Cebu CityResenär resväska flygi.

Reseguide
Cebu City

Besök Cebu City som även är känt som Queen City of the South, och ta del av stadens rika och intressanta kultur och historia. Här kommer du hitta mängder med sevärdheter att uppleva. Dessutom så ligger staden på ön och i provinsen Cebu som erbjuder sina besökare drömliknande utflykter till vackra stränder och kristallklara vatten.

Sevärdhet

Fort San Pedro

Om du är intresserad av historia så kommer du inte vilja missa den historiska byggnaden Fort San Pedro. Fortet användes som en försvarsbyggnad under den spanska ockupationen och ligger i kaj området i Cebu City. Idag hittar du ett museum tillägnat den spanska regeringen i byggnaden där du hittar mängder med dokument, målningar och skulpturer. 

Fort gammalt sten
Vit kyrka staty

Sevärdhet

Basilica Minore del Santo Niño de Cebu

Planera in ett besök vid vad som är känt som Cebus äldsta katolska kyrka och är en mycket populär sevärdhet när du besöker Cebu. Kyrkans historia sträcker sig tillbaka till mitten av 1500-talet och det är även i den här kyrkan som du hittar avbildningen av Santo Niño, en skulptur av Jesus barnet som hittades i mitten på 1500-talet, som är stadens skyddshelgon.

Sevärdhet

Magellan's Cross Pavilion

Megellan’s Cross Pavilion är en liten stenbyggnad i Cebu City som byggdes på 1800-talet som står i nära anslutning till Basilica Minore del Santo Niño de Cebu. Inuti byggnaden står ett kors som har en ännu äldre historia än byggnaden. Korset tros ha blivit placerat på ön av den spanska upptäckaren Ferdinand Magellan och hans team när de kom till Cebu på 1500-talet. Om historia och kultur är något som intresserar dig så är det här en plats som du inte kommer vilja missa.

Kors målning
Drake tempel

Sevärdhet

Cebu Taoist Temple

Cebu Taoist Temple är ytterligare en berömd och populär sevärdhet i Cebu City. Templet byggdes i mitten på 1900-talet och resultatet är en färgglad och vacker byggnad. Till skillnad från vissa andra tempel byggnader i Cebu City så är detta tempel även öppet för turister. Här kan du därför vandra upp för de 81 trappstegen som symboliserar kapitlen som finns i Taoist skriften, upptäcka önskebrunnen eller titta ut från balkongen över panoramavyer av Cebu City.

Sevärdhet

Temple of Leah

Om arkitektur lockar dig så kommer du verkligen njuta av Temple of Leah. Detta tempel är ett av Cebus mest berömda sevärdheter och här väntar en vacker byggnad som är 7 våningar hög och som går i en gammal romersk stil. Den romerska stilen är genomgående från granitgolven till de höga kolumnerna. Vid trappstegen upp hittar du två guldlejon och en staty över Leah V. Albino-Adarna som templet är tillägnat.

Staty vit kvinnor
Stad kväll lampor

Shopping

Ayala Center Cebu

Om shopping står på agendan så är Ayala Center Cebu ett stopp som du inte vill missa! Shoppingcentret erbjuder allt du skulle kunna tänka dig, från sportartiklar till elektronik och är det så att nya kläder är det som lockar så kommer du inte ha några problem att hitta både kända märken till mindre boutiquer. Du kan utan problem spendera en hel dag i Ayala Center genom att strosa igenom de många butikerna, besöka någon av biograferna och när hungern slår till har du mängder med restauranger att välja mellan.

Museum

Casa Gorordo Museum

Besök ett annorlunda museum med ett besök vid Casa Gorordo Museum. Byggnaden har vart en privat bostad för flertalet generationer inom Gorordo familjen. I stället för en privat bostad hittar du nu ett museum som  är tillägnat hur livet i Cebu såg ut under kolonitiden med mängder av konst, dokument, kläder och inredning.

Människor figurer museum
Monument sten krigare

Sevärdhet

The Heritage of Cebu Monument

Om konst och installationer fascinerar dig så behöver du planera in ett besök vid The Heritage of Cebu Monument. Monumentet skapades under en 3-års period och stod färdig år 2000. Monumentet avbildar historiska scener från Cebus historia genom skulpturer gjorda av en blandning av betong, brons, mässing och stål. 

