Saint TropezResenär resväska flygi.

Reseguide
Saint Tropez

Besök den vackra kuststaden Saint Tropez som ligger på den franska rivieran. Det här är ett riktigt drömresemål för många med sin genuina känsla och vackra kust.

Sevärdhet

Vieux Port

En resa till Saint Tropez kommer alltid vara fylld med fantastiska utsikter över hav och stränder, men när du är här så får du bara inte missa att vandra igenom Vieux Port som är Saint Tropez gamla hamn. Här möts du av en hamn fylld med färg och liv, och du kommer hitta en härlig blandning av glamourösa lyx yachter och små idylliska fiskebåtar. Ta en promenad genom hamnen och titta på båtarna, spana på de många konstnärerna, eller stanna vid någon av de många restaurangerna eller caféerna som ligger längs med hamnen.

Hamn båtar hav.
Kyrka stad hus.

Sevärdhet

La Ponche

I anslutning till Saint Tropez gamla hamn hittar du även Saint Tropez gamla stad, även kallad för La Ponche. Denna lilla fiskeby är Saint Tropez historiska center och här kommer du mötas av en idyllisk kärna fylld med kullerstensgator. Utforska de spännande gatorna och ta en sväng förbi 1700-tals kyrkan L’église Notre-Dame-de-l’Assomption de Saint-Tropez. När lusten faller dig i kommer du inte ha några svårigheter att hitta någonstans att ta en paus för att äta eller ta en kaffe.

Sol och Bad

Stränder

Saint Tropez bjuder på en mängd härliga stränder där du kommer bjudas på fantastiska utsikter ut över havet. Det blåa gnistrande havet går ihop med de ofta vita sandstränderna som är fyllda av liv. Här hittar du en blandning av upprymda turister och lokalbefolkning och du får vara beredd på att stränderna ofta är uppdelade i en allmän del och i privata delar. Det är upp till dig om du är ute efter en avslappnande dag i solen på ditt badlakan, eller om du är ute efter en mer fartfylld dag fylld med restauranger och strandklubbar. Nedan nämner vi de mest populära stränderna.

Solstolar parasoll sand.
Utsikt lång strand.

Sol och Bad

Pampelonne Beach

Om resan går emot Saint Tropez så har du säkert redan hört talas om Pampelonne Beach. Den här berömda stranden är Saint Tropez längsta strand och sträcker sig över 5 km. Här bjuds du på en vacker sandstrand och glittrande blått hav. Stranden är uppdelad i två delar, den allmänna delen där du kan lägga ner din handduk med en bra bok och njuta av solen, och sedan andra delen som är kantad av lyxiga strandklubbar. Oavsett vart på Pampelonne Beach din resa tar dig så kan du räkna med att få uppleva en härlig strand.

Sol och Bad

Plage des Canoubiers

Planera in ett besök vid Plage des Canoubiers och njut av en härlig dag vid vattnet. Här hittar du en vid vit sandstrand och ett gnistrande blått hav. Om du vill ligga längs med stranden men undvika direkt solljus så finns det en del träd vid stranden som erbjuder möjligheten till skugga. Letar du efter lite mer action än att bara jäsa i solen? Eftersom stranden ligger vid en relativt lugn vik så finns det goda möjligheter för aktiviteter som exempelvis paddling!

Sandslott vatten strand.
Strand bada solsängar.

Sol och Bad

Plage de la Bouillabaisse

Saint Tropez fortsätter att briljera med sina vackra sandstränder. Plage de la Bouillabaisse ligger verkligen i anslutning till Saint Tropez och är ett något lugnare alternativ än den hög pulserande Pampelonne Beach, men inte utan att fortfarande ha en del att erbjuda sina besökare. Här kan du välja att lägga dig ner på din handduk och sola med en intressant ljudbok i öronen, eller besöka någon av de restauranger och strandklubbar som finns längs med stranden.

Sol och Bad

Plage de Tahiti

Besök en av de mer välkända stränderna i Saint Tropez, Plage de Tahiti för att njuta av en dag vid havet. Stranden är som hämtat ur ett vykort med den vita sandstranden och det vackra himmelsblå vattnet. Strandklubben som ligger här är en av de första som öppnade i Saint Tropez och här finns det definitivt möjlighet att du får span på en kändis, men den härliga stranden är tillgänglig för alla.

Under brygga strand.
Strand hus hav.

