakulär strand och korad till Korfus bästa strand av flera stora sajter. Den gömda och fruktansvärt vackra stranden ligger endast 2 km utanför Liapades eller 20 km från centrala Korfu stad.

Det krävs en liten promenad för att nå stranden, men mödan är väl värd det när ni kommer fram. Ni möts av turkost vatten och en underbar vik. Det kommer in båtar och säljer allt från läsk till mat och glass flera gånger dagligen, så ta med lite kontanter.

Sol & bad

Palaiokastrítsa

Besök en av stadens pittoreska byar som är hem för en av Korfus populäraste stränder. Kristallklart vatten som är perfekt för snorkling och något svalare temperaturer än andra stränder är att förvänta sig från Paleokastritsa-stranden. Här kan du bland annat hyra trampbåtar eller solstolar för endast några euro.

Även den mindre kända stranden Platakia är värd att besöka med dess vita stenar och kristallklara vatten. Ta en buss eller hyr en bil för ca 12 euro för att enkelt nå alla fina stränder på hela ön.

PALAIOKASTRÍTSA i Korfu
Porto Timoni beach Korfu

Sol & bad

Porto Timoni beach

Porto Timoni beach är en väldigt fotovänlig och vacker strand som lockar mängder av fotografer och influensers som vill ta bild från toppen av ena berget, ut över den turkosa viken.

Stranden är troligtvis en av de vackraste i Grekland och vi rekommenderar starkt ett besök. Notera dock att det krävs en promenad för att nå stranden om ni inte väljer att ta er dit med båt.

Dubbelstranden ligger nära Afiónas på den västra sidan av ön.

Sol & bad

Agios Gordios

Den lilla semesterbyn Agios Gordios hittar ni längst med den västra kusten på ön och bjuder på vackra stränder och god mat. Staden besöks mest för sin långa turkosa strand och billiga hotell.

En perfekt destination för familjer som önskar bada och bara njuta av det varma vädret.

Sandstrand paradis Agios Gordios Korfu
Fästningar Korfu

Sevärdhet

Fästningar

Något av det första som ses vid ankomst på Korfu är dess gamla fästningar. Den äldre fästningen är belägen på den östra sidan och utöver en förrädisk historia bakom sig är fästningen numera ett perfekt ställe för den som vill grotta ner sig i Korfus historia, besöka det gamla fängelset och militära kyrkan, eller bara njuta av den fantastiska vy som speglas över fästningens mur.

Sevärdhet

Achilleion Korfu

Ett palats byggt av kejsarinnan Elisabeth av Österrike år 1890 och kan besökas på ön Korfu. Inuti finns en fantastisk palatsträdgård med ett flertal statyer och färgglad flora. Även den välkända målningen återfinns i receptionen och visar den ikoniska målningen där Akilles släpar Hektors döda kropp runt staden Troja. Boka en guidad tur för ca 60$ eller upptäck palatset på egen hand.

ACHILLEION Korfu
Musön Korfu

Sevärdhet

Pontikonísi Korfu

Med en kort båttur som endast kostar några euro kan du besöka den lilla, men mysiga, ön Pontikonisi, även kallad Musön. På Musön kan du bland annat besöka det välkända Pantokrators bysantinska kapellet, men om du vill ta en titt inuti själva klostret får du se till att besöka ön den sjätte augusti då det är den enda dagen varje år det är öppet.

Aktivitet

Dykning på Korfu

Att lära sig dyka går alldeles ypperligt att göra på Korfu. För bara 70 euro kan du få ett dykcertifikat och kommer vara en erfarenhet rikare. Här kan du se koraller, snäckor, stora stenblock, sjögräsbäddar, fiskar av olika slag och om du har tur kan du se en Caretta-Caretta, Medelhavets vackraste sköldpadda.

För några euro billigare kan du istället boka snorkling lektioner och se allt ifrån snäckor, sjöstjärnor till bläckfiskar och humrar. Ta på dig cyklopet och njut av allt havet har att erbjuda. 

De flesta utbildningar utgår från Santa Barbara-stranden.

Dykning på Korfu
Jeep safari grekland

Aktivitet

Jeepsafari Korfu

För den äventyrlige finns även möjligheten att testa på en off-road Jeep tur runt ön för ca 120 euro. Omgiven av mångfaldig växtlighet och gropiga vägar kan du ta del av en annan sida av Korfu. Med en lokal guide får du inte bara se fantastiska vyer utan även ta del av historiska berättelser, lokal mat och grekisk gästfrihet när den är som bäst.

Sevärdhet

Gamla stan Korfu

Strosa runt i Gamla Stan och ta del av lokala medelhavsrätter i högklassiga restauranger, mysiga gränder och tjusiga byggnader. Gamla stan är utmärkt som världsarv av UNESCO med sina historiska sevärdheter och fängslande, charmiga byar. Här finns även den ortodoxa barockinspirerade kyrkan Saint Spiridon med dess höga klocktorn.

Kyrkan är byggd redan år 1580 och täcks av målningar både in- och utvändigt.

Gamla stan korfu
Dj spelar musik

Aktivitet