Sevärdhet

Tops Lookout

Älskar du fotovärdiga utsikter och storslagna solnedgångar? I sådana fall vill vi slå ett slag för Tops Lookout! Tops Lookout är möjligen Cebus mest berömda utsiktsplats och här får du en storslagen utsikt över Cebu City och de angränsande grannöarna. Bestäm själv om du vill njuta av en måltid under stjärnorna eller bara ta in den vackra utsikten.

Cirklar sten bågar
Vattenfall bada kvinna

Sevärdhet

Tumalog Falls

Om du älskar naturupplevelser och inte har något emot en längre dagstripp så kommer du inte vilja missa Tumalog Falls. Vattenfallet ligger på den södra delen av ön Cebu och tar ca 3,5 timma att ta sig till från Cebu city, men här väntar en riktigt vacker upplevelse. Det tar ca 10 minuter att ta sig fram till vattenfallet ifrån parkeringen och var beredd på att promenaden är ganska brant. Men när du väl kommit fram tror vi att du kommer tycka att det känns som att det var värt det och du har möjligheten att svalka dig i vattnet i slutet av vattenfallet. 

Sevärdhet

Bantayan Island

Provinsen Cebu bjuder dess besökare på flertalet vackra och paradis liknande öar. ca 75 minuter med båt ifrån Cebu City hittar du Bantayan Island som fortfarande är ett ganska lugnt turistresemål men som erbjuder sina besökare fantastiska möjligheter. Här finns ett flertal hotell. Restauranger och barer och när du kommer fram till ön så väntar vita sandstränder och ett gnistrande turkost hav. 

Turkost vatten hus
Vattenfall turkost vatten

Sevärdhet

Kawasan falls

Cebu bjuder på ett flertal vattenfall som alla har sin egen charm och Kawasan falls är inte något undantag. Vattenfallet ligger ca 3,5 timma från Cebu City och är en samling av flera vattenfall som ligger i bergen vid Barangay Matutinao, Badian. Kawasan falls är som en liten resort och här finns det möjlighet att hyra övernattningsstugor, bord och flottar för att åka runt i den naturliga poolen i botten på vattenfallet.

Marknad

Sugbo Mercado

Bjuds in till en värld fylld av färger och fantastiska dofter. Sugbo Mercado är en matmarknad som haft öppet sedan 2015 vars mål vart att ha öppet året om med en blandning av de absolut bästa och mest väletablerade i industrin, samtidigt som marknaden lämnar plats för nya stjärnor inom matindustrin. Här kommer dina sinnen verkligen få uppleva en fest av doft och smak och det är enbart du själv som sätter gränserna för nya smakupplevelser här.

Kycklingspett löv
Lilla Amsterdam blommor

Sevärdhet

Sirao Flower Garden

Välkommen in i en värld av färg. Sirao Flower Garden är en gård tillägnad plantering av blommor likt de som finns i Nederländerna och det är just därför som Sirao Flower Garden även kallas för ”det lilla Amsterdam”. Från början planterades blommorna för att säljas vidare, men när gårdsägarna insåg att blommorna lockade mängder med turister bestämde de sig för att inte plocka blommorna alls utan i stället låta de vackra växterna stå kvar. Här finns mängder med fotomöjligheter och den bästa tiden att besöka trädgårdarna är när solen skiner, så glöm inte att dubbelkolla vädret innan du planerar in ditt besök!

Sevärdhet

Simala Parish Church

Besök vad som sägs vara en av de vackraste kyrkorna i Cebu. Simala Parish Church eller Monastery of the Holy Eucharist, som den egentligen heter är en av de mest besökta kyrkorna i Cebu och ni kommer att förstå varför när ni är där. Den fantastiska strukturen och arkitekturen kommer slå er med häpnad.

Kyrkan är en romersk-katolsk pilgrimsfärdsplats och besöks dagligen av hundratals människor som söker svar på sina böner. Viktigt att tänka på att eftersom det är en helig plats måste era kläder vara respektfulla genom att täcka axlar, knän och inte vara för figursittande. 

Vit Kyrka trappor sten
En kvinna sitter på ett moln framför en sol.

Väder

CEBU CITY