Sol och Bad

Plage de la Ponche

Bege dig till den mindre stranden Plage de la Ponche, som är den mest centrala av Saint Tropezs stränder med sin närhet till den gamla staden. Den här stranden erbjuder en lugn och avslappnad stund efter att ha utforskat staden. Kommer du ner hit på kvällen kommer du även ha fantastiska möjligheter att få syn på en underbar solnedgång.

Museum

Musee d'Histoire Maritim

Om du känner för att fortsätta utforska Saint Tropez så är ett besök på Musee d’Histoire Maritim väl värt ett besök! Museet ligger i citadellens fängelsehåla och här kommer du få möjligheten att ta in Saint Tropezs historia som en hamnstad. Museets utställningar skildrar historien om stadens sjömän och här får du chansen att ta del av de spännande sjöhistorierna. 

Kanoner utsikt hav.
Tavla matisse konst.

Museum

Musee de L’Annonciade

Om du dras till konstutställningar ska du verkligen inte missa detta intressanta konstmuseum. Du hittar detta konstmuseum inuti en 1500-tals kyrka. Kollektionen bjuder på målningar från 1890 till 1950 och här hittar du målningar ifrån flera berömda konstnärer så som Matisse, Cross och Marquet.

Öppettiderna för museet varierar beroende på säsong, så vi rekommenderar att du kontrollerar tiderna innan du beger dit till musee de L’Annonciade.

Museum

Musée de la Gendarmerie

Om du känner för att besöka ett litet annorlunda museum kan ett besök vid Musée de la Gendarmerie et du Cinéma vara ett bra stopp på agendan. Mellan 1879 – 2003 användes byggnaden av polisen på riktigt, men därefter kom byggnaden att användas i inspelningen av filmer i stället. Museet är tillägnat Saint Tropez film historia och här skildrar kollektionerna Saint Tropezs relation till film. 

Skylt vägg gendarmerie.
Utsikt hav berg.

Sevärdhet

Cap Camarat

Ta med dig kameran och gör ett besök till Cap Camarat, fyren som byggdes redan på 1800-talet och en av Saint Tropez välbesökta sevärdheter. Cap Camarat är cirka 130 meter högt och är omgiven av vacker natur. Det är vanligt för besökare att gå på en vandring runt fyrens område, men ska du göra det rekommenderar vi att du sätter på dig sköna skor! 

Sevärdhet

Chapelle Sainte Anne

Besök kyrkan Sainte Anne som byggdes som tack för att Saint Tropez besparades att bli drabbad av pesten. Byggnaden är simpel i sin utformning men ligger vackert placerat på den högsta punkten på höjden Mont Pécoulet och här får du en fantastisk utsikt över staden och medelhavet. Det är inte alltid möjligt att gå in i byggnaden, men även om det inte är möjligt att göra ett besök i kyrkan så kan du alltid njuta av den vackra utsikten.

Kyrka gammal.
Kryddor marknad.

Marknad

Place des Lices

Besök Saint Tropez marknad som du hittar vid Place des Lices året om varje tisdag och lördag morgon. Här kommer du mötas av en explosion av färger när marknadsstånden fylls av frukter, souvenirer mat och kläder. Det här är ett perfekt ställe att starta din dag på med en morgon promenad samtidigt som du kan kika bland de många produkterna som erbjuds.

Museum

Maison des Papillons

Maison des Papillons är ett museum tillägnat Dany Lartigues stora fjärilssamling. Här kommer du få ta del av den enorma samlingen med över 35 000 fjärilsexemplar. Här kommer du kunna se mängder av franska fjärilsarter och även flertalet av de mer sällsynta franska arterna. Men du kommer även kunna se ännu mer exotiska arter av fjärilar från exempelvis Solomon öarna. 

Fjäril gul blomma.
Vindruvor gård växter.

Sevärdhet

Domaine La Tourraque

Är du en vinälskare som drömmer om stora Franska vingårdar? I sådana fall så vill du inte missa Domaine la Tourraque. Denna fantastiska vingård välkomnar besökare året om och här har familjen haft hand om området sedan 1800-talet. Gården täcker 30 hektar med druvor och producerar mänger av olika sorter av druvor. Vingården är vackert placeras och här kommer du ha möjligheten att gå på en guidad tur där du även får chansen att genomföra en vinprovning.

En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

SAINT-TROPEZ